Banner

Európa Konferencia Liga-selejtezőnek ad otthont a DVTK Stadion

Szerző: amigeleken.hu | 2021-07-15 00:09:00

Az FC Shakhter Soligorsk a sorozat 2. selejtezőkörében Miskolcon fogadja a luxemburgi bajnok CS Fola Esch csapatát.


Július 22-én Európa Konferencia Liga-selejtezőnek ad otthont a DVTK Stadion. A fehérorosz bajnokcsapat, az FC Shakhter Soligorsk a sorozat 2. selejtezőkörében a Bükk lábánál fogadja a luxemburgi bajnok CS Fola Esch csapatát. Mindkét csapat kedden este búcsúzott a Bajnokok Ligája további küzdelmeitől. A mérkőzés az UEFA semleges helyszínekre vonatkozó szabályozása miatt zárt kapuk mögött kerül megrendezésre.


A Shakhter Soligorsk (belarusz nyelven: Шахцёр Салігорск, magyar átírásban: Sahcjor Szalihorszk) csapatát 1961-ben alapították, a színe fekete-sárga. Két alkalommal nyerte meg hazája bajnokságát, először 2005-ben, majd legutóbb 2020-ban (az európai pontvadászatok nagy részétől eltérően a fehérorosz bajnokság küzdelmeit kora tavasztól késő őszig rendezik meg).

A Soligorsk hazájában az egyik legpatinásabb klubnak számít, hiszen a fehérorosz bajnokság 1992-es megalapítása óta 15 alkalommal állhattak dobogóra.


Az UEFA úgy határozott, hogy a fehérorosz csapatok nem fogadhatják hazai pályán az ellenfeleiket, ezért a klub képviselői megkeresték a DVTK-t, hogy amennyiben van rá mód, akkor szívesen játszanának a 2018-ban az Év Stadionjának választott DVTK Stadionban. A tárgyalásokat június végén egy személyes bejárás követte, ami után eldőlt, hogy a bolgár Ludogorets elleni Bajnokok Ligája-selejtező után a DVTK Stadion ad otthont a csapat következő mérkőzésének.

Miután kedden este Belgrádban (a fehéroroszok első hazai mérkőzésének helyszínen) a két csapat párharcából 2-0-ás összesítéssel a Ludogorets jutott tovább, így a Soligorsk az Európa Konferencia Liga-selejtezőjében folytathatja. Ellenfele július 22-én a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében ugyancsak kedden este búcsúzó luxemburgi bajnok CS Fola Esch csapata lesz. A luxemburgiakat 7-2-es összesítéssel búcsúztatta a gibraltári Lincoln Red Imps FC.

A BL 1. selejtezőköréből kieső csapatok az Európa Konferencia Liga bajnoki ágára kerültek. A mérkőzés az UEFA semleges helyszínekre vonatkozó szabályozása miatt zárt kapuk mögött kerül megrendezésre.

Amennyiben a párharcból a Shakhter Soligorsk jut tovább, akkor várhatóan a következő ellenfelüket is Diósgyőrben fogadják.


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
5. krajci77 |Válasz erre: 2. El Bandi
2021-07-16 10:43:19 Zöld öves, Tag
simán kimennénk jó páran. Az ember kiváncsi rá hol tart az európai labdarúgás. élőben másabb egy ilyen meccs
4. ötvenöt |Válasz erre: 3. achilleus68
2021-07-15 13:16:40 Zöld öves, Tag
Valószínűleg a Campus fesztivál miatt.
2021-07-15 11:22:38 Piros öves, Őstag
Én örülök,hogy jönnek, ebből is csurran-cseppen némi pénz a kasszába, gondolom. De akkor már miért nem Debrecenbe mennek? Ott adott a repülőtér is.
2. El Bandi
2021-07-15 11:04:39 Piros öves, Őstag
Azért az UEFA a merevségét feloldhatná azzal, hogy a helyi néző, az adott városban élő, itt most miskolci lakos, lakcím kártyával megtekinthesse a meccset, természetesen ingyen. A zárt kapuval miért kell a csapatokat büntetni még semleges pályán is... a labdarúgás a nézőkért is van...
1. zorba*
2021-07-15 08:39:52 Fekete öves, Veterán
Ez egy szép elismerése ismét a DVTK stadionnak. Már csak egy NB I.-es csapat kellene bele...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...