Banner

Életet mentettek a diósgyőri fizioterapeuták

Szerző: amigeleken.hu | 2022-01-09 14:56:00

Tóth Aliz és Vályi-Nagy Eszter, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia két fizioterapeutája újraélesztette az egyik fiatal akadémistát.


Péntek délután Tóth Aliz és Vályi-Nagy Eszter, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia két fizioterapeutája újraélesztette, és a mentők megérkezéséig ellátta az egyik fiatal akadémistát, aki edzés közben lett rosszul.


Péntek délután a DVTK egyik utánpótlás csapatának játékosa az egyik gyakorlatot követően minden előzmény nélkül elájult és összeesett a konditeremben - elevenítette fel az eseményeket Fogarasi Zoltán, a DVTK LSA igazgatója, aki úgyszintén az épületben tartózkodott. - A stábtagok azonnal jelezték a problémát a fizitoerapeutáknak. Tóth Aliz és Vályi-Nagy Eszter, amikor látták, hogy nagy a baj, egyből tárcsázták a 112-es segélyhívó számot, és a diszpécser útmutatásával egy defibrillátor segítségével újraélesztették a fiatal labdarúgót. A mentők gyorsan megérkeztek, és eszméletlen, de stabil állapotban szállították kórházba a fiatalembert, ahol még az este magához tért.

A mentőtiszt úgy búcsúzott tőlünk, hogy életet mentett a két fizioterapeuta. Büszke vagyok a kollégáimra, hogy ilyen bátran és szakszerűen jártak el. Akadémistánknak pedig minél gyorsabb felépülést kívánok, bízunk benne, hogy hamarosan ismét csatlakozni tud társaihoz!


forrás: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
6. mandulak
2022-01-10 23:05:14 Fehér öves, Tag
Hatalmas tisztelet a Hölygeknek. Jobbulást a fiatalembernek.
5. halbert
2022-01-10 14:52:59 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Nagy tisztelet a Hölgyeknek és minden jót a fiatalembernek!
4. repohár
2022-01-10 07:46:03 Piros öves, Őstag
A másik oldaláról nézve nem tud nem eszembe jutni Erikssen esete, nem lehet könnyű megélni egy ilyen helyzetet, és hallom,, nem szeretné abbahagyni az élsportot, annak ellenére, hogy több klub jelezte, nem kaphat egy ilyen eset után sportorvosi engedélyt a pályára lépéshez. Emlékszem még Fehér Miki, Antonio Puerta vagy Marc-Vivien Foé esetére, utóbbi kettőt volt “szerencsém” tv-n keresztül élőben végig követni, és amikor a sportoló a folytatás mellett dönt, érdemes tekintettel lenni a nézőközönségére, ha én nézném a dán srácot futballozni végig azon izgulnék, bárhogyan is csak élje túl a meccset.
3. sverige
2022-01-09 22:25:11 Barna öves, Tag
Hatalmas gratuláció a lányoknak! Óriási tettet hajtottak végre! Még egy idös ember újraélesztése is nagy lelki teher, de egy gyereké illetve fiatalé méginkább! Ök viszont igazi hösként viselkedtek, mert nem ijedtek meg, hanem bátor tettükkel visszaadták egy fiatal életét!
Sajnos, hogy ilyen kevés publicitást kapott, s az is szomorú, hogy elöttem mindössze ketten méltatták a lányok teljesítményét!
Mégegyszer óriási gratuláció és mielöbbi teljes gyógyulást a fiatalnak!
2. toki*
2022-01-09 18:23:58 Fekete öves, Veterán
Gratulálok a nőknek! A fiatalembernek mihamarabbi gyógyulást.
2022-01-09 16:02:02 Fekete öves, Veterán
Egy kalappal a két hölgy elött. Az érintettnek mielöbbi gyors felépülést!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...