Banner

Csatári Gergő: Válogatott, felnőtt keret, tartalék

Szerző: amigeleken.hu | 2021-12-01 21:05:00

Csatári Gergő a kazincbarcikai Magyar Kupa mérkőzésen debütált a DVTK felnőtt csapatában.


Csatári Gergő a kazincbarcikai Magyar Kupa mérkőzésen debütált a DVTK felnőtt csapatában. Néhány nappal ezután pedig meghívót kapott az U19-es válogatottba, amely dupla mérkőzést játszott hazai körülmények között Olaszország legjobbjaival.


A DVTK Labdarúgó Sportakadémia növendéke az Újpesten, majd a Telkiben megrendezett összecsapáson is pályára lépett, egyaránt csereként. Először a 64. percben szállt be a találkozóba, a második, egyébként győztes mérkőzésen pedig az utolsó húsz perben futballozhatott címeres mezben. Méghozzá nem is rosszul.



A 18 éves tehetséges labdarúgó életében egyébként meghatározó volt a mögöttünk hagyott néhány hónap. Az NB III-as DVTK tartalék egyik meghatározó játékosának számít, amit az is bizonyít, hogy az őszi idényben már kilenc gólt szerzett, ezzel a csapat legeredményesebb játékosa.


Az eddiginél is nagyobb önbizalmat adott számomra az a néhány nap, amit a korosztályos válogatottnál tölthettem – elevenítette fel az olaszok elleni dupla mérkőzést Csatári Gergő. – Már csak azért is, mert az ember nem minden nap játszhat a világ élvonalához tartozó olaszok ellen. Mindkét összecsapáson csereként jutottam szóhoz, de ezalatt is igyekeztem meghálálni a bizalmat. Az újpesti találkozón még volt bennem egy kis izgalom, Telkiben azonban már teljes mértékben a játékra tudtam összpontosítani. A tempóját és a ritmusát tekintve jóval gyorsabb futballal szembesültem, mint a korábbi mérkőzéseimen, először az olaszok játszottak dinamikusabban, de a második mérkőzésen szerencsére nekünk sikerült felülmúlni őket. Igyekeztem a tudásom legjavát nyújtani, ezért bízom benne, hogy a következő összetartásra is meghívást kapok majd.


A nemzeti szerelés egyértelműen motiválja Csatári Gergőt. Mint ahogyan a piros-fehér is. Bízik benne, hogy a kazincbarcikai Magyar Kupa mérkőzés után lesz még lehetősége arra, hogy bizonyítson a DVTK felnőtt együttesében. Ugyanakkor azzal is tisztában van a fiatal támadó, hogy a felnőtt futball ritmusát, dinamikáját, tempóját az NB III-ban is szokhatja, hiszen jelenleg itt kapja meg a legtöbb lehetőséget.

Számomra a fő feladat ebben a szezonban, hogy az NB III-as bajnokságban jó játékkal és gólokkal segítsem a DVTK tartalékot abban, hogy minél előkelőbb pozícióban zárjon a táblázaton – tette hozzá Csatári Gergő. – Éppen ezért nagy megtiszteltetésként éltem meg azt is, hogy a DVTK első csapatával készülhettem, sőt a legutóbbi kupamérkőzésen már játszhattam is. Bízom benne, hogy a jövőben is lesz még lehetőségem a nagyok között bizonyítani. Keményen edzek, dolgozom, és igyekszem a lehető legjobban teljesíteni. Az elmúlt hetek arra adtak számomra választ, hogy ha így cselekszik az ember, annak meglesz az eredménye. Természetesen a hosszú távú céljaim között az szerepel, hogy helyet követeljek magamnak a Diósgyőri felnőtt együttesében, de nem siettetem a dolgokat. Tudom, hogy sokat kell még tanulnom, de mivel profi futballista szeretnék lenni, ezért rengeteget fogok tenni a jövőben.


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...