Banner

A PEAC Pécs ellen játsszunk a rájátszásban

Szerző: Jáborcsik András | 2021-03-11 16:58:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


A bajnokság 21. fordulójából pótolt találkozón a PEAC-Pécs 76-65-ös győzelmet aratott a Ludovika-FCSM Csata otthonában.

Ezzel kialakult az alapszakasz 4-6. helyén a sorrend. A negyedik helyezett az Aluinvent DVTK, az ötödik a PEAC-Pécs, míg a hatodik a Ludovika-FCSM Csata lett.




Csütörtökön egy mérkőzésre kerül sor a hazai élvonalban. A 21. fordulóból pótolt találkozón a Ludovika-FCSM Csata a PEAC-Pécs együttesét fogadja. Ezen a találkozón dől, hogy az Aluinvent DVTK hányadik helyen végez az alapszakaszban és kivel folytatja a rájátszást.

A wbasket.hu-n megjelent írást közöljük:


A találkozó végkimenetele a 4-6. hely sorsáról dönt. Amennyiben a Csata nyer, megszerzi a 4. helyet az alapszakaszban, az Aluinvent DVTK lesz az 5. és a PEAC a 6. Pécsi siker esetén a DVTK lesz a 4., a PEAC az 5. és a Csata a 6. Talán mondani sem kell a Csata és a PEAC szurkolóinak, hogy mekkora a különbség a 4. és a 6. pozíció között. Amíg a negyed hely negyeddöntős pályaelőnyt biztosít, addig a hatodik pozíció a megerősített Atomerőmű KSC Szekszárddal szemben hoz egy párharcot pályahátrányból.

Mindkét csapat játszott szerdán. A Csata hiányos kerettel minden előzetes várakozást felülmúló módon tartotta a lépést a Győr otthonában és végül 92-75-ös vereséget szenvedett. Amíg az erejük engedte, Tursics Krisztián tanítványai még vezettek is. A PEAC pedig a Vasas otthonában nyert 58-42-re. Ezzel megteremtve magának azt a lehetőséget, hogy most az 5. helyért játszhasson. A Magyar Kupán negyedikként záró pécsiek az utolsó öt bajnokijukból négyet megnyertek.



A két csapat december 15-én mérkőzött a baranyai megyeszékhelyen, akkor 76-65-ra nyert a PEAC. Mindkét csapat hiányos kerettel lépett pályára, a Csatánál még Lelik Réka sem állt rendelkezésre azon decemberi időszakban. Bár a magas posztokon domináló PEAC kézben tartotta az irányítást, de még az utolsó perchez közeledve is visszajött 67-65-re a Csata.

A szerdai bajnokikat nézve a PEAC-nál Kiss Virág 15 ponttal és 11 lepattanóval zárt, míg Wentzel Nóra 16 egységig jutott. A Csatánál Hegedűs Janka – aki tavaly még a PEAC-ot erősítette – 17, Mányoky Réka 15 pontot szerzett. Nehéz az esélyekről írni egy ilyen helyzetben, hiszen nem lehet tudni, hogy miként reagálnak a terhelésre a csapatok. Egy biztos, hogy az óriási tét rendkívül érdekessé teszi a találkozót és így motivációban, nagy küzdésben nem lesz hiány.


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>


forrás: wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
10. Karpfen
2021-03-14 09:37:49 Barna öves, Veterán
https://wbasket.hu/az-europa-kupa-rajatszasara-keszul-az-aluinvent-dvtk-foldi-attilat/
9. achilleus68 |Válasz erre: 8. korxi
2021-03-12 13:55:31 Piros öves, Őstag
Ez igaz, de ha megérdemeljük,legyünk ott. A Sopron ellen is remek volt a csapat nélküle is, ettől még épülhet a csapat,hogy van egy csúcslégiósunk, mert a magyar mag biztató. Viszont remélhetőleg jövőre már nem csak két légiósunk lesz és így talán döntőzni is lehet esélyünk.
8. korxi |Válasz erre: 7. achilleus68
2021-03-12 11:39:48 Piros öves, Veterán
"Keyona egymaga eldöntheti az egész párharcot"

Lehet, de én pont nem így szeretném ezt. Másodikok már sokszor voltunk, de ez az év nem erről szól hanem a csapatépítésről, úgyhogy pont nem nagyon érdekel egy rájátszás első négy, ha azért vagyunk ott mert az ezévi csúcslégiós egymaga megoldotta.
2021-03-12 08:36:49 Piros öves, Őstag
Nem biztos,hogy jobban jártunk velük,mint a Csatával, akik viszont biztos nem örülnek ,hogy nem velünk meccselnek. Jól körbevertük egymást ezzel a két csapattal, de mindegyik szoros meccs volt, a rájátszás pedig más tészta. A pillanatnyi állapot fog dönteni, de bízom magunkban, Keyona egymaga eldöntheti az egész párharcot. A szezon előtt elfogadtam volna az első hat hely valamelyikét és most is azt mondom, ha a négy közé jutunk, messze a várakozások felett teljesítünk, sőt ha esetleg a harmadik helyért a Győrrel játszanánk, akár éremre is lenne esélyünk.
6. korxi |Válasz erre: 3. Karpfen
2021-03-12 07:21:52 Piros öves, Veterán
Ezt én is így látom, és a meccs előtt is kicsit túlzottnak tartottam a nagy drukkolás azért hogy a Peac legyen az ellenfél. Mint ahogy egyébként fordított esetben, ha a Csatát kaptuk volna, velük szemben sem lett volna semmi okunk úgy érezni hogy na, itt aztán semmi, vagy csak náluk kevesebb esélyünk van, csak azért, mert az alapszakaszban egy szoros meg egy egylabdás meccsen kikaptunk tőlük.
Már csak a nagy számok törvénye alapján is azt mondhatnánk, hogy nem igaz hogy ezek mindig megbnak minket, és ezt most ugyanígy érezheti velünk szemben a Peac is, pont azért is amit írtál.
Szóval komoly esélyeink vannak, de nagy hiba lenni alapból zsebben érezni a továbbjutást (de nem tartok attól hogy Földi Attila és a csapat így kezeli a helyzetet).
5. Karpfen |Válasz erre: 4. benji
2021-03-12 07:05:12 Barna öves, Veterán
Annyiban nem értek egyet, hogy a Csata veszélyes ellenfél. Ha kikúrálják magukat és teljes csapattal tudnak felállni, megszorongathatják a Szekszárdot. A Szekszárd sem annyira stabil és igaz, hogy ott lesz Bonner, de ők is csak 5 embert tudnak egyszerre a pályára küldeni.
4. benji
2021-03-11 23:15:36 Lila öves, Őstag
Várhatóan a mi párharcunk lesz a legnyíltabb, legszorosabb.
Esetleg a TFSE megszorongathatja a Győrt, a budapesti bajnoki meccsükön csak 3 ponttal nyert a Győr (és idegenben is csak 9 pont volt a különbség egy kosárgazdag mérkőzésen).
A másik két párharc nem kérdés, 2-0 a Sopron és Szekszárd javára.
3. Karpfen
2021-03-11 20:06:16 Barna öves, Veterán
Azért olyan nagy örömködésnek nincs helye. Jó csapat a Peac, kiválóan védekeznek és van két technikás centerük. Ahogy elkezdtek építkezni, szimpatikus számomra, ahogy az edzőjük is. Igaz, hogy 3szor vertük őket, de nem volt nagy különbség. Alakulhat ez másképpen a rájátszásban, apróságokon fog múlni. Nagyon oda kell fogyelnünk, és nyerhetünk, én egy picit esélyesebbnek érzem magunkat.
2. vebgy*
2021-03-11 18:18:12 Fekete öves, Veterán
Mindenkit ütünk... :D
1. kétess
2021-03-11 17:28:41 Lila öves, Őstag
Én a PEAC PÉCS-nek örülnék a legjobban.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...