Banner

Bekopog a világszínvonal a miskolci hokiba

Szerző: amigeleken.hu | 2022-04-20 21:23:00

Sajtófigyelő - index.hu


Az index.hu számolt be róla, hogy ma délután Finnország budapesti nagykövetségén együttműködési megállapodást kötött a DVTK Jegesmedvék csapata az IFK Helsinkivel.


Ez idő szerint Finnország a No. 1. a jégkorong világában, és ez a kijelentés tényszerűen is megállja a helyét: februárban Pekingben Jukka Jalonen szövetségi kapitány válogatottja nyerte meg az olimpiát. Mármost, a DVTK Jegesmedvék együttműködési megállapodást kötött a vezető hokiország kiemelkedő klubjával, az IFK Helsinkivel, aminek lényege a miskolciak akadémiájának nyújtandó, első menetben három évre szóló támogatás.

A magyar viszonylatban példa nélküli együttműködési szerződést szerdán jelentették be Finnország budapesti nagykövetségén. Az eseményen Kimmo Sirviö, a megállapodást összehozó Vipassana 13 ügynökség tulajdonosa és Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke vett részt.



A diósgyőri sportvezető nem győzte hangsúlyozni, mekkora megtiszteltetés ez a miskolci klubnak, hiszen jégkorongban egy kooperáció a finnekkel körülbelül olyan, mintha futballban a brazilokkal működne együtt valamelyik magyar élvonalbeli egyesület.

Finnország ötmilliós kis nemzet, de olyan óriásokat utasított maga mögé Pekingben, mint Oroszország, Kanada vagy éppen az Egyesült Államok, a szomszéd Svédországról nem is beszélve

– hangsúlyozta Egri István, a Jegesmedvék elnöke. – „Magyarországon kormányzati támogatással négy hokiakadémia kezdte meg a működését, és a MAC, az Újpest, valamint a Fehérvár mellett a DVTK Jegesmedvék a negyedik a sorban. Feltett szándékunk, hogy az IFK Helsinkivel megvalósuló együttműködés révén megtöltsük tartalommal az akadémiai kereteket. Elit sportolók nevelése a célunk, és ebből nemcsak a klubunk, hanem a magyar hokisport is profitálni fog, sőt a kiemelkedő tehetségek akár Finnországba, az IFK-hoz is eljuthatnak.”


Az együttműködés első és mindjárt kézzelfogható megnyilvánulása a csütörtöktől vasárnapig tartó Vipassana DVTK Ice Hockey Cup, amelyen négy magyar és négy külföldi klub 2007 után született játékosokból verbuválódott csapatai vesznek részt. Magyar részről a négy akadémia (MAC, Újpest, Fehérvár, DVTK) együttesei lépnek jégre, a külföldet, egyszersmind a világszínvonalat pedig az IFK Helsinki, az osztrák Salzburg, a szlovák HC Košice és a cseh Hvezda Praha fiataljai képviselik. Naponta két-két meccset játszik minden csapat, reggeltől estig siklik majd a korong a miskolci jégcsarnokban.


Az együttműködése harmadik pillére az IFK és a DVTK mellett a Hockey Base nevű, szintén finn fejlesztőközpont – folytatta Egri István. – A DVTK-tól több turnusban már májusban mennek ki Helsinkibe U16-os, U18-as és U20-as korosztályú jégkorongozók továbbképzésre, méghozzá az edzőik kíséretében, akiknek szintén komoly fejlődési lehetőséget biztosít ez a kooperáció. A cél a játékosok egyéni képzése, fejlesztése, nem a csapatjáték. Reményeink szerint néhány éven belül az akadémiánkról kikerülő játékosok a DVTK Jegesmedvék felnőttcsapatának a magyar magját alkothatják.


forrás/fotó: index.hu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. korxi
2022-04-23 08:00:31 Piros öves, Veterán
Jól hangzana a dolog, de ez itt mégiscsak Magyarország, ahol már rosszul van az ember ha meghallja az akadémia szót. Mert itt minden sportágban az utánpótlás meg az akadémia szavakról az elégetett tízmilliárdok jutnak az ember eszébe, nullához közelítő számú kinevelt játékos mellett, aki nemzetközi szinten is valamirevalónak mondható.
Mindenesetre ezzel a bejelentéssel is úgy nézünk ki, amint ahogyan kinéz egy olyan klub, akinek az a célja hogy egy nagyon szuper utánpótlásnevelő klub legyen.
2022-04-22 21:45:03 Piros öves, Őstag
Egyelőre térjünk vissza a magyar szinvonal felső szitéhez, mert attól is messze vagyunk, utána álmodjunk. Az elmúlt 1,5év eléggé lejtmenet volt...
1. kétess
2022-04-21 16:50:29 Lila öves, Őstag
Bár a DVTK Jégkoron lenne most is világszínvonalu.De sajnos már elmultak a tavalyi szép idök. Mikor még a Miskolci Jegesmedvék hoki. Jó teljesitményeket tettek le játék és helyezés terén Miskolc számára. Most nincs CSAPAT Miskolcon.Csak gyenge játékosok gyülekezete.Akik számára az eredmény csak másodlagos!!!!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...