Banner

Az Erste Ligában folytatja a DVTK Jegesmedvék csapata

Szerző: objektív | 2021-07-26 15:34:00

Vissza a magyar bázishoz


Hosszú tárgyalássorozat végén hivatalossá vált, hogy a DVTK Jegesmedvék nem a Tipos Extraligában kezdi meg a 2021/2022-es bajnoki szezont, hanem visszatér a magyar bázisú Erste Ligába.



- Az előző évad lezárásakor véget ért az a három éves megállapodás, amelynek keretében a csapatunk Európa egyik legnívósabb ligájában szerepelt. – mondta Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke - Egy nagyon intenzív és kihívásokkal teli három szezonon vagyunk túl. Sok szép sikert értünk el a jégkorongnak ezen a magas szintjén és meggyőződésünk, hogy azok a magyar játékosok, akik részt vettek ebben a projektben jobb játékosokká váltak, ebből pedig a magyar jégkorong válogatott is profitálhat a közeljövőben. A hároméves megállapodás után egy hosszú, az egész nyarat felölelő tárgyalássorozat vette kezdetét annak érdekében, hogy folytatni tudjuk ezt a szereplést és továbbra is magas szinten tudjuk versenyeztetni a magyar játékosainkat. A szándékaink ellenére nagyon sokáig elhúzódtak a tárgyalások, de az elmúlt három évünk helytállása kötelezett minket, hogy vállaljuk ezt a kockázatot. A Tipos Extraligában való szereplés az MJSZ kiemelt projektje is volt, a DVTK pedig mindent megtett annak érdekében, hogy ez a projekt folytatódjon. A Tipos Extraliga és az Erste Liga vezetőinek is meg kell tervezniük a következő szezon menetrendjét és lebonyolítását, így tovább már nem tarthattak a tárgyalások, döntést kellett hozni. Ezúton is köszönöm a tárgyalásokban résztvevők munkáját és rugalmasságát. Ezzel a döntéssel azonban az alapvető célunk nem változik, az idei évadban szeretnénk lerakni egy olyan fiatal, ambiciózus csapat alapjait, amely szép sikereket érhet el a jövőben és büszkévé teheti a miskolci jégkorong szurkolókat.

A csapat keretének kialakításáról, a félkészülési programról és egyéb más témákról a DVTK Jegesmedvék vezetése a keddi napon bővebb tájékoztatást nyújt a szurkolók és a közvélemény felé.



forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2021-07-27 18:26:36 Fekete öves, Veterán
http://www.jegkorongblog.hu/2021/07/27/a-brassoiak-uzengetnek-de-nem-mondanak-igazat/#post-356223

Ha tfh., egyik erdélyi csapat sem indul végül, akkor hány együttes lesz a tényleges hazai ligában?
Fradi, UTE, Deac, MAC, Titánok, Mi, Dab, Vasas

Számolásaim alapján maradna 8 együttes. Finoman szólva sem túl sok. Kik ugorhatnának még be? Győr? Van már alkalmas létesítményük, de egy komplett szezonra egy felnőtt csapatot még aligha tudnának felállítani. Plusz esetleg némi légiós.
7. korxi
2021-07-26 20:07:26 Piros öves, Veterán
Az a néhány fiatal játékosunk aki érdemi jégidőket kapott, az fejlődött, mégpedig sokat. Meggyőződésem hogy ennek óriási szerepe volt az U21-es bajnoki címben is. Ott a döntő mecsseit néztem, és nagyon látszott hogy egy-két játékosunkban nem akármilyen meccsek vannak már.
De csakugyan kb. ennyi. Az idősebb-érettebb játékosok ha fejlődtek, nem nekünk fejlődtek hanem más klubcsapatoknak, hiszen most nagyrészt szétszéledtek.
Sajnos a lényeg nem sikerült, azaz nem tudtuk megmutatni a három év alatt hogy a játékunk alapján helyünk van ott, sőt, a harmadik év mérhetetlenül pocsék volt, nyilván az edző miatt is.
Pedig igazából ennek drukkoltam, nem annak hogy majd újra be legyünk fizetve. A közpénzből befizetős része soha nem tetszett a dolognak, attól függetlenül hogy mi voltunk a haszonélvezői.
6. piros79
2021-07-26 19:23:43 Lila öves, Fanatikus tag
Érdekes kaland volt, de már az első pillanatban tudni lehetett, hogy ez nem lesz fenntartható. Így pedig megkérdőjeleződik az értelme. Az volt a marketing szöveg, hogy ez a játékosok és a magyar jégkorong érdeke. Egy három éves kaland nagy változást nem fog hozni, miközben három évig sikertelen volt a csapat és a klub. Az Erste Liga eredményei sikerélmény lehetett volna a szurkolóknak, de ez valahogy nem szempont a DVTK egyetlen szakosztályánál sem.
5. Karpfen
2021-07-26 19:17:16 Barna öves, Veterán
Jó, hogy így alakult. A semmiért fizettünk volna. Szerintem semmit nem profitáltunk az előző 3 évből, ugyanott tartunk, ha nem inkább hátrébb. Összességében a magyar hoki sem tart előrébb, nem látok előrelépést azáltal, hogy mi 3, a MAC pedig két évet ott töltött.
2021-07-26 19:01:42 Barna öves, Fanatikus tag
Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen.
2021-07-26 18:28:02 Fekete öves, Veterán
Várható volt, talán jobb is ez így.
Ha most maradtunk volna mi történhetett volna jó eséllyel? Nekivágunk az ExL az egyik leggyengébb, (ha NEM a leggyengébb) keretével a hosszú bajnokság sorozatnak.
És ott kullogtunk volna már az elejétől a tabella hátsó régiójában, egy másodpercig sem remélve egy esetleges playoffot, ami asszem az 1-8. lesz, és nem lesznek előrájátszások, meg ilyenek.
Azzal, hogy mi nem indulunk ott 12 csapat lesz asszem náluk.

Eleget voltunk már LÁBTÖRLŐNEK használva sportágtól függetlenül. Legalább ezt megússzuk, hogy minden tót csapat belénk törölje éles korcsolyáit.

Most már szedjünk össze használhatóbb magyarokat, és előre! Bár a piac kezd egyre szűkebb lenni. Kivásárolni meglévő kontraktusból meg aligha fogunk. Maradnak azon magyarok, akik még nem állapodtak meg senkivel.
2. korxi
2021-07-26 17:08:59 Piros öves, Veterán
Azt nem írják hogy ténylegesen miben nem sikerült megegyezni, de enélkül is nyilvánvaló hogy nem sikerült kellően lealkudni az indulási pénzt. Az meg ezek szerint nem volt engedélyezve a strómannak, hogy adjon hozzá annyit amennyi kellene. Gondolom ezért kezelik tabutémaként.
1. cz
2021-07-26 16:26:03 Lila öves, Tag
Pont ugyan az a maszatolás mint a fociba.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...