Banner

Aluinvent DVTK - Sopron Basket 57-80

Szerző: Jáborcsik András | 2021-04-02 22:10:00

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, elődöntő, 2. mérkőzés


Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, elődöntő, 2. mérkőzés

Aluinvent DVTK - Sopron Basket 57-80 (23-19, 11-22, 13-21, 10-17)

Miskolc, Generali Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Papp Péter, Csabai-Kaskötő Brigitta, Goda László.

DVTK: Medgyessy 2, Aho 8/3, Kányási 8/3, Hayes 11/3, Mokango 10/3. Csere: Kiss A. 14, Tóth F. 4., Frindt, Bacsó. Vezetőedző: Földi Attila.

Sopron: Fegyverneky 8, Walker 5, Williams 11, Krajisnik 9, Brooks 8/6. Csere: Határ 16, January 11/6, Czukor 5/3, Varga A. 4, Varga S. 3. Edző: Gáspár Dávid.


Edzői értékelések

Földi Attila: - A Sopron ellen mindig nehéz játszani a minőség miatt, amit képvisel. Az előző mérkőzésen Vukov Szonja megsérült, Pusztai Petra betegeskedik, így leszűkült a rotációnk, ráadásul útközben Keyona Hayest is elveszítettük, aki egyébként is fájdalmakkal vállalta a játékot. Igyekeztünk megnehezíteni az ellenfél dolgát, talán csak a harmadik negyeddel nem voltam elégedett, mert úgy éreztem, kezdjük feladni a meccset. Utána viszont próbáltunk harcolni tovább, és megtettük a maximumot, amit megkövetel a mezünkön hordott címer.


Gáspár Dávid: - Boldog vagyok, hogy bejutottunk a döntőbe. Kemény meccs volt, nagyon jól kezdett a DVTK, szenzációs dobószázalékkal használta ki a helyzeteit. A harmadik negyedben sikerült rendeznünk a védekezésünket, és olyan előnyt építenünk, amely elegendő volt a győzelemhez. Mindkét csapat keményen játszott, néha talán túlságosan is, de erről szól a versenyszellem, a játékosok küzdelme.



Szombaton folytatódik a Sopron Basket és az Aluinvent DVTK elődöntő párharca. A wbasket.hu az összecsapást megelőzően Földi Attilát, a DVTK vezetőedzőjét kérdezte az elmúlt időszak tapasztalatairól. Az interjúból idézünk:


Hogy értékeled a negyeddöntőt, ami a pályán végül egy meccs lett, de egyébként nem volt egy egyszerű helyzet a szempontotokból sem?

Nem, nem volt az. Ahogy alakult, úgy mondhatjuk azt, hogy könnyebb lett a párharc, mint terveztük. Egy meccs lett végül és ilyen szempontból igaz is, de nem érdemtelen a négy közé jutásunk az egész szezont nézve. Őszintén sajnálom, hogy nem tudtuk két, pályán elért győzelemmel kivívni a továbbjutást, mert ha nem is lett volna egyszerű, de úgy is képesek lettünk volna megoldani a feladatot és akkor senkiben nem marad kétség. Bennem így sem maradt, mert az egész szezont nézve megérdemeltük és nem megbántva a Pécset, de négyből négyszer megvertük őket.

Nem volt egyszerű a helyzet olyan szempontból sem, hogy nekünk volt egy koncepciónk a keddi meccsre, melyen nem módosítottunk péntekre. Úgy voltunk vele, mivel nem játszottunk, így nem változtatunk. Tartottuk magunkat az eredeti tervekhez, nem is akartam új dolgokat beletenni a szakmai részbe. Végül az mutatkozott meg, hogy kellett volna. Nehéz készülni ilyen esetben. Nikola Dudasova például sokat hozzátett a PEAC játékához, talán többet is, mint amire számítottunk. Nem nagyon láttuk, két meccsen játszott a bajnokságban, a szlovák válogatottban pedig a februári selejtezőkön nem volt olyan szerepe, hogy abból messzemenő következtetést levonhattunk volna. Jó teljesítményt hozott és azáltal, hogy sokan kiestek, többet volt nála a labda. Egy jó játékos kezében volt többet a labda. Ha Szücs Réka vagy Wentzel Nóra játszik, nem biztos, hogy ennyi lehetőség jut neki. Ebből még valamennyire jól is jöttek ki a pécsiek.

Mi eközben gyengén játszottunk, görcsösek voltunk és a védekezésünk nem akart összeállni. A végén védekezésben változtattunk egy nagyon nehéz helyzetben. Azt a lányok olyan jól megvalósították, hogy elég volt a végjátékban a fordításhoz. Még akkor is ha a negyeddöntő valamivel könnyebb lett, az egész év alapján, ahogy fejlődtünk, lépdeltünk előre, megérdemeltük, hogy ott legyünk ahol szerettünk volna lenni, a négy között.


Általában ilyenkor a játékoskereteket, a hiányzókat nézzük és kevesebb szó esik a mentális oldalról. Szempontotokból az a pénteki negyeddöntő ilyen oldalról különleges volt.

A pszichológiai, mentális felkészülés ilyenkor valóban speciális. Kapjuk a híreket az ellenfelünkről, hogy a fél csapat nem játszik, de eközben is tartani kell a tüzet a játékosokban, hogy ez egy ki-ki meccs lesz. Gyakorlatilag keddtől péntekig ezt kellet hangsúlyozni a játékosok felé. Ilyenkor érzi az ember, hogy nem mindig megy ez át. A meccs közben természetesen már mindenki megtapasztalja, hogy nem egyszerű, de utána váltani nagyon nehéz.


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. Elemér
2021-04-04 19:29:00 Kék öves, Fanatikus tag
Kikaptunk ugyan, de azt gondolom, egyáltalán nincs senkinek szégyenkezni valója. Pusztai Petra nélkül, a kulcslégiós kiállítása ellenére, minimális rotációval Európa egyik legjobb csapata ellen, ez egy nagyon szép teljesítmény volt! Én gratulálok a lányoknak, mindenki mindent beleadott, dicséretes teljesítmény! Ha a focisták csak tized ennyire elszántak lennének, mint ahogy ezek a lányok küzdenek hétről hétre, most nem a tök utolsó helyen állnának. Elnézést a focirajongóktól... És gratulálok az edzői stábnak is, mert már olyan eredményt ért el ez a csapat, legyen bármi a bronzküzdelem eredménye, amit senki nem gondolt a szezon elején. Kupa ezüst, továbbjutás az Európa kupában és legjobb négy a bajnokságban. Minden dicséretet megérdemelnek! Ezekre a játékosokra, edzőkre lehet és kell építeni jövőre, kiegészítve pár minőségi légióssal kiemelkedő eredményt érhetnek el. Nagyon szurkolok nekik!
1. nemo
2021-04-03 19:36:28 Citromsárga öves, Lelkes újonc
.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...