Banner

Állami sportakadémiai címet kapott a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia

Szerző: Jáborcsik András | 2021-06-16 18:43:00

Négy állami sportakadémia jön létre a jégkorongban.


Magyarország kormánya 2019 decemberében hozott határozatot egy olyan sportakadémiai rendszer létrehozásáról, amely elősegíti a minőségi utánpótlás-nevelést megalapozó tehetséggondozást, a sportszakmai felkészítést és a versenyeztetést.


A kormány egy évvel később a rendelet módosításával megteremtette a lehetőséget a jégkorongban is arra, hogy legfeljebb 8 államilag elismert sportakadémiát jelöljenek ki. A sportakadémiákért felelős miniszteri biztos irányítása mellett az elmúlt hónapokban lezajlott a kiválasztás folyamata.

A Magyar Jégkorong Szövetség közreműködőként a sportági viszonyokat, a helyi működési értékeket, illetve a régiós egyensúlyt figyelembe véve tíz sportszervezetet javasolt az államilag elismert sportakadémiai cím akkreditációjára. A pályázati anyagok értékelését, a részletes auditálást, illetve a hatástanulmányok elkészítését követően az a döntés született a program irányítói részéről, hogy négy utánpótlásműhely nyerheti el az állami sportakadémiai címet.


Ezek a kormányzati tájékoztatás szerint a következők:

Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia

Budapest Jégkorong Akadémia

DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia

UTE Jégkorong Akadémia


A sportakadémiai rendszer módszertani központja a tervek szerint az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia lesz.

Emellett kiemelt régiós alközpontok létrehozására is sor kerül. A Győri ETO Hockey Club Sportegyesület alközponti rendszerben segíti a jégkorong-utánpótlás nyugati, a DEAC Jégkorong Akadémia pedig a keleti régióját.


Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke így kommentálta a hírt a dvtk.eu-n:

A miskolci jégkorong történetében egy nagyon fontos lépcsőfokhoz érkeztünk. Ez köszönhető mindenkinek, aki az elmúlt 43 évben szerepet vállalt a klub életében és részt vett a szisztematikus építkezésben. A mostani döntés értelmében lehetőségünk lesz, hogy komoly szakmai munkát végezzünk az elitképzés területén. Ehhez nálunk a tradíció, az infrastruktúrális feltételek és a személyi állomány is rendelkezésre áll. Bízunk benne, hogy a következő négy évünk sikeres lesz és nagyon sok játékost tudunk majd nevelni a felnőtt csapatnak és a magyar válogatottnak.


forrás: jegkorongszovetseg.hu, dvtk.eu

fotó: Ádám János




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. korxi
2021-06-19 12:15:17 Piros öves, Veterán
Hát a franc tudja, reméljük hogy a jégkorong ebben is más mint a foci, mert ott tudjuk hogy mit jelent az akadémiázás.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...