Banner

A Jegesmedvék a szlovák ligában folytatnák

Szerző: Jáborcsik András | 2021-04-23 14:45:00

A DVTK Jegesmedvék elnöke, Egri István a dvtk.eu-nak nyilatkozott a klub hároméves ciklusáról, az előttük álló csapatépítésről és a jövőbeli tervekről.


A DVTK Jegesmedvék elnöke, Egri István a dvtk.eu-nak nyilatkozott a klub hároméves ciklusáról, az előttük álló csapatépítésről és a jövőbeli tervekről. Ebből idézünk:


A 2020/2021-es szezon végeztével lezárult egy hároméves ciklus a klub életében. Hogyan értékeli a szlovák élvonalban eltöltött három idényt?

A hároméves ciklus első szezonját sikeresnek ítélem, nekiugrottunk egy teljesen ismeretlen közegnek. Magyar játékosokra építve egy világhírű edzővel jó alapszakaszt zártunk, de a kvalifikációra fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk a biztos rájátszást jelentő hatodik hely hajszolása miatt. A második évadban is viszonylag jól szerepeltünk egy hullámvölgyet leszámítva. A középszakaszban rájátszást jelentő pozícióban álltunk, amikor félbeszakították a bajnoki küzdelmeket és hivatalosan is nyolcadik helyen zártuk az évadot. Ezt követően a vírushelyzet miatt teljesen más körülmények között kellett összeállítanunk a csapatunkat. A pandémia rendkívül nehéz helyzetbe hozta a szponzorainkat, támogatóinkat és természetesen minket is, a költségvetésünk pedig lecsökkent. A magyar jégkorong fejlesztése érdekében úgy döntöttünk, hogy a hazai játékosokat méginkább előtérbe helyezzük és nagyobb szerepet adunk nekik. Ennek okán kevesebbet költöttünk a légiós játékosokra, többségében kölcsönjátékosok és rövid időre érkező külföldiek szerepeltek nálunk. De ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor meg kell említenem, hogy néhány olyan játékosunk, akiknek húzni kellett volna a csapatot, abszolút a képességeik és az elvárásaink alatt teljesítettek. Erre jött még rá, hogy kialakult egy ellentét a játékosok és az edző között és annak ellenére, hogy nem csak a vezetőedző volt a hibás ebben, úgy kellett döntenünk, hogy edzőt váltunk. Tokaji Viktor érkeztével pozitív irányba indult el a csapat, főleg edzésmunkában és szellemiségben, de továbbra sem teljesített a csapat az elvárásoknak megfelelően.

Most következik a csapatépítés időszaka. Milyen szempontok alapján kerül kialakításra a jövő évi keret és az edző személyét illetően mikor lehetnek fejlemények?

Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy a külföldi játékosok számát a légiós korlát alatt tartjuk és elősorban a magyar játékosokra építünk. Lesznek változások a keretben és a junior bajnokságot nyerő csapatunkból is fognak lehetőséget kapni fiatal játékosok. Ezekben a napokban folyamatosak a tárgyalások a jelenlegi keretünkben lévő játékosokkal. Az edzőkérdés tekintetében azt tudom elmondani, hogy Tokaji Viktorral folytatunk tárgyalásokat jelenleg.

Milyen irányt és célokat tűzött ki a klub a jövőt illetően?

A tulajdonosi kör és a menedzsment célja, hogy olyan úton járjunk, amely mind a DVTK-nak, mind a Magyar Jégkorong Szövetségnek, mind a magyar jégkorong fejlődésének a legkedvezőbb. Jelenleg azért dolgozunk, hogy ez a program folytatódjon. Folyamatosan tárgyalunk a Szlovák Jégkorong Szövetség és a liga képviselőivel. A Magyar Jégkorong Szövetség partner abban, hogy ez a tárgyalássorozat sikeres legyen. A program a magyar és a miskolci jégkorong fejlődését szolgálja, így amennyiben lehetőségünk lesz szeretnénk tovább folytatni.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. korxi
2021-04-24 10:05:10 Piros öves, Veterán
"a kvalifikációra fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk a biztos rájátszást jelentő hatodik hely hajszolása miatt."
Itt a két évvel ezelőtti kudarc okát magyarázza Egri, üdvözlöm hogy ez nyilvánosan is beismerésre került. Én ezt az akkori ténykedést nem győztem ellenezni, kár hogy nem akkor gondolták végig mindezt.

A Magyar Kupához való hozzáállás miatt óriásit csalódtam a klubban, elvesztettem a bizalmam irántuk. Az mindenképpen vezetés hibája hogy a klub nem tud méltó csapattal odamenni a Magyar Kupára (ahol csak nyavajás két meccsen kell játszanunk). Tokaji azt nyilatkozta a meccs után hogy megnehezítettük a Fehérvár dolgát. A Fradi elleni meccset nem láttam, de remélem hogy az ő dolgukat is megnehezítettük. Majd szólok ha én is eljutottam odáig, hogy örömet okoz, hogy nekünk ennyi jut a magyar élcsapatok elleni meccseken.
Ha esetleg a szlovák ligában indulás miatt nem tud a klub ütőképes keretet kiállítani a Magyar Kupára akkor nem kívánom a szlovák liga erőltetését.

"ketten pedig nem akarták vállalni ezt a szereplést"
Ezt nem tudom értelmezni. Már ha tényleg egy profi sportágról és profi csapatról van szó, ahol szerződést kötnek a játékosokkal arra, hogy a milyen fizetés ellenében milyen meccseken kell rendelkezésre állniuk.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...