Banner

A dobogóra vágynak a kosarasok

Szerző: amigeleken.hu | 2021-04-27 21:28:00

Sajtófigyelő - minap.hu


Új sportcsarnokban, a tervek szerint külföldi játékosokkal megerősített csapattal, és továbbra is Földi Attila vezetésével vág majd neki a következő szezonnak a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Völgyi Pétert, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatóját a minap.hu kérte a hátunk mögött hagyott szezon értékelésére, de természetesen beszélt a tervekről is.


A tények: az NB I-ben szereplő női kosarasaink ezüstérmet szereztek a Magyar Kupában, negyedikek lettek a bajnokságban, az Európa Kupában pedig a nyolcaddöntőig meneteltek. Mindezt a járvány miatt egy csupa bizonytalansággal teli szezonban.

Ha az eredményeket nézzük, akkor a minimális célkitűzést, a legjobb négy közé kerülést sikerült elérni a bajnokságban. Fontos volt azonban az is, hogy a fiatalok minél több játéklehetőséget kapjanak, fejlődjenek, hogy egy komolyabb célokért harcba szálló együttesnek meghatározó tagjai legyenek majd – fogalmazott Völgyi Péter, aki összességében elégedetten nyilatkozott a hátunk mögött hagyott szezonról. Kritika egyedül a helyenként szellős védekezést illeti – tette hozzá –, illetve nehezítette a tervek megvalósítását, hogy a sérülések után rövidnek bizonyult a kispad.


Földi Attila vezetőedző azzal zárta a bajnokságot, hogy jelezte: jövőre éremért szállnak harcba. A sportszakmai igazgató ezt megerősítette, de jelezte is: sokkal magabiztosabban kell bekerülniük a legjobb négy közé, váratlan és éppen ezért fájó vereségek nem férnek már bele.

A Sopron és a Szekszárd lehetőségekben nagyon messze volt tőlünk, igyekszünk ezt a távolságot leszűkíteni. Ehhez azonban szükség van a keret megerősítésére, akár több külföldi játékossal is. A csapat magyar magját együtt szeretnénk tartani. Dobogós helyezés reményében vágunk neki a következő szezonnak.


Ha a keretben lesz is változás, edzőkérdés nincs a DVTK kosarasainál.

A fiatal csapatunk mellett a fiatal edzői garnitúránk is szépen fejlődött, így nem kérdés: a következő szezonban is Földi Attila fogja megkapni a karmesteri pálcát. Bízom benne, hogy legalább ilyen jól fog élni a lehetőséggel. Szeretnénk kialakítani ugyanakkor egy szorosabb együttműködést az akadémiával, így elképzelhető, hogy a szakmai stáb ki fog bővülni.

Ha volt valami egyértelműen negatív az idei szezonban, az nyilvánvalóan az volt, hogy üres lelátók előtt kellett játszania a csapatoknak.

Mi büszkélkedhetünk az egyik legkomolyabb szurkolói bázissal az országban. A kiélezett mérkőzéseken bizony sokat jelentett volna a támogatásuk. Nagyon optimistán tekintünk azonban a jövőbe: ha korlátozásokkal is, de reméljük, hogy lassan visszatérhetnek a nézők a csarnokba. Én úgy gondolom, hogy teljes telt házzal a szezon második felétől mehetünk majd.


És ez a telt ház több ezer főt jelent, a tervek szerint ugyanis már az új, Diósgyőrben megépülő arénában kezdik meg a szezont a kosarasok.

Az egy komoly feladat számunkra, hogy olyan csapatot építsünk, és olyan eredményeket érjünk el, hogy azt az arénát meg tudjuk tölteni nézőkkel. A felkészülést már minden bizonnyal az új otthonunkban kezdhetjük meg, lesz tehát időnk, hogy megszokjuk a légkört, a távolságokat ebben a katlanban.


Tovább a minap.hu-ra >>>>>>>


forrás: minap.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

14. Peti74 |Válasz erre: 8. Karpfen
2021-05-01 21:01:57 Fehér öves, Újonc
Én úgy tudom Bernát Réka már aláírt és Pusztai Petrával nem akartak szerződést hosszabbítani.
13. Karpfen
2021-04-30 18:37:56 Barna öves, Veterán
https://wbasket.hu/visszatekintes-az-aluinvent-dvtk-szezonjara-foldi-attilat-kerdeztuk/
12. burritos |Válasz erre: 11. Attila11
2021-04-30 08:09:00 Zöld öves, Fanatikus tag
Köszi! Én is:)
11. Attila11 |Válasz erre: 9. burritos
2021-04-29 15:57:49 Kék öves, Tag
Írtam neked üzenetet!
10. Attila11 |Válasz erre: 5. burritos
2021-04-29 13:25:58 Kék öves, Tag
;)
9. burritos |Válasz erre: 8. Karpfen
2021-04-29 10:23:31 Zöld öves, Fanatikus tag
Igazad van, komoly versenyhelyzetet teremtene. Lehet emiatt én 3-4-5 posztra hoznám a légiósokat.
8. Karpfen
2021-04-29 10:10:51 Barna öves, Veterán
Nagy Dorottyát én is szívesen látnám. Bernáth Rékával kapcsolatban kicsit az az aggályom, hogy alacsony pozíciókban már túl sokan leszünk, pláne, ha még ide is jönne légiós. Medgyessy, Aho, Kányási, Pusztai közül senkitől sem válnék meg és ebben az idényben szépen el voltak osztva a percek, szerintem senki nem volt elégedetlen. Jövőre viszont feszültségek lehetnek.
7. burritos |Válasz erre: 6. Karpfen
2021-04-29 09:27:24 Zöld öves, Fanatikus tag
Igen:)
Ha igaz, bódog vagyok:)
Nagy Dorottya is jönne és a magyar mag kész is van:)
6. Karpfen |Válasz erre: 5. burritos
2021-04-29 08:12:33 Barna öves, Veterán
Te is az NSO fórumán olvastad?
5. burritos
2021-04-29 08:05:50 Zöld öves, Fanatikus tag
Bernáth Rékát már le is igazoltuk?

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...