Banner

A diósgyőri sajtófőnök "jótanácsa" a Sport plusznak

Szerző: objektív | 2021-04-15 15:02:00

"Azt ajánlom nektek, nem kéne ebbe beleállni!"


A mai napon megjelent Sport plusz címoldalán minimum pikáns jelzővel illethető ízelítőt kaphatott az olvasó a „diósgyőri sajtófőnök” titulus megnevezésével, amire felkaptuk a fejünket. Vajon ez mi lesz? Nem is csalódtunk ma, érdekes, de minimum elgondolkodtató hírt olvashattunk a Sport plusz hasábjain.

A tegnapi cikkem ellenére remélem, nem esik félreértés és nem hiszi azt senki, hogy megátalkodott és örök ellenséget látok a DVTK kommunikációs vonalának minden alkalmazottjában. Képmutató sem akarok lenni, közös kocsmázást és a szerkesztők közötti activity társasjátékozást sem tervezünk együtt a közeljövőben.

Vannak viszont olyan párhuzamok az amigeleken.hu ignorálása és a Sport pluszban leírt sztori között, ami szinte dezsávű érzést kölcsönöz és melyek arra engednek következtetni, hogy mégsem feltétlenül csak mi vagyunk a hibásak a kitiltásunk miatt, mégsem mi vagyunk az egyedüli rosszfiúk, a settenkedő rókák a nyúlpiacon, hanem mások is beleléptek a DVTK kommunikációs medvecsapdájába és talán vergődnek majd abban hosszú ideig tehetetlenül, sajtó-, és véleményszabadság ide vagy oda. Mondj igazat, betörik a fejed!

Hogy miket és milyen valóságtartalmú tényeket, véleménycikkeket írt a Sport plusz, amire kiakadtak a DVTK vezetői vagy sajtósai, nem tudjuk, mert a cikkből nem derül ki, választ ők sem kaptak az erre irányuló kérdésükre, illetve a kifogásolt írásokat sem ismerjük teljes terjedelemben. Éppen ezért ebben a történetben nem foglalunk állást, mert nem lenne sem etikus, sem objektív.

Egyet ellenben biztosan tudok. Ha egy cégről, egyesületről, üzletemberről stb, valaki valótlanságot állít, első lépésben az elszenvedő fél helyreigazítást szokott kérni a kifogásolt médiumtól. Amennyiben ez nem történik meg, lehet szankcionálni, de utólag már gyerekes visszamutogatni erre, pláne nem konkretizálva azt. Visszamenőleg már nehéz rekonstruálni az eseteket és az azt megelőző jó kapcsolatot és bizalmat jóformán lehetetlen helyreállítani.

Ha lesz az ügynek folytatása, mi is beszámolunk róla.


A Sport plusz cikke:

E heti 11-es rovatunkat is a szokásos koreográfia szerint kezdtük el készíteni. A kiszemelt interjúalannyal, a mindig készséges Veréb Györggyel múlt hét csütörtökön előzetesen megbeszéltük: Összegyűjtjük a magyar sportújságírás 11 kiemelkedő alakjának kérdéseit, majd megcsináljuk az interjút. A diósgyőri kapuslegenda vállalta is a beszélgetést, ám amikor szombaton este újrahívtuk, arra kért, mivel jelezte a klubnak a megkeresést, egyeztessünk a DVTK sajtófőnökével, Demkó Norberttel.

  • Semmi gond – válaszoltam, hiszen korábban is előfordult, hogy egyeztettünk egy diósgyőri játékossal készült anyagot, és a sajtófőnök készséges volt, tényleg csak minimálisat változtatott.

Hívtuk tehát Demkó urat, akit először nem értünk el, de pár perc múlva visszahívott.

  • Szervusz Norbi, köszönöm a visszahívást, csupán azért kerestelek, mert Veréb Gyuri kérte, hogy jelezzem neked, hogy a Sport plusz 11-es rovatának ő lesz az e heti vendége.
  • A Diósgyőri VTK nem járul hozzá, hogy bármelyik alkalmazottja a Sport plusznak nyilatkozzon.

Azt hittem, nem hallok jól.

  • Tessék?!
  • A DVTK egyetlen alkalmazottja sem nyilatkozhat a Sport plusznak.
  • Megtudhatnánk ennek az okát?
  • Nem veled van a baj, mindig korrekt volt a viszony, de az elmúlt időszakban több olyan cikk is megjelent az újságban a Diósgyőrrel kapcsolatban, amely valótlanságokat tartalmazott.
  • Mondd meg, melyik cikkről van szó, mi benne a valótlanság? Tegyük helyre azokat!

Talán kissé ingerülten folytattam:

  • Ne egy 72 éves legenda helyett dönts, ne tiltsd le azok után egy interjúról, hogy készségesen vállalta volna a beszélgetést és aki – cseppet sem mellesleg – Miskolc város díszpolgára is egyben. S azzal, hogy kommunikációs vezetőként bekeményítesz nem a Sport plusszal tolsz ki, hanem éppen Veréb Györgyöt hozod kellemetlen helyzetbe. Arról nem is beszélve: nem a Sport plusszal mész szembe, hanem a magyar spotsajtó élmezőnyével, többek között a Magyar Sportújságíró Szövetség örökös tiszteletbeli elnökével, Novothny Zoltánnal, Szöllősi György MSÚSZ-elnökkel, aki cseppet sem mellékesen az AIPS európai alelnöke is vagy éppen hazánk legnépszerűbb sportkommentátora, Hajdú B. Istvánnal – a névsor természetesen az összes kérdezővel teljes. Még egyszer kérdezem: tényleg nem nyilatkozhat Veréb György?
  • Tényleg nem.
  • Rendben. De azt ne várd, hogy te „bemutatsz” nekünk, mi pedig lehajtjuk a fejünket és ezt szó nélkül tudomásul vesszük!
  • Azt ajánlom nektek, ebbe nem kéne beleállni!
  • Elnézést, mit nem kéne?
  • Jól hallottad, nem kéne ebbe beleállni!

Ez volt az a pont, amikor úgy éreztük, nem folytatjuk az értelmetlen vitát. Hanem szomorúan tudomásul vesszük, hogy a bajnokság „csontutolsó” helyén álló Diósgyőr kommunikációja sem képvisel első osztályú színvonalat.

Pedig egyértelmű: a város NBI-es futballcsapatot, a DVTK szurkolók pedig – a kisstílű fenyegetőzés helyett korrekt támogatást érdemelnének.


Verebet fogtunk

A sajtófőnök tehát úgy vélte: a diósgyőri futballról tizenegy kiváló sportújságíró sem kérdezheti a Diósgyőr múltjának egyik kiemelkedő személyiségét, Veréb Györgyöt. És Veréb György pedig nem nyilvánulhat meg a Sport pluszban.

Minderre indokot sem tudott mondani, hiszen nem volt képben, miért is tilt, mi is jelent meg a Sport pluszban a klubról, a csapatról. És mindez még semmi. A sajtófőnök még „jótanácsot” is adott, nehogy a döntését bolygassuk.

Mondhatni: burkoltan megfenyegette munkatársunkat, Vámos Tamást. Sok mindenre volt példa, de ilyenre még nem lapunk 32 éves történetében, amelyben szinte mindenféle hatalmat, mindenféle kormányt és mindenféle futballirányítást megéltünk.

Joggal merül fel a kérdés, ki is ez a sajtófőnök, aki olyan messze merészkedik, mint a szakmájában idehaza is nagyon kevesen? A neve Demkó Norbert. A Google-on azt találtuk róla, hogy a Miskolc környékén fogható Rádió M műsorvezetője volt, melynek szlogenje: Jó érzés, jó zene. Innen valóban csak egy ugrás a sportsajtó helyretétele.

A Sport plusz szerkesztősége


A Sport plusz mai száma tartalmazza fentieken kívül még azon cikkeket összefoglalva pár mondatban, melyek problémásak lehettek a diósgyőri klubházban - vagy azon kívül - , illetve érintve van benne Sántha Gergely interjúja is némi véleményezéssel.


forrás, fotó: Sport plusz

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

26. spongyabob |Válasz erre: 24. betyarok
2021-04-18 14:02:15 Barna öves, Őstag
Milyen? " szellemisègű ès színvonalú " Milyen??

Persze most minden jó....
Most meg menjél le a FORINTRA, vagy a Centrumhoz"( ha tutdod, hol van) este 7-kor v. 8-kor.oszt lehet elveszíted a subád.(.rendőrök nélkül) !
Oszt ennyi....
2021-04-17 08:00:53 Piros öves, Őstag
Azt nem tudom, hogyan jutott el odáig a klub, hogy ez a kis alkoholista Demkó, aki még semmit nem tett le az asztalra, megfosszon egy legendát a riport lehetőségétől, ráadásul elég alpári módon? Mit szól ehhez a tulaj? Jó lenne, ha már végre előbújna.
24. betyarok
2021-04-16 18:33:56 Fekete öves, Őstag
Attól független, milyen szellemisègű ès színvonalú a Sport+, ez már a kommunista idők egypártrendszerèt idèzi fel.
Mondja a rendőr: vágd le a hajad,.mert baj lesz. Oszt' baj is lett!
Vagy mikor a Kossuth Gimnáziumban aláírásokat gyűjtöttek, hogy NE bojkottálják a Los Angelesi Olimpiát, a következő szünetben már megjelentek az öltönyösök, S elkisèrtèk a halálsápadt bandát.....
23. pala17 |Válasz erre: 22. pala17
2021-04-15 19:26:57 Piros öves, Fanatikus tag
Bár azt is hozzáteszem, hogy sztem ha szorulna is a hurok max ezt f@szt dobnák a kutyák elé, a többi sütögetné tovább a saját kis pecsenyéjét. De ha a 7 fejű sárkány egyik fejét levágjuk egy "gerilla" háborúban,az is eredmény. Utána megint várni a kövi alkalmomra.
22. pala17 |Válasz erre: 16. jaborcsik-andras
2021-04-15 19:19:22 Piros öves, Fanatikus tag
Igen igazad van,de akkor csak Ti voltatok, most viszont a Crème de la Crème tyúkszemére is ráléptek. És sztem ezt ki lehetne használni. Legalábbis egy próbát mindenképpen megérne, mert rosszabb már nem lehet. Eddig egyedül voltatok (voltunk) most viszont kb. A Keresztapát is megsértették. Összebeszélve, (jogászokkal egyeztetve (hogy mit és milyen formában lehet a privát infókból megjelentetni),talán el lehetne most indítani egy hógolyót a hegyről... Én most ezt egy elég nagy szikrának látom! (Azonban én nem mozgok ezekben a körökben, nem látok a színfalak mögé,még annyira sem mint Ti) - szóval egy színfalak mögötti telefonhívást/emailt sztem megérne mindenképpen. Max elhajtanak a picsába és ott leszünk ahol most vagyunk. De ez csak az én véleményem.
21. bati1 |Válasz erre: 16. jaborcsik-andras
2021-04-15 18:37:26 Kék öves, Tag
Majd pont a nemzeti sport hozta volna le, Szöllősi Györggyel az élen.
20. vebgy* |Válasz erre: 7. pala17
2021-04-15 18:16:47 Fekete öves, Veterán
Egyébként ott a pont. Kell nemsokára egy nagy csattanó a végére...
19. Kezdökör |Válasz erre: 16. jaborcsik-andras
2021-04-15 18:14:05 Piros öves, Őstag
Ami róluk szól, vagy rájuk nézve negatív azt nem engedik a saját üzleti érdekeltségeikbe tartozó médiafelületeken megjelentetni! Ennyi és nem több!
18. vebgy*
2021-04-15 18:11:54 Fekete öves, Veterán
Az én jótanácsom Demkónak... a jó k..... p.....sz....
17. Tamas78 |Válasz erre: 16. jaborcsik-andras
2021-04-15 17:59:48 Barna öves, Fanatikus tag
Azért az, hogy másnap megkeresték az ultrákat az a ti leveleteknek köszönhető.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...