Banner

DVTK - Ludovika-FCSM Csata 76-62

Szerző: amigeleken.hu | 2021-12-19 15:44:00

Tippmix Női NB I. A csoport, 12. forduló


Tippmix Női Kosárlabda NB I A-csoport, 12. forduló

DVTK - Ludovika-FCSM Csata 76-62 (15-16, 17-11, 25-18, 15-12)

Miskolc, DVTK Aréna, 358 néző.

Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Pozsonyi László, Varga-Záray Katalin.

DVTK: Vorpahl 9/3, Aho 14/9, Jovanović 13/3, Hayes 23/9, Kiss A. 8. Csere: Kányási 3, Tóth F. 4, Bernáth 2, Bacsó, Vég-Dudás. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Csata: Horváth B. 19/15, Lelik 10, Angyal 5/3, Gyöngyösi 4, Carey13/3. Csere: Zele 5/3, Böröndy V. 6/3, Strausz. Vezetőedző: Tursics Krisztián.


A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Edzői értékelés

Völgyi Péter: Talán kicsit szélesebb rotációval játszottunk, mint ellenfelünk, de szerintem amiben egyértelműen jobbak voltunk, az a támadó lepattanók megszerzése. Az első félidőben nem dobtunk jól a Csata zónavédekezése ellen, viszont sok labdát vissza tudtunk szerezni, és a második támadásokból sokszor eredményesek voltunk.

Tursics Krisztián: Először is gratulálok a Diósgyőrnek! Egyszerű leszek, győzött a jobbik és komplettebb csapat a mai napon. Nem szeretnék belemenni részletekbe és elemzésekbe, hisz annak nincs értelme. Ahogy jöttünk és amilyen hozzáállással játszottunk, az teljesen rendben volt, egyszerűen ma ennyire voltunk képesek a hét emberes rotációval.



Vasárnap délután Miskolcra látogat a Ludovika-FCSM Csata. A novemberi Európa Kupa mérkőzésből nem a legjobban jött ki a fővárosi csapat, azóta pedig méginkább diósgyőri ellenfelük irányába billent a mérleg. A wbsket.hu beharangozója:


Csak az idei szezonban már negyedszer találkozik Tursics Krisztián együttese a DVTK-val. Az első fordulóban, Budapesten nagy győzelmet arattak egy olyan mérkőzésen, ahol a piros-fehérek 45-ből közel 35 percen keresztül vezettek. A 21 pont-16 lepattanós dupla-duplával záró Cheridene Green teljesítményét Lelik Réka révén tudta ellensúlyozni a Csata, és az azóta eltelt időszak is megmutatta, mekkora bravúr volt ez a győzelem.

Az Európa Kupa csoportkörében a fővárosiak azóta kétszer is összefutottak a miskolciakkal, és mindkét nemzetközi meccset simán nyerte – az akkor még Földi Attila irányítású – Miskolc. Azóta viszont sok minden változott. Edzőváltás kapcsán immár Völgyi Péter irányítja a diósgyőri együttest, visszatért hosszú eltiltása után Keyona Hayes, és a betegség miatt kieső Medgyessy Dórát is minőségi játékossal, Leslie Vorpahllal pótolták. A jelenlegi DVTK erősségét mutatja, hogy a közelmúltban egál meccset játszottak Szekszárdon és a Sopron ellen is, ami pedig komoly fegyverténynek számít.

A találkozót vasárnap 17:30-tól rendezik, és ezúttal a DVTK élvezi majd a hazai pálya előnyét. A mérkőzés előtt a Ludovika-FCSM Csata klub a megszokott módon videós riportot készített, amiben Böröndy Vivien nyilatkozott.

“Ötödik helyen fordulunk az alapszakasz első köre után, amely azt gondolom, hogy egy reális pozíció. A szezon elejét nagyon jól kezdtük, akkor még teljes csapattal, hiányzók és sérültek nélkül. Az Európa Kupában való szereplést és kivívtuk magunknak, aztán pedig jött egy nehezebb periódus. Sorban veszítettük el a játékosainkat betegségek és sérülések miatt, melyek még jelenleg is hátráltatják a csapatot. Voltak olyan mérkőzések, amiket hoznunk kellett volna, ám ezek miatt a tényezők miatt nem sikerült. Hazai pályán a TFSE elleni vereség különösen fájó volt. Ennek ellenére továbbra sem adjuk fel a küzdelmet, és a folytatásban is mindent meg fogunk tenni, hogy mi jöjjünk ki győztesként a találkozókból.” – értékelte Böröndy Vivien csapatát az alapszakasz első fele után, majd kitért a következő, DVTK elleni találkozójukra is.

“A DVTK elleni első, hazai meccsen rendkívül jó érzés volt győztesként elhagyni a parkettet. Azonban azt tudni kell, hogy az a Miskolc, akivel vasárnap fogunk játszani, egy teljesen más csapat. Visszatért hozzájuk az a Keyona Hayes, aki a tavalyi szezon során a mi csapatunkat is erősítette, illetve Szekszárdról igazolták az irányító poszton játszó Leslie Vorpahlt is. Ők biztosan hoznak majd egy plusz energiát, már az amúgy is erős kerettel rendelkező Miskolcba.

Mindenképpen nehezebb lesz a dolgunk, de nem feltett kézzel megyünk ki. Megpróbálunk minél jobb eredményt elérni ezen a találkozón.” – tette hozzá a Ludovika-FCSM Csata játékosa.


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>


forrás: wbasket.hu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

11. vebgy* |Válasz erre: 5. Elemér
2021-12-22 00:13:07 Fekete öves, Veterán
Végre...de még sok ilyen kell, hogy ne csak 537-en, vagy 358-an legyünk egy ilyen szép, tágas csarnokban...
10. adamme |Válasz erre: 6. Attilatop41
2021-12-19 21:01:13 Barna öves, Tag
Összesítésben ha minden igaz jobbak vagyunk a Csatánál az egymás elleni meccsek alapján, igaz?
9. korxi |Válasz erre: 8. Attilatop41
2021-12-19 20:55:31 Piros öves, Veterán
Azt én sem tudom hogy ezek a dolgok tudatos taktikai titkolózások-e, vagy egyszerűen csak a szurkolók leszarása.
2021-12-19 20:47:53 Kék öves, Fanatikus tag
Akkor megfázott és pár nap és jól van.
Mindent elhiszünk amit nem osztanak meg velünk.
Nekem ezzel van csak bajom, a titkolózással.
Bár ez is taktika gondolom...
7. korxi |Válasz erre: 6. Attilatop41
2021-12-19 20:16:38 Piros öves, Veterán
Greenek nem sérülése van, hanem megbetegedett. Bár a tesztelés alapján úgy néz ki hogy nem covid.
Völgyi mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón, miután rákérdezett az egyik riporter.
2021-12-19 20:07:33 Kék öves, Fanatikus tag
Green kisebb sérülés miatt nem állt ki.
Mesteri kommunikáció, Dóri is 3 hónap után derült ki hogy babát vár.
De azért a szurkolókat várjátok a meccsre, látszott is a mai szurkoláson.
Amennyire hülyének néztek mindenkit, úgy lesz a szurkolás is.
5. Elemér
2021-12-19 20:02:28 Kék öves, Fanatikus tag
Gratulálok a csapatnak, küzdöttek és a második félidőben már jó játékkal sikerült nyerni.
4. kétess
2021-12-19 20:02:04 Lila öves, Őstag
Edzői értékelés
Völgyi Péter: - Talán kicsit szélesebb rotációval játszottunk, mint ellenfelünk, de szerintem amiben egyértelműen jobbak voltunk, az a támadó lepattanók megszerzése. Az első félidőben nem dobtunk jól a Csata zónavédekezése ellen, viszont sok labdát vissza tudtunk szerezni, és a második támadásokból sokszor eredményesek voltunk.
3. korxi
2021-12-19 19:05:55 Piros öves, Veterán
Hát tényleg hol van Green? A hunbasket adatlap szerint nevezve volt a meccsre, de már a melegítésnél sem volt ott.
Mindenesetre nyertünk. A 4N -ben volt egy hétpontos futásunk, és nálam annak a végén, Milica triplájával dőlt el a meccs.
Hayes 23 pont 14 rebs, úgy látom most hozta azt amiért vártuk hogy visszatérjen.
2021-12-19 18:01:32 Kék öves, Fanatikus tag
Hol van Green?

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...