Banner

Dragan Vukmir: Nyerni akarunk Ajkán

Szerző: Jáborcsik András | 2022-05-16 14:23:00

Az Ajka elleni találkozó előtt Dragan Vukmir vezetőedző a dvtk.eu-nak nyilatkozott.


A Merkantil Bank Liga 37., utolsó előtti fordulójában a DVTK hétfő este 8 órától Ajkán játszik. Dragan Vukmir vezetőedző még a vasárnapi 3-1-es vendégsikerrel zárult Haladás-Kecskemét mérkőzés előtt nyilatkozott a dvtk.eu-nak.


A DVTK a fordulóban utolsóként lép pályára, addigra ismert lesz az összes eredmény, többek között a Haladás - KTE meccsé is. Mit fogsz csinálni vasárnap este fél hét és fél kilenc között?

Értem a kérdést, de nekünk a saját magunk feladatára kell koncentrálni, nem pedig olyan dolgokra, amire nincs ráhatásunk - válaszolt a vezetőedző. - Nyerni akarunk, nem fordulhat még egyszer elő ugyanaz, ami Budaörsön!



A legutóbbi fordulóban a Soroksár ellen 1-0-ra győzött a DVTK, az ellenfél igazából gólhelyzetet sem tudott kialakítani.

Minden meccsen a győzelemért játszunk, a Soroksár ellen sikerült is megszerezni a három pontot. Minden siker építi a csapatot, az utolsó két mérkőzés előtt az önbizalomnak is jót tett ez az eredmény - reagált.


A DVTK-ban nincs eltiltott, sérült, beteg játékos. Eppel Márton és Könyves Norbert is visszatért a múlt héten, előbbi egyből győztes gólt szerzett.

Marci sérülése kevésbé volt súlyos, kevesebbet hagyott ki, így könnyebben is tért vissza - osztotta meg. - Norbit műteni kellett, egy ideig még a mozgást is tiltották az orvosok, de azóta keményen dolgozik azért, hogy ismét a csapat húzóembere legyen. A jelenléte is nagyon sokat számít nekünk, nemcsak a játéka. Ajkán várhatóan többet játszanak, ha nem is feltétlenül egy teljes mérkőzést.


Amióta Dragan Vukmir irányítja a DVTK csapatát, azóta mindhárom diósgyőri gól fejesből született.

Ez tény, de ha visszaemlékszünk, a Tiszakécske ellen az első negyedórában Eppel Márton és Németh Márió lábában is ott volt a gól, ajtó-ablak helyzet maradt ki, majd Szombathelyen Molnár Gábor hibázott el egy ziccert szintén lábbal . Eddig is megvoltak lábbal a helyzeteink, bízom benne, hogy Ajkán eredményesek is leszünk.


Szűcs Kornél az elmúlt mérkőzéseken a védelem jobb oldalán szerepel, és rendre jó teljesítményt nyújt, legutóbb például gólpasszal vette ki a részét a győzelemből.

Egy U21-es válogatott fiatalról beszélünk, jelenleg ő a legjobb megoldás erre a feladatra. Jó munkát végez, de természetesen még fejlődnie kell.


A Merkantil Bank Ligában kötelező legalább egy 2002-ben vagy később született labdarúgót pályára küldeni. A legutóbbi időben előbb Jurek Gábor, majd Kocsis Dominik, a Soroksár ellen pedig Rotem Keller felelt meg ennek az előírásnak.

Sok mindenen múlik a csapat összeállítása, így sok mindenen múlik az is, hogy melyik fiatal lép pályára. Többek között figyelembe kell venni a taktikát, az ellenfél játékrendjét, ki egészséges, ki sérült, mindezt összevetve kell megtalálni azt a megoldást, ami sikerre vezet. És egy hete már Vajda Botond is ott ült a kispadon. Hétközben velünk edzett, és úgy ítéltem meg, a munkája alapján megérdemli. A jövőben is szeretnék minél több fiatalnak lehetőséget adni a saját utánpótlásból, mutassák meg magukat, mit tanultak a DVTK Labdarúgó Sportakadémián. Végül pedig az a legfontosabb, hogy aki odakerül, az ragadja meg az alkalmat.


Hétfőn az az Ajka vár a DVTK-ra, amelyik a gyenge kezdést követően a hajrája kiegyenesedett, a legutóbbi öt mérkőzését sorozatban megnyerte.

Profi hozzáállást várok el minden keretbe kerülő játékostól, mert én soha nem a 11 pályára lépő labdarúgóban gondolkodom, hanem a teljes keretben. Nyerni akarunk, amiért mindent meg kell tenni. Természetesen feltérképeztük az ellenfelet, jó csapat vár ránk, tudjuk, mi jellemzi a játékukat, de nekünk elsősorban saját magunkkal kell foglalkozni. Nem újdonság, hogy a győzelemhez gólt kell szerezni, amihez megfelelő mentalitás és erős akarat kell - zárta Dragan Vukmir.


forrás: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

12. slózi
2022-05-18 02:35:00 Barna öves, Őstag
"...NYERNI AKARUNK..."
Én meg egy TORONYÓRÁT AKAROK! DE LÁNCCAL ÁM!
11. vebgy* |Válasz erre: 6. Ignacio-Sanchez-Mejias
2022-05-17 02:18:02 Fekete öves, Veterán
...Hát ne adjuk lejjebb soha !! Most már nem...kongjon üresen az a lelátó innentől kezdve...
10. sadab1*
2022-05-16 20:31:53 Fekete öves, Veterán
A fasz tudja hány hónapja talán éve írom, de más is itt, hogy az, aki szűcsben valamit lát, ami a focival kapcsolatos és MBIIes szintűnek hiszi... nos addig amíg ez van, azt kell írjam, ezek nem értenek a focihoz! Bárki, aki beteszi a csapatba /egyébként lehet sorolni az ilyen játékosnak nevezett nudlikat a DVTKban, de ez a legalja/, az egész egyszerűen nem ért ehhez a sportághoz, pedig visszanézhette hibáinak tömkelegét is! Ennyi! Végképp elegem van!
2022-05-16 19:29:16 Piros öves, Veterán
Szegény Vukmir milyen butaságot beszél Szűcsről. Na de sebaj, apuci tolja így sztár lesz belőle.
8. buby64
2022-05-16 19:02:35 Piros öves, Fanatikus tag
Ezt elqurtátok de nagyon!
7. El Bandi |Válasz erre: 5. Spirálfüzet (kockás)
2022-05-16 18:00:19 Piros öves, Őstag
Egyébként normál esetben nem lenézve az Ajkát, de simán kellene legalább egy ötöst gurítani...
(Pinyőék mennyit kaptak a legutóbb...)
Na de nem ezeknek a kislányoknak, akik megijednek a lehetőségtől....
2022-05-16 16:52:57 Barna öves, Fanatikus tag
Kivancsian varom a mai produkciot! Most lehet majd látni kit milyen fából faragtak. Vukmir is is felelose ennek a helyzetnek kozvetve es kozvetlenul bar o majd azt fogja mondani hogy ez meg az meg amaz a hibas, ahogy az eddigi nyilatkozataiból kiderult. Ha kevés volt az ido minek vállaltad el b@zdmeg! Ki volt az az agytroszt, aki egy ilyen kezdo edzot ilyen kielezett szituációba helyezett?
En csak abban bízom, hogy elkezdődjön vegre valami! Jöjjenek jo játékosok, fiatalok, legyen lendulet a csapatban, kuzdjenek, harcoljanak.
Ide jutottunk. Egyre lejjebb és lejjebb kell, hogy adjuk az igényeinket es ettol felmegy qrvara a pumpa.
2022-05-16 16:02:10 Piros öves, Veterán
Remélem akkor 10-0-ra nyerünk. Talán Benczés elintézi.
4. Krapulax
2022-05-16 14:50:47 Piros öves, Őstag
Ki nem szarja le mit nyilatkozik? Repül úgyis a szezon végén.
2022-05-16 14:40:07 Barna öves, Fanatikus tag
B@sszad meg te is, vukmir!

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...