Banner

Dr. Magyar Mátyás értékelte a bajnokságot

Szerző: objektív | 2022-05-20 11:57:00

Új koncepció szerint épül újjá a DVTK csapata


A cél, a költségvetés és a vezetőedző személye nem változik Diósgyőrben, minden más igen: jelentősen átalakul a keret, új csapat épül, mindenki teljesítmény alapú szerződést kap, és a szakmai stábba is érkeznek új szakemberek. Dr. Magyar Mátyás, a DVTK többségi tulajdonosa értékelte a hétvégén lezáruló bajnokságot, és felvázolta a jövőre vonatkozó elképzeléseket.



A múlt

...

...

- Megbántad-e az edzőváltást?
- Legfeljebb azt, hogy nem korábban történt, mert tavasszal hirtelen és nagyon meredeken zuhanni kezdett a csapat teljesítménye. Ugyanakkor egyetértek azzal a kijelentéssel is, hogy nem szerencsés időpontban váltottunk vezetőedzőt. Ettől függetlenül szükséges volt, és véleményem szerint a váltás nélkül sem értünk volna el jobb végeredményt.

- Az edzőváltás mellett sok kritikát kapott a DVTK azért is, mert a közvetlen vetélytárstól igazolta Belényesi Csabát, illetve már a télen megszerezte Lukács Dániel játékjogát, aki nyáron csatlakozik a kerethez.
- Elfogadom, hogy sokakban visszatetszést keltett, amikor a KTE kulcsjátékosait leigazoltuk, ám amennyiben a DVTK számára fontos egy labdarúgó vagy egy edző, akkor olyan szerződést kötünk vele, ami lehetetlenné teszi az értékeink elvesztegetését. Ha pedig a szerződéskötéskor nem fontos egy labdarúgó, akkor utólag se legyen az, amikor egy másik klub ajánlatot tesz neki!

- Ki a felelős a feljutás elmaradásáért?
- Elsősorban a szakmai vezetés és a játékosok felelősségét kell kiemelni, erről beszéltünk eddig is. Sokan támadják Sántha Gergelyt, de Diósgyőrben a klubvezetés nem szól bele a szakmai munkába. A klubvezetés feladata a megfelelő háttér megteremtése, azt pedig senki nem állíthatja, hogy forráshiány, eszközhiány, a szervezettség hiánya vezetett volna a siker elmaradásához.

- Milyen következményei lesznek ennek?
- Amikor a DVTK tulajdonosa lettem, akkor is elmondtam, én mindenkit a munkája alapján ítélek meg, és ez azóta sem változott. Ezért nem kezdtem tisztogatásba a megérkezésemet követően, hanem figyeltem mindenki teljesítményét, és ez alapján vontam le a konzekvenciákat. Közismert, hogy megváltunk Kondás Elemér vezetőedzőtől, illetve elfogadtuk Benczés Miklós sportigazgató lemondását.
Ami a játékosokat illeti, hivatásos sportolókról beszélünk, akik a labdarúgásból élnek. Ehhez képest az edzéshez, a mérkőzésekhez való hozzáállásuk nem volt professzionális. Aki az idény előtt elfogadta az ajánlatunkat, az pontosan tudta, milyen célért küzd a DVTK, milyen a közeg, mekkora szurkolói nyomás alatt kell teljesíteni. Tisztelet a kivételnek, mert ilyenek is vannak, őket nagy örömmel látjuk a megújuló DVTK-ban is, a többiek viszont kereshetnek új klubot.

- Szemmel láthatóan sok más egyéb feladatod mellett egyre aktívabb szerepet játszol a DVTK életében, mi ennek az oka?
- Lehet, hogy kívülről így látszik, de mostanában sem foglalkozom többet a DVTK-val, mint korábban. Azért tűnhet mégis így, mert ha azt látom, hogy látványosan nem jó irányban mennek a dolgok, akkor tulajdonosként közbe kell avatkoznom, mert sok esetben ez az utolsó lehetőség. Az eredmény azt mutatja, ezúttal ez sem volt elég. Bízom benne, a következő bajnokságban úgy alakulnak a dolgok, hogy végig a háttérben dolgozhatok a DVTK sikeréért, és nem kell menet közben közbeavatkozni.

A jövő

- A múlt boncolgatása után ezzel át is térhetünk az előttünk álló időszakra! A játékoskeretben „hatalmas” változásokat ígértél a feljutás elmaradása esetén. Sajnos aktuálissá vált a kérdés, mit jelent ez?
- Teljesen más alapokra helyezzük a keret kialakítását, és teljesítmény alapra helyezzük a javadalmazást is. A jelenlegi keretet jelentősen átalakítjuk, a maradó játékosokkal is újratárgyalva a jelenlegi szerződésüket. Olyan módon kívánjuk ösztönözni a siker elérését, hogy alacsonyabb alapbért ajánlunk, viszont nagyobb összegű prémium jár az eredmény eléréséért. És az eredmény alatt hangsúlyozottan nem a meccsek megnyerését, hanem az év végi célok elérését értem. Az ehhez szükséges feltételeket pedig továbbra is maximálisan a játékosok rendelkezésére bocsátjuk.
Nem árulunk zsákbamacskát: a megfelelő játéktudás mellett olyan labdarúgókat keresünk, akik hisznek magukban, hisznek az elvégzett munkában, és a siker érdekében hajlandóak napról napra elhagyni a komfortzónájukat. Aki erre nem képes, az ne jöjjön ide!

- Ez a nadrágszíj meghúzását is jelenti, azaz csökken a költségvetés?
- Dehogy, a költségvetés alapvetően változatlan marad. Őszintén bízom benne, és remélem, hogy az összesített bérköltség sem változik, mert az azt jelenti, hogy elértük a kitűzött célunkat, visszatérünk az élvonalba, és ki tudjuk fizetni az ezért járó prémiumot is.

- Marad-e Dragan Vukmir a következő idényben is vezetőedző?
- Igen, hosszabb távon is vele képzeljük el a közös munkát. Ő az az edző, aki taktikailag és erőnlétileg is fel tudja építeni az új, sikeres csapatot.

- És az edzői stáb?
- Rájuk is ugyanaz igaz, mint a játékoskeretre, ott is jelentős változások lesznek.

- Benczés Miklós távozását követően üres a sportigazgatói pozíció, sportszakmai ügyekben kire tudsz támaszkodni döntéshozatalkor?
- Miklós távozásával megszűnik a klasszikus sportigazgatói pozíció, struktúraváltást tervezünk ezen a területen is. Dr. Bajúsz Endre veszi át a szakmai munka irányítását a szakmai csapat vezetőjeként. Endrét egykori élvonalbeli labdarúgóként ismerhetik a szurkolók, aki a jogi diploma megszerzését és visszavonulását követően a HLSZ-nél és az MLSZ-nél (Hivatásos Labdarúgók Szövetsége, Magyar Labdarúgó Szövetség - a szerk.) is szerzett sportvezetői tapasztalatokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériumából érkezve már korábban is a DVTK-t működtető cég alkalmazottjaként dolgozott más pozícióban, így a közeg ismerős lesz számára.

- Kimondhatjuk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ismét építkezéssel kezdődik a nyár?
- Ha létezik egyáltalán pozitívuma a feljutás elmaradásának, akkor az az, hogy teljesen az alapoktól építjük újjá a csapatot. Bízom benne, hogy kialakul egy mag, amelyik egy olyan játékkép letéteményese, amiért érdemes kimenni a stadionba. Az pedig minimum, hogy akaratban senki nem nőhet fölénk.
Tisztában vagyok azzal, hogy a következő idény még nehezebb lesz, mert fentről érkezik az MTK és a Gyirmót, várhatóan erősít az ETO, szerintem harcba száll a Nyíregyháza, a Haladás idén is mutatott szép periódusokat, a pécsiekkel mindig számolni kell, és rendre feltűnik egy meglepetés csapat is.
A feladat nehézségét az idő hiánya csak növeli, mert bármilyen építkezés mindig időt igényel, az pedig nekünk nincs, az előttünk álló idény végén fel kell jutni az élvonalba.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: dvtk.eu

Mutasd a teljes cikket
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

76. mgyocsi |Válasz erre: 74. Spirálfüzet (kockás)
2022-05-24 09:49:05 Narancs öves, Lelkes újonc
Fülöp Lóránd, a Voluntariban játszik, pont egymás ellen játszottak a mostani kupadöntőn. Ő se rossz zsugás, pár éve volt Felcsúton,de azt hiszem ott nem kapott sok lehetőséget.
75. vebgy* |Válasz erre: 73. mgyocsi
2022-05-22 22:04:05 Fekete öves, Veterán
Na amazok fúrták meg itt a Bódog-programot is...talpalnék bele mindegyik képébe !
74. Spirálfüzet (kockás) |Válasz erre: 73. mgyocsi
2022-05-22 12:19:50 Piros öves, Veterán
Igen, ő ki lett itt közösítve. Pedig előtte és utána is bizonyítja jó játékos. Van egy testvére is bár nem tudom hol játszik.
73. mgyocsi |Válasz erre: 60. dvtk-3534
2022-05-22 12:11:20 Narancs öves, Lelkes újonc
Fülöp esetében csak egy kis ízelítő,hogy miért is nem ment neki itt. A csapaton belül nevetség tárgya volt,hogy ízesebben beszéli a magyar nyelvet,mint ahogyan a mi nagymenő tökös gyerekeink. Sajnos nem érezte jól magát itt.
2022-05-22 10:51:20 Piros öves, Őstag
Sajnos ezek a sajtóközlemények engem nem győznek meg, hogy ezek MM önálló gondolatai nem pedig egyszerű médiafogás világipetike és csapatának részéról! Ameddig személyesen nem nyilvánul meg, a szurkolókkal nem kommunikál, addig én csak mint egy fantom személy, egy valótlan lényként tekintek rá mint aki valakinek a képzelet szülte megoldásaként a DVTK hatályos cégkivonatán mint többségi tulajdonos jogkörrel felruházott aláíró személy jelenik meg.
71. Zole61
2022-05-21 22:27:47 Piros öves, Őstag
Az a gond, hogy ezek most kezdik 3rteni azt amit a szurkolók már év elejétől írhatnak itt. Pl az ellenfelek sokkal jobban akartak a győzelmeket, nahát ez mostanra leesett Matyinak is. Bódog már akart teljesítmény arányos bérezést, nem állt ki mellette senki, sőt a primadonnák ki is csináltak. Mondjuk azt el tudnám képzelni ha Matyi komolyan gondolja ezt az egészet és ténylegesen van beleszólása a dolgokba, leülnek és elbeszélgetni Bódoggal tiszta lappal indulhatna, mert Ő pont olyasmiket akart amiket most Matyi, mint aki feltalálta a sapnyolviaszt mond. Na de hiába marad Vukmir, megkockáztatom med Dobos is..és házi sportig Bajusz, semmi nem fog változni ez borítékolható. Több év a második vonalban .
70. betyarok
2022-05-21 20:41:41 Fekete öves, Őstag
Addig a pillanatig, míg Rókabèke a Szeged edzője volt, majd mindenki elfogadta volna a Diòsgyőr edzőjének. Ès úgy vélem, jogosan. Láttuk a Szeged meccseit, olvastuk a nyilatkozatokat, a megtèpázott Szeged, ős Szeol szurkolók is belelkesultek. Pedig ott is történelmi mélypont alakult ki a püspök uralmával. 2005-ben készítettem egy interjút Kis-Rigò püspökkel,. olvasható a szatymazi Mi lapunkban, okt vagy novemberi számban.
Megpròbálom megkeresni.
De a lènyeg: lesz jó Diòsgyőr?
A megváltozott helyzetben a tulajdonosnak azonnal fel kell venni a kapcsolatot a hogyan továbbròl az amigeleken.hu - val. Ha ez nem történik meg,.az magáért fog beszélni.....mögötte a fene!!!!!
69. lg
2022-05-21 20:15:36 Lila öves, Tag
"Marad-e Dragan Vukmir a következő idényben is vezetőedző?
- Igen, hosszabb távon is vele képzeljük el a közös munkát. Ő az az edző, aki taktikailag és erőnlétileg is fel tudja építeni az új, sikeres csapatot."

Édes fas*om Matyi bzm te IS úgy hiányzol ide, mint Vukmir, és ti ketten meg, mint lufiárusnak a nyílzápor...
68. buby64 |Válasz erre: 64. sadab1
2022-05-21 17:01:51 Piros öves, Fanatikus tag
100% hogy így van.
Leigazolunk egy jónak mondható játékost, az első 2-3 meccsen tolja ezerrel, utána hozzá szűrkül a többiekhez. Évek óta ez figyelhető meg nálunk.
67. Szilas
2022-05-21 16:51:16 Narancs öves, Tag
Felesleges cikk

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...