Banner

Doktor úr, mennyi van hátra?

Szerző: objektív | 2021-03-02 18:14:00

Az alkalmak és az idő szorításában


Ma újabb bajnoki forduló kerül lebonyolításra, este 8 órakor a Ferencváros - DVTK találkozó van napirenden. Írnom kell róla valamit előzetesen, de így, első blikkre megmondom őszintén, tanácstalan vagyok, mint egy nagyközség. Mit írhatnék? Jöhet a szokásos - a következő feladatra kell koncentrálni, vagy a három pontért megyünk - mantra, amit mindenki ismer, és mára olyan szállóigévé vagy bölcseletté vált, hogy ha nem ismerném a bibliát, azt hinném, annak egy kiragadott verse. De lehet, hogy ez valami régi azték vagy inka, talán székely, vagy valami rabbi mondás, ami ennyire beleég a nyilatkozókba.

Én is szívesen gondolnék mindig csak egy meccsre, de már régen nem megy. Ugye, itt van a Fernandói elhíresült mondás is, ami a 10 döntőről szól és amitől nem tudok elvonatkoztatni most sem. Érvényes maradt sajnos, mint régen a kivasalt és újra kilyukasztott vonaljegy. A 10 döntő egy pillanat alatt elmegy és vége az előadásnak. Lemegy a függöny… De amikor újra szétnyílik és kéz a kézben ott állnak a főszereplők majd a közönséggel szemben, eldől, hogy vastapsot kapnak vagy tojászáport füttyszó kísérettel.

A visszaszámlálás már régen zajlik, de ez most a végső. Eszembe jut az a vicc, amikor egy idős férfi fekszik a kórházi ágyon és mondja neki a doki, hogy: - Géza bácsi, rossz hírem van. Önnek nagyon kevés van hátra. - De mennyi, doktor úr? - Tíz. - Tíz mi? Év, hónap, hét? Mire az orvos: 9…8…7… Az igazat megvallva, át tudom érezni Géza bácsi akkori pszichés állapotát, már ami a reménytelenséget és az elkeseredettséget illeti. Ebben a helyzetben, ha nem vagyok DVTK szurkoló, csak egy külsős szemlélője a bajnokságnak, azt mondanám zsigerből és gondolkodás nélkül a kieső csapatokra vonatkozóan feltett kérdésre, hogy DVTK, Budafok. Vagy Zalaegerszeg, De a miskolciak most tuti nem menekülnek.

Viszont van itt egy apróság. Miskolci vagyok és DVTK szurkoló. És így, ebben a "tisztségemben" teljesen másképp állok hozzá meccsnapon. Pedig a múlt hétvégi mérkőzés után teljes letargia és kiábrándultság lett úrrá rajtam. Olyan jóízű volt az a pálinka 87 percig! Olyan jó volt ránézni a tabellára - még ha csak ideiglenes is volt - hogy nem vagyunk kieső helyen! Aztán jött a sokk és a pohár alja megkeseredett. Már nem esett jól az utolsó korty. Megint egy pár perc választott el a győzelemtől, mint a Budafok ellen. Megint egy elszalasztott lehetőség, megint egy buta hiba, megint egy tű a vudu bábu szívébe és a miénkbe is. Inkább nem írom le, milyen érzések kavarogtak bennem akkor. Mi voltunk a holló a vár fokán, az ideszédelgett kövesdi róka meg röhögve hazahúzott a sajttal. A mi rókánk hol volt akkor? A vetélytársak persze nem voltak elegánsak egyáltalán, úgy húzták be sorra a meccseket, mintha a világ legtermészetesebb dolga lett volna, és ebben a kontextusban a döntetlenünk még fájóbbá vált. Némi kárörömre azért maradt okunk vasárnap, a Zalaegerszeg ugyanis úgy döntött, sorsközösséget vállal velünk hétvégére és köszöni, marad a kiesőjelöltek között.

Új nap van és új esély, lehetőség. Tudom, hogy ez a meccs nem nekünk áll, sőt, az egy behúzott pont is a bravúrkategória lenne. De valahogy megint - pár nappal az immunredszer-romboló sokkhatás után - úgy ülök a tévé elé, hátha finom lesz az a pálinka még este 10-kor is. De ha nem, akkor sincs semmi baj. Marad még hátra 9 valóban nyerhető döntő. 8… 7… 6…


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

80. vebgy* |Válasz erre: 76. sadab1
2021-03-03 22:19:07 Fekete öves, Veterán
Úgy kb. értelme sincs így egyébként az egésznek...sem nálunk, sem más országokban. Egy kriptahangulatú bohózat az egész. Örülnék-e, ha most villognánk, érmet nyernénk, kupát nyernénk...? Hát keserű lenne a szájíz akkor is...
79. vebgy* |Válasz erre: 77. grosser
2021-03-03 22:15:47 Fekete öves, Veterán
Lehet, hogy a következő szezon is zártkapuval fog kezdődni, de MIATTUNK... :D
78. vebgy*
2021-03-03 22:14:39 Fekete öves, Veterán
Tulajdonképpen mindegy is, hogy mi a szezon vége...undorítóan alulteljesítettünk a 10 év alatt a várakozásainkhoz képest. Az utóbbi öt év persze ami itt inkább latba esik, de az első öt is hullámzóra sikerült, ennyi (itt sosem látott) pénzből. Ez utóbbi tény miatt akkora a letargia a táborban, kb. mint a szégyenteljes megszűnéskor...Hogy ilyen stabil háttérrel sem megy...
77. grosser |Válasz erre: 69. Szabó József
2021-03-03 14:31:24 Piros öves, Veterán
Bár úgy lenne, de ne reménykedj Józsi, ez a szezon zárt kapuval fog befejeződni sajnos, sőt lehet, hogy a következő is így fog kezdődni, hogy mikor lesz vége ennek a szarnak.......
Bár a véleményem erről az egészről - leszögezem nem vagyok vírustagadó -, a vírus igenis létezik, de a napi kommunikált adatokat, hogy ennyi meg ennyi fertőzött naponta, meg ennyi haláleset a covid miatt, én túlzónak tartom, kell a statisztikai adat és ezért jól felnyomják a számokat sajnos. Mégegyszer vannak fertőzöttek és halnak is meg emberek, hol covidban, hol másban, de akkor is.
76. sadab1* |Válasz erre: 69. Szabó József
2021-03-03 09:00:10 Fekete öves, Veterán
Mostanság nem számít semmit hazai vagy idegen pálya! Kisvárdán kívül melyiket nyertük még? És nem, nem lesz itt nézők előtti meccs!
75. Szabó József* |Válasz erre: 74. birodalmi-lepegeto
2021-03-02 20:52:44 Fekete öves, Veterán
Mondom 23 forduló után! :)
A gólkülönbség nekünk -12, a zete-budafok kettősnek -13 volt, szintén 23 forduló után.
Ez semmi, ahogy a győzelmi szám különbsége is.
74. birodalmi-lepegeto |Válasz erre: 72. Szabó József
2021-03-02 19:54:14 Fekete öves, Őstag
Öt, győzelmek száma nekünk kevesebb és gólkülönbség is szar.
Sajnos ez sokat érhet a végén, könnyen lehet pontazonosság, illetve már 6.
Meglátjuk este tízre mi történik
73. johny* |Válasz erre: 54. alpesi krokodil
2021-03-02 19:51:56 Fekete öves, Veterán
El.
72. Szabó József* |Válasz erre: 70. birodalmi-lepegeto
2021-03-02 19:49:28 Fekete öves, Veterán
A haladásnak 11 pont hátránya volt még a 23. forduló után is.
Nekünk az idén, 23 forduló után négy.
Nem kis különbség.
71. beli1 |Válasz erre: 67. alpesi krokodil
2021-03-02 19:46:48 Piros öves, Fanatikus tag
De ne azt nèzd

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...