Banner

Diósgyőrben nem csak a kiesés jelenthet katasztrófát

Szerző: amigeleken.hu | 2021-04-14 15:00:00

Sajtófigyelő - csakfoci.hu


A Diósgyőr az újabb vereségével már szinte reménytelen szituációban van a bennmaradásért vívott harcban. A miskolciak azonban nem csak a kiesés miatt kerülhetnek nehéz helyzetbe, hanem a sok légiósuk miatt is.

A csakfoci.hu ma megjelent cikkében azt taglalja, hogy kiesés esetén Diósgyőrben teljesen új csapatot kellene építeni az NB II-ben és több százmillió forintot pótolni


A Diósgyőr a legutóbbi fordulóban 4-1-re kikapott a Pakstól és továbbra sem tud elmozdulni a tabella utolsó helyéről, ráadásul már hat pont a csapat hátránya a bennmaradást jelentő 10. helytől. Nem csak ez jelent azonban problémát a klubnál. A DVTK keretében ugyanis túlsúlyban vannak a légiósok, legutóbb például kilenc külföldivel a kezdőben szaladt bele kiütéses vereségbe Zoran Zekic együttese.

A Diósgyőr hivatalos honlapján fellelhető keretben 15 légióst találunk, de ennél is durvább adat, hogy a magyarok közül a tavaszi szezonban csupán Márkvárt Dávid és Hegedűs János számít alapembernek.

A LÉGIÓSOK MAGAS SZÁMA AZÉRT LEHET AGGASZTÓ, MERT AZ NB II- BEN NEM SZEREPELHETNEK KÜLFÖLDIEK, ILLETVE, HA MÉGIS, AKKOR AZ A KLUB ELESIK AZ MLSZ NORMATÍV TÁMOGATÁSÁTÓL, AMI MINTEGY 100-120 MILLIÓ FORINT KÖRÜLI ÖSSZEG LEHET.


Ezt pedig az elmúlt években egyetlen klub sem kockáztatta meg a másodosztályban.

Mindez azt jelenti, hogy a Diósgyőrnek szinte egy teljesen újjáalakuló, magyar csapattal kellene azonnal visszajutnia az NB I-be. Télen azonban felmerült egy olyan opció is, mely szerint megtartanák a jobb külföldieket, ami azt jelentené, hogy szakmai alapon, nem pedig anyagi szempontokból alakítanák ki a keretet, de úgy tudjuk, jelenleg erre van kevesebb esély. Az mindenesetre öröm lehet az ürömben a diósgyőri szimpatizánsok számára, hogy kiesés esetén sem csappanna meg a klub büdzséje, Sántha Gergely, a DVTK elnöke ugyanis épp a napokban beszélt arról, hogy amennyiben a legrosszabb eset következik be, és a csapat a második vonalba kényszerül, akkor a tulajdonos és a klubvezetés célja egyértelmű, az azonnali visszajutás.


Ezért, ha a klubban lesznek is változások, a csapat költségvetése ebben az esetben sem fog csökkenni, továbbra is az első osztálynak megfelelő marad – mondta az elnök.


Mindez azt jelenti, hogy a tulajdonosnak mintegy 400-500 millió forinttal többet kellene beraknia a klub kasszájába, hozzávetőlegesen ugyanis ennyi a különbség az NB I és az NB II között az MLSZ-től kapott támogatások tekintetében. A Diósgyőrnek a Budafok, a Puskás Akadémia, a Kisvárda, az Újpest és a Fehérvár ellen kellene nyernie a hátralévő öt fordulóban ahhoz, hogy bennmaradjon.


Tovább a csakfoci.hu-ra >>>>>>>>


forrás: csakfoci.hu

fotó: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

15. Izsák20 |Válasz erre: 14. tomi87
2021-04-14 18:28:40 Piros öves, Őstag
Június 30.-ig kapja.
14. tomi87* |Válasz erre: 8. Izsák20
2021-04-14 18:23:27 Fekete öves, Veterán
Igaz, elnéztem. 4 milliót írt... Amit még most is kap, mert nem fogadta el a közös megegyezéses szerződésbontást.
13. repohár
2021-04-14 18:16:59 Piros öves, Őstag
Bocs, ez egy korábbi átigazolási rovatból van. A Torghelle dolgot se vegyétek aktuálisnak. Bocs mégegyszer!
12. repohár
2021-04-14 17:57:44 Piros öves, Őstag
Rudolf - Genoa
11. tamaskpt |Válasz erre: 10. dvtk-3534
2021-04-14 17:48:04 Piros öves, Őstag
Kuttor a korábban említettek miatt esélytelen, Tóth Laci pedig bármennyire is jó lenne, nem fogja feladni a biztos helyét egy olyan csapatnál, ahol megbecsülik.
10. dvtk-3534*
2021-04-14 17:45:44 Fekete öves, Veterán
Ebben az a szörnyű, hogy nem pénzhiány miatt lesz másodosztály mint eddig sokszor hanem soha nem látott pénzeső mellett!
Ezért komoly felelősségre vonás járna minden korrekt és tisztességes munkahelyen. Gyakorlatilag szórták ki a pénzt az ablakon eredmény nélkül. Akár még hűtlen gazdálkodás is lehetne mivel részben adófizetői pénzek voltak.

Ha jön Kuttor márpedig pletykaszinten jön akkor szerintem hozhatná magával Toth Lacit is. Benczéstől biztos hogy jobb bármilyen tajparaszt viselkedésű is. Ha jön tóth Laci lehet jön vele menügomb is. Ő is tudja mit jelent a dvtk és biztos h szívét lelkét kitenné a klubért.

Szabó meg sánta meg világi (meg benczés) mehet ahova akar örüljenek hogy bevert orr nélkül távozhatnak egy ilyen gyalázatos év után.
9. tamaskpt |Válasz erre: 6. veg-h-zet
2021-04-14 17:19:32 Piros öves, Őstag
Mondjuk az MLSZ szembeköpése már megérné :)
8. Izsák20 |Válasz erre: 2. tomi87
2021-04-14 17:01:47 Piros öves, Őstag
Feczkó 4-et keresett havonta.
7. sadab1*
2021-04-14 16:44:10 Fekete öves, Veterán
Nem a lóvéval van a baj /mivel közpénz, az meg van dögivel/, sokkal korábban írtam már ezt. Hanem, hogy nincs kínálat magyar minőségi játékosból, mert az a kevés uannyi pénzért az MBIben szaladgál, nem fog Miskolcra jönni MBIIbe. A másik, hogy minőségi légióst se könnyű hozni az MBIIbe. Ott a loki, az a mákja, hogy viszonylag van egy jó upja, amelynek magja megmaradt, de még így is vért izzad a feljutásért.
A DVTK upja tudjuk hogy áll, 10 év alatt milliárdokból már egy csapatgerinc játékost ki kellett volna nevelni, kb., mint Debrecenben vagy adná Isten mint az mtknál, de nem!
No és persze, ha sikerülne is valamiféle játékosokat hozni, teljesen a nulláról kell csapatot építeni és hát megfelelő edzőt meg szinte nem is tudok magyarban.
Úgyhogy sztem ez több év helybetopi nekünk, köszönhetően a hozzáértő szagembereknek a klubházban. Nekik a jövedelmük megmarad, a csapatba, mint feneketlen kútba meg majd ölik a közpénzt, feljutás nélkül. Kibaszottul leszarják, mert nem az ő zsebük bánja!!! Ezért lett volna sokkal egyszerűbb és jövedelmezőbb benn maradni, mert így kibaszott nehéz évek elé néz a klub és nem azok a sz.rháziak ott a vezetőségben. Rohadjatok meg!
2021-04-14 16:26:49 Barna öves, Tag
A jelenlegi helyzet légiósok terén - függetlenül az osztálytól - valóban nem tartható, jó lenne magyarosítani, de kizárólag hazai játékosokkal szerintem is esélytelen a feljutás. Azt tudnám esetleg elképzelni, hogy bevállalunk egy olyat, mint ami a hokinál volt a koncepció a szlovák bajnokságban, hogy a csapat magja magyar, kiegészítve 5-6 minőségi légióssal. Az Nb2-ben 9 külföldivel felállni valóban erős lenne, szembeköpése gyakorlatilag a mezőnynek és az MLSZ-nek, úgyhogy ezt nem fogják megtenni. Az 5 légiós egy 25-ös keretben még vállalható, viszont az az 5 légiós tényleg legyen kiemelkedő. A jelenlegi csapatból ebbe a kategóriába szerintem Malenica, Milovic és Grgic tartozik egyértelműen, de közülük ketten kölcsönben, Milovic pedig csak fél évre írt alá.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...