Banner

Az üveghegyen innen

Szerző: dfcwolf | 2021-02-27 09:14:00

1. rész


Olvasva a hivatalos oldalon megjelent riportot Sántha Gergellyel, a Diósgyőr elnökével (WTF?), az jut az ember eszébe, hogy van egy valóság az üveghegyen túl, ahová mi el sem jutunk és ott sikerekről zengenek a hírek, és van egy valóság az üveghegyen innen, Diósgyőrben, ahol a szurkolók másképp látják a közelmúltat, de másképp látják az elmúlt tíz évet is. Viszont ez csak egy érzés a szerkesztőkben, ami a tapasztalatok és a Ti kommentjeitek alapján alakult ki bennünk. Viszont nem vagyunk tévedhetetlenek, az is lehet, hogy rosszul látjuk.

Bármennyire is kommunikálja a Klub, hogy megbecsülik azt, amijük van, a DVTK egyik legnagyobb és legrégebben meglévő elsöprő erejét, a szurkolót – mi úgy érezzük - nem becsülik meg eléggé. Amikor a klub vezetése nem mer találkozni a szurkolókkal, amikor biztonsági őrök mögé bújva élik a klubházban a mindennapjaikat, amikor elzárkóznak a valódi szurkolói kérdések elől, akkor joggal érezheti azt egy hétköznapi diósgyőri szimpatizáns, hogy nem becsülik meg.

De továbbra is azt mondjuk, lehet, hogy rosszul látjuk és tévedünk. Benne van. Éppen ezért az elnöki riport után arra gondoltunk, hogy mivel mi nem kérdezhetjük a mélyen tisztelt Elnök urat, megkérdezzük a szurkolót, hogyan látja ő most szeretett klubját és a körülötte kialakult légkört. Rajtunk kívül úgysem kíváncsi a véleményükre senki, pedig van nekik. Gyakran sokkal tisztábban látják a helyzetet egy lépéssel hátrébbről, mint azok, akiket az érdekek tartanak a klub mellett.

Szerettük volna, ha több diósgyőri is megválaszolja a kérdéseinket és ezek a szurkolók teljesen más típusúak lennének. Emiatt a válaszolók között lesz egy szervezett csoporttag, egy szinte minden mérkőzésre kilátogató oldallelátós, és egy távol élő, a meccsekre csak ritkán eljutó szurkoló is. Ezen kívül arra buzdítunk mindenkit, hogy kommentben írja le a saját válaszait és írja le, hogy mit kérdezne a diósgyőri vezetéstől, ha egyszer lenne rá lehetősége?

Tamás Budapesten él és ritkábban tud meccsre jönni Miskolcra, mint szeretné. A klub eseményeit napi szinten követi.

Hogy érzi magát napjainkban egy Diósgyőr szurkoló?
Egy szóval: Frusztráltan.
Bővebben: Olyan 1983 körül vitt ki nagyapám először DVTK meccsre, de az biztos, hogy NB2-ben játszottunk. A szeretetem azóta a klub iránt töretlen. 2010-ig a legszebb élményeim az osztályozó mérkőzésekhez kapcsolódnak, meg amikor a pesti tankörtársaimmal kénytelenek voltunk ellógni a büntetőjog gyakorlatról, mert a Ferencvárossal játszottunk a kupában egy szerda délután. Na, ezeken a meccseken a teltház még valódi teltház volt. 2010 után eleinte bizakodó voltam, amelyik meccsre csak tudtam, kimentem, pedig már bőven Budapesten éltem. A kupadöntő pazar volt, tudjuk jól mind. Az utóbbi öt évben pedig belefáradtam abba, hogy remegni kell, meg magyarázkodni a kollégáknak, nem miskolci barátoknak, miért is maradtunk bent. Most ugyanez van kábé.

Az új tulajdonos érkeztével milyen változásokra számítottál?
Arra, hogy pénz az lesz, gondolom, van is. Meg arra, hogy a szurkolókkal történő kommunikációban nem lesz előrelépés. Sokan szidták Leisztingert, mint tulajunkat – nem alaptalanul - azonban az „új urakra, gazdákra” még kevésbé jellemző az egyenes beszéd, tisztesség, amit egy borsodi ember nemcsak értékel, de – joggal – el is vár. Érzésem szerint a kommunikáció még rosszabb, csak most – a Covid miatt – ez még nem annyira feltűnő. Nem lep meg, pont ezekre a változásokra számítottam.

Milyen változások történtek?
Meg sem bírom jegyezni az új játékosok neveit szinte, Zekic szerintem nem volt rossz választás.

Változtatnál-e a felsővezetői posztok egyikén?
Nemcsak egyikén, hanem másikán is. De nincsenek illúzióim, teljesen mindegy, hogy egy – érzésem szerint – gazembert, haszonlesőt másik vált fel.

Szeretnéd-e megismerni az új tulajdonost?
Nem is tudom. Azért a nevére kíváncsi lennék, és nem a klubot megvásárló ilyen-olyan Kft.-k tulajdonosai nevére gondolok, hanem az igazi, valódi tulajra. Azt sem tudom, mi van most a város részével, ki és mibe, mennyire szólhat bele, mik a kötelezettségeik a tulajoknak. Személyesen komoly eséllyel nem szeretnék megismerkedni vele, otthon azt tanultam, ne keveredjek rossz társaságba.

Te milyen gyors lépéseket tettél volna meg a helyében?
Érzésem szerint a motivációja kizárólag a törvényes tőkefelhalmozás, azokat a lépéseket – ebben biztos vagyok – meg is tették. Geri Gergőt sajnálom, hogy egyáltalán belekeveredett ebbe az ügybe, de szerintem Zekics leigazolásával nem húzott rosszat a klub, ezt elég gyorsan megtették. Azt se mondhatom, hogy ne hoztak volna új játékosokat, bár azzal nem vagyok tisztában, ki jött kölcsönbe, ki a miénk és meddig. Ha sok külföldi játékost megvettünk, akkor nagyon bízhat a tulaj a bennmaradásban.

Hogy látja egy szurkoló a klub elmúlt 10 évét?
A rendszerváltás után mindenféle szerencselovagok, kisebb és nagyobb stílű bűnözők tulajdonlásával vergődött a csapat. Az elmúlt 10 évben „szintet lépett” az ország, ma már rendszerszinten megy a balhé, jogszerűen, ennek megfelelően már „üzletemberek” álltak, állnak a csapat élén. Ami nem változott: a vergődés, meg a klub iránti szeretetem (ez speciel nem is fog).

Hogy látja az elmúlt 5 évet?
Ha 2010-2015 volt a kenyér vajas fele, az elmúlt 5 év a csupasz, így jól látszik, hogy penészes az a kenyér. Reménytelen edzők sokasága, aki meg akart valamit – Bódog - azt kicsinálták, igaz, ma már ő sem menne bele két pozícióba fejest ugrani kezdő vezetőedzőként. A stadion pedig f.sza, jól néz ki, tetszik.

Huszonkét szakosztályból mennyit tudnál felsorolni?
Fejből tippelek, csak úgy ér. Foci, jégkorong (bizonyára nagy örömükre), kosárlabda, röplabda (talán), sakk, virtuális izémizé (amit amúgy pártolok, nagy potenciál van benne, bár nem Fifázok, vagy ilyenek), asztalitenisz (ami állítólag nem egyenlő a pingponggal, nekem igen), rally (csoda, hogy ilyen sokára lett szakosztály, ott aztán lehet pénzt lopni számolatlanul!). Azt csak remélem, van még túraszakosztály, a DVTK szeretetét szebben nem írta le senki, mint Keresztury Tibor egy novellájában ezzel kapcsolatban (jut eszembe: szerintem lenne értelme az amigélekén.hu oldalán egy olyan „fül”-nek, vagy minek, ahová a szurkolótársak beküldhetnék a DVTK-t érintő irodalmi vonatkozásokat, én az ilyeneket nagyon bírom, de biztos, hogy nem ismerem mindet, és bárki elolvasgathatná ezeket). A backgammont nagyon hiányolom, meg a kő-papír-olló szakosztályt. Birkózás van még?

A huszonkét szakosztályból mennyi áll közel hozzád?
Ahogy 95%-unknak, nekem is a foci, persze köztünk olyanok is vannak, akiket több szakosztály érdekel komolyan, de 5%-nál nem lehet több, akit más szakosztályok érdekelnek, de a foci nem. A jégkorongot követem még, voltam is pár meccsen.

Szerinted miért kell ennyi szakosztály?
Nem szeretnék senkit gazdasági bűncselekménnyel megvádolni. Bár valószínűleg nem törvényellenes, amit csinálhatnak, csak éppen az én erkölcsi értékítéletembe nem férnek bele ezek a jogszabályok.

Milyen a kapcsolatod most a klubbal?
Eléggé egyoldalú. Én szeretem a klubot, a csapatom, és valószínűleg azok a játékosok is értékelik a szurkolókat, akik – ha nem is megy nekik a játék éppen, de – átérzik a címer viselésének felelősségét, és megtesznek mindent a győzelemért, jobb játékért. Feljebb a vezetők, tulajok meg úgy tekintenek rám, mint egy zavaró porszem a gépezetük üzemszerű működésében. Ez nem engem minősít.

Elégedett vagy a klub kommunikációjával?
Teljes mértékben! :D Annyiban igen, hogy erre számítottam, tehát visszacsatolást kapok arról, hogy nem vagyok teljesen hülye.

Szeretnétek-e szurkolói ankétot, mint régen?
Jó lenne, de ez nem mostanában lesz. Először tűnjön el a koronavírus, addig kiderül, változik-e az urak hozzáállása a szurkolókhoz. Ha bábunak kellünk, akkor ne legyen.

Mit gondolsz arról hogy az utánpótlásból nem ragad meg senki az első csapatnál évek óta?
Csodálkozni nem csodálkozok rajta ekkora katyvaszban, de természetesen végtelenül sajnálom. Gondolom azok, akik ezért felelősek, teljes mértékben meg vannak elégedve magukkal. Én is szívesen megveregetném a vállukat.

Mit szólsz ahhoz, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem létesült DVTK múzeum a stadionban?
Felháborítónak, gyalázatosnak tartom, ékes példája annak, mit tartanak a vezetők, tulajok fontosnak, és mit nem.

Milyen lehetőségek rejlenének egy magas szintű szakmai munkával és ilyen pénzügyi kerettel? Milyen célokért kellene küzdenünk?
Én egyelőre annak is örülnék, ha mondjuk háromszor egymás után várnám a következő fordulót, de a tegnapi, Mezőkövesd elleni kupameccs megint sikeresen visszavetett ebben.

  1. Maradjunk bent. Semmi garancia arra, hogy a másodosztály megtisztulást hoz magával, és könnyű onnan visszajönni.
  2. Jövőre legyünk biztos 5-7. helyen. Kupadöntő.
  3. Tovább nem is merek gondolkozni. Nem a pénz lesz a gond, hanem a magas szintű szakmai munkának nem látom az akarását sem.

Mit remélsz a következő szezontól?
Hogy újra lehet meccsre járni, így legalább az eddig szurkoló által nem látott játékosok, edző egymásra találhassanak, és mindenkinek remegjen a lába, ha a Bükk aljára beáll a csapatbusza.


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 > 

49. notoriusbg |Válasz erre: 48. dfcwolf
2021-02-28 19:14:16 Kék öves, Tag
Értem, és nagyon sajnálom, ha így van.
Azt hiszem, a legjobb, amit én tudok erre írni: természetesen nem szeretném, ha bárki is úgy érezné, hogy valamiért meg kell erőszakolnia magát, az érzéseit. Úgy gondolom, vannak dolgok, amelyeknek időt kell hagyni, hogy feldolgozódjanak, én pedig a magam módján próbálom ezt a folyamatot segíteni. Ha ennek része a klubmenedzsment állandó ekézése, akkor én ehhez tisztelettel és megértéssel állok, ugyanakkor azt szeretném kérvényezni, hogy szépen lassan nyíljon meg egy sáv a közdiskurzusban, ami helyet ad a hozzám hasonló új és - szerencsére vagy nem szerencsére - sok szempontból tudatlan és tapasztalatlan embereknek, hogy megoszthassák az optimista gondolataikat anélkül, hogy ez a veteránokban velük szembeni véleményformálásnak tűnjön és ellenérzéseket keltsen. Tőlem ezek a hiteles gondolatok és nekem jó érzés, ha megoszthatom őket, és talán a "régieknek" sem árt feltétlenül, ha ilyeneket is olvasnak.
Átérzem az összes negatív energiát, amely a visszás körülmények miatt keletkezett, már csak azért is, mert amúgy hálás vagyok azért, hogy létrehoztátok ezt a fórumot, nagyszerű érzés időnként megfürödni azokban a hangulatokban, amelyeket a Diósgyőr iránti odaadás keletkeztet. Ez remek közösségi élmény és marhára szükségünk is van rá. :-)
Ugyanakkor, ha formálódik egy büdös-rettenetes-undorító pirula, amit előbb-utóbb le kell nyelni, nos akkor én amellett vagyok, hogy minél előbb legyünk túl rajta, emésszük meg, és haladjunk tovább, mert sok útja van még annak, hogy a közösségi fókusz ereje hasznosulni tudjon.
És mindezt nem azért javaslom, mert gyengék vagyunk. Hanem mert erősek!
48. dfcwolf |Válasz erre: 44. notoriusbg
2021-02-28 15:21:36 Fekete öves, Őstag
Körbejártuk a témát, hogyan kerülhetnénk vissza. Nagyon sok szálat elindítottuk, hogy képviseljenek minket. Mindenhonnan az a válasz jött, ne is reménykedjünk. A válasz egyértelmű elutasítás.
47. magyar-hazafi |Válasz erre: 44. notoriusbg
2021-02-28 15:11:25 Barna öves, Tag
szerintem a klubvezetés van szurkolokert.
Nem pedig forditva

Mikor kitört a pndemia, S.G. mester mondta, hogy a labdarugas szorakoztatoipr resze. S kell a bevetel !
Tenyleg
TV közvetitesk, szponzori tamogatasok ( szur kolkohoz köthető befeketés ), meccsjegyek nélkül nincsen jatekosber, KLUBIGAZGATÓK bére sem
Elvileg

Szoval az milyen szorakoztatoipar / rossz cirkusz:
- Igy kezdodik a cirkuszi előadás : Minden évben juliusban megirjak a dvtk.eu -n " A Diosgyor a 9 , 10. nb1-es idenyez kezdheti az nb1-ben " Utalva rra, hogy a kibaxott szurkolo legyen elegedett, hogy nb1-et lat
Na ez mar nem fair
- A szurkolok kisebb keresei, hogy egy asvanyviz , ropi ne keruljjön 500 FT-ba... ivesen le van xarva
- Muzeum nincsen ..megigertek..csakugy mint DVTK-FTC 2-1 belepoi a stadionturara...
... azota is van ...turha a tura helyett
- A jegyarakat a legmagasabbra lottek be ... a 10,10,10, 9( ua pont mint a 10 ) , - a 7 pontos őszi szezonbn ? - EHHEZ ???
( nem veletlen hogy fiam + en : egyutt a Puskas ellen mar csokkentett jegyrert is alig voltak szurkolok 1500an talan voltunk )
- Igazan szurkolobarat rendezveny nincsen es kollaboracio sem
( pl: Dudas alatt volt nyiltnap, Szinva park rendezveny, jatekos talalkozo stb )
- vegzaljak az amigeleken. hu - LEGNAGYOBB, ORSZAGOS SZINTEN ISMERT,- s SZURKOLOK KÖZÖTT is nagyynak szamito portalt
( vérest toll stb. ) .... pedig még engem is nem durv beszolasokert moderaltak, ha bantani mertem vmelyik jó-képességűt, tehat igyekezett az amigelek is loyalis lenni sokaig LT-hez
- dvtk-eu-n letiltottka kommenteket
DVTK-EU ott is csak egyiranyu kommunikacio megy a sikerekről, a szépről, a jóról ! !!!
MINT ÉSZAK - KOREÁBAN !
- Az egesz ugy jön le , mint NER szerves részei lennének és ALANYI JOGON jar NEKIK A SOK JÓ -..... a SZURKOLO meg egy gxxci , amigeleken.hu a véres toll , - ......mert nem "értékeli " a 10.helyet és a 7 pontot, s 9. fox idenyt
- Ahol a volt tulaj altal elmondott és leirt " VISSZAOSZTÁS " , mint általanos üzleti tevekenység lenne . ( pedig adocsalas és sikkasztas minimum )
A beruhazasokrol ne is beszeljunk, ahova kulön beruhazasi igazgato tevekenysége kell már 3 éve ?!?!?!..... Viccorszag
-- .. mindenki kepzelje el mivel tolti napjait...
Ez belefert a normakba egyes DVTK alkalmazott és/vagy vezető- egyes jatekosok - menedzserek eseteben
- Alanyi jogok kiterjesztése ? többletjogként HISZIK ÉVEK OTA - EZ NEM AZ Ő PÉNZÜK. Nem is ők fizették e
Hanem TAO, ADOFIZETOK PÉNZE, MINISZTERIUM KÖZPONTI TAMOGATAS ( szinten adofizetok ) stb. stb.
Még LT pénze is EU-s rész valojaban
Csak jol elqrtak ertelmetlen jatekosokra....edzokre...szakmai igazgatokra...
- S mellette ugy pöffeszkednek a 2heti propaganda interjun a lelaton, mintha a kibaxott stadionhoz, varoshoz, DVTK nevhez lenne vmi közük. Pedig nincsen.
Mert ezek is csak rendszer- hibak
Szamomra a legidegesitobbek az elmult 40 évben !!!
'mert még a nb2 unalmas evek sem tudtak ugy felbaxni engem a 80as , 90es evekben, mint a 4.legnagyobb költségvetéssel a 10.helyek és 7pontok az elmult években

Alázat a szurkolok fele meg 0,...inkabb tré sértodes
De az egri esetből sem tanulnak , mert megirjak a dvtkeu-mekkora dolgokat biztositottak Egernek.. Kar, hogy mások nem igy lattak....
S a fentiek utan megsertődnek a gyöxkxerek a DVTK szurkolokra is , hogy a szurkolok nem szeretik őket / nem ismerik el a müvüket ?!

Jön még kutyara teherautó, - ...csak essünk ki veletlenul .... és lesz még 2022. áprilisa is
46. Izsák20
2021-02-28 14:16:43 Piros öves, Őstag
Korbélyék meg a Barcikaba se férnek be. Csodálatos az utanpotlasunk.Nem csodalkoznek ha Zsiga jövőre ott kötné ki.
45. spongyabob |Válasz erre: 44. notoriusbg
2021-02-28 14:14:47 Barna öves, Őstag
Nagyon jó...
Gratulálok, jó írás...ez is egy vélemény!
Az már más kérdés, hogy nagyon el vagy tévedve.....szerintem.
2021-02-28 13:35:42 Kék öves, Tag
Én nagyon örülök ennek a cikknek, szeretném is megköszönni, igazi gondolatébresztő.

Sok dolog van benne, amivel egyetértek, de most talán hasznosabb, ha azokat mondom, amelyek nem világosak számomra:
Szerintem a klubvezetés és az amigeleken.hu kapcsolata önmagában menthető lenne. Azt kéne tudni hozzá, mik a "követelések" és ezt értelmesen elő kéne adni a nagyembereknek - hacsak nincsenek teljesíthetetlen dolgok (miért lennének?), szerintem ők szívesen kötnének békét (plusz pont nekik). Ami számomra a necces résznek tűnik, az a bekérdezgetős interjúkészítésre való igény, az is főleg azért, mert amit itt sokan nagybetűs Igazságnak gondolnak, az amúgy tágabb környezetben egy szubjektívabb értelmezést kap és innentől kezdve bizony csak egy behatárolható kör véleményét tükrözi és nem reprezentálja korrekten az összes szurkolót. A menedzsmentnek meg (jelen körülmények között) nulla biznisz lenne belemenni egy ilyenbe. Megteheti, hogy nem megy bele?
Érdemes lenne a megoldás irányába folytatni a gondolkodást, nyomásgyakorlás helyett inkább csöndben stratégiát váltani, mert semmi sem garantálja, hogy egy esetleges vezetőváltás önmagában megoldaná a helyzetet. Szerintem alapvetően azért, mert a klub (a jelenlegi rendszerben) nem a szurkolókból él. (!) Miért lenne az új elnöknek érdeke ezen a mosolyszüneten változtatni? Havi 5 milliós bruttóért nem kibírod, hogy kiplakátolják a neved a kilátóra?
Én megértem mindenkinek a szíve fájdalmát, hogy ezek a gonosz uralkodók mennyire aljasak, stb, de ez a fajta igazságvárás (a menedzsmenttel szemben:), ami jellemzően érzékelhető, hát, hogy is mondjam...
Egy kiegyensúlyozottabb hozzáállással ugyanakkor ki lehetne harcolni néhány dolgot, valamit valamiért alapon, én speciel kalapot emelnék, ha sikerülne tető alá hozni valami ilyesmit! Vagy marad minden így, én ezzel is együtt tudok élni. De stratégiát kell állítani, SG kiutálása lejárt lemeznek tűnik...

A másik dolog, ami már egy ideje érlelődik bennem, az a tulajváltás módja, mikéntje: ha ez egy "rendes" tranzakció lett volna, akkor tudnánk, kié a klub és lenne új elnök SG helyett - az, hogy ő maradt, számomra azt valószínűsíti, hogy kevés az esély a távozására, és az is főleg akkor, ha kiesünk. Nekem speciel lényegesebb, hogy bentmaradjunk. Sajnos én ilyen rövidtávú sikerorientált emberke vagyok, főleg, hogy SG-ékkel nem én vesztem össze... ;-)
Viszont azt én is tudnám kajálni, ha lennének értelmes saját neveltjeink, ennyi idő alatt már fel kéne tudni valamit mutatni...
43. tamaskpt |Válasz erre: 29. jaborcsik-andras
2021-02-28 09:29:01 Piros öves, Őstag
Az ömlengéshez már korábban is értett. Szerintem SG pozícióban hagyása egyelőre egy amolyan kezesség, hogy ha nem jön össze a bentmaradás, akkor legyen kivel elvitetni a balhét, ne a "saját" legyen a főkolomposnak kikiáltva.
Szerintem nyáron bármilyen osztályban is kell megkezdenünk a következő évet, ők el fognak tűnni.
42. magyar-hazafi |Válasz erre: 40. toki
2021-02-28 08:48:12 Barna öves, Tag
Ha kiesunk, akkor valoszinusithető !
Amennyiben nem esunk ki, nem valoszuinusithető

ÖSSZE KELL TÖRNI AZ ÜVEGGÖMBJÜKET !!

Ultrak szovege szerint : Bűnösök , -s nincsen bocsanat a 2015 nyara - 2020 vege miatt
Nonszensz , hogy ilyen hosszu ideig tudtak ezt csinalni

Évéket elvéve a szurkolok életéből !!!
2021-02-28 08:43:54 Barna öves, Tag
Jó írás!

De egyszerűsitsük a dolgokat:
elmult 10 évet markánsan 2reszre kell bontani
1. Dudas ugyveezető, spanyolok, Kovacs Z, Sivic 2010-2014 vége
2. Sz T, S, B"szakmai munkaja " 2015 - 2020 vége

S, SZ, és B -nek igen óriási siker:
1. Sikerült felvenni a nagy pénzt gyakorlatilag 0 teljesitmenyért . 4. legnagyobb költségvetéssel rendelekző klubol sikerült elérni a 10.helyet
( igaz 2020. 2 felevere mar csak 7 pont jött össze..... ami fenyevekre volt a 10.helytol is )
2. Senki nem rugta őket seggbe
3. Cég mellett épitették a magán részt is ( balatoni nyaralok, tokaji pályázat)
Továbbá siker még F, ZS, -nek is
1. ZS-t 10 év alatt 9 szerrugtak ki mas klubokbol, - beleertve megyei 1 - , de it erdekes modon a munkajaval elégedettek
2. F-et tirpak megye 1 -ből sikerült ideszervalni, mint az Egerbe tavozott S legjobb haverja
Megye 1 felnottekkel dolgozo, hogyan épithetne fel normalis utanpotlas akademiat.
Hááát
Ugy ahogy Szucs Mercedessel jar edzsre, de egy mormalis edző Zekic még a B csapatba félve/ sem meri betenni a Kövesd, Tarpa ellen !!!
Hűen tükrözi a fentieket:
https://www.amigeleken.hu/hirek/a-dvtk-nem-profi-klub-csupan-profi-szeretne-lenni-2020-10-17

Igen ezeknek oriasi siker a DVTK elmult 6 éve !!!

Pénzt felveszik.,
Ezen kivul ivesen xarnak bele mindenbe. A többi (gyenge) kommunikacio.
Szemely szerint a hanyinger elkap, mikor B, S cikkei elott a stadionba fotozkodnak a lelaton !, s ezt mellékelik a cikkekhez. De persze ez is PR fogas, hogy mutassa a vezetők elkötelezettseget...
Azokon a helyeken ami a SZURKOLOKE !
Akiket 6 éve szembeköpnek folyamtosan !!

Tavaly, taalyelott Mihajlovics, Mazalovics stb. stb. fizetései sem voltak kevesebbek, mint most horvatoké.
Leisztinger beszelt pénz visszaosztasról...
Senki nem bukott meg, meg senki nem tavozott.... Érdekes... Mindenki tudott rola...
Leisztingerrel az élen , aki lehet beletett 5milliardot a DVTK-ba, de kb 20-at kapott EUs pénzekből vissza
Ez az ami erdekelte az urakat !

De ha kiesunk ( amire sajnos nagy az esely ) össze lesz törve az üveg-gömblyük !
Mert csak ez az egyetlen eseulynunk, hogy vmi valtozzon itt !!!

Én pl minden neten fellelhető mail cimre : pl Csöbör Katalin, Szijj cegei, tokaji boros stb- elküldöm a véleményem
S remélem minel többen ezt teszik !
A narancsosoknak is van kerdoives, telefonos felmeresuk . Ha 100, 1000, 5000-en ezt tesszuk, majd eszbe-kapcsolnak, hogy egy B + tarsai mekkora kárt okoz nekik !
40. toki*
2021-02-27 22:27:35 Fekete öves, Veterán
Szerintem ezek nyáron takarodnak. Szerintem.

1 2 3 4 5 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...