Banner

50%-os bérletakciót hirdetett a DVTK női kosárlabda csapata

Szerző: amigeleken.hu | 2022-01-09 14:44:00

5000 forintért várhatóan még legalább 8-10 izgalmas hazai mérkőzést lehet megtekinteni.


Bérletakciót hirdetett a DVTK női kosárlabda csapata. A cél minden bizonnyal az, hogy valamivel jobban megtöltsék az újonnan átadott DVTK Arénát a kosármeccseken.

A Cegléd elleni meccsen 474-en, a PEAC ellen 312-en, míg a Csata ellen 358-an és a Zabiny Brno elleni Európa Kupa meccsen is mindössze 537 szurkoló látogatott ki az Arénába, hogy a helyszínen bíztassák a lányokat.

Ti mit gondoltok, miért ilyen alacsony a nézőszám a hazai meccseken? Az Aréna nehezebb megközelíthetősége miatt vannak kevesebben, mint voltak anno a Generali Arénában? Vagy nincsenek megelégedve a szurkolók a csapat teljesítményével? Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, írjátok meg kommentben!


A hátralevő hazai mérkőzések:

2022.01.23. DVTK - Szigetszentmiklós

2022.02.02. DVTK - Győr

2022.02.27. DVTK - Szekszárd

2022.03.12. DVTK - PINKK

valamint a rájátszás hazai mérkőzései.


A kosárlabda csapat facebook oldalán a következő felhívás jelent meg:


A DVTK kosárlabda csapata a bajnoki szezon hátralévő hazai mérkőzéseire féláras bérletakciót hirdet, melynek keretében mindösszesen 5000 forintért várhatóan még legalább 8-10 izgalmas – a DVTK Arénában játszott – NB I. A csoportos mérkőzést lehet megtekinteni.

A cél a dobogó és az érem!

Gyere, és szurkolj velünk a lányoknak!

Együtt vagyunk, győzni fogunk!


Ide kattintva online meg is vásárolhatod a bérletet >>>>>>>


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2022-01-10 21:43:34 Piros öves, Őstag
Gyenge a „termék” – rossz a „PR” ebből adódóan a szakosztály kommunikációja is egy nagy nulla – közösségi közlekedés kritikán aluli! Mára már a soproni és pécsi „utazótábor” sem jön, így ez sem tudja lázba hozni a szurkolókat, ami aztán a meccs hangulatával megfertőzné a többséget! Ha a lányaink is nagyon halványan teljesítenek akkor ne is várjuk, hogy egy Sz.miklós, Győr vagy egy Vasas, Beac, Csata, stb… bevonzza a jónépet?
2. Elemér |Válasz erre: 1. piros79
2022-01-10 20:09:56 Kék öves, Fanatikus tag
Nagyon jól összefoglaltad, ez tökéletesen stimmel. Pár gondolatot tennék csak hozzá.
Nagyon sokat számít az eredményessége a csapatnak, ahogy írtad is, nem sokszor volt ilyen sok vereségünk ősszel, talán csak a 2010-es évek elején, amikor visszakerültünk a második vonalból. A nézőszám körülbelül akkor volt ilyen, mint most.
A kevés nézőszámnak emellett oka lehet az új csarnok, mivel nem a belvárosban van, meg kell szokni az embereknek, illetve ami szerintem még fontos lehet az ugye a covid igazolás. Csak védettségivel vagy teszttel lehet bemenni, azért ez visszatartó erő nagyon.
Illetve nem szabad elfelejteni, hogy most már minden mérkőzést meg lehet nézni online a mindigo-n keresztül, most hogy milyen a minőség ne menjünk bele, sokan azt mondják, hogy havi 800 Ft-ért otthon kényelmesebb.
És a szabályok változása, azért annak megvolt a hangulata, hogy pénztárgép szalagok, konfetti... Most ezért büntetés járna. Pedig igazából ez adta meg az egész meccsre járás alaphangulatát.
Ami még eszembe jutott, bármilyen furcsa is lehet, az a divat. Régen az volt a "sikk", hogy kosármeccsre jártak az emberek, a polgármestertől kezdve a vállalkozókig. Ott tudtak egymással találkozni, beszélni. Aztán jött a foci, az új stadion, majd a jégkorong, pár éve mindenki jégkorongmeccsre járt. A női kosárlabda már nem volt "menő".
Azt egy jó iránynak tartom, hogy a magyar játékosokra hosszabb távon számítunk, örülök, hogy Vera is már milyen régóta itt van, Ninának, Frankának is második szezonja itt, illetve a mi fiataljaink is kopogtatnak az ajtón, Angi már jócskán bent is van. :)
Viszont abban is teljesen egyetértek, hogy a marketinget erősíteni kell, illetve a kommunikációt a szurkolókkal. Szurkolói ankétok, ami annak idején volt minden év elején, illetve nekem személy szerint zavaró, hogy a klubok nagy része a nyár elején már bejelenti a teljes keretét, nálunk meg még augusztusban sem tudni hogy ki fog itt játszani.
1. piros79
2022-01-10 18:25:45 Lila öves, Fanatikus tag
Véleményem szerint ez elég összetett kérdés.

Mindenekelőtt értékelni kell azt, hogy egyáltalán van elsőosztályú kosárlabda csapat, hogy van saját csarnok és nagyszerű a küzdőszellem a csapatban! Értékelni kell azt is, hogy a tulajdonosok biztosítanak forrásokat a működésre. Sok helyen ezek is hiányoznak! Tehát a pohár mindenképpen félig tele van!

Azt is látni kell, hogy nemzetközi tendencia az emberek egyéb irányú szabadidős elfoglaltságának növekedése a helyszíni sportrendezvények látogatásának kárára. Valamint Miskolc trendszerű leépülése és a fiatalok elvándorlása is nagyban csökkenti a nézőszámot. "Ha valahol megállsz a világban és eldobsz egy követ, jó eséllyel egy migráns Borsodit fogsz eltalálni." A FIBA válogatott programja és a Magyar Bajnokság lebonyolítási rendje is olyan, hogy a hosszú szünetek és a kevés mérkőzés miatt a csapat nem tudja az embereket folyamatosan a magához kötni.

Mindezek ellenére azonban sajnos a DVTK vezetése is nagyon sokat tett azért, hogy soha nem látott mértékű a nézőszámcsökkenés.
Más hozzászólásokban már végtelenszer minősítésre kerültek a DVTK vezetőinek és a szurkolóknak a kapcsolata. A szakmai döntések eredményei pedig az eredményekben jelennek meg tényszerűen. A DKSK-DVTK történetében nem sokszor (sohasem?) fordult elő, hogy a csapat ilyen rosszul szerepeljen ősszel, mint most, miközben folyamatosan nemzetközi élcsapat építéséről beszélnek. A rossz eredmények értelem szerűen rossz játékkal és nézőszámcsökkenéssel jártak. Szurkolói szempontból pedig az új csarnok semmilyen érdemi pluszt nem jelent. Szóval ez a pohár félig üres.

Fordulhat-e a trend? Véleményem szerint igen. Bizonyos körülményeken a DVTK vezetése nem tud változtatni, de amin tud, az bőven elegendő lenne arra, hogy több néző üljön a lelátókon.
Először is: női kosárlabdában a jó, nézhető játékhoz, a jelenleg uralkodó védekezés-domináns játékban nagyon precízen összehangolt, begyakorolt támadásokra és jó játékosokra van szükség. Legelsősorban pedig a legjobb edzők egyikére. Ha a DVTK vezetése képes lesz egy olyan szakmai színvonal elérésére, amely mentén ide tudnak hozni egy Roberto Iniguez szintű edzőt, akkor a legnagyobb lépést már megtették.
A második legfontosabb feladat a csapat magyar gerincének kialakítása. Sajnos nincs állandóság a keretben. A légiósoknál ez még érthető is, azonban az, hogy magyar játékosokat sem tud a klub megtartani, alapvetően behatárolja az elérhető eredményeket.
Apróságok: van olyan mérkőzés, ami előtt még a honlapon sincs egy nyilatkozat. Hogyan akarja a klub felkelteni a szurkolók érdeklődését, ha még egy beharangozó sincs. Szóval, amolyan marketing jellegű dolgok.

De nem szeretnék senkit a földbe döngölni! Kiváló játékosok alkotják a csapatot, küzdenek a meccseken, előre léptek az edző kérdésben, korrekt a jegyár, nagy múltja van a klubnak, sok a sikerre és adrenalinra éhes szurkoló és van csarnok! A jövő nagyszerű lehet! Sok sikert a munkához!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...