Banner

Zoran Zekic: Szerdán letettük a névjegyünket, most már mindenki figyelni fog ránk

Szerző: Jáborcsik András | 2021-01-23 20:23:00

Zoran Zekić győzelemmel mutatkozott be a DVTK kispadján. Azonban nincs idő ünnepelni, mert vasárnap újabb idegenbeli mérkőzés vár a csapatra Pakson. A dvtk.eu a paksi összecsapással kapcsolatban kérdezte a DVTK vezetőedzőjét.


A télen újjáalakuló DVTK teljesítette a szurkolók álmát, és szerda este 1-0-ra győzött az FTC otthonában. Egy mondás szerint a győzelmek építik leghatékonyabban a csapatot.

Sokat beszélhetünk taktikáról, filozófiáról, azonban a foci nagyon egyszerű játék: az eredmény a legfontosabb, a mi esetünkben ráadásul ez az egyedüli fontosságú dolog - szögezte le Zoran Zekić, a DVTK vezetőedzője. - Az első lépést megtettük, és minden meccs után erősebbek leszünk, azonban még néhány találkozóra szükségünk van ahhoz, hogy a játékosok igazán megismerjék egymást.



Az önbizalomnak biztosan jót tett az FTC legyőzése. Joggal mondható, az a csapat, amelyik idegenben tud nyerni a bajnoki címvédő ellen, az bárkit le tud győzni.

Néha az a legegyszerűbb mérkőzés, amikor az utolsó játszik az első otthonában, mert senki nem vár semmit. Szerdán letettük a névjegyünket, most már mindenki figyelni fog ránk - reagált a horvát sportszakember.

Ezek szerint a Paks kedvezőbb helyzetben van, mint az FTC? Ráadásul ők egyszer már látták játszani is az “új” DVTK-t - kérdeztük.

Nem látok bele a paksi edzők fejébe - válaszolt. - Azt viszont tudom, hogy egy FTC - Dinamo Zagreb mérkőzésről készült elemzéssel a kezemben érkeztem Diósgyőrbe, a kezdetek kezdetén jobban ismertem a budapesti csapatot, mint a sajátomat. Most fordul a kocka, mi a szerda esti siker után tértünk rá a Paks elleni meccsre, míg ellenfelünk hetek óta erre a találkozóra készül. Már Budapesten elvégeztük a regenerációt, másnap pedig elkezdtük a Paks elleni felkészülést, szinte csak frissítésre és a taktikai elemek újbóli átvételére marad időnk.

Némi párhuzam látható a tavaly december közepén lejátszott Paks - FTC és a szerdai FTC - DVTK mérkőzés között: a hazai csapat támadott, míg a vendégek többnyire védekeztek, mégis elvitték a pontokat.

Ne felejtsük el, hogy arról az FTC-ről beszélünk, amelyik az OTP Bank Ligában valóban támad, viszont a Bajnokok Ligájában megmutatták, tudnak védekezni is, ráadásul gyors átmenetet követően veszélyesek a kontráik. Mi is hasonlóan szeretnénk játszani.
A paksi csapat gyors, agresszív, sokat mozognak labda nélkül. Nekünk fel kell készülni arra, hogyan támadunk, hogyan védekezünk, mert jelenleg nem tudjuk 90 percen keresztül nyomás alatt tartani az ellenfelet, és már az ő térfelükön letámadni. Pontosan tudni kell, mit kell tenni a gólszerzés érdekében, de azt is, hogy mi a válasz arra, ha hat emberrel támadnak le a paksiak. Ráadásul a mérkőzés képe egyfolytában változik, és másként kell reagálni arra, ha mi szerezzük meg a vezetést, mint ha az ellenfél kerül előnybe.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes interjúra >>>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
10. toki*
2021-01-24 14:18:08 Fekete öves, Veterán
Mind1 most a játék szépsége, most a cél a fontos.
2021-01-24 10:36:53 Piros öves, Őstag
x

Moderálva: 2021-01-24 11:56:12

8. dvtk64
2021-01-24 09:41:49 Piros öves, Fanatikus tag
Most a 6 pontos meccsek a fontosak. Ha megoldjuk, akkor ér sokat a raty 3 pontja. Szerintem a védelmünk a kulcs kérdés. Nem véletlen a komplett hátsó alakzat igazolása. Pár meccs és beton szilárd lesz, onnan már kezdődhet a látvány foci. Két meccs és eldől a végleges kiesők neve, ami nagy valószínűséggel újpest-budafok.
2021-01-24 09:00:05 Piros öves, Őstag
Igaza van Zekicnek, szeretem,hogy nem csak a sablonokat ismétli, mint Feczkó, hanem reálisan látja a dolgokat. A legnagyobb problémánk az, hogy túl sűrű a menetrend, nagyon gyorsan jönnek a meccsek, nem sok idő van felépíteni a csapatot és a játékot. Azt kell alkalmazni,ami célravezető. Szerintem ez nehezebb meccs lesz,mint a Fradi elleni volt. Ott tudtuk,mire számítsunk és nem volt veszítenivalónk, a megszerzett 3 pont egy bónusz a többiekkel szemben. A Paks nagyon veszélyes, képzett játékosokkal, itt is inkább védekezni kell, zártan, abból kontrázni. És hát drukkoljunk,hogy ne érje utol a csapatot a Covid! Ha ma nem kapunk ki és jövő héten megverjük a Budafokot,akkor biztosan nem esünk ki. Szerintem az Újpest és a Budafok megy a levesbe.
6. KáGábor* |Válasz erre: 1. sadab1
2021-01-24 08:04:18 Fekete öves, Veterán
Egyetértek. Tegnap azt mondtam, hogy kiszámíthatatlan milyen meccs lesz, de a cikk elolvasása után egyértelműnek tűnik, hogy a szerdaihoz hasonló meccsre számíthatunk.
5. divan |Válasz erre: 2. Izsák20
2021-01-24 08:01:59 Narancs öves, Tag
http://dvtk.eu/21136-Kozel_a_visszateres-cikk-labdarugas
4. El Bandi
2021-01-24 08:00:41 Piros öves, Őstag
Jól mondja... A klasszikus 'idézet', hogy ennek a győzelemnek akkor lesz értéke, ha a Paks ellen is ponttal fogunk távozni. Ez mindig igaz lesz. A nyilatkozataiban elrejtette azt a mondatot, hogy most a hogyan nem lényeges, 'csak a pontok' száma. Teljesen igaza van! Majd később a vonal felett kell rámenni a szép játékra... Visszatérve a fagyira, azért nem voltunk mi annyira rosszak, hisz tegnap a csút kezében is ott volt a győzelem...
3. Tamas78 |Válasz erre: 2. Izsák20
2021-01-24 00:06:55 Barna öves, Fanatikus tag
Ott szokott lenni az edzéseken, tegnap is tettek fel képet amin cicázott Draziccal meg a többiekkel. Szerintem tényleg a meccset nem tudja vállalni, de lehet jobb is így, mert ha vállalja és rásérül akkor megint kidől.
2. Izsák20
2021-01-23 23:31:01 Piros öves, Őstag
Molnárral kapcsolatban jó lenne már valami új infót adni, hogy milyen fajta sérülés ez. Lehet csak nekem, de gyanús kicsit.
1. sadab1*
2021-01-23 23:17:58 Fekete öves, Veterán
Ebből az interjúból az jön le, hogy még a ratyi elleni taktikát fogja alkalmazni, ami sztem nem gond! Ezzel könnyebben lesimázhatjuk a ződektől gyengébb atomot!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...