Banner

Völgyi Péter: Szeretnénk úgy befejezni az évadot, hogy büszkék lehessünk rá

Szerző: amigeleken.hu | 2023-03-24 12:06:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu


Völgyi Péter, női kosárlabda csapatunk vezetőedzője - aki nagy örömünkre ellátogatott a Nyitva van a pálya - Történetek a DVTK legendás évtizedeiből című beszélgetéssorozatunk Diósgyőri kosárlabdázás hőskora címet viselő szerdai, hatodik állomására - interjút adott a nemzetisport.hu-nak.

A DVTK-Hun-Therm vezetőedzője pozitívan tekint vissza első euroligás idényére, úgy véli, csapata nincs messze a sorozat élmezőnyétől.


„Hosszú lett a sorozat, főleg mert nekünk plusz két meccsünk volt a selejtező miatt, de csak pozitív hozadéka volt a szereplésnek – mondta a Nemzeti Sportnak Völgyi Péter, a DVTK vezetőedzője.  – A játékvezetők és az ellenfelek újoncként és kiscsapatként kezeltek minket az elején, de aztán amikor jöttek az eredmények, már normális bánásmódban részesültünk, kivívtuk a tiszteletet. Megmérettük magunkat Európa legjobbjai ellen, ami rengeteg élménnyel és tapasztalattal járt, s ha a jövőben újra lesz lehetőségünk játszani a csoportkörben, ezeket hasznosítani tudjuk. A fő tanulság, hogy a rotációt bővíteni kell, mert az idei keretünk csak egy-egy kiugró győzelemhez volt elég, és fontos, hogy legyen kihez nyúlni, amikor jönnek a sérülések, betegségek. Sajnáltuk, hogy az utolsó fordulóra nem maradt sanszunk, s megjegyzem, ha kicsit előrelátóbban tervezték volna meg a hazai versenynaptárt, meggyőződésem, hogy az NKA Universitas PEAC-nak az Európa-kupában és nekünk az Euroligában is nagyobb esélyünk lett volna a továbbjutásra.”



„Mindenkinek mást és mást adott az Euroliga   – folytatta a szakember.  – Szembesültünk azzal, mennyi fejlesztenivaló és tartalék van a csapatban és a játékosokban, s olyan is volt, akinek túl nagy terhet jelentett a sorozat. Arattunk nagy győzelmeket, a négybe jutó Schiót itthon megvertük, s idegenben is volt esélyünk nyerni ellene. Nem vagyunk nagyon messze ettől a szinttől, de reálisan nézve az egylabdás győzelmeinknek is köszönhető a pozitív kicsengés. No meg a szurkolóktól elképesztő pluszerőt és motivációt kaptunk. Zömében alkalmazkodni tudott az együttes a heti két meccshez, de például az már nagyon megterhelő volt, amikor egy héten belül kétszer utaztunk Spanyolországba, nem véletlen, hogy a Salamanca alaposan elvert minket. Kiemelném annak a fontosságát, hogy a párhuzamosan zajló magyar bajnokságban is helytálltunk. Ugyan a Sopront nem tudtuk megverni, de a fontos meccseket nem rontottuk el. Közeledik a rájátszás és az idény vége, szeretnénk úgy befejezni az évadot, hogy büszkék lehessünk rá.”


Tovább a nemzetisport.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>


forrás: nemzetisport.hu

fotó: Árvai Károly



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2023-03-24 22:34:50 Piros öves, Őstag
Én már így is büszke vagyok rátok! Remélem a Szekszárd megveri a Győrt, de pályahátrányból is képesnek tartom a csapatot döntőbe jutni.
2. piros79
2023-03-24 18:44:02 Lila öves, Fanatikus tag
Sokat elmond a DVTK hivatalos kommunikációjáról, hogy jó pár info csak innen derül ki. Például Jovanovicnak sérve volt, vagy Monika térdproblémája.

Fontos mondat: "A fő tanulság, hogy a rotációt bővíteni kell..." Vajon mi az ideális keret nagysága? A kicsi veszélyes, a nagyban probléma a szerephez nem jutók helyzete.
1. korxi
2023-03-24 18:29:56 Piros öves, Veterán
"s megjegyzem, ha kicsit előrelátóbban tervezték volna meg a hazai versenynaptárt, meggyőződésem, hogy az NKA Universitas PEAC-nak az Európa-kupában és nekünk az Euroligában is nagyobb esélyünk lett volna a továbbjutásra.”

Azért megmondta!

"Szembesültünk azzal, mennyi fejlesztenivaló és tartalék van a csapatban és a játékosokban, s olyan is volt, akinek túl nagy terhet jelentett a sorozat."

Hmmm...
Ha már így mondta, tudnék olyat akire szerintem ez nagyjából ráillik, de nem írok nevet.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...