Banner

Vincze Richárd: Nagyobb fegyelem, koncentráció kell a hajrákban

Szerző: Jáborcsik András | 2021-01-04 20:18:00

A felnőtt labdarúgóvá váláshoz vezető úton rendkívül fontos lépésnek számít, hogy a DVTK Labdarúgó Sportakadémia U19-es csapata a kiemelt bajnokságban kezdhette a 2020/2021-es idényt. A Vincze Richárd által irányított gárda fejest ugrott az ismeretlenbe, de néhány kivételtől eltekintve sikerült felvenni a szükséges tempót, ritmust. A csapat kilencedik helyen zárta az első kört, nem sok hiányzott ahhoz, hogy az együttes a felsőházban folytathassa.


A Haladás ellen, az ETO-meccs második félidejében, és a Ferencvárossal szembeni első játékrész nem tetszett, nem azt a teljesítményt nyújtottuk, amit valójában tudunk. A Honvéd az utolsó huszonöt percben múlt felül bennünket, de a többi riválissal szemben egyértelműen jobbak voltunk - összegzett Vincze Richárd, az DVTK LSA U19-es gárdájának edzője. - Utóbbit az Instat elemzőrendszer is alátámasztja, hiszen labdabirtoklásban, passzok számában, kapura tartó lövésekben egyaránt föléjük tudtunk nőni. Ha mégis meg kell neveznem annak az okait, hogy miért nem sikerült a felsőházba jutnunk, akkor két dolgot emelnék ki. Az adódó helyzeteinket csupán 23 százalékban használtuk ki, amin a jövőben feltétlenül javítanunk kell. Másrészt, volt négy olyan mérkőzésünk is, ahol az ellenfél a 90. perc után egyenlített ellenünk. Ha ezeket a hajrákat nagyobb koncentrálással, fegyelmezetten lehozzuk, akkor most készülhetnénk a felsőház további találkozóira.



Vincze Richárd szerint az említett összecsapásokon a Puskás Akadémia, a Paks, az MTK Budapest és a Debrecen ellen nem a gyengébb erőnlét miatt csúsztak ki a pontok a DVTK U19 zsebéből. Sokkal inkább a koncentráció hiányára vezethető vissza, hiszen pontrúgások után találtak az ellenfelek a diósgyőri kapuba.

Meg kell tanulnunk megnyerni ezeket a mérkőzéseket, ez a legfontosabb a jövőre nézve - szögezte le az U19-es csapat mestere. - Egy kis csibészséget, vagányságot kell táplálni a játékosokba, mert ahogy mondani szoktam: jó fiúkkal nem lehet nyerni… - Természetesen ebben a korban az is fontos, hogy nem csak a pályán figyeljünk rájuk, hanem emberként is. Már kaphatnak felnőtt csapatoktól megkeresést, ami az idősebbeknek is elviheti a fejét, nem még nekik. Ezt is kezelni kell. Annak viszont örülök, hogy a keretünkből hárman, Nagy Ákos, Mrva Patrik és Csatári Gergő bemutatkozott az NB III.-ban, megtapasztalhatták a felnőtt futball légkörét. Éppen ezért ez az egyik legkiszámíthatatlanabb korosztály, hiszen a játékosok itt már a célvonal közelében vannak, de tudniuk kell elhelyezni magukat a rendszerben. A mi csapatunkban jelenleg látok két olyan labdarúgót, akik legalább az NB II.-es szintig biztos, hogy eljutnak. Bízom benne, hogy hozzájuk fejlődik majd az a további-három négy kerettag, akiben szintén látni a potenciált.


MLSZ Országos U-19 Kiemelt Csoport őszi végeredménye:


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes cikkre >>>>>


forrás: dvtk.eu, MLSZ Adatbank




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. beli1
2021-01-05 06:35:59 Piros öves, Fanatikus tag
Mondjuk a a 2.legtöbb kapott góllal kèt vèdő is bemutakozott az NB 3 ba... Az koncepció... Na.mi èrdekesen állunk minden szinten ehhez a vèdelem kèrdèshez. Lásd felnőtt csapat..ja ès legalább ketten minimum NB 2 ek lesznek... Az igen.. Mondjuk jelen állás szerint nem is kell messzire menni... Csak ki. Kell várni a tavaszt hogy ki essünk..
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...