Banner

Videoton - DVTK 1-2

Szerző: objektív | 2019-02-09 15:51:00

OTP Bank Liga 20. forduló

MOL Vidi FC - Diósgyőri VTK 1-2 (1-2)

Székesfeehérvár, MOL Aréna Sóstó, 2540 néző. Játékvezető: Pintér Csaba (Szert Balázs, Lémon Oszkár; Karakó Ferenc, Molnár Attila).
Vidi: Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Stopira - Kovács I., A. Hadžić, Pátkai, Huszti - Hodžić, Šćepović. Vezetőedző: Marko Nikolić.
DVTK: Bukrán - Brković, Karan, Tamás M. - Shestakov, Szabó B., Mazalović, Márkvárt, Juhar - Vernes, Mihajlović. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Huszti helyett Futács a 62., Pátkai helyett Hangya a 68., Vernes helyett Tajti M. a 69., Mihajlović helyett Bacsa a 80., Szabó B. helyett Hasani a 85. percben.
Sárga lap: Šćepović a 16., Huszti a 32., Karan a 48., Juhász R. a 63., Tajti M. a 70., Fiola a 80., Tamás M. és Futács a 84., Bukrán a 87., Kovács I. a 88. Mazalović a 90+1., Kovácsik a 90+4. percben.
Gólszerző: Šćepović (1-0) a 4., Mihajlović (1-1) a 28., Karan (1-2) a 33. percben.



Értékelés

Marko Nikolić:

Egy nagyon nehéz időszakot élünk most át másfél álommérkőzésekkel, álomgyőzelmekkel teli év után. Talán az eddigi sikerekért most nyújtja be a labdarúgás a számlát. Az elmúlt két mérkőzésen nyerni kellett volna, a helyzetek száma megfeleő volt, ma még többet is alakítottunk ki, mint egy hete. Azonban úgy éreztem, bármennyi helyzetet ki tudunk alakítani, de nem lövünk gólt.
Nem tudok rosszat mondani a csapatról, mindent megtettek a sikerért, de a foci ilyen, időnként jönnek a nehéz időszakok. Erősnek kell maradnunk most is, és el kell kezdeni győzni.


Fernando Fernández:

Ahogy a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón is elmondtam, amikor egy élcsapat ellen játszunk, akkor három tényező együttállására van szükség a sikerhez.
A Vidi keretét nagyszerű játékosok alkotják, más célokért küzdenek mint mi, kétségtelenül élcsapatról van szó. Az nem elég, hogy ők jelenleg távol állnak a csúcsformától, nekünk jól kellett játszanunk, és a győzelemhez szükség volt egy csipetnyi szerencsére is.
Nagyon fontos a csapat mentális állapota, de nem csak ma. Egy hete a Mezőkövesd ellen akkor kaptuk a gólt, amikor éppen a legjobb periódusunkban voltunk. A játékosok mégsem veszítették el a hitüket hátrányban, nem kezdtünk el ész nélkül támadni, hanem akkor is csináltuk, amire egész héten készültünk. Ésszel játszottunk, a széleken akartuk megbontani a Vidi védelmét, persze voltak az ellenfélnek is lehetőségei.
A játékosok végig hittek a sikerben, mindent megtettek érte és kellett a szerencse is, ami a kihagyott büntető formájában jelentkezett. Kulcsmomentum, hogy még az első félidőben sikerült egyenlíteni
Gratulálok a csapatnak, mert a játékosok a főszereplők, mi edzők, csak vezetni, irányítani tudjuk őket, de rajtuk múlik, mit valósítanak meg a tanácsainkból a pályán. Az utóbbi három hónapban
mindenki láthatja, hogy fejlődünk, és most már jönnek az eredmények is. A számok nem hazudnak, hét meccs óta veretlen a DVTK. Van, amikor jobban játszunk, máskor nem, de mindig felismerhető a stílusunk, ami rendkívül fontos számomra. Önbizalmat ad a bajnokverés is, de még sok kemény mérkőzés vár ránk.
Nagyon hálásak vagyunk a szurkolóknak, mert Miskolctól távol is sokan szorítottak nekünk, és ez becsülendő egy ilyen nehéz helyzetben. Ez a szurkolók a csapat, a klub közötti összefogás vezet sikerre.
Nem csak a Kisvárdával állunk harcban a kiesés elkerüléséért, de nekünk elsősorban magunkra kell koncentrálnunk ebben a helyzetben, nem az ellenfeleket figyelni. Most a Honvéd ellen kell készülnünk.





Ma 17 órától a Videoton vendége lesz a Diósgyőr csapata. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Fernando többek között a következőket nyilatkozta az újságírók kérdéseire:

- Nehéz mérkőzésre számítok, mert a magyar bajnokság egyik legjobb, és az egyik legerősebb keretével rendelkező csapata ellen játszunk. Első alkalommal lépünk majd pályára az új székesfehérvári stadionban, természetesen az a célunk, hogy megpróbáljuk megszerezni a három pontot. Amikor Magyarországon a Vidi és a Fradi ellen játszol, akkor három összetevőre van szükség a sikerhez, az első, hogy a kidolgozott helyzeteket értékesítsd, a második, hogy az ellenfélnek gyengébb napja legyen, a harmadik a szerencse. Ha a lehetőségeket nézzük, akkor a találkozó esélyese a Vidi, de mellettünk szól, hogy egy jó időszakunkban találkozunk velük, hiszen az elmúlt hat mérkőzésünkön minden alkalommal pontot vagy pontokat tudtunk szerezni. Számukra a bajnoki cím a cél, jelenleg nyolc pont a lemaradásuk a listavezető Ferencvárossal szemben, ezért a hibázásra már nincs több lehetőségük, míg a mi célunk továbbra is a bentmaradás kiharcolása, ezért véleményem szerint jó meccsre van kilátás.


forrás: dvtk.eu




Mutasd a teljes cikket
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

417. vebgy* |Válasz erre: 402. achilleus68
2019-02-15 20:15:41 Fekete öves, Veterán
Nomeg nézzük már meg a diósgyőri stadion vendégszektorának MÉRETÉT...hát a Ratyin kívül (ők se fogják mindig megtölteni...) lézengenek benne a látogatók. A ződeknél a stadionjuk kapacitása alapján 2200-asnak kellene lenni a vendégszektornak, persze ők tojnak/tojhatnak rá nagy ívben...
416. vebgy* |Válasz erre: 414. totalrecar
2019-02-15 20:10:48 Fekete öves, Veterán
Én kedveltem mindig a pályán tanúsított hozzáállása miatt Eleket, de nyilatkozni jól , vagy inkább okosan általában egy magyar játékos sem tud.
415. totalrecar |Válasz erre: 412. toki
2019-02-12 16:00:29 Piros öves, Őstag
Mindkettő nagyon fog hiányozni.
414. totalrecar |Válasz erre: 411. MertAkiDiósgyőőőri
2019-02-12 15:59:18 Piros öves, Őstag
Eleknek előbb inkább gondolkodnia kelett volna, amikor azt nyilatkozta, hogy itthon csak a Diósgyőr.... Sokan komolyan vettűk. Aztán jöttek a nehézségek, elment kűlföldre, majd hazatérve már NEM csak a Diósgyőr.
Megértjűk hogy nem idejött, hiába hivatkozott annó, hogy ő Borsodi, de legközelebb előbb gondolkozzon, mielőtt megszólalna!
2019-02-12 12:05:32 Fekete öves, Veterán
Egyébként a 2-1-es vezetésünkkor átálltunk 5 védős rendszerre. Nagyon látszott a szép vonali helyezkedés többször is.
412. toki*
2019-02-12 07:20:49 Fekete öves, Veterán
Maximális gratulációm a csapatnak, így 3 nap után. Remélem ez a győzelem sok mindenkinek csattanós válasz volt. Csak így tovább. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a Honvéd ellen 5 sárga miatt se Tajti, se Karan nem játszhat.
411. MertAkiDiósgyőőőri* |Válasz erre: 330. norbee
2019-02-11 19:45:13 Fekete öves, Veterán
Mi van, megártott a győzelem? Nagyon is jogos amit írok. Nekem is fajt, hogy nem jöttek ide, de amit Futács most is leművelt nagyon ciki.
410. Borsodi Bányász* |Válasz erre: 404. juventus
2019-02-11 19:28:04 Fekete öves, Veterán
Nyilván túl fiatal, de ki játszik a keretből azon a poszton? Tóth Barna sérült. Más nincs. Hasani van és kész, aki ott is tud játszani. Túl sok választás nincs. Igazából van ez a kezdő és kész. A kezdő is túl fiatal, akik meg mögöttük vannak meg még nem is felnőttek szinte. Mindenesetre ez is meglepő, hogy hét mérkőzésen veretlen a csapat, én már annak is örülnék, ha ez így maradna a következő meccs után is.
409. kisbe
2019-02-11 18:17:27 Piros öves, Őstag
...én olyat soha nem éltem meg hogy a megkérdezésemen kívül egy játékost is igazoltak volna a nyakamra...és nem NB-I-ről beszélek..lehet hogy Fernandónak nem kellenek akik szabadok, vagy azok akiket megtudna fizetni a DVTK...és bármit is igért Tajti József ilyen estben nem lehet őt hibáztatni..egy igazolás már a Megye II ifiből sem egyszerű, főleg télen...tudom Kisvárda meg minden..de oda az ukránok teherautóval hordják a lét...ugyanis Seszták Miklós már nem fejlesztési miniszter, hanem a határon túli gazdaságélenkítő programokat koordinálja többek között.ezt nem is fejtegetem bővebben.....igazolások terén esélyünk sincs velük versenyezni...ezt majd a pályán fogjuk bebizonyítani hogy helyünk van az NB-I-ben ilyen hátrányokból is...de ahhoz sem kell nagy logika hogy 3-4 éven belül dobogó közeli csapatunk lesz...már azt sem tartom kizártnak hogy egyszer jön a Hell....mondom én aki már vagy 15 alkalommal leírtam hogy jelenleg a Hell üzletpolitikájaba nem fér bele a csapatsportok támogatása....jelenleg....pont....a türelem rózsát terem...mindig bejön amit jósolok...Fernandoról akkor írtam folyamatosan hogy nagyszerű edző amikor sorozatban kaptunk ki....kaptam is érte rendesen a Bódog fanoktól.....talán Donadónival ketten voltunk akik végig hittünk benne az első perctől kezdve.....jelen állás szerint úgy néz ki nem tévedtünk nagyot Fernandóval kapcsolatban sem....
408. tvk-003 |Válasz erre: 382. vebgy
2019-02-11 17:51:49 Barna öves, Fanatikus tag
persze ugy értettem hogy igazi oroszlánbarlang a vendégcsapatoknak..

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...