Banner

Véget ért a Veréb-Kövesfalvi kapustábor Abaújszántón

Szerző: Jáborcsik András | 2018-06-23 11:10:00

Abaújszántón befejeződött az utánpótlás futballkapusok egyhetes, immáron tizenkettedik táborozása - olvasható a boon.hu írásában.

A hagyományos eseményt mindig júniusban rendezik a város sokat látott, remek környezetben fekvő sporttelepén. A táborlakók most is nagyszerű időt fogtak ki, tegnap például árnyékban harminc fok, napon meg öttel több volt.

A táborban negyvenhét fiatallal, köztük két Kárpátaljáról érkezett diákkal dolgoznak a jelen lévő szakemberek.” Soltész Zoltán

Az első pillanattól

– Negyvenhét fiatallal, köztük két kárpátaljai diákkal dolgoznak az edzők – kezdte id. Soltész Zoltán, a helyi klub utánpótlás-nevelésért felelős mindenese, aki a kezdetektől ötletgazdaként jegyzi a hetet. – Most is emléket állítottunk Rakaczki Bencének, a Diósgyőri VTK egykori, fiatalon elhunyt kapusának. Sokszor gondoltunk rá, a sírjára virágot vittünk Miskolcra.


Csütörtök délelőtti látogatásunkkor a gyerekeket, mint korábban is, csoportokra osztották a tanárok annak érdekében, hogy minél több időt fordíthassanak a finomhangolásra. Olyan ismert trénerek foglalkoznak a „hallgatókkal”, mint Csernyánszky Norbert, Giák Tamás, Gyulai József, Farkas Balázs, Kövesfalvi István, Rézsó Péter, Sánta Tibor és természetesen az elnyűhetetlen legenda, Veréb György.


Ketten (Giák és Sánta) elsőszülöttek Szántón, ketten (Kövesfalvi és Veréb) pedig az első pillanattól a nevüket és a szakértelmüket adják a tábor sikeréhez.


Szentmártoni György, vagy ahogyan szólítják a településen, a tanár úr nélkül nincs kapustábor Abaújszántón.

Sokat kell dolgozniuk

A főszervező és sofőr, az ügyintéző és programfelelős szerint az oktatást jól és szerencsés módon egészíti ki a televíziós közvetítés, hiszen Oroszországban zajlik a világbajnokság, ez pedig reggeltől éjszakáig témát ad valamennyiüknek:


Veréb György szavai

„Az mindent elmond, hogy ezelőtt tizenkét éve volt egy ötlet, amely fogantatása óta is működik, kiváló programot ad a gyerekeknek – közölte érdeklődésünkre Veréb György, a DVTK aranycsapata máig nagy népszerűségnek örvendő portása, akit fél évszázados diósgyőri jubileuma alkalmából éppen tegnap délután köszöntött Mádon a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága. – A létszám tükrözi az Abaújszántón folyó munkát, amelyből ugyan fizikálisan már nem veszem ki a részem – hiába, sajnos velem is szalad az idő és én sem fiatalodom –, de az edzőkkel együttműködve most is segítettem a szakmai program kidolgozását.”


A gyerekek mondták

Stumpf Dávid (17): – Hét éve folyamatosan jövök a táborba, Soltész Zoli bácsi hirdette még Diósgyőrben, akkor éppen ott védtem, és ott hallottam róla. Utána a Volánba kerültem, aztán Szirmabesenyőbe, a most befejeződött U19-es bajnokságban ezüstérmet szereztünk a megyei II. osztály Északi csoportjában. Itt Szántón mindig jó a társaság, az edzések, csak azt sajnálom, hogy Veréb Gyuri bácsi már nem tartott tréninget.


Nézd meg a tábor fotóit a Veréb-Kövesfalvi kapustábor facebook oldalán >>>>>


Elolvasom a teljes cikket a boon.hu-n >>>>>


A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Labdarúgó Szövetség igazgatója, Sajti Viktor és Tatárka József társadalmi elnök vezetésével a Percze Étterem és élménybirtokon köszöntötték Veréb Györgyöt abból az alkalomból,hogy Gyuri bácsi 50! éve szolgálja a Diósgyőrt!


forrás: boon.hu

fotó: Globo TV




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. makaó
2018-06-23 18:56:44 Barna öves, Fanatikus tag
A gyerekeknek egy élmény lehetett és tudásban is gyarapodtak.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...