Banner

Vay Ádám: "Készen állok"

Szerző: Jáborcsik András | 2018-10-30 14:08:00

Véget ért Vay Ádám kálváriája, a kapus a DVTK Jegesmedvékhez igazolt. Döntése hátteréről és a jövőről beszélgett vele a jegkorongblog.hu.


A múlt hét legnagyobb szenzációja Vay Ádám Miskolcra szerződése volt. Sokan meglepődtek ezen, hiszen köztudott volt a válogatott kapusról, hogy szeretett volna visszatérni a tengerentúlra.

“Valóban az volt az első számú tervem, hogy Észak-Amerikában találjak magamnak csapatot. Ezen dolgozott a menedzserem, próbált nekem klubot találni. Az AHL vagy az ECHL volt a célkeresztben, de nézelődtünk Európában is, ám valami mindig közbejött. Vagy leigazoltak egy finn kapust, vagy azt a választ kaptuk, hogy most jól megy mindkét kapusuknak, de folytathatnám. Nagyon nehéz Amerikában szerződéshez jutni, ez most is bebizonyosodott.”



A hónapok lassan teltek, mióta a kapus eljött Kazahsztánból, így adja magát a kérdés, hogy meddig tartott volna a türelme, ha nem keresi meg a Miskolc.

“Talán még egy hétig. A miskolciak a múlt hét elején kerestek meg, közvetlenül engem, nem a menedzseremen keresztül. Az ajánlatuk abszolút elfogadható volt számomra, az Extraliga erős bajnokság, és ez nagyon vonzó volt. A döntést én magam hoztam meg, és gyorsan meg is egyeztünk. Úgy érzem, remek állapotban vagyok, kicsattanok az energiától, alig várom már, hogy mérkőzésen védhessek. Nem tudom megmondani, hogy erre mikor kerül sor, ez természetesen a szakmai stáb dolga, de én készen állok.”


A Liptószentmiklós elleni mérkőzés előtt, a játékosok bemutatásakor Vay Ádám neve – aki aztán érthető módon a padon töltötte a találkozót – intenzív és hangos reakciót váltott ki a szurkolókból. Érezhetően nagyon sokat remélnek a válogatott kapus szereplésétől. Nyomasztó az ilyen felfokozott várakozás?

“Azt a DVTK Jegesmedvék szurkolóinak is tudniuk kell, hogy egy fecske nem csinál nyarat, egy kapus önmagában nem nyer mérkőzést. A velem szemben támasztott elvárások alapja minden bizonnyal a válogatottban nyújtott teljesítményem. De a jégkorong abszolút csapatjáték, minden egyes hokisnak megvan a feladata, amelyet ha nem végez el száz százalékosan, máris az ellenfél előtt adódik helyzet. Az Extraligában különösen nagy a meccsterhelés, ezért fontos, hogy igazi csapatként tudjunk működni. Ebből én is ki fogom venni a részem, és remélem, méltó leszek a bizalomra.”



Elolvasom a teljes interjút a jegkorongblog.hu-n >>>>>


forrás: jegkorongblog.hu

fotó: Teszárovics Zsuzsa/JKB


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...