Banner

Vasas - DVTK 3-0

Szerző: Jáborcsik András | 2016-12-03 14:37:00

OTP Bank Liga labdarúgó mérkőzés

Budapest, Bozsik Stadion, 2225 néző. Játékvezető: Vad II István (Erős Gábor, Kóbor Péter; Berke Balázs, Szilasi Szabolcs).
Vasas: Nagy G. - Burmeister, Korcsmár, Ristevski - Murka, Berecz, Vida, Hangya - Ádám, Pavlov, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning.
DVTK: Rados - Lázár, Jagodinskis, Németh M. - Eperjesi, Dausvili, Kitl, Nemes - Vela, Bognár I., Makrai. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Burmeister helyett Vaskó az 57., Eperjesi helyett Bacsa a 65., Ádám helyett Király B. a 69., Vela helyett Nono a 72., Lázár helyett Ugrai és Ádám helyett Czvitkovics a 78. percben.
Sárga lap: Lázár a 43., Burmeister a 47. percben.
Gólszerző: Murka (1-0) az 59., Vaskó (2-0) a 62., Berecz (3-0) a 75. percben.


Kulcspillanatok

59. perc: Murka Benedek lőtt keresztbe 16 méterről, középen átment a lábak között és a jobb alsó sarokban állt meg a labda, 1-0.

62. perc: Jobból beível szabadrúgás után középen megcsúszott egy fejen a labda, éppen az üresen álló Vaskó Tamás elé, aki közelről a kapuba lőtt 2-0.

75. perc: Király B. egy csel után kihagyhatatlan helyzetbe hozta Berecz Zsombort, aki 4 méterről, középről nem is hibázott, 3-0.


Edzői nyilatkozatok

Michael Oenning: - Könnyű ilyen mérkőzés után értékelést adni. Gratulálok a csapatnak, kiválóan játszottak az első pillanatól az utolsóig, nem hagytunk kétséget afelől, hogy ki nyeri a mérkőzést. A széleken próbáltunk a helyzetet kialakítani, ami jól is működött, csak az első gól hiányzott. Amikor ezt megszereztük, megvolt az irány, ami a 3-0-ás sikerhez vezetett. A cserék jól szálltak be a mérkőzésbe, az egyik gólt szerezett, a másik gólpasszt adott. Örömteli, hogy a csapat jól működik együtt, küzd egymásért, és a heti második meccs után is látható volt, nem esünk össze egy vereség után. Bízom benne, hogy az első helyen telelünk, és tavasszal sem adjuk alább.


forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

429. zaphod |Válasz erre: 428. gbacsi
2016-12-07 17:25:12 Fekete öves, Őstag
Attól, hogy a klub időnként kivásárol játékosokat (egészen pontosan átigazolási időszakonként kb. 1-et), még nincs pénz. Ha lenne pénz, nem kellene betartania Ferinek a légiós korlátozást, meg nem kellene kötelezően u19-es játékos szerepeltetnie. Ezek éves szinten talán olyan 90-90 milliót jelentenek, és mint azt már mások kifejtették, a jelek szerint be van tervezve a költségvetésbe, azért kötelező betartani nálunk. Ebből pedig az következik, hogy ha le kell hajolni ilyen aprópénzért, akkor bizony nem lesz 100 millió pluszban arra, hogy valakit kivásároljunk a szerződéséből. Ha Eleket, vagy valamelyik piacképes játékost el tudjuk adni, akkor lesz pénz arra, hogy igazoljunk helyette mást. Csakhogy ez közel sem biztos, hogy megéri, lásd pl. a Kádár - Kovács cserét.

Azt egy határozott idejű szerződésben nem tudod definiálni, mi a "nulla teljesítmény". Griffet lehetett volna egyedül kirúgni a méltatlan dolgai miatt, de őt meg valószínűleg úgy gondolják, el lehet még adni. Az pedig - tetszik, vagy nem tetszik - de előfordul, hogy valakinek inkább kell a pénz, mint hogy játszhasson.

A nem játszó magyar játékosokkal kapcsolatban: a nagycsapatok nem játszói ott lényegesen többet keresnek, mint nálunk keresnének, így nem feltétlenül rohannának hozzánk kevesebb pénzért. A Gyirmóton, Pakson, stb. nem játszók meg kötve hiszem, hogy nálunk erősítést jelentenének. De ez egyébként is általánosság. Mint írtam, konkrét posztokra, és szerepkörökre kellenek játékosok, ezekre kell játékost szerezni, nem pedig bárkit, aki elérhető. Márpedig balhátvédből használható magyar játékos nemigen van 5-nél több pl. Úgyhogy ez sem magától értetődő.
428. gbacsi* |Válasz erre: 423. zaphod
2016-12-07 17:13:36 Fekete öves, Veterán
Eleket is kivásároltuk. Kovács G-t is Paksról. Bognárt Kövesdről. Ugrait Halitól. Szerintem ebbol kifolyólag van pénz. A kérdés az, kire, mennyit költünk el. De akartuk pl Calventét is, akiért fizetni kellett a Csabának, de ő a Halihoz ment. Azóta sérült, jó hogy nem ide jött.
Irtam már pár száz szerződést, de olyat, hogy valaki olyannyira egyoldalút köt, hogy ne lehessen játékost elküldeni nulla teljesítményért, az nonszensz. Halmait eddigi produkció alapján? Karan? Griff méltatlan dolgai? Nem elég szerződésbontáshoz? Vegyék elő azt a klubnál, aki ilyen szerződést köt. Arról a játékosról meg, aki itt semmit nem produkál, s nem akar közös megegyezéssel távozni, meg meg van a véleményem. S ilyenek viselnek diósgyőri mezt..
Azért mert valaki valahol nem játszik, közel sem biztos, hogy gyenge és ide nem lenne erősítés. Ennyi erővel nem lenne az igazolások 70%-a se télen, se nyáron sehol a Világon.
427. toki* |Válasz erre: 426. zaphod
2016-12-07 13:50:38 Fekete öves, Veterán
Azt írtam, hogy nem sok, csak valamennyivel. Annyival is kevesebbet kell a klubnak, illetőleg a tulajnak zsebbe nyúlnia.
426. zaphod |Válasz erre: 425. toki
2016-12-07 11:57:25 Fekete öves, Őstag
a játékosok pénzbüntije százezer forintos nagyságrend. erősítést jelentő játékost szerződésből kivásárolni százmilliós nagyságrend.
425. toki*
2016-12-07 11:45:17 Fekete öves, Veterán
Az nem kukázás, ha célirányosan, következetesen azokat vagy olyan játékosokat igazolunk amire az edzői team rábólint, vagy azt mondja igen erre szükség van. Ja, hogy ez pénzbe kerül??? Sajnos, igen de ezt a vezetőségnek kell megoldania, átcsoportosítani love-kat, mondjuk a játékosok pénzbüntijét (ami nem sok, de valamennyi) akár erre is lehetne fordítani.
424. tb |Válasz erre: 423. zaphod
2016-12-07 11:21:47 Piros öves, Őstag
Totális policyváltásra lenne szükség. Ha valamit el akarunk érni a kiesés elkerülésén kívül, akkor a légiós pénzről le kell mondanunk. Tudomásul kell venni, hogy amit zaphod pontokba szedett, azok sajnos kötnek minket. Magyar játékosokból egyelőre nem fogunk tudni csapatot építeni.
1. Nem vagyunk fővárosiak.
2. Nem vagyunk főváros közeliek.
3. Nincs megfelelő utánpótlásunk (még?).
4. Nincs korlátlan anyagi forrásunk.
Innentől kezdve valamibe be kell fektetnünk (feltéve, ha meg akarjuk őrizni az első osztályú tagságot, ne adj' Isten előrébb lépni (dobogóról nem beszélek).
1. Légiós korlátra szarni, megfelelő, a magyar játékosoknál olcsóbb és jobb minőségű légiósokat találni (Okuka, Vela, Buba, Nono irány oké).
2. Megfelelő minőségű, a játékosokat képezni is tudó (ebben Szivicsnek voltak hiányosságai) külföldi edzőt hozni. Aki tud "szarból" is várat építeni.
3. Fizetni annyit a magyar játékosoknak, hogy legyen kedvük Diósgyőrbe jönni.
Én az 1. és 2. pontomat preferálnám, akár mindkettőt egyszerre.
423. zaphod |Válasz erre: 413. gbacsi
2016-12-07 10:53:48 Fekete öves, Őstag
Sokadszor: Sehol nem írtam olyat, hogy nem lehet igazolni télen.
http://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

Azt írtam, hogy
1) A klubnak nincs pénze szerződésből játékost kivásárolni - akkor sincs, ha szerinted van, lásd még ragaszkodás a légiós, ill. az U19-es pénzhez a klub részéről. Kifejtették már mások.
2) Nincs a piacon ingyen elérhető magyar játékos, aki erősítést jelentene, és nem is lesz, az MLSZ szabályzás miatt. Mert kevesebb a használható magyar játékos, mint amennyi kellene. Ez is evidencia. Persze álmodozni lehet, csak felesleges.
(plusz mellékesen jegyzem meg, hogy bizonyos posztokon szorulunk erősítésre, mint pl. a bal, és jobbhátvéd, nem pedig akármilyen poszton).
3) A szerződésbontás továbbra is a szerződés szerint játékosnak járó pénz teljes kifizetésével jár, hacsak nem sikerül közös megegyezéssel ezen csökkenteni. Ennek viszont igen kicsi az esélye olyan játékosok esetén, akik máshol még ekkora fizetésre sem számíthatnak. Tehát nem lehet csak úgy elküldeni a csapat felét, és hozni helyettük másokat. A csapat felét persze el lehet küldeni, de csak az ifik lennének helyettük, és semmi pénzspórolással nem járna. De erről is volt már szó korábban.
4) máshová nem kellő játékosok összekukázásának sok értelmét meg nem látom, mert azok máshova nem véletlenül nem kellenek.
422. toki*
2016-12-07 07:25:28 Fekete öves, Veterán
Fogom, majd az átigazolási rovatba.
421. gbacsi* |Válasz erre: 420. usep
2016-12-06 21:29:53 Fekete öves, Veterán
Igen, csak előtte Vela van, aki nem befelé mozog, hogy utat nyisson Lázárnak, mert ő nem való erre. Vela amolyan vonal szélső, aki egy-egyben jó, mert simán meg tudja verni az alacsony súlypontja miatt a fele szemben védekezőt, csak ehhez sokkal több labdát kellene kapnia, meg elé, s nem pedig mögé, amit legtöbbször csinálunk - nem is értem, miért - mert értelemszerűen megtorpan. Pedig pont elé kellene a labdát adni, hogy egyből rá tudjon gyorsítani. Az nem fog működni, mint anno a balon, hogy Gosztonyi mindig befelé mozgott, ezzel utat adva Husicnak. Az is sokkal jobb hatásfokkal működhetett volna, csak Gosztonyi futni nem szeretett és védekezni, Husic meg a beadásokat gyakorolhatta volna, sokkal több labdájának kellett volna emberhez menni.
420. usep |Válasz erre: 419. gbacsi
2016-12-06 20:50:27 Barna öves, Fanatikus tag
Lázárt még nem írnám le. Látszik benne a tűz, de persze egyelőre távol van attól a szinttől amit el lehetne várni tőle. A támadásokban sem nagyon értem a szerepét, mert ritkán megy el a vonal mellett inkább valahogy behúz középre, ott meg kicsit körülményes. Szerintem lesz ő ennél jobb is még...remélem..

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...