Banner

Újabb mérföldkő az új stadion felé vezető úton

Szerző: dfcwolf | 2015-11-25 18:06:00

Megkérdeztük Pásztor Ervin ügyvezető igazgató urat, hogy hogyan halad a stadionrekonstrukciós projekt.

Várható még idén érdemi bejelentés a stadionnal kapcsolatban? Egyáltalán mi várható?
A napokban egyszerűsített közbeszerzési eljáráson keresztül megszereztük a tervdokumentációt az MLSZ-től. Tehát jelenleg a tervdokumentáció és az építési engedély is a mi tulajdonunkban van. Ez volt a feltétele annak, hogy a közbeszerzési eljárást elindíthassuk. Az a tervünk, hogy a közbeszerzési eljárást még az idén kiírjuk.

Ez is gyorsított lesz, vagy nemzetközi?
Ez nemzetközi lesz, hiszen 500 milliós beruházás fölött, már nemzetközileg kell kiírni a közbeszerzést. Nagyon bízunk benne, hogy négy hónap alatt lefut ez az eljárás és akkor ez azt jelentené, hogy április közepén-végén már lesz kivitelezőnk. Május elején lesz az utolsó forduló az Európa-bajnokság miatt.

Hol játszik majd a csapat?
Sajnos van rá esély, hogy nem itthon fog. Az is lehet, hogy a pályaválasztó jogok felcserélésével kell élni. Hivatalosan áprilisban történik a terület átadása.

Az MVSC pályán mikor látszik majd valami?
Az már látszik, hogy az MVSC pálya a tavaszi idényben még nem áll majd rendelkezésre, csak ősszel. Az MVSC pálya építtetője az NSK, és csak így tudják kivitelezni.

Esetleg az utolsó pár fordulót talán le lehetne úgy is játszani, hogy a napost elkezdik bontani és a tribünön és a maradék állóhelyeken lennének a szurkolók.
Tekintettel arra, hogy a stadiont 2017 június 30-ig szeretnénk műszakilag befejezni, ezért a stadion kivitelezést sem lehet húzni. Szeretném, ha már áprilisban munkaterület lenne a stadion. Talán nem tűnik ez a mostani lépés nagynak, de ez egy újabb mérföldkő a stadion rekonstrukciójában.

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.