Banner

Ugrai Roland megmondta

Szerző: amigeleken.hu | 2017-10-18 15:11:00

Ugrai Roland huszonegyedik diósgyőri labdarúgóként mutatkozott be a válogatottban, és mindjárt góllal tette emlékezetessé a debütálását. Emellett jósnak sem rossz, előre megmondta, hogy a Vasas ellen kiszakad a gólzsák, a DVTK pedig győzni fog. A támadóval a dvtk.eu készített interjút. Ebből idézünk:


A bajnokságban 6 mérkőzésen 5 gól, a válogatottban újoncként 2 mérkőzésen 1 gól az elmúlt hetek termése. Életed formájában játszol?
Játszottam már ennél jobb formában is, azonban most gólokkal is párosul a teljesítmény, ezért feltűnőbb. Kellett a jó teljesítmény ahhoz, hogy felfigyeljen rám a szövetségi kapitány, majd a válogatott meghívó, a debütálás és a gólom újabb lökést adott. Ebből táplálkozom, ezt szeretném minél tovább vinni, bár azzal is itisztában vagyok, hogy Messi és Ronaldo kivételével mindenkinek vannak hullámvölgyei.

Gondolom, amióta először labdába rúgtál, azóta vártál arra, hogy válogatott legyél.
Gyerekként alig vártam, hogy mérkőzést játsszon a magyar válogatott, de ezzel szerintem mindenki így volt akkoriban. Amióta az eszemet tudom, és értettem, hogy mi az a válogatott, azóta vágytam rá, hogy egyszer én is ott álljak a pályán meggypiros mezben.

És milyen érzés, hogy megvalósult az álmod?
Szinte még fel sem fogom, és bennem van a svájci ötös, valamint a Feröer elleni játék színvonala. De ahogy múlnak a napok, úgy erősödnek a pozitív emlékek, és egyre jobban várom a következő alkalmat. Mert az nem is kérdés, hogy most kipipáltam a bakancslistámon egy tételt, de nem szeretnék két válogatottságnál megállni, bérletet szeretnék a válogatottba, nem két alkalomra szóló jegyet. Hatalmas élményt jelentett a múlt bázeli mérkőzés, és nem csak azért, mert bemutatkoztam a válogatottban és gólt is szereztem, hanem azért is, mert jó játékosok, sztárok ellen játszhattam. Ezen kívül ellenfelünk számára hatalmas téttel bírt ez a mérkőzés, akkor még versenyben voltak az egyenes kijutást jelentő csoportelsőségért, illetve soha nem szerepeltem még ekkor a közönség előtt. Mindig arra vágytam, hogy a pályán énekeljem a Himnuszt, felemelő érzés volt Svájcban, majd még inkább a hazai meccsen, de bevallom, abba is beleborzongtam, amikor rákezdett a svájci közönség a sajátjukra.

Hogyan értékeled az első két mérkőzésed?
Úgy érzem, nem okoztam csalódást. Az eredmény, illetve a játék képe nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, de örülök, hogy legalább egyszer be tudtam találni a kapuba. A visszajelzések is pozitívak, de jó teljesítménynél is van jobb, és ahogy említettem, még idén is két felkészülési mérkőzés vár a válogatottra, és szeretnék visszatérni.

Kívülről is úgy tűnt, hogy a jobbak közé tartozol, a feröeriek ellen Hajdú B. István többször is kiemelte a cseleidet.
Amennyiben azt kérik tőlem, hogy egész meccsen fel-alá zakatoljak, akkor azt is megcsinálom, de a képességeimet akkor lehet maximálisan kihasználni, ha lehetőséget kapok megbontani a védelmet. A robbanékonyságom, az egy az egy, illetve az egy a kettő elleni cselezőképességem így kamatozik igazán.

Azt hittük, jól ismerünk: tudjuk, hogy jól cselezel, veszélyes vagy távolról is, ehhez képest Svájcban fejesgólt szereztél, és Feröer ellen is alig bólintottál a kapufa mellé.
Így jött ki ezúttal, de most sem állítom, hogy én lennék a levegő ura. Az igaz, hogy jó a súlypontemelkedésem, ha kell, fejelek is, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy szerencsém is volt. A mérkőzés végén már a tartalék energiám is fogytán volt, de mentem előre, és a kapus is pont felém ütötte a labdát.

Megünnepelted már a csapattal a debütálást?
Még nem jutott rá idő, de az egy olyan alkalom, ami örökké emlékezetes, szeretném megosztani az örömömet a csapattársakkal. Amikor a 100. élvonalbeli mérkőzésemet ünnepeltem (góllal jubilált Pakson idén áprilisban - a szerk.), akkor utána elmentünk a többiekkel horgászni. Néhányan halat fogtak, a többiek megelégedtek a mangalica pörkölttel, kellemes délutánt töltöttünk együtt.


Elolvasom a teljes interjút a dvtk.eu-n <<<<<


forrás: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. xDoNx |Válasz erre: 3. csikue
2017-10-19 12:15:17 Barna öves, Fanatikus tag
Az EB szereplés előtt változtatták meg, hogy nem lesz zöld színű sportszár, csak kizárólag fehér.
3. csikue |Válasz erre: 2. abori
2017-10-18 22:50:59 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Mostanában már arra sem mindig figyelnek, hogy ha sötét mezben játszunk, akkor az piros-fehér-zöld legyen. :(
2. abori |Válasz erre: 1. Bobák Kornél
2017-10-18 19:03:02 Lila öves, Fanatikus tag
Igen, az argentin vb- n még meggypiros mezben játszottunk. Nekem az jobban tetszett. Vagy már csak régen volt?:)
2017-10-18 18:52:29 Fekete öves, Veterán
"...egyszer én is ott álljak a pályán meggypiros mezben." Az a meggypiros mez bizony már nem meggypiros. Ha emlékezetem nem csal, Mezey szövetségi kapitánysága alatt lett "sima" piros. Persze, gondolom, nem Mezeyn múlt, hanem a beszállító sportszergyártó cég ilyet tudott biztosítani.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...