Banner

Tizenhét éves jobbhátvéd Diósgyőrben

Szerző: amigeleken.hu | 2019-12-10 09:46:00

A labdarúgó NB I 15. fordulójában hét csapatban kilenc 21 év aluli játékos 360 percet töltött a pályán. Ez azt is jelenti, hogy az előző fordulóhoz képest nőtt a fiatalok száma, viszont az egy főre jutott átlagos játékpercek száma valamelyest csökkent - olvasható az utanpotlassport.hu szokásos heti összesítőjében.


A forduló kellemes meglepetése, hogy a Puskás Akadémiában Radics Márton (18) kezdő volt a Fradi ellen, azok után, hogy augusztusban éppen az FTC elleni meccsen már a 23. percben lecserélte őt Hornyák Zsolt vezetőedző, majd hét fordulón keresztül egy percet sem kapott. Ráadásul még azok után sem kért cserét az Üllői úton, és végig is játszotta a mérkőzést, hogy a 2. félidőben egy párharc során fejbe ütötte az egyik ferencvárosi, ami után ápolásra is szorult.

A másik bátor edzői húzást Feczkó Tamástól láthattuk. A DVTK vezetőedzője először jelölte az NB I-ben a kezdőcsapatba a 17 éves jobbhátvédet, Orosz Donátot, aki a 14. fordulóban egy percet kapott a Fehérvár ellen, utána viszont 120 percet játszott és nem is rosszul az MTK elleni, 2–0-ra elveszített kupamérkőzésen. Ezek után Orosz nemcsak, hogy kezdett Mezőkövesden, hanem végig is játszotta a találkozót, melynek hajrájában Korbély Kristóf is beállt a DVTK-ba,.

„Leírhatatlan érzés volt, amikor megtudtam, hogy kezdő leszek szombaton – mondta a Nemzeti Sportnak DVTK saját nevelésű védője, Orosz Donát, aki részt vett az idei U17-es brazíliai világbajnokságon. – Persze tisztában voltam azzal, azért is kapok szerepet, mert Szerhij Sesztakov sérült, de nem foglalkoztam ezzel. A hétközi, MTK elleni Magyar Kupa-mérkőzésen százhúsz percet töltöttem a pályán, s bár hosszabbítás után kiestünk, Feczkó Tamás vezetőedző megdicsért, azt mondta, kivívtam a helyem a kezdőcsapatban. Örülök, hogy jól ment a játék a Mezőkövesd ellen. Legtöbbször Cseri Tamással találtam szemben magam: a hazaiak játékmesterét csak nehezen lehetett megállítani, nagyon jó futballista. Bár két bajnokim már volt az élvonalban, most éreztem meg, mekkora a különbség az NB I és az NB III között. Sokkal gyorsabban kell reagálni, a futballisták erőszakosabbak, nincs idő gondolkodni, mint két osztállyal lejjebb.”


Feczkó Tamás keze alatt egyre eredményesebben szerepel a DVTK, az utóbbi hat bajnokijából négyet is megnyert, legközelebb a Ferencváros utazik Diósgyőrbe.

„Hiszek benne, ha nem is kezdőként, de pályára lépek a Fradi ellen is: hazai pályán, rengeteg néző előtt újabb csodás élmény lenne. Az a célom, hogy a téli felkészülés alatt bizonyítsak, s beverekedjem magam a kezdőbe” – tette hozzá Orosz Donát.


AZ NB I-BEN PÁLYÁRA LÉPŐ 21 ÉV ALATTI JÁTÉKOSOK A FIATALSZABÁLY ALAPJÁN
(A 2000. január 1. után születettek játékpercei duplán számítanak.)

Csapatrangsor:

DVTK: 90×2+1×2=182 perc
PAFC: 90×2=180
DVSC: 45X2=90
ZTE: 90
Bp. Honvéd: 16+22×2=60
Mol Fehérvár: 5×2=10
Kisvárda: 1×2=2


Játékosrangsor:

Bolla Bendegúz (ZTE): 90
Orosz Donát (DVTK): 90
Radics Márton: 90
Kusnyír Erik (DVSC): 45
Korbély Kristóf (DVTK): 1
Kovácsréti Márk (Kisvárda): 1
Banó-Szabó Bence (Bp. Honvéd): 16
Cipf Dominik (Bp. Honvéd): 22
Zsóri Dániel (Mol Fehérvár): 5


Tovább az utanpotlassport.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>


forrás: utanpotlassport.hu

fotó: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. zorba* |Válasz erre: 1. toki
2019-12-10 11:14:54 Fekete öves, Veterán
Én is meglepődtem Orosz Donát teljesítményén, hogy mennyire éretten játszott a rutinos öreg játékosok között. Sőt, a jobbak közé tartozott, nagyon szépen megugrotta az első akadályát, gratuláció érte!
1. toki*
2019-12-10 10:36:25 Fekete öves, Veterán
Legalább a firkászok tisztában lennének azzal, hogy mennyi lett a MK 120 percének a végeredménye. Na mind1 is, csodát nem várok tőlük. Ellenben Orosz Donát nagyon jó játékos már most, és milyen lesz ha komolyabban foglalkoznak vele. Számomra kellemes meglepetés, ennyi idősen ilyen éretten játszani. Csak gratulálni tudok hozzá! Még Szűcs Kornélra lennék kíváncsi, hogy mennyire tudna élni a lehetőséggel, ha megkapja, bár ő most sérült. Ebben a 2 emberben látok "fantáziát" - még esetleg Korbélyban, de neki nagyon sokat kell fejlődnie -.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...