Banner

Tajti Mátyás: Azokat tisztelem, akik olvassák a játékot

Szerző: amigeleken.hu | 2019-02-07 08:58:00

Tajti Mátyás nyáron érkezett Diósgyőrbe, és fiatal kora ellenére hamar a csapat kulcsfigurája lett. A DVTK - Mezőkövesd mérkőzésre kiadott Gólörömben interjút olvashattunk vele, most a dvtk.eu-n megjelent bővített változatból idézünk:


Sok játékos igyekszik a technikájából megélni, és inkább a társakra bízza a rombolást, te viszont védekező középpályásként is bevethető vagy.
Málagában 4-4-2-es felállásban játszottunk, ahol a két középső középpályás 50-50 százalékban támadt és védekezett. Egyértelműen az előre játék az erősségem, de középpályásként elvégzem a rám háruló védőmunkát, még ha nem is olyan százalékban nyerem a párharcokat, mint egy belső védő.

Rendkívül hatékonyan fedezed a labdát
Akkor éreztem rá ennek az ízére, amikor felkerültem a Málaga első csapatához. Azt láttam, hogy a rutinos társak azért tudnak nyugodtak maradni a rájuk támadó védővel szemben, mert egyből beállnak a labda és az ellenfél közé, hogy az ne tudjon hozzáférni. Kipróbáltam, és azt tapasztaltam, hogy sokkal nehezebb tőlem elvenni a labdát, ezáltal labdabiztosabb lettem.

Ahogy nem fürgeséggel, hanem technikával oldod meg a mezőnyben a feladatod, úgy a góljaidat sem hatalmas átlövésből, hanem szép helyezéssel szerezted.
Technika és sok gyakorlás kérdése a jó lövőtechnika. Igyekszem jó helyre, pontosan lőni, mert hiába küldöm meg izomból középre, azt a kapus biztosan kivédi, a kapufa mellé helyezett labdát nehezebb megfogni.

Akkor megint oda értünk vissza, hogy a foci észjáték?
Abszolút! Nem is szeretem azokat labdarúgókat, akik lehajtott fejjel ész nélkül szaladgálnak. Azokat tisztelem, akik olvassák a játékot, látják, mi következhet egy adott szituáció után, mert előre gondolkodnak. Xavi, Iniesta, Modrić képviseli ezt az iskolát, örömmel nézem a játékukat. Valahogy mindig úgy alakul, hogy a pálya megfelelő helyén várják a labdát…

A DVTK az élvonal legfiatalabb átlagéletkorú csapata, a középpálya közepe pedig még ezen belül is különösen ifjú játékosokból áll.
Elég jó hármast alkotunk, mert fiatalként nagy a munkabírásunk, meccsenként 12-12 kilométert biztosan futunk. Emellett labdabiztos játékosként egyikünk sem ijed meg, ha letámad az ellenfél, hanem meg tudjuk játszani a labdát. Szabó Bencével együtt nőttünk föl a Puskás Akadémián, Márkvárt Dáviddal pedig gyorsan összeszoktunk, mert jó játékossal könnyű játszani. Edzésen kívül is sokat járunk össze, rendre kitalálunk valamit. Felváltva látjuk vendégül egymást vacsorára, vagy közösen mozdulunk ki.

Szabó Bence a Gólöröm legutóbbi számában azt is elárulta, hogy közösen jártok hokimeccsre is.
Így igaz, ők csábítottak ki, én Miskolcon ismerkedtem meg a jégkoronggal. Elképesztő a gyorsaság, ahogy korcsolyáznak a jégen, és csak csodálattal tudom nézni, hogyan bánnak a koronggal. Többször jártam már kosármeccsen is, most csütörtökön is kinn szurkoltam a lányoknak a Galatasaray ellen. Mindkét helyen kiváló a hangulat, az minden sporteseményen sokat dob, ha sok szurkoló előtt játszanak a csapatok. Öröm látni, hogy milyen jó csapatai vannak a DVTK-nak!


Elolvasom a teljes interjút a dvtk.eu-n >>>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
9. Sparrow |Válasz erre: 8. toki
2019-02-08 15:03:12 Barna öves, Fanatikus tag
Vajon edzésen mit gyakorolnak? Egy képzett csatár át tudna venni egy ilyen labdát!
8. toki* |Válasz erre: 6. KáGábor
2019-02-08 08:20:50 Fekete öves, Veterán
Igen szerintem is meglepte ez a labda Vernest, csak azt nem értem miért?
7. toki* |Válasz erre: 5. gabeszba
2019-02-08 08:20:16 Fekete öves, Veterán
Ebben én is biztos vagyok, és nagyon remélem valamelyik fasza nyugat európai csapatba tudjuk eladni.
6. KáGábor*
2019-02-07 19:49:02 Fekete öves, Veterán
Amilyen passzt adott Vernesnek, az valami csodálatos volt. Kár, hogy Vernes nem tudta átvenni. Szerintem meglepte, hogy eljutott hozzá a labda. :D
5. gabeszba
2019-02-07 18:31:56 Piros öves, Őstag
Amennyiben még jövőre nálunk lesz Matyi,akkor Makraival sokkal eredményesebbek lesznek,mint a jelenlegi csatárunkkal,aki nem éppen gólérzékeny :).
Tajtival még fogunk pénzt keresni,ha eladjuk, bár nem tudom mennyi időre írt alá?
4. Sparrow
2019-02-07 17:56:10 Barna öves, Fanatikus tag
Ahogy tartja a labdát és közben fedezi ott tényleg látszik hogy jó helyen képezték! A átlátja a játékot gyakran passzol a védelem mögé laposan hogy kiugrassa a csatárt az más kérdés hogy nincs kit indítani mert nem tudja követni a játékot a társ! Bacsa sebességére lehetne építeni e téren! Nem sok ilyen passzt látni mástól az NB1 ben amit hianyolok az a távoli lövések de nem csak tőle hanem Markvartol is! Szerintem jó hogy itt van ez látszott a Kövesd ellen mert mikor bejött hirtelen lett középpályás játékunk!
3. dudik-attila |Válasz erre: 1. toki
2019-02-07 13:35:55 Piros öves, Őstag
Ja igen, és rá rá lehet mondani, hogy FUTBALLISTA. Így, csupa nagy betűvel.
2019-02-07 13:34:38 Piros öves, Őstag
Örömmel olvasom, hogy összejarnak. Ha a pályán egymás mellett vagy egymás mögött játszók jóban vannak, biztosan jobb az osszjatek.
1. toki*
2019-02-07 09:46:54 Fekete öves, Veterán
Vele nagyon jól jártunk, ügyes futballista.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...