Banner

Szurkolóikkal találkoztak a kosaras lányok

Szerző: Jáborcsik András | 2018-09-28 18:44:00

Szezonnyitó szurkolói találkozót tartott az Aluinvent DVTK csütörtökön este a Generali Arénában. A drukkerek most először találkozhattak a teljes kerettel, hiszen Eglė Šulčiūtė múlt héten, míg Shatori Walker-Kimbrough a hétvégén csatlakozott a már edzésben lévő társaikhoz.

A csapat bemutatása után, Cziczás László beszélt az eddig elvégzett munkáról, illetve a csapat előtt álló szezon elvárásairól. Az Aluinvent DVTK vezetőedzője elmondta, hogy három csapat, a Sopron, a Szekszárd és a Győr egyelőre kiemelkedik a mezőnyből, a Diósgyőr pedig nagy harcban lesz a negyedik helyért, melyért a lányok minden tőlük telhetőt meg fognak tenni. Cziczás László garanciát vállalt arra, hogy a küzdőszellemre nem lesz panasz. A két újonnan érkezett játékos beépítése még időt vesz igénybe, de ismerve a kvalitásaikat, ez könnyen fog menni.



Medgyessy Dóra a szurkolók kérdésére válaszolva elmondta, hogy régi vágya volt a Diósgyőr színeiben pályára lépni. Véleménye szerint itt egyedülálló az a közeg, ami körülveszi a kosárlabdát. Nagyon sokat fog az számítani a nehéz helyzetekben, hogy van egy hatodik ember is a csapatban.

Maja Škorić szerint nem volt nehéz döntés, hogy ide igazoljon, hiszen ismeri és szereti ezt a várost, olyan mintha haza igazolt volna.

Shatori Walker-Kimbrough fantasztikus élményről beszélt, mikor az egyik szurkoló azt kérdezte tőle, hogy milyen volt a világ legerősebb bajnokságában, a női NBA-ben döntőt játszani. Hozzátette, hogy sajnos nem sikerült nyerniük, de nagy tapasztalatot adott és egészében nézve egy sikeres szezont tudhat maga mögött.


Ezek után a szurkolók közös fotókat készíthettek a csapat tagjaival, majd Cziczás László nyílt edzést tartott a teljes csapatnak. A keret összes tagja egészséges, így nagy reményekkel várják a jövő hét szerdai bemutatkozást, melyet a ZTE csapatával vív a diósgyőri alakulat. Októberben négyszer láthatják a szurkolók hazai pályán a piros-fehéreket, még novemberben a válogatott szünet miatt, erre nem lesz lehetőség. Az Európa Kupában még képlékeny, hogy miként alakulhat a csapat sorsa, hiszen több selejtező mérkőzés eredménye befolyásolja a végleges csoportokat.


Kattints ide és nézd meg a dvtk.eu fotógalériáját a szurkolói találkozóról >>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. piros79
2018-09-29 18:21:34 Lila öves, Fanatikus tag
Jó lenne, ha jövőre nem kéne megint új csapatot építeni, hanem elindulna végre egyfajta építkezés. Ehhez persze jó teljesítmény is kell. Szerintem stabilabb lesz a csapat mint tavaly, picit erősebb a keret, de fontos, hogy reálisan nézze mindenki a lehetőségeket. A Sopron és a Szekszárd jóval előrébb tart a csapatépítésben mint a DVTK, a Győr pedig az idén elég jól igazolt, szerintem ők is erősebbek. Vagyis reálisan nézve a négyközé jutás a realitás, de a ZTE, a Pécs, a Cegléd is jól igazolt! A kérdés, hogy a realitásoknál ki tud jobban szerepelni és ki fog rosszabbul, hol milyen lesz a csapatok kémiája. Én örülök neki, hogy egyáltalán ilyen szintű csapat van Miskolcon, és hátha jól alakulnak a dolgok és sikerül meglepetést okozni. Nagyszerű lenne újra teltházat megélni! De függetlenül attól, hogy hogyan alakul a szezon, a legfontosabb lenne, hogy a csapat magja kialakuljon, akikhez a kiegészítő darabokat kell csak megkeresni, mert csak így tudunk majd előrébb lépni. Az adott pénzből az idén szerintem a Győr igazolt a legjobban, jó lenne majd ezt a címet megszerezni és ezzel egy kis előnyre szert tenni.
A Diósgyőrnél szerintem nagyon sok múlik majd azon, hogy Walker milyen teljesítményre lesz képes és kíváncsi vagyok, hogy Skoric hármas és négyes poszton való "variálása" fog-e előnyt jelenteni nekünk. Ez lesz talán minden idők legerősebb Magyar Bajnoki idénye, kár, hogy elég vontatottan fog haladni.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...