Banner

Szeptember 8-án indul az Erste Liga

Szerző: Jáborcsik András | 2017-08-17 17:41:00

Szeptember 8-án veszi kezdetét az Erste Liga jégkorong bajnokság küzdelemsorozata, adta hírül a jegkorongblog.hu.


Szabados Richárd személyében új taggal bővült az elnökség, licenszrendszer bevezetésén is dolgoznak.

A bejelentésekre sajtótájékoztató keretében került sor, melyen Jelasity Radován, az Erste Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója és Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke vett részt csütörtök délután. „A Magyar Jégkorong Szövetség fejlesztési elképzelései meggyőztek bennünket arról, hogy érdemes támogatnunk a megvalósításukat. A magyar jégkorongsport bízhat bennünk, és a nyugodt építkezéshez mi azzal is hozzájárulunk, hogy három évre elköteleztük magunkat a liga támogatására, ami reményeink szerint csak első lépése lesz a hosszú távú együttműködésünknek” – hangsúlyozta az Erste Magyarország első számú vezetője.

Such György kiemelte, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség nagy várakozásokkal tekint az Erste Bankkal közös munka elé, hiszen közös törekvés egy, még az eddiginél is professzionálisabb liga megalapozása. „Célunk, hogy a szurkolók még a korábbinál is komfortosabban érezzék magukat, és a jégkorongmérkőzés mellett további hozzáadott értéket is tudjunk biztosítani a kilátogató nézőknek” – fogalmazott az elnök.

Ennek érdekében a liga klublicenszrendszer bevezetéséről is döntött. Ennek részleteiről egyelőre keveset tudni, a kiadott sajtóközlemény alapján az sejthető, hogy a hangsúly inkább a jutalmazáson lesz: „a kluboknak mind szakmai, mind marketing-kommunikációs részről teljesíteniük kell egy minimum követelményrendszert, amivel pluszforrásokhoz juthatnak majd.”



A Liga alapszakaszának sorsolása is napvilágot látott közben, melyet ide kattintva érhetnek el a jégkorong szerelmesei.

Mint ismeretes, a DVTK Jegesmedvék csapata erdélyi túrával indítja a szezont, ennek keretében előbb szeptember 8-án Brassóban, másnap pedig Csíkszeredában lépnek jégre Vas Jánosék. Az első hazai bajnoki fellépésre szeptember 17-ig kell várni, amikor a Vienna Capitals második csapata érkezik Miskolcra.


A DVTK Jegesmedvék idei célkitűzései nem változnak, idén is meg szeretnénk nyerni a bajnokságot - mondta el Nagy Ádám, csapatmenedzser a dvtk.eu-nak. - A csapat magja megmaradt, kiváló légiósok érkeztek, úgyhogy a hazai bajnokság mellett szeretnénk nemzetközi téren is előre jutni.


Tovább a jegkorongblog.hu-ra a teljes cikkre <<<<<


Ide kattintva megtekintheted az Erste Liga sorsolását <<<<<


forrás: jegkorongblog.hu, dvtk.eu és ersteliga.hu

foto: jegkorongszovetseg.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...