Banner

Strenk Hunor: Az alapszakasz után nem erre számítottunk

Szerző: Jáborcsik András | 2019-03-11 17:57:00

Strenk Hunor másodedzővel minden részletre kiterjedő alapossággal elemezte ki a DVTK Jegesmedvék első Extraliga-szezonját a jegkorongblog.hu. Ebből idézünk:

A DVTK Jegesmedvék csapata a szlovák Extraligában töltött első évében nagyon közel állt ahhoz, hogy akár egyenes úton is bekerüljön a negyeddöntőbe, ám a MAC Újbudával folytatott kvalifikációs párharc után végül lemaradt a rájátszásról. Strenk Hunor, a csapat másodedzője nem titkolta csalódottságát.

“Az alapszakaszban nyújtott teljesítményünk után természetesen nem erre számítottunk. Arra pedig végképp nem, hogy a mérkőzéssorozat ilyen rövid lesz. A MAC Újbuda megérdemelten jutott tovább, ezúton is gratulálunk nekik.”

Ha végignézzük a miskolci csapat szezonját, különösen annak közepe volt elismerésre méltó. Az alapszakasz 57 mérkőzése során a Jegesmedvéknek négy nagyobb sorozatuk volt: október 2. és 23. között 8 vereség, november 25. és december 9., illetve január 11. és 25. között 6-6 győzelem követte egymást zsinórban. Február 15-étől kezdve aztán a hátralévő nyolc találkozó mindegyikén vesztesen hagyták el a jeget.


“Az említett első sorozat abszolút a tanulási folyamat része volt. Az elejétől fogva azt hangsúlyozta Glen Hanlon vezetőedző: a csapatnak legalább 15-20 mérkőzésre lesz szüksége, hogy felvegye az Extraliga ritmusát, sebességét, a játékosok hozzászokjanak a gyorsabb döntéshozatalhoz, és persze megismerjük az ellenfeleket, a körülményeket. A második, már sokkal pozitívabb sorozat egyik kulcstényezője Vay Ádám érkezése volt. Ők Adorján Attilával olyan párost alkottak a kapuban, amely magabiztosságot adott a védekezésnek, és ezáltal nagyobb önbizalmat is az egész csapatnak. Addigra érett be a csapatszisztéma kialakítása, és ez így együtt már az eredményességben is meglátszott. A harmadik időszakban voltak talán a legjobbak az egyéni teljesítmények, itt már reális esélynek tűnt a biztos rájátszást érő hatodik hely megszerzése, ami óriási motivációt jelentett. Itt tényleg sokat fejlődtünk, meccsről meccsre jobbak lettünk, így produkáltuk ezt a tényleg tiszteletre méltó periódust. Az alapszakasz végén döntő fordulatot hozott az Érsekújvár ellen hazai pályán büntetőkkel elbukott mérkőzés, pedig addig mindig legyőztük őket. Utána volt még két hosszabbításban elveszített találkozónk, amikor mindkétszer emberhátrányban kaptunk gólt. Ha ezek közül egyet-kettőt sikerült volna megnyernünk, másként alakulhatott volna a szezonunk.”

A szezonban a miskolci csapat valahogy nem találta az igazán eredményes taktikát és játékot a MAC Újbuda ellen. A nyolc találkozóból hatot a fővárosiak nyertek, az utolsó négyet egy héten belül, ebből hármat ráadásul a Népkertben.

“Ehhez a kérdéshez először azt hadd mondjam el, hogy a MAC Újbuda eléggé alulértékelt csapat. Pedig ha végignézünk az összeállításukon, nagyon sok kitűnő játékost, köztük tíz légióst is találunk. A két csapat játéktudása közel van egymáshoz, ami látszott a sorozatban is. Rendkívül szoros, kevés gólos mérkőzéseket játszottunk, ahol tényleg apróságok döntöttek, ezúttal a javukra.”

A párharc során az egyes mérkőzéseken belül is nagy volt a hullámzás a miskolciak teljesítményében. Általában jól kezdték a találkozókat, ám ezt nem tudták végig tartani.

“Az ilyen téttel bíró mérkőzéseken a hullámzás nem tartozik a kirívó részletek közé. Nekünk azokban az időszakokban kellett volna a mérleg nyelvét magunk felé billenteni, amikor domináltunk, irányítottuk a játékot. Csak emlékezzünk vissza: a második meccsen vezettünk 2-0-ra, utána kétszer is a kapuvasat találtuk el. Valóban volt hullámzás a teljesítményünkben, de ennek a nagyságát kellett volna szűkebbre húznunk ahhoz, hogy nyerni tudjunk.”


Kattints ide és olvasd el a teljes interjút a jegkorongblog.hu-n >>>>>>


forrás: jegkorongblog.hu




Mutasd a teljes cikket
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

22. vebgy*
2019-03-14 19:16:57 Fekete öves, Veterán
Összességében , ha csak a gyözelem/vereség arányt nézzük nem volt ez rossz belépő a szlovák első ligába...a vége viszont pont ez a pesti klub ellen csúnya...
21. ötvenöt
2019-03-14 07:45:39 Zöld öves, Tag
"Kívülállóként" én úgy látom a dolgot, hogy mindenkinek igaza van :).

Mivel a szezon előtt kitűzött célt nem sikerült elérni, és mivel az elő-rájátszás csúnyára sikeredett, a szezont nem nagyon lehet sikeresnek értékelni. Viszont amit egy korábbi interjúban Egri István elmondott, hogy fokozatosan, lépésről-lépésre szeretnének fejlődni, az szerintem több szempontból is teljesült, és ezt lehet sikernek tekinteni. Először is a csapat - az összes meccset egyben nézve - megállta a helyét a ligában. Másodszor lehet, hogy Hanlon számlájára is írható, hogy nem sikerült a rájátszásba jutni, de a hatalmas tapasztalata és tudása miatt biztos vagyok benne, hogy nem kicsit bővült a klub tudásbázisa, amit már a közeljövőben is lehet kamatoztatni, és már ezért megérte vele végigvinni a teljes szezont. Harmadszor, ahogy ismerősi körben tapasztaltam, többen is elkezdték komolyabban követni a Jegesmedvék eredményeit - én is -, esetleg meccseket is megnéztek, pedig nem érdekelte őket korábban a csapat vagy maga a jégkorong, és így bővülhet a klub szurkolói bázisa. Ez főleg a Tipsport Ligában való indulás miatt van/volt, de kellett a csapat játéka és eredményei is, hogy a folyamatos érdeklődés megmaradjon.
20. laca
2019-03-14 00:45:24 Lila öves, Fanatikus tag
http://www.boon.hu/dvtk-jegesmedvek-valamennyi-meccsuket-meg-akartak-nyerni/4168794

Egri István interjú. egy-két kérdésre azért elég politikus választ adott...
19. abori |Válasz erre: 16. Geotic
2019-03-13 09:38:02 Lila öves, Fanatikus tag
A mi fiunk! :)
18. laca
2019-03-13 09:26:51 Lila öves, Fanatikus tag
Korxi kérdésein túl az érdekelne, hogy mit lehet tudni a következő évi változásokról. Lesznek-e változások egyáltalán? Szó volt a Slovan visszatéréséről, vagy más bővítés? A lebonyolítás változhat-e?

Jónak tartják-e hogy mindig aznap utaztak a meccsekre, nem lenne-e hasznosabb ott aludni ? Hanlon többször megemlítette meccsek után, hogy hosszú volt az út.
Köszi
17. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 16. Geotic
2019-03-13 09:06:02 Fekete öves, Veterán
A legtöbb jégidővel Crawford rendelkezik, ő átlagosan 19:40-et töltött a jégen, őt Jankó követi 18:56-tal.
Márkó jégideje 12:26, Gőz Balázsé másodpercre ugyanennyi, míg Láda Balázsé 11:16 meccsenként.
16. Geotic |Válasz erre: 15. abori
2019-03-13 09:00:34 Piros öves, Őstag
Ő mondjuk éppen harmadik soros, de sok jégidővel az biztos.
15. abori |Válasz erre: 13. Geotic
2019-03-13 08:39:17 Lila öves, Fanatikus tag
Miskolczi Mark :)
14. Karpfen |Válasz erre: 10. jaborcsik-andras
2019-03-13 07:08:57 Barna öves, Veterán
Engem az érdekelne, hogy tudja-e az alapszakasz végi formahanyatlásunk okait és jövőre el tudjuk-e ezt kerülni. Mert szerintem nem az ellenféllel volt baj, ilyen formában a Gyetva ellen is elvéreztünk volna.
13. Geotic |Válasz erre: 9. korxi
2019-03-13 00:04:53 Piros öves, Őstag
Persze, Láda Balázs, Gőz Balázs.
És akkor sorold légyszi a MAC-os saját neveléseket az első két sorból!

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...