Banner

ST LIVE [NBI - NB II] - A borsodi csata és Boris korcsolyái

Szerző: Jáborcsik András | 2020-11-30 21:52:00

Hétfőn este nyolc órakor ismét élőben jelentkezett a Semleges Térfél csapata.

Az NB1 és NB2 csatáiról folyt a beszélgetés. Volt itt minden a hétvégén: köd, koronavírus, beszólás és korcsolyázás. Megint visszaszivárognak az edzőzsenik? Volt miről beszélni megint.




A Semleges Térfél egy független futballszurkolói közösség, amely a Magyar futball fejlődéséért kíván tenni!

ITT TUDSZ BENNÜNKET TÁMOGATNI

Patreon link: https://www.patreon.com/semlegesterfel

Így működik a támogatás: https://www.youtube.com/watch?v=Cv80B...

Facebook: https://www.facebook.com/SemlegesTerfel/?ref=br_rs

Közösség: https://www.facebook.com/groups/296611924080790/


PARTNEROLDALAK

BalaganJoe Blog / Magyar Foci https://www.facebook.com/balaganjoeblog/

BalaganJoe Blog https://www.youtube.com/user/FradiSzi...

Ferenczvárosi C-Közép / Fradi http://ckozep.hu/

Amigélekén.hu / DVTK http://www.amigeleken.hu/

https://www.facebook.com/amigeleken.hu

Lokomotivblog / DVSC http://lokiblog.eu/

https://www.facebook.com/lokomotivblog/

https://www.youtube.com/user/csakalok...

Újpest 1885 / Újpest http://www.ujpest1885.hu/



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. tvk-003
2020-12-01 15:36:51 Barna öves, Fanatikus tag
Nem tudom kik irják a hivatalos oldalt de a szinvonal kb a csapattal meg a klubházzal egyenlő. most két nappal a meccsután az van irva , hogy a 12.fordulóban 2-1 -re kikaptunk SZÉKESFEHÉRVÁRON!!
3. zaphod |Válasz erre: 1. gazember
2020-12-01 14:46:30 Fekete öves, Őstag
Józsi összeesküvéselméletét máshogy kell értelmezni. Abban szerintem igaza van, hogy a klubok nagy többsége motiválatlan, és nem akar például nemzetközi szereplést. Mi sem akartunk láthatóan, és a Mezőkövesd sem. Ez egy motivált vezetőedző számára halál. Dolgozol valamiért, ami a munka hatására elérhető közelségbe kerül, aztán azt mondja a főnök, hogy nem. Mindenki elvesztené a motivációját, plusz, a játékosok is ugyanígy. Így nyilván senki nem fog teljes odaadással dolgozni, és nálunk meg a kövesdnél ennek látszanak az eredményei. Bene és a Vasas más téma, ott nagy pénzért nem akarnak megfeszülni a játékosok.
Bódog megint más téma, és csak hosszan kifejthető. Neki eleve nem lett volna szabad Magyarországra jönnie, maradni kellett volna másodedzőnek, és aztán talán saját jogon kaphatott volna egy csapatot a német másod vagy harmadosztályban, ahol aztán megmutathatta volna.
Vitya egyszerűen nincs azon a szinten, amilyen szinten alkalmazzák.
2. sadab1* |Válasz erre: 1. gazember
2020-12-01 13:35:49 Fekete öves, Veterán
Ehhez kapcsolódva kissé máshogy: látjuk ugye pl. Márkvátot mennyire visszaesett. Nos nála is uaz figyelhető meg, mint más hasonló korú magyar játékosnál, aki jól indul, kiemelkedőbb a többinél, aztán huszonéves korára beszürkül. Semmi különös nem történt sajnos vele sem, minthogy a magyar up szar felépítményét mutatja az ő esete is. Tényleg kiemelkedőbb volt a többieknél, a Pécsben nagyon fiatalon, aztán ahogy telt az idő egyre halványabb lett, hánykolódik Felcsúton, akárhol, nem találja magát a pályán, itt már hosszú idő óta a kaput se bírja eltalálni vagy vánszorog oda a lövése illetve a hétvégi dolog meg már a legalja, mentálisan, technikailag, mindenhogy.
Egész egyszerűen a magyar up képzés 18-20 éves korukra nevelik egész pályafutásuk csúcspontjára fiataljainkat, onnan pedig stagnálnak v megindulnak lefelé /nyilván van kivétel, de a többségnél ez van, ez látható/. Külföldön persze tudjuk, éppenhogy innentől kezdve kezdenek megindulni, kivirágozni a tanoncok és huzamos ideig, akár karrierjük végéig jól tolják, egyesek kiemelkedőbben, mint a többiek, de azok se magyar színvonalon adják elő a focit. Tehát a magyar up képzés úgy szar ahogy van!
Nézzük meg a válogatottat, h a húzó emberek mind honosítottak v külföldi akadémiákon fejlődtek. FTC dettó, alig van benne magyar. Ezért is faszság Csányi hivatkozása, h mekkorát fejlődött a magyar focika! Pénz mindenképp több van benne, de szakmailag lófasz! Ja és a fél kontinens, akár 4. csoportbeli helyről is kijuthat már, nem beszélve covid jelenléte, nézők nélküli stresszmentesség, stb. okok összejátszása miatt is!
1. gazember*
2020-12-01 12:54:52 Fekete öves, Veterán
Csak Józsi konteójára reagálnék pár szóban, ami szerint ugye valami vezényszóra a tehetséges fiatal edzőket 2020 novemberében sorra állítják fel, és hozzák a helyükre vissza az öregeket. Nas most ezeket a fiatal edzőket valaki valamikor kinevezte oda. Tehát a rendszer nem ab ovo fiatal ellenes. Arról nem is beszélve, hogy kudarc esetén az "öregeket" is ugyanúgy kibasszák. Lehet volt közben egy parancs, hogy most már vissza kell rendeződni, de ezt több minden is cáfolja. Egyrészt van olyan, aki azóta is elfogadható szinten tejesít, pl. Csizadia, vagy a Márton. A mostanában kirúgott edzőknek nem november 20.-án kezdődött a problémájuk. Feczkó az ELŐZŐ szezon utlosó 5 meccse óta már sikertelen, és folyamatosan az. (tehát még csak ilyen 3 meccses elfogadható szériánk sincs). Kuttor, Vitelki, Bene, Bohér, Bódog is huzamosabb ideig voltak szarok, és mindegyiknél máskor kezdődött a hanyatlás. Én úgy gondolom, hogy egyszerűen szar az edzőképzésünk és sorra jönnek ki onnan a tehetségtelen emberek. Ami megtévesztő lehet, hogy ezek a fiatalok, már el tudják adni magukat dumában, a szurkereknek és a vezetőknek is. Értenek pl. az internethez (elődeikkel szemben) és így elolvashatnak néhány Wikipedia mélységű cikket mondjuk a modern szakmai trendekről. Ennyivel tudnak többet az öregeknél. Annyival tehát, hogy változott a világ és könnyebben lehet felmérni, hogy ki mit akar hallani. Főleg a szurkolók ugye. Meglengetnek néhány kulcsmondatot, a stílusról, gegepresszingről, meg a faszom tudja miről és máris fasza gyerekek lesznek a szemünkben. Csak azt nem értem, hogy hogy a "radai rossebbe" nem lehet ezt látni, és inkább összeseküvés elméleteket gyártani...:)
Itt van pl. a mi esetünk. Állítólag tárgyaltunk Pintérrel. Én biztos vagyok benne, hogy nagyon sok olyan edző van, aki sokkal többet ki tudna hozni a Diósgyőr keretéből, mint Feczkó és ilyen pl. Pinyő is. Állítólag nem adtuk meg neki azt a lóvét amit kért, a kövesd meg megadta. Láttátok, hogy fel voltak spanolva a kövesdi játékosok? Vért ittak vazz...tudom új seprő jól seper, de Pintérnek eredményei vannak ezzel az agresszív priníyó játékfelfogással. (prinyó Pinyő..:)..) Na szóval tárgyaltunk Pintérrel egy olyan helyzetben, amikor már kurvára élet -halál kérdése lett volna (most is az) idehozni valakit. És mi történik? Leiszti még mindig csak és kizárólag a forintokat számolja, és úgy dönt, hogy NEM KÖLT!!!! Mondjuk oké, még buszokat is vennie kell, meg szóval lesz még itt költekezés de hát na......Akkor SEM KÖLT BAZDMEG. Majd, ha lesz egy olcsóbb megoldás. Vagy ingyen... Nas most mindebből azért látszik, hogy a fiatal, és a valamit már elért (lehet hogy hasonlóan szar) öreg edzők között, nem a modern szakmai látásmód birtoklása jelenti és a kinevezésükkor sem az jelentette a különbséget, hanem a FORINT. Az NBA-ban van egy mondás. " A fiatal játékos, az olcsó játékos" Ott ugye a fizetési sapka, meg a luxusadók miatt ennek dollármilliós jelentősége van. Tehát szerintem a fiatal és szar edzők azért bénázhatnak, mert olcsók. De amikor kiderül, - és a végén mindig kiderül -, hogy az olcsóbb az hosszú távon drágább, akkor menniük kell. Ezért nem kellett volna ide sem hozni Feczkókat, meg Fernákat, meg Bódogokat (bocs mindenkitől), meg Bekőket,....had ne soroljam....Nekünk is szerintem mostmár, vagy egy fasza külföldi rutinróka, vagy egy igaz vén maradi magyar kell, aki a szartelepen, ebben a magyar labdarúgó pöcegödörben kiválóan elnavigál rutinból, mert a szemétdombon a kakas az Úr! Vagy kibaszni mindenkit mindenhol az UP-tól kezdve és kizórólag külföldiekkel felépíteni egy teljesen profi focivilágot...ami meg részemről nylván utópia...hát ez van.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...