Banner

Sípos Jenő: Sportszakmai szempontból fontos a korai szezonkezdés

Szerző: Jáborcsik András | 2020-01-25 00:15:00

Sportszakmai szempontból fontos, hogy már a hétvégén folytatódik a labdarúgó OTP Bank Liga – az MLSZ szóvivője szerint. Sipos Jenő az M4 Sport Sporthíradójában pénteken emlékeztetett rá, már Magyarországon is vannak olyan pályák, stadionok, amelyek alkalmasak arra, hogy a téli időjárásban is lehessen mérkőzéseket játszani, és a megszokottnál korábbi folytatást illetően fontos a szakmai szempont is.


“Látjuk, hogy Európában már javában zajlanak a bajnokságok, játsszák a tétmérkőzéseket a csapatok. Magyarországon a korábbi időszakban mindig hosszabb volt a téli szünet és ez már hátrányt jelentett esetleg a válogatott szempontjából.

KEVESEBB MÉRKŐZÉS VOLT A JÁTÉKOSOK LÁBÁBAN, ÍGY VISZONT ELKEZDŐDIK A SZEZON, HÉTRŐL HÉTRE JÁTSZHATJÁK A TÉTMÉRKŐZÉSEKET”

– mondta Sipos Jenő, hozzátéve, hogy nem sokkal ezután beindul a Magyar Kupa küzdelemsorozata is.


Emlékeztetett rá, hogy a válogatottnak március végén Európa-bajnoki pótselejtezőt kell játszania, és hangsúlyozta: egyáltalán nem mindegy, milyen állapotban lesznek addigra a játékosok.

“A VISSZAJELZÉSEK ALAPJÁN A SZURKOLÓK IS SZÍVESEBBEN NÉZNEK TÉTMÉRKŐZÉSEKET EBBEN AZ IDŐSZAKBAN IS, MINT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEKET”

– tette hozzá. A szóvivő kiemelte, fontos hogy jó, izgalmas összecsapások legyenek, “mert az izgalmas bajnokság azt jelenti, hogy nagyobb teljesítményre vannak késztetve a játékosok”.


A nemzetközi kupaszereplést szem előtt tartva lényegesnek nevezte, hogy szerepeljenek minőségi külföldi játékosok is a bajnokságban, de hangsúlyozta, emellett nagyon fontos, hogy minél több fiatal magyar kapjon lehetőséget. A hideg időre vonatkozóan közölte: semmilyen jelzést nem kaptak, hogy bárhol is halasztani kellene mérkőzést a hétvégi fordulóban.

A nyári Eb-t illetően megemlítette, hogy sokan érdeklődnek a jegyvásárlási lehetőségekről. Emlékeztetett rá, hogy az európai szövetség több fázisban értékesíti a jegyeket, volt egy nyári szakasz, amikor “vakon” lehetett jegyeket vásárolni, akkor még nem lehetett tudni, mely csapatok juthatnak ki, majd decemberben a már résztvevő csapatok drukkerei regisztrálhattak.

“Legközelebb majd akkor lehet a jegyértékesítésről beszélni, ha lezajlottak a pótselejtezők. A magyar válogatott esetében is április elején, abban az esetben, ha sikeresek lesznek a mérkőzések” – tette hozzá.


Tovább a csakfoci.hu-ra >>>>>>>>


forrás: csakfoci.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. vebgy*
2020-01-26 02:04:50 Fekete öves, Veterán
Sportszakmai szempontból legjobb lenne , ha a sportág környékéről is eltakarodnál...
2. KáGábor* |Válasz erre: 1. betyarok
2020-01-25 16:34:42 Fekete öves, Veterán
Nekem a héten tűnt fel, hogy február 4-5-én hétközi forduló lesz. Kíváncsi vagyok, mekkora hiszti lesz belőle...
1. betyarok
2020-01-25 15:55:04 Fekete öves, Őstag
Az érvelés lényege, hogy legyenek edzésben a játékosok, legyen a lábukban meccs, ami a válogatottnak is előnyös és a nézők is igénylik. Önmagában ez jó is, de addig nem birom ezt elfogadni, amig szombat - szombat lebonyolitásban játszunk. Hivatkozik, hogy javában zajlanak a nyugati bajnokságok is - de arról nincs szó, hogy hány meccset játszanak évente! ... és hogy azok ott sosem panaszkodnak. Fa kupa, kupák, BL, EL, bajnokság, szerda-szombat. Nálunk, ha van egy hétközi kupameccs egy megye 1-es ellen, már megjegyzik, hogy túlterheltek voltak a játékosaim... hahaha.
Addig nem lesz itt semmi fellendülés, mig ez meg nem változik.
Állitólag (...) voltak a bmlsz részéről gyenge próbálkozások, de a klubok úgy viszkettek tőle, mint disznó a rühtől...!
Nem is téma ez amúgy, nézzetek utána.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...