Banner

Serhii Shestakov: Az elmúlt egy évben sok barátot szereztem

Szerző: objektív | 2019-01-23 12:57:00

Egy évvel ez előtt érkezett Diósgyőrbe Serhii Shestakov, aki bár tavasszal is sok játéklehetőséget kapott, az OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonjának 3. fordulója óta kirobbanthatatlan a kezdő 11-ből. A csapat edzőtáborában beszélgettünk vele, az interjú végén pedig arra kértük, mutassa be nekünk a DVTK utolsó törökországi ellenfelét, az ukrán FK Chornomorets Odessa-t is.

- Bevezetésként jöjjön egy könnyű kérdés. Milyen volt a tenger?
- Remek. Nagyon szeretem a vizet. Hétfőn hidegebb volt, ma már jobban esett belemenni. Megmártóztam a közeli kis folyóban is, de nagyon hideg volt az eső után. A városban, ahonnan származom (Ladyzhyn - a szerk.), van egy nagy folyó, amin van egy gát, és egy víztározó, gyakran megyünk ki oda úszni a barátaimmal. Minden alkalommal, amikor hazalátogatok, édesapám felébreszt reggel hét órakor és megyünk futni a vízparton. A futás végén télen és nyáron is belemegyünk a vízbe. Hideg az is, de pont annyira, ami még elviselhető.

- Tudom, hogy nagy horgász vagy. Miskolc környékén is tudsz rá időt szakítani?
- A testvéreimmel még gyerekeként kezdtünk el horgászni. Amikor megérkeztem Miskolcra, felkerestem egy horgászboltot és leszólított egy srác, aki - mint kiderült - DVTK szurkoló és szintén horgász. Elkezdtünk beszélgetni. Megismerkedtünk, jóban lettünk, segített levizsgázni és kiváltani a horgászengedélyt. Ez volt az egyik legnagyobb meglepetés számomra, hiszen Ukrajnában nincs szükség engedélyre ahhoz, hogy horgászhass. Elmondták, hogy komoly büntetésre számíthatok, ha engedély nélkül horgászom. Szóval megtanultam a Magyarországon fogható halfajtákat, a különböző méret és darabszámra vonatkozó korlátozásokat, valamint a tilalmi időszakokat, levizsgáztam és elkezdtem Miskolc környékén is horgászni. Többnyire ragadozó halakat szeretek zsákmányolni pergető módszerrel. Amit kifogok, azt mindig vissza is engedem. Sporthorgász vagyok. A Sajóra járok sokat és párszor már eljutottam a Tiszára is. Sajnos nincs sok időm rá, de ha tudok, akkor lemegyek a folyópartra.

- A horgászat is szép sport, de térjünk át a labdarúgásra. Már egy éve, hogy itt vagy, hogy érzed magad?
- Köszönöm a kérdést. Már sokkal jobban, mint amikor idejöttem. Amikor megérkeztem, minden idegen volt, angolul sem nagyon beszéltem, azóta sokat tanultam és ma már jobban megy (szinte tökéletesen, hiszen az interjú is angol nyelven készült - a szerk.), így mindenkivel megértetem magam. Az elmúlt egy évben sok barátot szereztem a csapaton és a klubon belül is. Sok időt is töltünk együtt. Bármilyen problémám van, tudok kihez fordulni segítségért. Úgy érzem, mintha legalább már három éve a DVTK játékosa lennék.

- Három meccset lejátszottunk az edzőtáborban, hogy érzed, hogy sikerült eddig a felkészülés?
-
Az edzőtábor tökéletes. Igaz többet esett eddig az eső, mint amennyit a nap sütött, de a pályák kifogástalan állapotúak. Fernando Fernández nagyon jó edzéseket tart. Véleményem szerint remekül össze lett állítva a program és az edzések összetétele. Nem estünk át a ló másik oldalára, nem vagyunk túledzve, pont optimális terhelést kaptunk. Az első meccsen a Rubin Kazany egy nagyon erős ellenfél volt, a román csapatok hozzánk hasonló erőt képviseltek. Mivel nem játszottam végig idáig egyetlen mérkőzést sem, így jutott idő a regenerációra is. Mindig a maximumot igyekszem nyújtani, nem számít, hogy 90 vagy csak 20 perc játékidőt kapok. A stáb tökéletesen tisztában van vele, hogy kinek mekkora terhelésre van szüksége, mi pedig teljesen megbízunk bennük.

Olvasd el a teljes cikket>>>

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

14. oreg70
2019-01-26 16:31:39 Kék öves, Tag
Visszatérve a horgászatról Sesztakovra . Emlékszem amikor egy évvel ezelőtt,megérkezett egy zömök ukrán gyerek és már az első edzőmérkőzésen mindenkit lefutva mindkét oldalon nagyon odatette magát Az edzés végén fáradtan ballagtak lefelé amikor egy szakállas öreg odaszólt neki . " Bravó Szergij " Ilyen volt Sesztakov .
Hajrá Szergij !!!! Hajrá Diósgyőr !!!
13. toki* |Válasz erre: 12. miskolci
2019-01-25 11:56:56 Fekete öves, Veterán
Így van!
12. miskolci
2019-01-25 09:32:58 Barna öves, Fanatikus tag
Jobban is lehet! Ingergazdagabb, változatosabb,izgalmasabb mert vegyük pl. A csontit.. Folyón nem mehetsz tutira, a törpétől a pontyig mindent adhat, még tónál, ha van benne törpe..... Én mindkettőt szeretem, megvan a külön varázsuk! Bár sajna én is ritkán jutok el...
11. toki* |Válasz erre: 10. miskolci
2019-01-25 08:27:29 Fekete öves, Veterán
Ebben teljes mértékben igazad van. Megmondom az őszintét én folyó párti vagyok - már ha eljutok horgászni -. Sokkal jobban élvezem mint a tavi horgászatot.
10. miskolci
2019-01-24 16:08:15 Barna öves, Fanatikus tag
Köszi! Azért kérdeztem,mert játszok a gondolattal, hogy visszamegyek az északhoz. Az élő csali mindig nyerő főleg folyóvizen. Nálam főleg tavon a fokhagymás cucc adta a karcsikat, ráadásul szelektálta a törpét. Köszi a választ! A cikkhez szólva szimpi nekem ez a Shestakov, szeret horgászni, és a munkához való hozzáállásával sincs gond! Szorítok a góljának! Megérdemelné!
9. toki* |Válasz erre: 8. miskolci
2019-01-24 12:03:37 Fekete öves, Veterán
Pfúúú tudod milyen régen volt ez??? Az elmúlt évezredben! De általában gilisztával, vagy csontival nyomultunk. Azt hiszem csonti volt.
8. miskolci |Válasz erre: 3. toki
2019-01-24 11:06:28 Barna öves, Fanatikus tag
Milyen csalira jöttek a kárászok?
7. toki* |Válasz erre: 4. portugál
2019-01-24 07:24:46 Fekete öves, Veterán
Azt tudtam, hogy meggyre megy.
6. szaky |Válasz erre: 5. szombatondelelott
2019-01-24 06:10:19 Barna öves, Fanatikus tag
Az Jackson, nem Elvis.
5. szombatondelelott* |Válasz erre: 2. portugál
2019-01-23 22:44:58 Fekete öves, Veterán
Szegény Elvist már legalább 15 éve elütötte a vonat a Tiszai környékén.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...