Banner

Senki nem mondta még, hogy topbajnokságban van a helyem

Szerző: dfcwolf | 2017-11-25 12:56:00

A magyar válogatottban most is benne van az a teljesítmény, amit az Eb-n mutatott. Elek Ákos azt is elmondja, ez miért nem jött ki a vb-selejtezőkön. A Kajrat Almatival Kazah Kupát nyert középpályás elárulja, hogy mennyivel keres többet Kazahsztánban, mint a DVTK-ban. Szó esik Bernd Storck legjobb és legrosszabb húzásairól, arról, miért kellett eljönnie a Videotontól, de az is kiderül, szerinte Bódog Tamás miért találhatott „dagi” játékosokat Diósgyőrben. Interjú.

Ritkán neveznek el egy huszonéves magyar futballistáról itthon bármit is. Téged az a megtiszteltetés ért, hogy a Sajóvölgye focisuli a te nevedet viseli. Mit lehet tudni az utánpótlás központról?

– Néhány évvel ezelőtt Kádár Zsolt fejéből pattant ki az ötlet. Azóta mar több, mint 500 igazolt játékosa van a focisulinak és több alközpontja is. Az egyik ilyen központ működik Putnokon, ami az én nevemet viseli. Kerültek már el innen tehetséges gyerekek a Honvéd és a Felcsút akadémiájára, de természetesen Diósgyőrbe is. Azt tudni kell, hogy itt nagyon sok a hátrányos helyzetű gyerek és nem mindenhol tehetik meg a szülők, hogy edzésre vigyék őket. Ezt a problémát úgy oldják meg, hogy a különböző településekre kis busz megy a gyerekekért edzés előtt, majd edzés után haza is viszi őket. Ez a környék tele van tehetségekkel, ezért egy olyan rendszer lett felépítve már most, ami egyedülálló az országban, hiszen Bánhorvátiban egy megye elsőosztályú felnőtt csapat működik, Putnokon NB III-as, Kazincbarcikán NB II-es Diósgyőrben pedig NB I-es. Ennek köszönhetően minden fiatal a tehetségétől függően el tud helyezkedni.

Mi a végső cél?

– Természetesen azt szeretnénk, hogy minél többen legyenek válogatottak és a lehető legmagasabb szintig jussanak. Diósgyőrben gyakran hangoztatják, hogy helyi fiatalokat szeretnének beépíteni a csapatba. Reálisnak tartom, hogy tíz éven belül 6-7 borsodi fiatal szerepeljen a DVTK kezdőcsapatában, de ehhez ők is kellenek. A közelmúltból tudnék olyan példákat mondani, akik megkaptak a lehetőséget, hogy borsodiként a DVTK-ban játszanak, de nem értékeltek és nem tudtak élni az eséllyel.

Milyen terveid vannak még a válogatottal?

– Nem is lehet más célom, célunk, mint az, hogy 60 ezer magyar előtt játsszunk a 2020-as Eb-n Budapesten! A következő két évben mindent ennek fogok alárendelni.

Ki a legjobb magyar játékos a posztodon?

– Édesapám szerint én. Nem szeretek vele kötekedni, úgyhogy elfogadom a döntését…

ELOLVASOM AZ EGÉSZET>>>

forrás: csakfoci.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
5. toki*
2017-11-27 09:22:12 Fekete öves, Veterán
Ismételten bebizonyította, hogy ővele, nagyon sokat nyertünk, és nyerni is fogunk. Igazi Borsodi gyerek.
4. cz |Válasz erre: 2. vilzonbácsi
2017-11-26 09:24:44 Lila öves, Tag
.
3. cz |Válasz erre: 2. vilzonbácsi
2017-11-26 09:24:44 Lila öves, Tag
Be is álhatott volna!!:(
2017-11-26 04:46:27 Fehér öves, Lelkes újonc
Ákos ott volt tegnap Debrecenben.
1. cz
2017-11-25 13:13:30 Lila öves, Tag
Van önkritkája, reálisan látja a dolgokat, ez elég ritka.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...