Banner

Segélykiáltás a DVTK-Vénuszért

Szerző: walaki | 2017-01-12 14:44:00

Kommentár nélkül közzé tesszük Varga Zoltán nyílt levelét és a DVTK-Vénusz elökének Dr. Juhász Viktornak a levélre adott válaszát.


Segélykiáltás a DVTK-Vénuszért, a miskolci női fociért!

A kirakat még szép, de a bolt lassan bedől…

A DVTK-Vénuszért, a miskolci női fociért aggódó szurkolók, szülők, felnőtt és utánpótlás játékosok gondolatai. A Cél közös, mentsük meg a Vénuszt!

Egy 10 év alatt kemény munkával felépített amatőr alapokon jól működő baráti, családias hangulatú klub működése néhány hónap alatt soha nem látott mélységekbe zuhant, köszönhetően az újonnan érkezett szakmai vezetők (Fórizs Sándor, Tóth Alexandra) álprofi, diktatórikus, romboló tevékenységének. Mi történt az elmúlt pár hónapban? Mi jellemezte az új szakmai vezetők munkáját? Szépen indult minden, mindenki részéről maximális bizalmat kapott az új szakvezetés, pozitív várakozások voltak, aztán az eltelt pár hónap alatt mégis óriási káosz kerekedett. Nagy szavak, beteljesítetlen ígéretek (játékosigazolások, feltételrendszer, utánpótlástoborzás), öntelt, ellenszenves, fals nyilatkozatok (az új szakmai vezető szerint női foci nem létezett Miskolcon, azt ő alkotta meg). A DVTK-Vénusz klubjának, vezetőinek, meghatározó játékosainak semmibevétele az összes nyilvános média megnyilvánulásban. Nagyképű, gőgös viselkedés vezetőkkel, játékosokkal, szülőkkel, szurkolókkal… mindenkivel. Már ezek is erősen kifogásolható dolgok erkölcsileg, de a legnagyobb probléma, az igencsak kézzel fogható száraz tény: a soha nem látott létszámcsökkenés, mind felnőtt, mind utánpótlás szinten! A felnőtt csapat munka és tanulás mellett amatőr alapon sportoló, óriási áldozatot hozó játékosai felé támasztott álprofi elvárások, a folyamatos számon kérő viselkedés eredményeképpen több játékos a befejezés mellett döntött (többek között a klubot a kezdetektől játékosként, edzőként szolgáló sportolók is). Összességében a felnőtt csapat több mint 20%-a hagyta/hagyja abba a focit! Az utánpótlás (U18-U15) csapatoknál még durvább a helyzet. Az elmúlt évek folyamatos növekvő tendenciájával szemben szeptembertől drasztikusan csökkent a lányok száma: a 28 fős induló létszám, több mint 1/3-a, 9 játékos hagyott fel a játékkal (5-6 éve a Vénusznál nevelkedő játékosok, akiknek mindenük volt a foci, köztük korosztályos válogatott játékos is)! Az ősz folyamán olyan példátlan dolog is előfordult, ami a Vénusz történetében előtte soha, létszámhiányosan állt ki egy korosztályos csapat. A jövőre vonatkozóan a jelenlegi maradék létszámot tekintve egyenlőre folyamatos létszámhiányos kiállás valószínűsíthető. Mivel a férfi NB1-es kluboknak kötelező leány U18, és U15 csapatot szerepeltetni (amit a Vénusz biztosít a DVTK-nak), a többszöri létszámhiányos kiállások végső esetben a DVTK férfi NB1-es csapatától való pontlevonást is eredményezhetnek! A felnőtt futsal teljes háttérbe szorítása, „előre feladott” meccsek, utánpótlás játékosok „vágóhídra küldése”, játékosok tiltása a futsaltól, arrogáns, felelőtlen viselkedés a kispadon, az ellenféllel, a játékvezetőkkel. Fegyelmi határozat alapján több mérkőzéses eltiltás okozta károk, ilyen sem volt még a Vénusznál. Mind ezek a tényezők rombolták a nagy múltú, bajnoki címmel, több bronzéremmel rendelkező felnőtt futsal szakágat is.

Folyamatos konfliktusok a vezetőséggel (nyíltszíni ordibálással tarkítva!), rossz viszony a szülőkkel (erőfitogtatás, majd következetlenség), pedagógiailag erősen kifogásolható, megfélemlítő viselkedés, a játékosok kizsigerelése, tizenéves lányok kedvének elvétele a focitól…

A 10 év alatt helyi erőfeszítéssel, helyi játékosokkal felépített miskolci női focit messziről jött, szereptévesztett emberek néhány hónap alatt gyakorlatilag lerombolták…

Segélykiáltás a Vénuszért, a miskolci női fociért! Változtatni kell, ez így nem mehet tovább! Aggódó szurkolók, szülők, felnőtt és utánpótlás játékosok tömör véleménye az elmúlt időszakról…

Az aggódók nevében: Varga Zoltán


A korrekt tájékoztatásérdekében megkerestük Forizs Sándort és Dr. Juhász Viktort is, akik megígérték, hogy a DVTK-val való egyeztetés után válaszolnak a nyílt levélre. Sajnos ez a levél az elmúlt 5 napban nem érkezett meg.

Dr. Juhász Viktor válaszának helye:

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

16. diodio
2017-08-11 19:52:51 Barna öves, Fanatikus tag
Lehet, hogy nálam van a hiba de a Vénusz cikket nem lehet csak a hozzászólásokon keresztül látni????????????
15. walaki
2017-08-11 17:47:06 Piros öves, Őstag
Úgy látszik igaza volt Varga Zoltánnak.
14. walaki
2017-08-11 17:46:18 Piros öves, Őstag
Uray Attila, a fiatal pro licences edző vette át a Vénuszos lányok irányítását. A szakember amellett, hogy testnevelő tanárként dolgozik, egy saját vállalkozással is rendelkezik. Tréneri pályafutása során 5 éven keresztül a szerencsi, majd 7 éven át a DVTK utánpótlás csapatait, ezt követően NBIII-as felnőtt együttest is irányított, ám csapatunk az első női együttese. Attila felkészülten, nagy elszántsággal várja a kihívásokat, és sokat vár el játékosainktól. A változatos edzések és komoly felkészülés biztosan kamatozni fog a lányok számára a pályán!
13. player.77
2017-01-17 07:05:47 Fehér öves, Lelkes újonc
Az edzőt már kirúgták.

http://www.boon.hu/dvtk-venusz-uj-edzovel-a-magyar-kupaban/3338481
12. player.77 |Válasz erre: 11. KáGábor
2017-01-13 08:11:33 Fehér öves, Lelkes újonc
Nem kéne ezért kiesni.
11. KáGábor* |Válasz erre: 10. player.77
2017-01-13 07:29:21 Fekete öves, Veterán
A versenyszabályzattól függ. Még akár elő is fordulhat.
10. player.77
2017-01-13 06:36:09 Fehér öves, Lelkes újonc
Ugye ez csak félreértés, hogy a férfi DVTK NB1 csapatától vonnak le pontokat amennyiben nem állnak ki a lányok?
2017-01-12 19:59:48 Fehér öves, Újonc
8. grosser
2017-01-12 18:28:31 Piros öves, Veterán
Na ezt kerestem, a nagypályás bajnokság előtti utolsó sajtótájékoztató. Az edző úr, a csk (az edző barátnője) és a nagy kedvencem Váradi Cintia, nagyon tehetséges és nagyon fiatalon robbant be a futsal világába! :)


Sorry, ez nem fog menni, nem tudom, hogy hol a bibi.

-Besegítettem- dfcwolf

Moderálva: 2017-01-12 18:47:47

7. grosser |Válasz erre: 6. brit
2017-01-12 18:12:00 Piros öves, Veterán
Facebook-on néha előjön, legalábbis nálam, a hazai meccsek időpontjai. Pont most szombaton lesz a következő hazai meccs, jön a kiskunfélegyházai Astra, MK-meccs, sok esélyünk nincs, pláne ebben a szituációban, de talán jó lenne, ha minél többen mennénk ki, tartanánk ki a csapat mellett! Szombat 18:30, sportcsarnok, a belépés díjtalan.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...