Banner

Salgótarjáni BTC - DVTK tartalék 4-1

Szerző: Jáborcsik András | 2020-09-09 19:27:00

NB III. Keleti csoport, 9. forduló

Salgótarjáni BTC - DVTK tartalék 4-1 (2-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Játékvezető: Mencsik László (Szarvas László, Juhász Ádám)

SBTC: Puporka - Szeles, Hegedűs, Boros, Nemes, Szabó T., Sárközi, Tarlósi M., Tarlósi P., Illés, Gazdag. Vezetőedző: Rubint Richárd.

DVTK tartalék: Bukrán - Farkas, Ivánka, Karan, Nagy Á., Tóth B., Szűcs, Zsiga, Bartha, Karika, Makrai. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula.


Csere: Bartha helyett Zsemlye a 46., Karan helyett Mrva az 56., Zsiga helyett Csávás a 71., Tarlósi P. helyett Bata a 71., Tarlósi M. helyett Novák a 80., Szabó T. helyett Simó a 88. percben.

Sárga lap: Szeles a 31., Nemes a 76., Zsemlye a 91., Novák a 91. percben.

Gólszerző: Tarlósi M. (1-0) a 11., Tarlósi M. (2-0, 11-esből) a 40., Ivánka (3-0, öngól) a 47., Gazdag (4-0) az 52., Makrai (4-1, 11-esből) a 76. perben.


Kulcspillanatok

11. perc: Egy ba loldali beadást követő kavarodás után Tarlósi Milán lőtte a labdát a kapuba, 1-0.

40. perc: Büntetőt ítélt a játékvezető a hazai csapat javára, amelyet Tarlósi Milán értékesített, 2-0.

47. perc: Egy bal oldali indítást követően Ivánka lábáról saját kapujába perdült a labda, 3-0.

58. perc: Gazdag szerzett gólt egy bal oldali mélységi indítást követően, 4-0.

76. perc: Makrai Gábor szépített büntetőből, 4-1.


Értékelés

Rubint Richárd: - Örülök, hogy sikerült megnyerni ezt a mérkőzést. Úgy gondolom végig jobbak voltunk a vendégeknél. A diósgyőriek csak a 70. perc után, 4-0-nál tudtak kialakítani helyzeteket. Az első félidőben jól futballoztunk, majd a másik játékrész elején is. Összességében megérdemeltük a győzelmet!


Zsivoczky Gyula: - A mai mérkőzésen mind hozzáállásban, mind játékban méltatlanok voltunk a DVTK-hoz. Ellenfelünk sokkal jobban akarta a győzelmet. Mindenkinek kötelessége magába nézni az eddig lejátszott kilenc mérkőzés teljesítményét értékelve. Ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Nekem és a stábomnak is az a legfontosabb, hogy a DVTK tartalék csapata jól szerepeljen, mert ezzel a feladattal bíztak meg minket. A sok jó játékos azonban nem azonos a jó csapattal. Aki lentről vagy fentről jön, annak kutya kötelessége azonosulni ezzel és mindent megtenni az adott napon, az adott mérkőzésen a csapatért. Ennek kell lenni a minimumnak, utána jön a többi.


A forduló eredményei:


A tabella állása:


forrás: dvtk.eu és MLSZ Adatbank




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

31. sadab1* |Válasz erre: 30. tamaskpt
2020-09-13 07:16:42 Fekete öves, Veterán
Oké, ezt is aláírom! Annál sanyarúbb a helyzet a magyar fociban, pláne Diósgyőrben, mert akkor ki?????? Sztem senki...
Adtam volna még neki vagy 2 évet /persze neki is akarnia kellett volna/, ha lófaszt mutat fel az up, akkor mehet! De én másban és mással sem látom a fejlődést, se az upban, se az első csapatnál!
30. tamaskpt |Válasz erre: 24. sadab1
2020-09-13 00:49:12 Piros öves, Őstag
Sokáig azt hittem, hogy Kiss Lacinál jobban egy edző sem tudta jobban eladni a semmire magát, de Kisbene lassan kezdi átvenni a trónját. Soha, sehol semmit nem ért még el, ehhez képest itt is azt olvasom hogy jajj de nagyon jó volt az utánpótlásban, a Vasasban is megbukott de az ST-ben is arról beszélnek hogy mekkora elméleti szakember és könyvet is írt... kit érdekel? Egy futballedzőt az eredményei minősítenek, abból pedig neki semmi nincsen.
29. tamaskpt |Válasz erre: 8. beli1
2020-09-13 00:45:26 Piros öves, Őstag
Az viszont a teljes szakmai dilettantizmus melegágya, ha az U19 prioritást élvez a tartalékcsapathoz képest, ami jobb helyeken egy nagyon fontos láncszem lenne a felnőttcsapat és az utánpótlás között tengődő játékosok, vagy a valami miatt kegyvesztetté váló/sérülés miatt felépülőben lévő nagyok számára. Ha egy up. korosztályt ehhez képest favorizálnak, akkor vagy valami nagyember ott az egyik apuka/az edző, vagy teljesen elmentek otthonról a szakmai stábban. Vagy mindkettő.
28. zaphod |Válasz erre: 27. toki
2020-09-11 13:27:53 Fekete öves, Őstag
a potenciál egyáltalán nem azonos az ügyességgel. az ügyesség azt mutatja, hogy az adott srác éppen milyen szinten áll. a potenciál meg azt, hogy milyen magasra tud majd eljutni. a kettő egyáltalán nem ugyanaz, és az egy dolog, hogy te nem látod a különbséget, de az meg egy másik, hogy az UP "szakemberek" sem, ami viszont nagy baj. Ugyanis, attól, hogy 14-16 évesen valaki ügyes (mert gyorsabban nőtt, vagy éppen most éppen jobban áll), egyáltalán nem jelenti azt, hogy 2-4-6 év múlva a korosztályához képest (vagy 18 felett a felnőttekhez képest) is ügyes lesz. Az ugyanis egy sereg nem magától értetődő fizikális és mentális tényezőtől függ. Például hiába nagyon ügyes egy 14 éves kapus, ha csak 175 cm-re fog megnőni, nem lesz belőle profi játékos. Hiába ügyes egy 16 éves csatár, ha rendszeresen mekibe jár kajálni, vagy éppen hétvégén bulizni. stb.

Az sem igaz, hogy a csapat identitását a volt játékosok tudják legjobban átadni. A játékosok - pláne manapság - nem jelentik az állandóságot a klubnál. a klub alkalmazottak jelentik azt, de leginkább az jelentené, ha a klubnak lenne identitása, és jól definiált értékei. Ha ezek nincsenek, tökmindegy, hogy egy volt játékos amúgy ezeket jól látja e, vagy nem, minden alkalmazottnak kell ezt tisztán kommunikálnia és elvárnia. Továbbá, az UP munkához komoly felkészültség szükséges, pedagógiai, anatómiai, futballelméleti ismeretekkel, aminek a legtöbb volt fodbalista híján van. Ezért az ő jelenlétük - kevés kivételtől eltekintve - leginkább káros, semmiképp nem hasznos. Más szavakkal, nem egy tényezőben kell jónak lenni, hanem mindenben, a mai futball már itt tart.

Az UP vezetői pozíciók állandóságot igényelnek. Az nem megy, hogy 1-2 évente változás van a pozíciókban, jön egy új ember, aki aztán egy csomó dolgot máshogy fog csinálni. Nálunk az aktuális UP igazgató rendre továbblépett a tartalékcsapat vezetőedzőjének, majd pedig valamelyik másik csapathoz, ez semmiképp nem jó.
Bene eredményeit én egyébként nem látom. A mi UP-unk színvonala az LT érában konstansan gyenge. Nem tud a felnőtt csapatnak játékost adni. Ez se Bene alatt, se Sütő alatt, se most nem változott. Mert az alapvető problémák ugyanúgy megvannak, bizonyos területeken (mint pl. amiket fent emítettem) nem végeznek a "szakemberek" értékelhető munkát. ez egy összetett kérdéskör persze.
27. toki* |Válasz erre: 26. zaphod
2020-09-11 11:42:19 Fekete öves, Veterán
Az, hogy valaki ügyes, vagy van benne potenciál elég szubjektív dolog -lovagolhatunk itt a szavakon, de ez - számomra 1 és ugyanaz, itt a kérdés, hogy ki lehet-e belőle hozni annyit, hogy minimum az első csapatig eljusson. Én úgy gondolom a magyar gyerekekben meg van ez, csak ki kell belőlük hozni. A csapatunk identitását, azok tudják "legjobban" átadni, akik játszottak is, mert személyesen élték át azt. Az viszont tény, hogy a képzett edzőkkel jól jár(hat)unk. Én személy szerint úgy is tennék az up. csapatokhoz edzőket, hogy 1 "mi kutyánk kölyke", és 1 másik aki olyan edző, aki már el is ért valamit. Többek között Bene jól összerakta az edzői team-eket, nekem ez nagyon tetszett Ben(n)e, meg sok mindent jól csinált, amiből nem 2-3-4-5 év alatt profitál 1 klub, hanem később. De az, hogy edzőként képzeli el a jövőjét, és nem valamilyen más pozícióban, az legyen az ő dolga, ha azt szeretné csinálni.
26. zaphod |Válasz erre: 23. toki
2020-09-11 10:40:41 Fekete öves, Őstag
"nézelődünk és igazolunk ügyes gyerekeket": de, baj. nem ügyes gyerekeket kell igazolni, hanem olyanokat, akikben potenciál van (és tökmindegy akkor éppen mennyire jók). ezt viszont meg kell tudni ítélni, mert nem magától értetődő és erre láthatóan senki nem képes a klubnál. Továbbá a többség azért maradjon helybeli. A többi anomáliát már leírták alább.

"Viszont az már valahol a klub szégyene, hogy kb.: 2 olyan edzőt tudok felmutatni, akik valójában viselték is a csapatunk mezét": szerintem ez meg totálisan irreleváns, már számtalanszor bebizonyosodott, hogy attól, hogy valaki fodbalista volt, még nem lesz jó edző. A klub identitását nem csak a volt játékosok tudják átadni. az UP-ba szakemberek kellenek, nem volt játékosok.

Benével kapcsolatban: miért kellett volna annyira ittartani? Mert néha értelmeseket mondott? Akkor se került ki használható játékos az UP-ból, most se kerül ki. Bene azóta vezetőedzői karriert kerget, ami arra utal, amúgy sem maradt volna, mert nem UP igazgatóként akar tevékenykedni.
25. toki* |Válasz erre: 24. sadab1
2020-09-11 09:59:45 Fekete öves, Veterán
Igen, én is így gondolom, hogy Benét nem szabad lett volna elengedni. Na meg akkor legalább a fiatalok jártak is külföldi tornákra - Bologna-ba, a Weisz Árpád emléktornára, ahol Lakatos Lacika lett a gólkirály, vagy a torna legjobb játékosa, már pontosan nem is emlékszem -. Lehet, hogy most is járnak, csak nincsenek beharangozva, bár azért ezt még az én időmben is megemlítették, akár az Észak Magyarországban, akár a Déli Hírlapban.
24. sadab1* |Válasz erre: 23. toki
2020-09-11 08:52:28 Fekete öves, Veterán
Ezeket Én is így gondolom! Viszont azok, akik viselték ennek a klubnak a mezét /és a többiek is/ nem ártana, ha képeznék magukat és nem az előbbiből élnének meg itt, ezt pedig a klubvezetés elnézi nekik! Ez nem visz előre!
És az sem, h pl. Benét nem lett volna szabad elengedni az up éléről, de ezt neki is így kellett volna gondolnia, hogy évekig itt van és tényleg letesz vmit az asztalra, mert utána meg a jó ég tudja hány csapatnál volt már edző. Aztán láttam azt, h Bódognál elindulhat vmi, az upnál is, mert minden korosztály uazt próbálta játszani /elmondások szerint/ erre utána hoznak egy spanyolt! Komolytalan ez a magyar foci ebből a szempontból is!
23. toki* |Válasz erre: 18. sadab1
2020-09-11 06:30:27 Fekete öves, Veterán
Nézd, mivel régiós up. központ vagyunk, nem baj ha nézelődünk és igazolunk ügyes gyerekeket. Viszont az már valahol a klub szégyene, hogy kb.: 2 olyan edzőt tudok felmutatni, akik valójában viselték is a csapatunk mezét, és tulajdonképpen el tudják mondani nekik, hogy milyen érzés is kifutni ebben a mezben, ekkora szurkoló tábor elé. Fiatalkorban sok minden eldől. Ha ezt nem sulykolják bele a gyerekekbe, ne is várjunk csodát, hogy 1 Jász vagy nógrádi gyerek megértse ezt.
2020-09-10 21:05:47 Fekete öves, Veterán
MAGYAR KUPA
A 6. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
43. sz. Építők SK (Budapest I.)–MTK Budapest (NB I)
Mohácsi TE 1888 (Baranya I.)–Budafoki MTE (NB I)
Mezőkeresztes VSE (Borsod-Abaúj-Zemplén I.)–Zalaegerszegi TE (NB I)
Toponár SE (Somogy I.)–Puskás Akadémia (NB I)
Balassagyarmati VSE (NB III, Keleti csoport)–Diósgyőri VTK (NB I)
Ráckeve VAFC (Pest II.)–Ferencvárosi TC (NB I)
Kecskéd KSK (Komárom-Esztergom I.)–Kisvárda (NB I)
FC Tiszaújváros (NB III, Keleti csoport)–Budapest Honvéd (NB I)
Tiszaföldvár VSE (Jász-Nagykun-Szolnok I.)–Mol Fehérvár FC (NB I)
Iváncsa KSE (NB III, Közép-csoport)–Újpest FC (NB I)
Mándok VSE (Szabolcs-Szatmár-Bereg I.)–Mezőkövesd (NB I)
FC Hatvan (NB III, Keleti csoport)–Paksi FC (NB I)
Csepel FC (Budapest I.)–Soroksár SC (NB II)
Makó FC (Csongrád-Csanád I.)–Pécsi MFC (NB II)
Pápai Perutz FC (NB III, Nyugati csoport)–ETO FC Győr (NB II)
Sárvár FC (Vas I.)–Kaposvári Rákóczi (NB II)
Diósjenő SE (Nógrád I.)–Dorogi FC (NB II)
VLS Veszprém (NB III, Nyugati csoport)–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II)
Lőrinci VSC (Heves I.)–Nyíregyháza Spartacus (NB II)
Szarvaskend SE (Vas I.)–FC Csákvár (NB II)
Tiszakécskei LC (NB III, Keleti csoport)–Debreceni VSC (NB II)
Sényő FC (NB III, Keleti csoport)–Vasas FC (NB II)
Balatonfüredi FC (NB III, Nyugati csoport)–Debreceni EAC (NB II)
Szeghalmi FC (Békés I.)–Szolnoki MÁV FC (NB II)
Jászberényi FC (NB III, Keleti csoport)–Budaörs (NB II)
Mosonmagyaróvár (NB III, Nyugati csoport)–BFC Siófok (NB II)
Szegedi VSE (NB III, Közép-csoport)–Szombathelyi Haladás (NB II)
Sárbogárd (Fejér I.)–Kazincbarcika SC (NB II)
BKV Előre (NB III, Nyugati csoport)–Szentlőrinc SE (NB II)
Kerekegyházi SE (Bács-Kiskun I.)–Gyirmót FC Győr (NB II)
Ikarus-Maroshegy (Fejér I.)–FC Ajka (NB II)
Vác FC (NB III, Közép-csoport)–Békéscsaba 1912 Előre (NB II)
Tarpa SC (Szabolcs-Szatmár-Bereg I.)–Komárom VSE (NB III, Nyugati csoport)
Ceglédi VSE (NB III, Keleti csoport)–Rákosmente KSK (NB III, Közép-csoport)
ASR Gázgyár (Budapest I.)–Gesztelyi FC (Borsod-Abaúj-Zemplén I.)
Csornai SE (Győr-Moson-Sopron I.)–Dabas-Gyón FC (NB III, Közép-csoport)
Dunavarsány (Pest I.)–Körösladányi MSK (NB III, Közép-csoport)
Zsámbéki SK (Komárom-Esztergom I.)–THSE-Szabadkikötő (NB III, Nyugati csoport)
Bodajk (Fejér I.)–Érdi VSE (NB III, Nyugati csoport)
FC Dabas (NB III, Közép-csoport)–Dunaújváros PASE (NB III, Közép-csoport)
Király SE (Vas I.)–Bicskei TC (NB III, Nyugati csoport)
Bátaszék SE (Tolna I.)–Fehérgyarmat SC (Szabolcs-Szatmár-Bereg I.)
Teskánd KSE (Zala I.)–Taksony SE (NB III, Közép-csoport)
ESMTK (NB III, Közép-csoport)–Tállya KSE (NB III, Keleti csoport)
Balmazújvárosi FC (Hajdú-Bihar I.)–III. Kerületi TVE (NB III, Nyugati csoport)
Zalaszentgróti VFC (Zala I.)–Nagyatádi FC (NB III, Nyugati csoport)
Kabai Meteorit SE (Hajdú-Bihar I.)–AC Nagybajom (Somogy I.)
Kiskunfélegyházi HTK (Bács-Kiskun I.)–Majosi SE (NB III, Közép-csoport)
Tiszafüredi VSE (NB III, Keleti csoport)–Putnok FC (NB III, Keleti csoport)
Abda SC (Győr-Moson-Sopron I.)–Hódmezővásárhelyi FC (NB III, Közép-csoport)
Ménfőcsanak (NB III, Nyugati csoport)–Mezőtúri AFC (Jász-Nagykun-Szolnok I.)
Csácsbozsok-Nemesapáti SE (Zala I.)–Szekszárdi UFC (NB III, Közép-csoport)
Gyöngyöshalász SE (Heves I.)–FC Nagykanizsa (NB III, Nyugati csoport)
Mátraterenye SE (Nógrád I.)–Csomád (Pest I.)
Bonyhád VLC (Tolna I.)–Monor SE (NB III, Közép-csoport)
SC Sopron (NB III, Nyugati csoport)–BVSC-Zugló (NB III, Keleti csoport)
Füzesgyarmati SK (NB III, Keleti csoport)–Gárdony (NB III, Nyugati csoport)
Tihany FC (Veszprém I.)–Kecskeméti TE (NB III, Közép-csoport)
Mórahalom VSE (Csongrád-Csanád I.)–Gyöngyösi AK (NB III, Keleti csoport)
Sajóbábonyi VSE (NB III, Keleti csoport)–Eger SE (NB III, Keleti csoport)
BTE Felsőzsolca (Borsod-Abaúj-Zemplén I.)–Gyulai TFC (Békés I.)
PTE PEAC (Baranya I.)–Salgótarjáni BTC (NB III, Keleti csoport)
Ajka Kristály SE (Veszprém I.)–Lipót SE (NB III, Nyugati csoport)
Kozármisleny (NB III, Közép-csoport)–Tatabányai SC (NB III, Nyugati csoport)

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...