Banner

Sajtótájékoztató vágatlanul

Szerző: objektív | 2019-02-22 18:09:00

Szeretettel köszöntök mindenkit! Nyolc veretlen meccs után Újpestre látogat a DVTK, akik szintén jó formában vannak, ők 9 fordulón keresztül nem kaptak ki. Két ilyen csapat találkozóján mire lehet számítani?

Fernando: Kemény mérkőzésre számítok, az Újpest az egyik legkeményebb ellenfél. Leginkább azért, mert agresszív játékot játszanak és nagyon jól törnek be az üres területekre. Különösképpen a támadósorban használják ki ezeket a lehetőségeket. Az is előnyükre válik, hogy immár 5 éve dolgoznak együtt Vignjevic keze alatt. Jól szervezett, összerakott csapatról van szó, akik támadásban és védekezésben is jól játszanak.

Mivel érted el, hogy a játékosok mentálisan is erősödtek, van tartásuk és nem ijednek meg egyik ellenféltől sem.

Fernando: Meg kellett értetni a játékosokkal, hogy az NB1-ben játszanak, az NB1-ről van szó és keményen kell küzdeni ezen a szinten. Ezentúl nagy változás nincs, mert a DVTK mindig a saját alapjátékát játssza, ugyanakkor az mindig változás, hogy az ellenfélhez igazítjuk az alapjátékot. A Honvéd és az Újpest más típusú csapat, más típusú játékot kell játszani ellenük. Ezt gyakoroljuk egész héten.

Milyen játék kell, hogy Újpesten nyerjen a csapat?

Fernando: Mint mindig, most is a 3 pontért utazunk, mindig a 3 pont a cél a heti felkészülés során, az a cél hétvégén. Erős Újpestre számítok, amit alátámasztanak a statisztikák, hiszen 5 mérkőzést nyertek meg hazai pályán 1 döntetlen és egy vereség mellett. Óvatosnak kell lenni, mert az Újpest képes jól támadni, szeretik a széleken meghúzni a labdát. Obinna gyorsaságát próbálják többek között kihasználni, ugyanakkor nem csak a gyorsaság van meg, hanem a minőség is, Nagy Dánielre gondolok elsősorban. Összességében kiegyensúlyozott mérkőzésre számítok, mert mindkét csapat jó formában szerepel és mindkét csapatban megvannak a jó játékosok.

amigeleken.hu: Az Újpest jó támadójátékára tértél ki, ez nekem azért furcsa, mert nem lőnek túl sok gólt, azt hiszem, a harmadik legkevesebbet lőtték a mezőnyben. Mi dönthet a javunkra két ilyen formában lévő csapat összecsapásán?

Fernando: Arra alapozom, hogy a támadóharmadban igen erős az Újpest, és nem csak erős, hanem agresszívan is játszanak. Két játékost emelnék ki, az egyik Burekovic és a beadásai, aki nagyon jól jön előre a bal oldalt és bombázza befelé a labdákat, a másik Pauljevic, aki szintén képes mélységben megindulni, amit ki tud használni az újpest. A támadásuk sem rossz, de a védekezésükben is egységesek és kompakt módon teszik azt. Ezt a csapatvédekezést nehéz lesz feltörni. Kiegyensúlyozott mérkőzésre számítok, és nagyon fontos lesz, hogy melyik csapat tud jobban küzdeni a pályán. Ezt nekünk kell, mert nagyon fontos 3 pontot szerezhetünk ezen a mérkőzésen. ezért utazunk, ezért a 3 pontért. Különös tekintettel arra, hogy a közvetlen ellenfeleink nagyon kemény mérkőzéseket játszanak, olyan ellenfelekkel, ahol nem biztos, hogy pontokat fognak szerezni, ez pedig további lehetőségeket nyújt nekünk arra, hogy előrébb lépjünk a tabellán. Hogy a kérdésed másik részére is válaszoljak, ezt az agresszív letámadást kell megtörjük. Ha ezen az első védelmi vonalon át tudunk törni, akkor onnantól több lehetőséget tudunk kialakítani majd és meglesz a lehetőségünk a gólszerzésre, ezáltal a mérkőzés megnyerésére is.

amigeleken.hu: Kiemelted az Újpest támadóit, de nálunk is bemutatkozott egy új szerzemény, mégpedig igen jól. Hogy tetszett a játéka, mennyire segítheti a támadójátékunk erősödését?

Fernando: Az egész csapat sokat fejlődött az elmúlt időszakban és Prosser érkezésével még hosszabb lett a kispad, nagyobb lett a választási lehetőség, de ugyanakkor nem szeretném azt mondani, hogy egy játékos érkezése miatt változott meg a csapat játéka, ez az egész csapat munkája. Elvárom, hogy a támadók is védekezzenek és a védők is támadjanak, tehát mindenkinek ki kell venni a részét minden egyes feladatból. Már csak azért is, mert a jó védekezés megalapozhatja a támadást. Tehát ha a középpályás védekezés jól működik, akkor akár Bacsának, akár Vernesnek, Mihajlovicnak, vagy a többi támadónak sokkal nagyobb esélye van a gólszerzésre.

amigeleken.hu: Milyen lett az öltözői hangulat, hogy végre elkerültünk a kieső helyről?

Fernando: Igazából nem változott meg a hangulat az öltözőben, ezzel korábban sem volt semmilyen probléma. A csapatnak stabil a mentális ereje, ezért sincs változás az öltözői hangulat tekintetében. Mindenképpen egy kemény szezont fut a Diósgyőr és kemény lesz a szezonnak a további része is, nem lehet pihenni, továbbra is így kell folytatni. Most, hogy a vonal fölött állunk, nem jelenti azt, hogy meg lehet állni, meg lehet pihenni. Újpestre is a három pontért utazunk, nincs pihenő.

amigeleken.hu: Eddig remekül bejött a hátrányból való fordítás. Az Újpest ellen is hasonló lesz a taktika? Mert akkor úgy készülünk mi is, szurkolók. )))

Fernando: Természetesen, nem. Soha nem készülünk erre, hogy mi kapjuk az első gólt. Nekem az a kedvencem, amikor sok gólt lövünk és egyet sem kapunk. Vagyis akkor vagyok elégedett, ha nem kapunk gólt, illetve ha gólt kapunk, akkor ne tudjam azt mondani, hogy a kapussal vagy a védelemmel elégedetlen vagyok.

Az, hogy az elején, vagy a végén kapjuk a gólt, tulajdonképpen mindegy, mert gólt kaptunk, de a tanulságot mindig a végén kell levonni, a bajnokságban is nem az a lényeg, hogy most hol állunk, hanem az, hogy majd májusban hol fogunk állni.

Az ellenfelek most már nem vehetik félvállról a mérkőzéseket, már jobban is készülnek belőlünk. Lesz valami meglepetés, vagy váratlan húzás, akár az összeállításban, akár a szerkezetben, akár a játékban, amely megzavarhatja az ellenfelet?

Fernando: Azt nem tudom, mire készül az Újpest, mi magunkra, a saját felkészülésünkre koncentráltunk ezen a héten. Minden ellenfél más és más, ebből eredően a felkészülés és mindig más. Nekem az a feladatom, hogy a legjobb formában levő játékosokat megtaláljam, azokat, akik a legalkalmasabbak az Újpest játékának a feltörésére. Meglátjuk, hogy kik fognak játszani, abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy az a tizenegy játékos, aki pályára fog lépni, ők lesznek azok, akik a leginkább hozzá tudják segíteni a Diósgyőrt a sikerhez. De ne feledkezzünk meg a kispadról sem, mert ott is olyan játékosok ülnek, akik hozzátehetnek a játékhoz.

A Kispest meccshez képest, ahol hiányzott Tajti és Karan is, nagyobb a merítési lehetőség…

Fernando: Természetesen, ez kellemes probléma, bárcsak ez lenne a kérdés minden meccs előtti sajtótájékoztatón. Ez a csapatnak, a klubnak is jobb lenne, ha ilyen kérdéseket kellene megválaszolni. Valóban, Tajti és Karan is visszatért a csapatba, letelt az eltiltásuk, de a sérültek közül is rendelkezésre áll már Forgács és Márkvárt.

Mi a helyzet a sérültekkel?

Fernando: Makrai és Ivánka még a műtétjük utáni rehabilitációjukat végzik, rajtuk kívül Tóth Barna nem tud a csapattal készülni. Az elmúlt fordulóhoz képest pedig Márkvárt, Forgács és Rados is rendelkezésre áll.

A hét közben távozott egy saját nevelésű játékosunk. Mi ennek az oka?

Fernando: Eperjesi Gábor több játéklehetőségre vágyott, ezért került sor a váltásra. Néhány évvel ezelőtt még játékostársak voltunk, egy öltözőben készültünk, és edzőként is örömmel dolgoztam vele. Edzőként persze mindig sajnálom, ha elmegy egy játékos, hiszen csökkennek a választási lehetőségeim. De egy szabad országban élünk, nem lehet idekötni a játékosokat, ha valaki menni akar, nem sok lehetőség van visszatartani. Epernek nyáron lejárt volna a szerződése, szabad utat engedtünk neki. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Eper még fiatal játékos, előtte még az élet, ki tudja, mit fog hozni neki. Azóta kiderült, hogy Mezőkövesden folytatja, ott akár jobban kiteljesedhet, mint Diósgyőrben. Minden jót kívánok neki a pályafutásához. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy ki fogja majd helyettesíteni. Adja magát a megoldás, hogy az akadémiáról kell felhozni egy játékost, ezért Orosz Donát ezen a héten már az első csapattal is készült. Róla tudni kell, hogy jobb oldali szélső hátvéd, U17-es válogatott.

Ez az edzőnek egy új helyzet, hogy ilyenekkel kell megbirkóznia, hogy mindenkinek megfelelő játéklehetőséget adjon, mert egyébként lesznek sértődések. Ez nem volt ősszel. Ez egy új helyzet. Mennyire nehéz ezt kezelni?

Fernando: Igazából nem új ez a helyzet, nyáron is volt annyi játékosom, akik közül tudtam válogatni. Az viszont kétségtelenül igaz, hogy most már sokkal nagyobb a választási lehetőségem. A téli erősítések is erről szóltak, egy-egy játékos érkezett a védelembe, a középpályára és a támadósorba. Abban bízom, hogy még nagyobb lesz a harc a kezdőcsapatba kerülésért. Ez a harc, ez a küzdelem lesz a garancia arra, hogy fejlődjön a csapat.

Nagy volt most a harc a héten? Mert jönnének vissza játékosok eltiltás után, vannak, akik győztes meccsen játszottak. Mennyire érződik ez a rivalizálás?

Fernando: Nagyon elégedett voltam mindenkinek az edzésmunkájával a héten. Mindenki küzd azért, hogy helye legyen a kezdő tizenegyben. Nálam annak van nagyobb esélye bekerülni a kezdőcsapatba, aki jobban dolgozik a héten. Időnként azonban döntenem kell például két jó között, illetve az ellenfélhez is igazítanunk kell a játékot. Abban 100%-ig biztos vagyok, hogy bármilyen döntés születik, a játékosok el fogják fogadni, hiszen tiszteletben tartják, hogy az edző állítja össze a csapatot.

amigeleken.hu: A nagy csapatok kontra kis csapatokkal kapcsolatban kérdezném, hogy az utóbbi hetekben rendre azokat a csapatokat sikerült elkapnunk, akik a dobogóért küzdenek, a közvetlen vetélytársaink ellen nem ment olyan jól a játék és nem is sikerült nyerni ellenük. Mi okozza ezt a kettősséget? Azt, hogy a nagy csapatok ellen felszabadultan tudunk játszani, mert nincs rajtunk teher, vagy ők más szerkezetben játszanak és jobban megnyílnak?

Fernando: Ha összességében nézzük, akkor nekünk minden mérkőzésen meg kellett küzdenünk. Ha az egész évet nézzük általánosságban, akkor pl. a Paks ellen itthon döntetlent játszottunk, idegenben pedig nyertünk, a Haladás ellen itthon nyertünk, idegenben döntetlen volt az eredmény, a Kisvárda ellen pedig két döntetlen született. Gyakorlatilag vereség nélkül hoztuk le a közvetlen riválisok elleni meccseket. Az erősebb ellenfelekkel szemben az utóbbi hetekben vallóban nyertünk mérkőzéseket, az eredményességet tekintve restanciánk a Puskás Akadémiával szemben van, ezért is szerencsés, hogy lesz egy harmadik kör a bajnokságban. Realistának kell maradnunk, két lábbal kell a földön járnunk, nagyon sokat kell még dolgoznunk, hogy sikeresen tudjuk zárni a bajnokságot.

amigeleken.hu: Az új igazolásoknak hogy tetszik az itteni környezet, a hangulat?

Fernando: Nagyon tetszett nekik a hangulat. A két afrikai játékos Kamerunból érkezett, nekik Magyarország még vadonatúj, Prosser pedig korábban a Puskásban játszott, az elmúlt félévben pedig Sepsiben volt, de nem nagyon játszott. Neki már az is nagy élmény volt, hogy pályára lépett, de az infrastruktúra, a környezet is nagyon vonzó volt számukra. Nagyon elégedettek azzal, amit eddig tapasztaltak. Biztos vagyok benne, hogy a három új játékos nagyon sokat fog segíteni, és nem csak a saját teljesítményükkel, hanem azzal is, hogy a többieket is arra fogják kényszeríteni, hogy még jobb teljesítményt nyújtsanak.

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
10. Thurzó |Válasz erre: 8. fater
2019-02-23 15:00:29 Barna öves, Tag
"Az MSZP szakértői által készített anyagban .."Nekem elég is az ilyen szakértőkből...Már megmutatták.
9. Pitty |Válasz erre: 7. gabeszba
2019-02-23 12:50:23 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Felejtsétek már el Velát... Ő nem akart maradni minek jönne vissza? Csak azért hogy legyen egy spanyol?
8. fater
2019-02-23 10:08:40 Barna öves, Tag
https://hirklikk.hu/kozelet/igy-lesz-a-tao-penzekbl-hivatalosan-is-maganvagyon/347565
7. gabeszba
2019-02-23 09:05:11 Piros öves, Őstag
Titkon reméltem,hogy Eperjesi távoztával út nyílik Velának a visszatérésre.
6. gabeszba
2019-02-23 09:02:20 Piros öves, Őstag
Végre megint van vágatlan verzió!!!!
Üdv újra kösztünk Objektív! :))))
5. mizu |Válasz erre: 4. vebgy
2019-02-22 22:10:34 Barna öves, Tag
Szerencsére a "tipikus diósgyőri tavasz" eddig nem érezteti hatását. Reméljük ez így is marad.

Ui.: jó volt újra olvasni vágatlanul!
4. vebgy*
2019-02-22 21:50:11 Fekete öves, Veterán
Persze sikeresen zárni a bajnokságot, nem biztos, hogy azt jelenti, hogy paraszthajszállal megint sikerül bennmaradnunk...Jelen helyzetünkben aláírnánk már most, de egyébként a közeljövőben ?? Utolsó négy szezonunk, de három különösen nagyon trágya !
3. pe-pe
2019-02-22 20:46:51 Lila öves, Tag
Jók voltak a kérdések! Respect!
2019-02-22 20:06:12 Barna öves, Tag
Jó volt újra olvasni a s.tájékoztatót! Köszi srácok!!!
Azt meg még jobban, hogy flott minden a csapatnál!!!!!!!!!
Akkor újra, aki DIÓSGYŐRI!!!!!!!!!!!!!!!!
1. KáGábor*
2019-02-22 18:28:02 Fekete öves, Veterán
Jupííí, újra vágatlan verzió! Köszönöm! Este elolvasom, most irány edzésre. :)
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...