Banner

Sajtótájékoztató vágatlanul

Szerző: objektív | 2017-07-27 20:57:00

Demkó: Nagyon nagy tisztelettel köszöntök mindenkit, a Haladás vendége lesz Sopronban a DVTK az OTP Bank Liga 3. fordulójában. Egy technikai információval kezdenénk, ami nem is ehhez a mérkőzéshez kötődik, hanem a jövő heti balmazújvárosi meccshez, hogy másfél óra alatt minden jegy elkelt a vendégszektorba, 300-an már biztosan leszünk, a hazai szektorokba csak balmazújvárosi illetve Nagyerdei Stadion klubkártyával lehet jegyet vásárolni. Ha tehetitek, ezt kommunikáljátok a szurkolók felé. Viszont most Sopronba látogatunk, ez a soron következő mérkőzés. Mire lehet számítani Sopronban?

Bódog: Mindenképpen nehéz mérkőzésre. Direkt megkérdeztem, hogy 1998 nyert ott utoljára a Diósgyőr. Mikor születtél? - fordul Óvárihoz.

Óvári: 97-ben.

Bódog: Majdnem. Megvolt annak az oka. Nincs közel, ahova utazunk, de egyben vagyunk, jó formában vagyunk, úgyhogy mindenféleképpen a győzelem reményében megyünk és kelünk útra. Hogy mi fog ebből kisülni? Majd meglátjuk. A Szombathely egy jó csapat, otthon erős, de úgy gondolom, hogy meg tudjuk oldani ezt a feladatot is.

Demkó: Zsolti, milyen mérkőzésre számítasz?

Óvári: Én is nagyon nehéz mérkőzésre számítok, nagyon készül a csapat, szeretnénk megtörni ezt a nyeretlenségi szériát. Remélem, sikerülni is fog.

Tamás: Egy gól és egy ember előny, karnyújtásnyira volt a győzelem. Nyilván, alaposan kielemeztétek a történteket, megijedt a csapat esetleg attól a lehetőségtől, hogy nyerhet a bajnok otthonában? Vagy valami egyéb ok miatt alakult így, ahogy alakult?

Bódog: Nem hiszem, hogy megijedtünk, mert ez ennek már az első perctől kezdve rá kellett volna nyomnia a bélyegét a játékunkra. Inkább azt gondolom, hogy a fejekben még benne volt az a bosszankodás, hogy nem sikerült a másodikat berúgni. Utána lehet, hogy túlságosan is ezzel voltunk elfoglalva. Azokat a hibákat, amiket megbeszéltünk a mérkőzés előtt, azokat nem lett volna szabad elkövetni. Tudtuk azt, hogy veszélyes támadóik vannak a Honvédnak, nem tudtuk őket távol tartani a kapunktól, illetve ha pontrúgás alakult ki, az mindig veszélyt jelentett. A hozzáállás, az akarat az ugyanolyan jó volt, az megvolt, csak elkezdődött egy fejetlen időszak, amikor kapkodás jellemezte a játékunkat. Éppen ebből adódóan volt a Honvédnak ez a fázisa, amikor sajnos fölénk kerekedett és lehetőségei voltak. A végén az akarás, az a harapás megvolt a csapatban, és mivel ha úgy nézed, hogy a bajnok otthonában volt ez a döntetlen, elégedettek lehetünk. Sajnos, ez a hiányérzet azért benne van mindenkiben. Mert bizony több is lehetett volna ebben a mérkőzésben.

Mit tudsz a Szombathelyről, mennyire ismered őket?
Bódog: Elemeztük őket, azért nagyjából ismerem, hogy kik alkotják a csapatot. Figyeltük a mérkőzéseiket, képben vagyunk és bízom benne, hogy az a mérkőzés, amit tavasszal játszottunk ott ellenük, nem fog még egyszer megismétlődni. Akkor pont egy olyan fázisban voltunk, hogy az első 2-3 hétben nagyon sok mérkőzést játszottunk, valahogy az egész csapat tompa volt és a Szombathely teljesen megérdemelten tudott minket megverni. Most azon leszünk, hogy ez fordítva legyen.

Mennyire tudsz építkezni abból a mérkőzésből, vagy egy másik csapat van Diósgyőrben, másik csapat van Szombathelyen és most teljesen újra kell csinálni mindent, függetlenül attól, hogy tavasszal volt ott egy mérkőzés?

Bódog: Azért valamilyen szinten ugyanaz ellen az ellenfél ellen játszunk, ugyanaz a Mészöly Géza az edzőjük, a játékstílusuk nem sokban változott. Én abban bízom, hogy nekünk akkor, ha nem is kisiklás volt, hanem ez egy olyan fázis volt, amelyen fáradt volt a csapat. A hétvégi mérkőzés, én ebből a szempontból bízom benne, hogy egy teljesen más mérkőzés lesz, és azért gondolom, hogy eredményesek tudunk lenni, mivel ismerjük a Szombathely játékát, de az ördög nem alszik, úgyhogy meglátjuk, hogy a Haladás mivel fog minket meglepni, mivel fog próbálkozni? Azt gondolom, hogy hasonló jellegű mérkőzés várhat ránk.

A múlt heti sajtótájékoztatón Diego Vela volt itt melletted. Ma is hívhattuk volna akár újra is, mert elég jól elkapta a fonalat …

Bódog: Remélhetőleg ez jó ómen …

Mi történt vele? Mit csinál másként, mit csinálsz vele másként, hogy most ennyire megy neki a játék?

Bódog: Azért Diego, amióta én itt vagyok, azokon a mérkőzéseken is jó teljesítményt nyújtott. Fel kellett húzni és ment 90 percen keresztül, ezzel nem volt gond. Hála Istennek, hogy odaér a kapu elé és ott a jó döntéseket hozza meg, ez mindenkinek egy örömteli dolog. De ez ugyanúgy benne volt a játékában az előző bajnokságban is, ami nem jött ki, de most lehet, hogy azt a pluszt, azt az önbizalmat érzi, ami az első mérkőzésen egyből jellemezte. Ha egy játékos gólt rúg, akkor mindig könnyebb a következő mérkőzésnek nekimenni.

Biztos te is láttad az Újpest-Ferencváros mérkőzést. Nekem melegség környékezte meg a szívemet, amikor láttam, hogy a Ferencváros a kezdőrúgáskor ugyanazt a játékot próbálja meg játszani, mint a Diósgyőr. Nem tudom láttad-e és ha igen, milyen érzéseket váltott ki belőled?

Bódog: Most ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy azért csinálják, mert a miénket látták. Azt gondolom, hogy ez nem olyan trükk, ami ördöngösség lenne, ebben a kezdésben megvan az a veszély, amit abban az adott pillanatban egy csapat ki tud alakítani, ami rá tudja nyomni a bélyegét a mérkőzésre. Ha a mi játékunk alapján próbálták meg ők ezt megvalósítani, akkor tudtunk talán kicsit segíteni nekik. Ha pedig maguktól próbálták, majd ha ellenünk csinálják, tudni fogjuk, mi az, amire számíthatunk.

Zsolt! Hogy érzed magad az első két bajnoki meccsed után?

Óvári: Nagyon örülök neki, hogy két meccset is végig tudtam játszani, mivel az elmúlt fél évben sajnos nem tudtam ennyit játszani. Próbálok mindig pihenni, koncentrálni a következő mérkőzésre. Remélem, hogy legközelebb is bírom majd a 90 percet és az lenne egy kis plusz a játékomban, ha sikerülne be is találnom.

amigeleken.hu: Tamás, mennyire vannak összhangban a szezon előtti várakozásaid és az, hogy 4 pontot szereztünk az első két meccsen, a tavalyi bajnok illetve a bronzérmes otthonában?

Bódog: Ha a Honvéd meccs eredményét nézem, akkor teljesen reális a döntetlen, de ebben a mérkőzésben benne volt az, hogy 2 ponttal többünk van. Az előbb is mondtam, hogy emiatt kicsit hiányérzetem van és a játékosoknak is hiányérzetük van. Ugyanakkor látni kell, hogy 2-1-nél a Honvédnak is volt lehetősége, amivel ők is eldönthették volna a mérkőzést. És ha abból indulsz ki, hogy a 96. percben rúgod meg a 2-2-t, ami hiába mondod, hogy a csapatnak az erősségét jellemzi, azért ez a szerencsének is köszönhető, hogy tudtunk egyenlíteni. Ebből a szempontból reális az iksz, és el lehet fogadni.

amigeleken.hu: Két játékost említenék és egyáltalán nem negatív előjellel, de muszáj, mert a szurkolók megtalálták őket bizonyos kritikákkal. Ugraival kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy megbeszéltétek utólag, hogy annál a bizonyos helyzetnél rossz döntést hozott, és be kellett volna passzolnia középre a labdát, ahol hárman is várták?

Bódog: Öten. Természetesen, mérkőzés után megbeszéltük azt a jelenetet és megmutattuk a csapatnak, elemeztük és Roland elnézést kért. Abban a szituációban nem látta a többieket. Ezt el lehet fogadni, el kell fogadni, de attól függetlenül ez olyan dolog, hogy ha elvállalod, és egyedül akarod megoldani a szituációt, ha berúgod, rendben van, ha kihagyod, akkor igencsak necces, hogy ne szedjék le a játékos fejét. A játékosok ugyanúgy bosszankodtak ezen. Roland elnézést kért, továbbléptünk rajta, de ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy ez egy olyan lehetőség volt, amiből a Honvéd nem hiszem, hogy felállt volna. Ott le tudtuk volna zárni a mérkőzést, ami sajnos nem sikerült, de ettől függetlenül Roland a képességei alapján meg fogja kapni a lehetőséget a következő meccseken, hogy bebizonyítsa, ez egy rossz döntés volt, semmi más és, hogy a csapat hasznára tud lenni. A következő mérkőzésen majd jobban csinálja az előtte adódó lehetőséget.

amigeleken.hu: A másik játékosunk, akit nem lehet negatív előjellel minősíteni, az egyik közönségkedvenc és az egyik legtechnikásabb játékos, Nono. Viszont szezonok óta a vesszőparipánk a pontrúgás és a pontos beadások. Vannak magas és jól fejelő játékosaink, akik jó hatékonysággal tudnák kihasználni az ilyen helyzeteket. Valóban Nono az egyetlen és a legjobb pontrúgónk?

Bódog: Nem az egyetlen pontrúgónk, de ő volt kijelölve. Van a csapatban más is, aki jól tud rúgni, de az pont nem játszik most. Nehéz kérdés, mert engem is ugyanúgy bosszant, ahogy ti is látjátok, de azon vagyunk, hogy ez jobb legyen és javítsunk ezen. Ez tényleg olyan lehetőség, hogy ha felvonul az összes védő, elől vagyunk, veszélyt akarunk teremteni az ellenfél kapujánál és torkon rúgjuk az első embert, akkor loholhatunk vissza. Ez bosszantó mindenki számára.

amigeleken.hu: Volt egy olyan szitu, hogy Nono és Ugrai összeszólalkozott egy szabadrúgásnál. Belefér ez a meccsbe, vagy ezt egymás között rendezik le?

Bódog: Nekem abszolút nem tűnt ez fel. De az, hogy beszélnek, az teljesen normális. Ugrainak is mondták a többiek, amikor azt a szituációt nem passzolta be. Ezen tovább tudunk lépni.

Zsolti, az edzőtök szokott dicsérni , de ha kell, akkor kritikát is megfogalmaz akár a média előtt is. Egy játékos hogy tud rácáfolni a szavára?

Óvári: Mindig a legjobb teljesítményt próbáljuk nyújtani. A negatív kritikát próbáljuk kijavítani, a pozitívból pedig próbálunk építkezni, ez teljesen normális. Ehhez hozzá kell szokni minden játékosnak.

amigeleken.hu: 20 évesen a negatív kritikák mennyire vágnak a lelkedbe? Van, akiről lepereg, van akinek húsba vág.

(Van aki igényli. – Bódog)

Óvári: Én nem vagyok egy aggódós típus, ezt meg kell szokni. Megfogadom a tanácsokat, de nem fog padlóhoz verni a dolog.

Megismernek az utcán a miskolci drukkerek, leszólítanak?

Óvári: Tegnap sétáltam az utcán, nem történt ilyen. Remélem, majd olyan teljesítményt tudok nyújtani, hogy megismerjenek.

Tamás, szerinted mennyi kiaknázatlan lehetőség van még a csatársort illetően?

Bódog: Sok. Nagyon sok.

Mert az ott szereplő két ember szerintem jóval többre is képes.

Bódog: Azért játszanak, mert bízom benne, hogy többre képesek.

Milyen állapotban van a csapat sérülések szempontjából? Tudsz-e válogatni szabadon?

Bódog: Hála Istennek, egyetlen sérültünk van, Ivánka Patrik, akinek bokasérülése van. Rajta kívül mindenki parádés állapotban van, fizikailag és mentálisan is.

amigeleken.hu: Költői lesz a kérdés, hogy három pontért utazunk?

Bódog: Hát nem kikapni megyünk. Hangsúlyoztam a csapatnak, hogy egy hatórás hazaút egy vereséget követően katasztrófa. És nem csak a csapatnak, a szurkolóknak ugyanúgy. Azon leszünk, hogy a hosszú út jobb hangulatban teljen az idén.

amigeleken. hu: Gondolom, egy nappal hamarabb mentek.

Bódog: Igen, természetesen.

amigeleken.hu: Ilyenkor van egy átmozgatás az érkezés után vagy a buszos zsibbadást kipihenitek?

Bódog: Kilenc órakor indulunk, útközben megállunk és ebédelünk. Megérkezés után van egy könnyű átmozgatás, de nem terhelő jelleggel.

amigeleken. hu: Másnap?

Bódog: Délelőtt szokott lenni egy séta, amikor bemozgatjuk magunkat. Ez úgy negyed óra, 20 perc. Ha később van a mérkőzés, mondjuk nyolc körül, akkor délelőtt edzés szokott lenni.

A legtávolabbi pont most Sopron.

Bódog: Úgy gondolom, hogy a csapat hozzászokott, hiszen a hazai meccseket is 100 kilométerre játsszuk, ez egy ilyen fázis. Majd amikor tavasztól máshogy néz ki a történet, majd egy lökést kap a csapat, de most az alapokat kell lerakni a szereplésnek, hogy majd ki tudjuk azt használni hogy van egy új stadionunk.


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

143. isten
2017-07-30 10:42:04 Barna öves, Fanatikus tag
Majd valaki a következő sajtón kérdezze már meg Bódogtól, tervez-e még igazolni.
142. vebgy* |Válasz erre: 132. Borsodi Bányász
2017-07-29 20:58:49 Fekete öves, Veterán
Hát más ez a csapat...:)))))
141. kerecsen
2017-07-29 16:07:05 Piros öves, Őstag
Valami azt súgja nekem, hogy ez egy egy gólos meccs lesz. Remélem mi rúgjuk. Ha ne adj Isten ők rúgnák az elsőt, piszok nehéz dolgunk lenne.
140. KáGábor* |Válasz erre: 138. scs001
2017-07-29 15:56:44 Fekete öves, Veterán
Kicsit teoretikusabban nézve, a legnagyobb baj az, hogy sokak számára csak a fekete és a fehér létezik, és egymás megértése, vagy legalább a "hovatartozásának" tiszteletben tartása szinte ördögi bűnnek számít, a normális érvelésről hírből sem hallottak, csak a mocskolódás, egymás sértegetése. Pedig a dolgok többsége szürke, van rossz, illetve jó oldala is. Viszont úgy nehéz, ha valaki csak a lol-xd-sivalkodás "mesterhármast" hajlandó használni.
139. Bobák Kornél* |Válasz erre: 131. KáGábor
2017-07-29 15:49:36 Fekete öves, Veterán
Azért senki sem a gép mellett tölti a napját. Majd jelentkeznek mások is, de hétvége, meleg, egyéb programok is vannak.
138. scs001 |Válasz erre: 137. KáGábor
2017-07-29 14:54:26 Piros öves, Őstag
Olyanok is vannak, igazad van!
137. KáGábor* |Válasz erre: 136. scs001
2017-07-29 14:34:16 Fekete öves, Veterán
Vagy éppen védik...
136. scs001 |Válasz erre: 132. Borsodi Bányász
2017-07-29 14:27:46 Piros öves, Őstag
Nagyon meglepődnék, ha éppen úton lennének a meccsre azok, akik szinte soha nem szólnak hozzá focitémához, csak akkor, ha lehet szidni a kormányt a foci vagy stadion, vagy bármi más kapcsán...
A mai a szezon első meccse, amin nem leszek ott személyesen, csak a TV-ben fogom nézni, de most olyan érzésem van, hogy nyerünk! Vela megint betalál és ha nem ülünk fel a halmosi-féle provokátoroknak, akkor behúzzuk a meccset!
135. KáGábor* |Válasz erre: 134. bohumil-stejskal
2017-07-29 13:54:59 Fekete öves, Veterán
Úgy legyen!
134. bohumil-stejskal |Válasz erre: 133. KáGábor
2017-07-29 13:40:58 Fekete öves, Őstag
Ne vonzzátok már be! :) Megtörjük a jeget és nyerünk!

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...