Banner

Sajtótájékoztató vágatlanul

Szerző: objektív | 2017-02-16 18:06:00

Nagyon nagy tisztelettel köszöntök mindenkit! Eltelt két hónap, ha jól számolom, és újra itt vagyunk. Folytatódik az OTP Bank Liga, és mi a Mezőkövesddel játszunk, de ezúttal vendégként. A tegnapi ankéton nagyon sok minden elhangzott, én azt kérdezném, hogy miben lehet más ez a mezőkövesdi mérkőzés, mint amit legutóbb ott játszottunk? Biztosan tudjátok, hogy a vendégszektorba minden jegy elkelt.

Horváth: Azt gondolom, hogy egy jó csapat ellen fogunk játszani. Szerintem a tavalyi év meglepetéscsapata volt a Mezőkövesd. Biztosan nem lesz könnyű dolgunk, annyiból talán, hogy ismerjük a pályát, játszottunk már itt több mérkőzést. Nagyon fontos mérkőzés lesz a csapat szempontjából is, egy jó kezdés nagyon jó lenne a szurkolók szempontjából is. Ez rangadónak minősül, és személy szerint is egy komoly kérdést csinálok belőle, hogy ezt a kérdést meg tudjuk nyerni. Presztízs lesz számomra is, úgyhogy nekem is nagyon fontos. Úgy érzem, hogy készen állunk és meg is fogjuk tudni nyerni ezt a mérkőzést.

Elek: Mondhatni, hogy félig idegenben, félig otthon játszunk, a pálya az ismerős lesz számunkra. Az is ad egy nagy lökést, hogy sokan fognak minket buzdítani. El kell döntenünk, hogy akarunk-e egy nyugodt tavaszt, mert azt gondolom, hogy az első két fordulóban ezt elintézhetjük magunknak. Nem játszunk gyengébb csapatok ellen, de jobb csapatok ellen sem, hasonló kaliberű a Mezőkövesd, mint mi vagyunk. Szerintem a felkészülésünk jól sikerült. Nyilván ezt majd az eredmények mutatják, hogy igazándiból hogy sikerült. Bizakodó vagyok mindenféleképpen. Jónak érzem a csapatot, van egy egészséges meccs-várakozás a játékosokban, úgyhogy azt gondolom, készen állunk.

Feri, megítélésed szerint, milyen állapotban van a csapatod?

Horváth: Megítélésem szerint jó állapotban van. Készen áll a startra. Fizikálisan elvégeztük azokat a munkákat, amiket szerettünk volna, és a munka minőségét és a stábot dicséri az, hogy nincsen sérült. Ezt nagyon rég lehetett itt kijelenteni, úgyhogy erre mindenféleképpen büszkék vagyunk. Ez is jelzi azt, hogy valamilyen szinten jól dolgoztunk. Természetesen az elsődleges szempont az eredmény lesz, akkor derül majd ki, hogy valóban mennyit ér az a munka, amit elvégeztünk.

Az újak közül valamennyi játékossal a kezdőben számolsz, vagy lesznek, akik a padra szorulnak?

Horváth: elmondtam már azt, ha valakit idehozunk, azt erősítésnek gondoljuk. Ez automatikusan nem jelenti azt, hogy a kezdőcsapatba kerülne valaki, aki hozzám kerül. Mindenkinek meg kell verekedni a saját helyért, és engem nagy örömmel tölt el, hogy ezt a mondatot kimondhatom, hogy minden posztra van két közel azonos képességű játékosunk.

És nem csak a kezdőcsapatot kell eldöntened, hanem a keretet is el kell döntened, mert olyan szerencsés helyzetben vagy – mint már elmondtad – hogy az is kérdés, hogy kik utazhatnak Mezőkövesdre.

Horváth: Igen. Azt hiszem, ez a csapat javára fog válni, hogy vannak emberek, akik kiszorulnak a keretből és vannak, akik kiszorulnak a kezdőcsapatból. Ezt kezelni kell tudni minden játékosnak, azoknak is, akik most esetleg nincsenek a kezdőben, vagy a keretben. Fontos tudniuk, hogy ugyanolyan tagjai a keretnek, mint bárki más. Az első játékos ugyanolyan fontos, mit az utolsó. Bármelyik pillanatban szükség lehet a játékukra, úgyhogy remélem, ezt a játékosok így is fogják fel.

Van olyan játékos, akire biztosan nem számíthatsz a nyitányon?

Horváth: Novothnyra nem számíthatok sajnos, mert ő megbetegedett. Rajta kívül mindenki egészséges és hadra fogható.

Profitálhattok valamit abból, hogy új edző van Mezőkövesden, aki új játékosokat hozott, be kell őket építeni a csapatba… Lehet ebből valami hasznot húzni?

Horváth: Bízom benne, hogy lehet. Nem egyszerű egy csapatot átvenni, még ha a felkészülés alatt sem. Bízom benne, hogy nem állt még össze teljesen a Mezőkövesd, de nem szeretnék most annyit foglalkozni az ellenfelekkel, mint tavaly tettük. Azt gondolom, hogy egy erős keretünk van. Megpróbáljuk a saját akaratunkat ráerőltetni az ellenfélre.

amigeleken.hu: Feri, sikerül-e feldolgozni magadban a bőség zavarát, vagy igénybe veszed-e a pszichológusunk segítségét? ( A mondat végét elnevettem. –a szerk.) Neeem, ez csak vicc… Tényleg jó helyzetben vagyunk most. Azt azért tisztázzuk már le, hogy Fülöp és Szarka idegenlégiósnak számítanak-e, vagy nem? Miki is kitért erre tegnap.

Demkó: Hogy az MLSZ szerint magyar-e, erre mondta Miki, hogy a klub szerint az…

Horváth: Nekem mindenki azt mondta, hogy magyarnak számítanak, ha most valaki mást mond, akkor nagyon nagy baj lesz.

amigeleken.hu: Feri, összességében a felkészülésről, edzőtáborról, mérkőzésekről mi a véleményed egészében? Lehet-e messzemenő következtetéseket levonni egy Kazincbarcika vagy egy Villarreal meccsből? Mennyire számítanak ezek a meccsek?

Horváth: Nagyon sok fórumon elmondtam már, hogy jól sikerült a felkészülés, de ezt szerintem minden edző elmondja a saját csapatáról, aztán az első forduló után mindenki azt mondja, hogy idény eleji forma. Nem szeretnék ebbe a táborba tartozni. Az, hogy jól sikerült-e, az el fog dőlni hamarosan. Amit akartunk munkát, elvégeztünk, volt több olyan meccsünk, ahol kimondottan jól futballoztunk, ami nagyon biztató volt. Volt olyan is, ami nem. Mondjuk abból a mérkőzésből tanultuk a legtöbbet. A legtöbb változás, ami van a játékunkban, abból a mérkőzésből indult ki. Most mondhatjuk a Villarrealt vagy a Kazincbarcikát, hat meg hét gólt rúgni egy ifi csapatnak is nagy dolog manapság. Egy olyan NBIII-as csapatnak, aki vezeti a tabellát, fel akar jutni… én azt gondolom, ezek jó mérkőzések voltak. Jól Futballoztunk, sokat futottunk, sokat ütköztünk, sokat volt nálunk a labda. tehát sok olyan dolog változott, ami eddig nem volt annyira jó. Ezek miatt a dolgok miatt én azt gondolom, hogy ez egy jó év lesz. De aztán majd eljönnek a tétmérkőzések. Ez olyan, mint a tizenegyes. Én rúghatok 500 tizenegyest ugyanoda teljesen jól, de amikor eljön a meccs és egy kicsit fáradtabb vagyok, amikor kiabálnak a nézők, amikor nagy a tét, akkor nem biztos, hogy ugyanoda fogom rúgni. Amit kellett, azt elvégeztük. hogy a teher, meg hogy milyen helyzetben vagyunk, mennyit fog ezen dobni, azt majd meglátjuk, de én azt gondolom, hogy jól sikerült minden, jól sikerült a keretet összeállítani… Amikor ideérkeztem, voltak olyan pozíciók, például volt három jobbhátvéd, három bal oldali védekező középpályás, nem volt jobb oldali védekező középpályás. Volt két-két szélső mindkét oldalon, abból egy-egy folyamatosan sérült volt. Ahhoz képest a viszonyok most teljesen másak. Minden posztra van két játékos, két egészséges játékos, két azonos erőállapotban lévő játékos, tehát a mostani indulás az akkorihoz képest ég és föld.

amigeleken.hu: Részben meg is válaszoltad a következő kérdésemet, hogy az igazolásokkal kapcsolatban mennyire vagy elégedett, erre számítottál, vagy számítottál-e még valakire? Az új játékosoknak hogy sikerült beilleszkedni a csapatba, milyen a nexus velük…? Ákostól is kérdem.

Elek: Alapvetően ez egy jó közösség, ide nem nehéz beilleszkedni. Azt gondolom, hogy a csapat akkor fogad el egy játékost a leghamarabb, ha azt érzik, hogy hasznára van a csapatnak és segít nekünk. Én azt mondom, hogy a kezdőcsapat is erősödött, de amit én fontosnak tartok, az az, ami abszolút nem volt ősszel, hogy alig-alig volt olyan meccsünk, amikor a cserék beálltak és lendítettek volna valamit a csapat játékán. Gondolok itt épp a Mezőkövesd meccsre vagy a Vasas meccsre. Mindkettő egy ikszes meccs volt, és esetleg jó lett volna, ha a padról, akik beszállnak, hozzátesznek és megnyerik nekünk a meccset. Ez nem volt. Most azt érzem, hogy a kezdőcsapat is erősödött, illetve a padról, akik be fognak szállni, azok hozzá fognak majd tudni tenni.

amigeleken.hu: Neked személy szerint jó ezekkel a játékosokkal a kapcsolatod?

Elek. Abszolút. Jó mindenkivel, persze. Sokat segít itt Szarka meg Fülöp esetében, hogy beszélik a nyelvet. Busai is hamar beilleszkedett, úgyhogy ezzel nem lesz probléma.

Horváth: Vannak olyan játékosok, akik sokkal gyorsabban beilleszkednek, és vannak, akik kevésbé. Az Ákos és a Fülöp esetében ez egy kicsit lassabb folyamat, ők olyan karakterek. Ellenben Busaival, akit szerintem, ha ledobnánk az Északi-sarkon, 10 perc múlva az összes fóka a barátja lenne. Ő sokkal könnyebben… És ez játékban is meglátszik. Akiket hoztunk, azokat mind jó játékosnak tartom, és vagy előbb, vagy utóbb nagy hasznára lesznek a csapatnak.

amigeleken.hu: Ők a pályán is visszahúzódóbbak, vagy csak a kapcsolatot veszik fel nehezebben?

Horváth: Szarkánál úgy látom, neki a pályán ez nem jelent olyan problémát, de természetesen nagyon sok olyan mozgást csinál, amit nem ismernek a többiek, és ez egy kicsit frusztrálja őt, hogy nem tudják a többiek, hova kell neki adni a labdát. Fülöpnél úgy látom, most kezd egy kicsit… Egy játékos, ha valahova igazol, szüksége van arra, hogy meglegyen a komfortérzete, de van, aki kicsit nehezebben éli meg ezt az időszakot. Ettől még természetesen ugyanolyan jó játékos marad, és előbb-utóbb ki is jön ez majd belőle.

amigeleken.hu: Van egy külön pikantériája ennek a mezőkövesdi mérkőzésnek, mégpedig az ellenfél edzőjével kapcsolatban. Neki nyilván presztízskérdés ez a meccs, de te is említetted a presztízst. Neked miért az? Csak hogy mindenki tisztán lássa…

Horváth: Nekem is az. Én szeretnék nagyon sokáig a Diósgyőr edzője lenni. Itt volt egy olyan edző, aki elvitte a kupadöntőig a csapatot, én szeretnék ennél tovább is eljutni, úgyhogy presztízskérdést csinálok ebből. Általában minden csapathoz utána megyek. Kecskeméten is, Pakson is, itt Diósgyőrben is… Tehát van bennem presztízs, nem szégyellem én. Szeretném megverni és azt gondolom, hogy meg is fogom. ha nem gondolnám azt, akkor nem tudnám fölkészíteni a csapatomat. Régen edzettem a Kótai Misivel és azt mondta, minden nap szidta az ellenfelét. Kérdeztem, hogy hogy ehet így nekimenni, hogy minden nap az ellenfeleket szidod? Azt mondta, hogy ha az ellenfelem a ringben csak egyetlenegy pillanatra meglátja, hogy félek tőle, abban a pillanatban én azt a mérkőzést elvesztettem. Úgyhogy nekem most azt kell gondolnom, hogy sokkal jobb edző vagyok Szivicsnél, mert fel kell készítenem a csapatot arra, hogy mi lesz, és a csapatnak el kell hinnie azt, hogy amit én mondok, az jó. Úgyhogy így is gondolom.

amigeleken.hu: Mi a helyzet az időjárással kapcsolatban? Állítólag 7-8 fok is lehet hétvégére napközben. Jelent ez valamit? Mondjuk a sárdagasztás a legutóbbi mérkőzésen nem volt túl ideális. A 2. félidő már nem kifejezetten a játékról szólt. Ákos, mennyire lehet így készülni erre?

Elek: A mezőkövesdi pálya talaja szerintem jó, a jobbak közé tartozik, úgyhogy ha melegebb lesz, akkor sem gondolom, hogy nagyon mély lenne a pálya, ha jól van alácsövezve, úgyhogy ez alapvetően nem jelenthet problémát, így ezzel nem nagyon foglalkozunk. Az biztos, hogy olyan rossz pálya nem lesz, mint Albertirsán volt.

amigeleken.hu: Összeállításnál jelenthet ez valamilyen változást, játékosok kivételét, betételét a keretbe? Például hogy ilyenkor az alacsonyabb súlypontú játékosokat vetjük be?

Horváth: Lehet ezzel természetesen foglalkozni, de óránként változik az időjárás. Most összeállítanék egy olyan csapatot, amelyik a puha talajra van, ha jön a fagy, akkor egy megint teljesen mást… A kezdőcsapat az megvan, a cseréket viszont lehet ehhez formálni.

Nem utaztok el ilyenkor ugye? Vagy van összetartás ilyenkor még?

Horváth: Nem, nincs. Holnap van egy edzés a meccs időpontjában, és a meccs előtt találkozunk.

amigeleken.hu: Egy tök egyszerű kérdés akkor… Milyen eredménnyel lennétek elégedettek? Egervári Sanyi bácsi mondta, hogy idegenben mindig jó az iksz, ez már egy régi mondás, ő is sokszor elmondta itt, ennél az asztalnál. Téged is megkérdezlek, jó-e az iksz?

Horváth: Jól mondta Sanyi bácsi különben, de én most nyerni szeretnék.

amigeleken.hu: Ákos?

Elek: Abszolút. A három pontért megyünk.

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

65. vebgy* |Válasz erre: 61. usep
2017-02-18 22:36:36 Fekete öves, Veterán
Így utólag...bár alkalmatlan lett volna...!
64. gabeszba
2017-02-18 09:27:48 Piros öves, Őstag
Talán ez eldönti a magyar vagy nem vitát:

http://www.eszak.hu/sport/2017/02/17/szarka-es-fulop-is-hazai-jatekosnak-szamit.eszak
63. Istike |Válasz erre: 38. tomi87
2017-02-17 23:14:13 Barna öves, Tag
Milyen érdekes, hogy ha kell akkor van igazolható játékos bármely posztra,
(persze ha akarnak rá áldozni pénzt is) és még érdekesebb, hogy hipp-hopp már meg is érkezett a játék engedélye!!!!!
Volt, nemi s olyan régen, mikor mi heteket vártunk rá....
62. Szabó József* |Válasz erre: 61. usep
2017-02-17 20:44:29 Fekete öves, Veterán
Mondom, nem vagyok ott, nem látom, mennyire van átfagyva a pálya talaja.
61. usep |Válasz erre: 59. Szabó József
2017-02-17 20:29:23 Barna öves, Fanatikus tag
Tehát akkor szerinted mennyi esélye van annak, hogy a pálya focira alkalmas lesz holnap?
60. tabak |Válasz erre: 59. Szabó József
2017-02-17 20:23:06 Piros öves, Őstag
Talán nem is baj, mert így nem olvad fel a teteje.
59. Szabó József* |Válasz erre: 54. objektiv
2017-02-17 20:17:41 Fekete öves, Veterán
No épp ez a gond.
Az ilyen speciális (Kárpát-medencei) időjárási szituációkat csak a hosszú évek alatt felgyülemlő szakmai tapasztalattal lehet körülírni.
Az időjárási modellek hőmérsékleti előrejelezései ilyen inverziós esetben a kukába valók.
Így a modellekre ráfekvő (a köpönyeg és az időkép tipikusan azok) előrejelzések is (a met.szolgálat is bajban van, erősen hígulnak, elvándorolt a tapasztalt kollégák jó része, alig maradtak, sokszor olyan újoncok írják a prognózist, akiket 6-8 éve oda se engedtek volna, sajnos ilyenkor jönnek kukába való prognózisok).
Órákat tudnék erről beszélni-írni.

A környezetemnek napok óta mondom, a hétvégére itt 3-4 foknál többre ne várjon.

Így ha ilyen szituációba kerülsz, hívj fel, mert akkor minek vagyok itt?
58. tabak |Válasz erre: 52. vectra
2017-02-17 20:14:56 Piros öves, Őstag
És még van folytatása...de erre ne várj választ, nem jön...
57. tabak |Válasz erre: 54. objektiv
2017-02-17 19:56:18 Piros öves, Őstag
Nem a fokok a lényegek ott objektív, pláne az 1-2 fok difi, hanem az, hogy át van fagyva a talaj, megsüti a nap korcsolyapályát csinál a pályából, ez a gond, életveszélyes!
56. tabak |Válasz erre: 53. gbacsi
2017-02-17 19:54:20 Piros öves, Őstag
Nem kicsi arc a faszi! ;)

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...