Banner

Sajtótájékoztató vágatlanul

Szerző: objektív | 2016-12-02 11:22:00

Nagy tisztelettel köszöntök mindenkit! Sűrű a program, tegnap még kupameccset játszott a csapat, szombaton pedig a bajnokságban kell majd gyűjtögetni a pontokat. 3 győztes mérkőzés van mögöttünk, milyen hangulatban várjátok a meccset, mire számítotok?

Horváth: A Vasas nem véletlenül áll az első helyen, hanem azért, mert egy nagyon tudatos, nagyon jól felépített futballt játszik. Nagyon nehéz dolgunk lesz, nehéz mérkőzést várok. Főként azért is, mert kulcsjátékosaink nem tudnak játszani. Abban bízva, hogy akik a helyükre lépnek élnek a lehetőséggel. Szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni mindenféleképpen.

Ugrai: Én is nehéz meccsre számítok. Én is meg tudom erősíteni, amit Feri mond, hogy nem véletlenül van ott az első helyen a Vasas, úgyhogy én is nehéz meccsre számítok. A pályával is azt gondolom, mindkét csapatnak meg kell küzdeni, szóval nem hiszem, hogy nagyon szép, nagyon látványos mérkőzés lesz. Viszont én is pontot vagy pontokat várok, ez nem is lehet kérdés.

Feri! Jelenthet az Valamit, hogy a Vasas egy nappal hamarabb lejátszotta a kupameccsét, és ha igen, mit?

Horváth: Annyit jelent, hogy még egy dolog, ami a Vasas mellett szól. Nagyon érdekes játékot játszik a Vasas, nagyon nehéz megfejteni. Nem is tudom, melyik csapattal foglalkoztam ennyit utoljára. Ezen a meccsen is hasonló dolgokat csináltak, amit eddig, de nem könnyű fölkészülni belőlük. Érdekes lesz. Nagyon nem leptek meg semmivel, csak érdekes lesz kibogozni a játékukat.

amigeleken.hu: Mondtad, hogy tudatos játékot játszanak. A tudatos játék azt is sejteti, hogy kiismerhető, hisz tudatos, begyakorolt sémákra felépülő.

Horváth: A mozgásaik miatt mondom, hogy tudatos, hiszen azok kiismerhetőek, de azon belül rengeteg variációjuk van és nagyon nehéz maga a szerkezet ellen játszani.

amigeleken.hu: Rákészülni nehéz ezekre a várható támadásépítésekre?

Horváth: Igen. Főleg úgy, hogy ez egy teljesen új csapat fog játszani és egy nap van rá, hogy fölkészüljön belőle. Nem egyszerű dolog, de a profi világban is szerda-szombat van.

amigeleken.hu: Ha már támadás és felkészülés, akkor a védekezésről is szó kell essen. Nem kell külön megkérdeznem, hogy a védelemmel mi a helyzet, hisz tudjuk, kiesett pár meghatározó ember. Múlt héten sem volt egyszerű összerakni ezt a hátsó tengelyt, most hogy fogod megoldani?

Horváth: Ha őszinte akarok lenni, akkor egyelőre fogalmam sincs. Mondjuk, csütörtökön már illene tudni, de van egy-két játékos, akitől még várok visszajelzést, hogy vállalja-e a játékot. Ők sem olyan játékosok, akik le vannak edzve rendesen. Lesz ebben a mérkőzésben rizikófaktor, ráadásul a klub úgy döntött, be kell tartani minden szabályt ezen a mérkőzésen, úgyhogy nem egyszerű összeállítani a csapatot.

amigeleken.hu: Hadd kérdezzek már egy kényelmetlent… A múlt héten ugye a "szabály" nem volt betartva. Volt erre a klub részéről egy engedély a nehéz helyzet miatt, vagy te magad döntöttél erről saját felelősségedre? Lehet erről nyilatkozni?

Horváth: Ez a klub belügye, hogy mikor lehet meg mikor nem. Most nem lehet.

Roland, tudsz védő poszton játszani?

Ugrai: Védőt? Tudok. 10 percig tudok. (nevet – a szerk.)

És egy félidőt tudsz már játszani?

Ugrai: Lehet, hogy képes lennék rá, de amikor rásérültem, akkor megint egy kicsit elkapkodtam a visszatérést, úgyhogy abban maradtunk, hogy ezt így kihúzzuk, ezt a pár meccset, és utána növelünk rajta.

Van-e rajtatok teher, hogy teljesíteni kell a támadósornak, mert a csapat rendszeresen kap gólokat?

Ugrai: Rajtam abszolút nincs teher. Én azért választottam ezt a szép sportágat, azért lettem elől lévő játékos, hogy gólokat rúgjak és hogy hozzátegyek a csapat sikeréhez. Igazából a csapatban mindenki így van ezzel. Még egyszer mondjuk ki, hogy ez egy kemény meccs lesz, de én abszolút nem érzek terhet magamon sem meg a társaságon sem. Vagy hogyha van, akkor az szerintem egy kicsit probléma.

Százalékban ki lehet fejezni, hogy hogy állsz, és hol van leginkább lemaradás? Fizikális téren esetleg?

Ugrai: Egyértelmű, hogy fizikálisan, persze. Egy kis szünettel majdnem 8 hónapot hagytam ki, szóval az nagyon komoly idő. 80-90%-osnak érzem magam. Mármint egészségileg. Fizikálisan meg 15-20. Neeeem, úgy 50.

Feri, a bajnokságban még nem volt ilyen, hogy egymás után háromszor nyerjen a csapat, ugye? Más volt az edzéseken a hangulat, mosolygósabbak voltak az arcok, könnyebb vezetni egy-egy foglalkozást?

Horváth: Természetesen más. Ég és föld a különbség. Ami fontos, hogy sokkal felszabadultabbak a játékosok. Az edzéseken is meglátszik, ezáltal az edzések minősége is jobb lett. Nagyon sajnálom, hogy nem tudunk „telibe” fölállni ezen a mérkőzésen, pedig jó lett volna. Egyrészt, mert nagyon kíváncsi lettem volna, hogy mire vagyunk képesek az 1. helyezett ellen, másrészt azért, mert szükségünk van a pontokra, de ez nagyon nagy feladat azoknak, akik bekerülnek a csapatba, hogy megmutassák, hogy igenis, ott van a helyük. Végül is, gondolom, azt gondolják, hogy miért nem játszanak… Most itt a lehetőség, hogy megmutassák, hogy miért kellene nekik játszani.

amigeleken.hu: Nemrég történt, hogy majdnem életveszélyes sérülést okoztál Ramíreznek, és volt is ebből egy kis balhé a meccsen és utána ezen csámcsogott a sajtó is. Most Ákosnak és Liptáknak volt egy kis afférja a pályán. Kaptak két sárgát, most nem játszhatnak ezért. Haragszol rájuk emiatt, vagy ez így rendben van? Tudjuk miből fakadt ez a dolog.

Horváth: Nem haragszom rájuk. Tudjuk, hogy a futballt szenvedélyből kell játszani. Anélkül nem sok értelme van bármit csinálni. Lassan már úgy nézünk ki, hogy minden meccsen meg minden szurkolónak úgy kell viselkedni, mint egy teadélutánon. Ebből igazán jó futball nem lehet. Ha a nemzetközi szintre kimegyünk, ezek megtörténnek bármikor. Utána lehet nézni, hogy hány ilyen jelenet van, mikor elkapja valaki valakinek a nyakát. Hozzátartozik a futballhoz. Férfiak játsszák, keményen játsszák. Ne akarjunk kislányokat csinálni belőlük, mert nincs értelme. Ilyenekből ügyet csinálni teljesen felesleges.

amigeleken.hu: Ki lehet a vezére a csapatnak most ebben a felállásban? A zászlóvivő, akire a csapat hallgat, aki a vezér?

Horváth: Ez egy nagyon jó kérdés. A csapatnak most együtt kell vezérnek lenni. Az a helyzet állt elő, hogy vezér nélkül vagyunk, de egymásba tudunk kapaszkodni. Lesz benne egy jó pár fiatal, nekik az tudniuk kell, hogy ez egy nagyon jó lehetőség és egymást kell spanolni ahhoz, hogy ez így is működjön. Ezt a Honvéd pályát most fel kell szántani. Hogy utána be lehessen vetni. Mert azt gondolom, hogy csak abban bízhatunk, hogy a fiatalok, akik most bekerülnek, azok mindent meg fognak tenni azért, hogy ennek a csapatnak a jobb szereplése minél tovább tartson.

amigeleken.hu: A Honvéd pályát fel kell szántani, viszont a Putnok pályája már fel volt szántva meccs előtt is. Hogy lehet ilyen pályán játszani, mennyit vesz ki ez a játékosokból?

Horváth: Nagyon veszélyes pálya volt különben. Én az első 10 percben megpróbáltam a bírót meggyőzni arról, hogy ezen nem lehet futballozni, de nem jártam sikerrel.

amigeleken.hu: Mit jelent, hogy megpróbáltad?

Horváth: Szóltam neki. Szerintem nagyon veszélyes volt a pálya, nem tudtak megállni játékosok, összecsúszhattak volna. Csúszott a teteje nagyon. Tiszta jég volt. Szerintem nagyon veszélyes dolog volt, nagyon örülök annak, hogy sérülés nélkül megúsztuk, mert abból már van egy pár. De futballról nagyon beszélni nem lehetett. A pontrúgásaink is nehezebben jöttek, mert nem tudtak kitámasztani a játékosaink. Se lövés, se csel, semmi. Nagyon nehéz volt futballozni, úgyhogy külön öröm, hogy ezt azzal az egy fegyverrel, amivel lehetett, azzal nyertük meg.

amigeleken.hu: Mennyire lehet érezni az erőnléti edzőnek a hatását, az ittlétét a tevékenykedését? Látod-e a játékosokon, hogy a 70., 80. perc után másképpen pörögnek, mint 2 hónappal ezelőtt?

Horváth: Hát az instat alapján ugye lehet látni, hogy minden mutató egyre jobb lesz. Azt gondolom, hogy az a csapat, aki kétszer gólt tud rúgni a 90. perc után, az látszik, hogy lépeget előre erőben. Ezelőtt olyan mérkőzéseink voltak, hogy amikor nem volt előny, arra már esélyünk sem volt, hogy meg tudjunk fordítani mérkőzéseket. Most már vagyunk olyan erőben, hogy megfordítsunk ilyen meccseket.

amigeleken.hu: Tavaly még másképp nézett ki egy Vasas-Diósgyőr mérkőzés, mint most. Most megfordultak picit az erőviszonyok, legalábbis a tabella alapján a papírforma azt mutatja, nem mi vagyunk az esélyesek, pláne idegenben. Ez mennyire veheti le a terhet a vállakról, mennyire lehet felszabadultan játszani a csapatnak?

Horváth: Abban a helyzetben, amiben mi vagyunk, nem lehet felszabadultan játszani. Koncentráltan kell játszani, mert szükségünk van a pontokra. Semmi nem történt, két meccset megnyertünk. Ez is mutatja, hogy milyen szoros a bajnokság. Két meccset nyerünk és tudunk előremenni hármat is. Égetően szükség van továbbra is a pontokra. Én nem adnám fel semmiképpen ezt a meccset, mert bár másképp kell értékelni, de föladni nem szabad semmiképpen.

amigeleken.hu: Most játszottunk egy debreceni és egy mezőkövesdi meccset, mennyire érzik a játékosok magukénak vagy hazai pályának azt a közeget?

Horváth: Nehéz erre válaszolni, mert edzéslehetőségünk nincs ott, tehát annyi sincs, hogy a mérkőzés előtt ott eddzünk egyet, viszont borzasztó hangulatos volt nekem ez a mezőkövesdi pálya a sok piros-fehér sállal, meg ahogy szurkoltak a szurkolók. Azt azért jobban el tudnám képzelni, mint a debreceni pályát, hogy ott játsszunk, mert azt nagyon hangulatossá lehet tenni.

Roland! Neked az, hogy otthon vagy idegenben kell pályára lépned, mennyire számít? Jó, a te játékodat meghatározza a csapat szerkezete vagy összeállítása. Mennyire számít mégis ez érzésben vagy szellemiségben?

Ugrai: Nyilván komfortosabb lenne, ha kész lenne az új stadionunk, de én a debrecenivel is meg voltam elégedve, személy szerint nagyon jó élményeim vannak onnan, de talán a mezőkövesdi az még otthonosabb. Valamennyivel kisebb stadion és jobban megtöltötték a szurkolók, a pálya minősége is elég jó.

amigeleken.hu: Épp azt szerettem volna kérdezni, hogy a kettő között van különbség?

Ugrai: A Debrecené az kicsit jobb volt, de mindkettő kifogástalan. Ha választani kellene, akkor a kövesdit választanám, de még egyszer mondom, mind a kettővel meg voltunk elégedve.

Feri, véleményed szerint előfordulhat az, hogy a Vasas ellen olyan hitehagyott társaság lép pályára, mint a Honvéd ellen?

Horváth: Nem szeretném, ha előfordulna, mert az megint egy visszaesés lenne. A legfontosabb az, hogy mindenki tükörbe tudjon utána nézni tiszta lelkiismerettel. Az, hogy mi lesz az eredmény, azt majd meglátjuk, de nagyon fontosnak tartom azt, hogy legyenek olyan játékosok, akiknek a 90 perc után kicsit le kell hogy üljenek a földre, hogy le tudjanak jönni a pályáról.

Kik nem játszhatnak és miért? Nyilván az eltiltottak Lipták és Elek. A többiek?

Horváth: Nikházit megműtötték tegnap. A szokásos sérültjeink sajnos, akik vannak, azon kívül nem tudom, hogy alakul. Egyelőre a keretet is nehéz lesz úgy betölteni, hogy 16 mezőnyjátékosunk legyen.

Gyakorlatilag az fog játszani, aki éppen egészséges, aki vállalni tudja a játékot. Nem is nagyon lehet gondolkodni ezen. Túl nagy variációs lehetőségeid nem nagyon maradnak. Lehet, hogy olyan 11 vagy 14 játékos marad a végére, akiket pályára lehet küldeni, amiben benne van az, hogy elpáholnak minket, akár több góllal is?

Horváth: Tartok attól, hogy a felszálló ágban lévő sorozatunk megtörhet itt, de az élet így hozta. Én gondolom, hogy nagyon sok versenyző, játékos haragszik azért, ha nem rakja be az edző a csapatba. Most sokan haragudtak hónapokig, itt a lehetőség, hogy megmutassák. Természetesen nem ezen az egy meccsen fog múlni bármelyik játékosnak is a megítélése, de amiben én bízok az az, hogy dacos játékosok lesznek a pályán. Engem nem zavar az, ha valaki odajön hozzám meccs után és azt mondja, ezt nem vetted észre? Én ennek csak örülök. Hogy minél nehezebb legyen összeállítani a csapatot. Ez az, amiben én bízok most hétvégén.

amigeleken.hu: Válogatott szünetben volt, amikor hét, kilenc vagy tíz játékos vett részt az edzésen. Javult a helyzet? Annak ellenére kérdem, hogy tudjuk, sok a sérült.

Horváth: Valamit javult. Igen. Volt olyan edzés, ahol 16-an voltunk. De ebben sok fiatal is van természetesen. Most ugye kiesett a Nikházi is, úgyhogy… Amióta én dolgozom, összesen nem volt ennyi műtét meg sérült.

amigeleken.hu: Most azért ezeket tegyük már tisztába, csak hogy mindenki tiszta képet kapjon. Jelenleg a műtöttek Nikházi, (Feri segít: Karan, Ternován, Tamás Márk. – a szerk.) ők négyen vannak, akiket megműtöttek.

Horváth: Mahalek, Oláh, Lázár… Tehát ha csak azt vesszük, hogy van hat belső védő a keretben, és most pillanatnyilag egy áll rendelkezésre, aki tényleg belső védő… Még azt se mondhatom, hogy nem volt erre felkészülve a keret, de hat belső védőből egy, azt nagyon nehéz megoldani. Vagy valakit olyanba belekényszeríteni, amit eddig nem nagyon játszott, plusz egy ilyen csapat ellen, aki vezeti a tabellát. Itt beszűkülnek a lehetőségek a cserére, a variálásra nem csak ezen a meccsen, más meccsen is. Plusz ugye a légiósok aránya a magyar játékosokkal szemben, az sem a legjobb, úgyhogy nehéz. Nem akarok sírni, kimegyünk, aztán…

amigeleken.hu: A műtöttek valószínűleg nem fognak az utolsó őszi fordulóra sem felépülni, így marad az a remény, hogy akik „félig-meddig” sérültek, azok fognak tudni játszani a Gyirmót ellen?

Horváth: Igen. Az eltiltottjaink visszajönnek, úgyhogy ha azt a csapatot, amelyik eddig jól szerepelt, annak nagy részét föl lehet tenni, akkor szerintem van esélyünk bárki ellen. Így is van esélyünk most is, de ez egy kicsit lutri.

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

57. cz |Válasz erre: 56. tb
2016-12-03 15:01:39 Lila öves, Tag
ML megy Tarsoly mellé, ha az élet azt kívánja!
56. tb |Válasz erre: 47. bohumil-stejskal
2016-12-03 13:45:06 Piros öves, Őstag
Ez így oké is lenne, ha ML tényleg egy felkapaszkodott üzletember lenne. Ehelyett csak vagyonkezelő, aki biztosítja a saját lábakat.
55. toki* |Válasz erre: 54. samanhegy
2016-12-03 09:59:32 Fekete öves, Veterán
Igaz! Isten éltessen Ferkó!
54. samanhegy
2016-12-03 09:10:16 Piros öves, Őstag
A csapatnak üzenem, hogy az edzőnk névnapjához méltóan, egy győzelemmel illene távozni Budapestről! Isten éltessen Feri!
53. portugal
2016-12-03 04:23:56 Barna öves, Őstag
na, pont beszéltem vele. B ooka gond van. És eladó. Van vevő is.akklor már nyugi van?
52. isten |Válasz erre: 51. tomi87
2016-12-02 21:37:58 Barna öves, Fanatikus tag
Azt tudom. Ennek függvényében irónikus volt a kérdésem. Csak nem tudom miért fizetjük. Télen kölcsön kell adni, térjen észhez, találjon magára, nyáron meg jöhet vissza ha ezek megtörténtek.
51. tomi87* |Válasz erre: 50. isten
2016-12-02 20:26:31 Fekete öves, Veterán
Már egy ideje a tartalékok között van. (NB3)Hétvégén gólt is rúgott.
50. isten
2016-12-02 20:11:16 Barna öves, Fanatikus tag
Láttam Griffet a városban. Tehát még itt van. 2 kérdésem lenne.
1. Miért van még itt?
2. Ha itt van, miért nem játszik (edzőtől függetlenül)?
2016-12-02 19:07:02 Lila öves, Fanatikus tag
mondhat itt bárki bármit, BOHÓCOK VAGYUNK ezzel az egész szabályosdival....mi leszünk a legnagyobbak....gyertek meséljetek még.....
48. mávtelep |Válasz erre: 46. Thurzó
2016-12-02 17:23:16 Narancs öves, Lelkes újonc
Tudod a közhiedelemmel ellentétben a pénznek igenis van szaga.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...