Banner

Sajtótájékoztató vágatlanul - 2. rész

Szerző: objektív | 2017-08-19 11:11:00

amigeleken.hu: Egyébként – csak úgy kiegészítésként – akár Németországban vagy Dániában volt már olyan a környezetedben, hallottál olyat, hogy az egyik klub szurkolóit beengedik a stadionba, a másikét pedig nem?

Bódog: Olyanra már volt példa, hogy kupamérkőzésen – mivel extrém eset volt – a két szurkolótábort a két idegenbeli mérkőzésre nem engedték be, vagy különböző szektorbezárások vannak. De ez 40-50 ezer embernél, ha egy szektort lezárnak, akkor azért van hangulat. A legjobb példa most a Videoton mérkőzése. Erre tudnám azt mondani, hogy az MLSZ is miért nem csinálja azt, mint az UEFA, hogy például a Honvéd zártkapus mérkőzésére az izraeliektől is bemehetett 3-400 ember. Most tőlünk ugyanúgy be lehetne engedni. Ebben az a baj, hogy nem csinálsz semmit diósgyőri szurkolóként, és mégis mi vagyunk megbüntetve. Itt érzem egy kicsit sántának az egész történetet.

amigeleken.hu: Mennyivel tetszett jobban ez a múlt heti felállás és a játék? És most együk félre az eredményeket, kifejezetten a mutatott játékra gondolok.

Bódog: (nevet – a szerk.) Ég és föld! A két mérkőzés között hatalmas különbség volt, mivel Balmazújvárosba mindenhova késve értél oda, agresszivitás nulla, a párharcokat elveszítetted, sprintben nem közlekedtünk. A Puskás ellen azért többé kevésbé megvoltak azok a dolgok, amiket kértünk. Ugyanakkor hibák is voltak. Volt egy olyan része 1-1 után a 2. félidő közepén, amikor nem feltétlenül nekünk állt a mérkőzés. Az első félidőben kaptunk egy pontrúgásból egy olyan szerencsétlen gólt, amire a csapat abszolút pozitívan reagált, és büszke voltam a játékosokra, hogy olyan szinten visszajöttek a mérkőzésbe, hogy el is tudtuk volna dönteni, a helyzeteink alapján. Ha összehasonlítjuk a két mérkőzést, akkor hatalmas különbség volt a balmazújvárosi és a Felcsút elleni mérkőzés között.

amigeleken.hu: Nem felhánytorgatásként, de a balmazi meccs után mára sikerült levonnod a következtetést, hogy azok a sprintek, futások, bemozgások miért nem valósultak meg? Felkészülésbeli, erőnléti probléma esetleg, amire akkor nem számítottál, hogy kijön?

Bódog: A múlt héten ezt kérdeztétek, és megpróbáltuk akkor ezt megválaszolni, hogy mi volt az a hiba. Nem voltunk agresszívak, messze álltunk, nem voltak meg a sprintek. Ha a párharcokban minden negyediket nyered csak meg… De amellett természetesen mi is felraktuk saját magunknak a kérdőjelet, hogy mi az, amiben jót akartunk, változtattunk és mégsem úgy sikerült. Ebben nem csak a játékosok voltak a ludasak, benne volt az edzői stáb is. Nincs ezzel semmi gond, közösen visszük el a balhét. Nem elfelejtve, hogy nekem is volt játékosként rossz meccsem, több rossz meccsem volt, mint jó meccsem. De az ember attól függetlenül a párharcba úgy megy bele, hogy jó, ha azt megnyeri.

amigeleken.hu: Épp ezért kérdeztem, mert ez megváltozott a múlt heti mérkőzésre… Mert az előző meccsen elég nagy árnyalatbeli különbség volt a mutatott játékok között.

Bódog: Ha lassú vagy, nem érsz oda párharcba, akkor meg se tudod vívni. Vagy ha egy ütemmel később érsz oda, nem olyan a pozíciód, akkor is sansztalan. De így, ahogy mondod, lehetett látni, hogy ez az agresszivitás teljesen más volt. remélem, hogy ez a hét ugyanolyan lesz, mint a múlt heti.

amigeleken.hu: Testben kellett frissíteni inkább, vagy a fejekben?

Bódog: Nem hiszem, hogy frissítettünk olyan sokat testben, mert inkább többet edzettünk, meg intenzívebb volt az a hét.

Nagy: A keddi volt egy kicsit…. Volt futás, minden héten van sprint, ami szerintem kell is, hogy a test is fel legyen rá készítve. Ma frissítettünk először, volt egy könnyebb edzés.

amigeleken.hu: Hogy lehet ebben a hőmérsékletben játszani? A lelátón is marha nehéz…

Bódog: Ha abból indulok ki, hogy most csak 30 fok van, két héttel ezelőtt meg 40 fokok voltak… Parádés az időjárás. 20:30-kor fogunk játszani, esti meccs lesz, úgyhogy az időjárásra nem lehet fogni.

Tamás, nekem nagyon tetszett ez a múlt heti játék. Egész mást kell játszani a csapatnak, ha Makraiék vannak a pályán, mint amikor Szarkáék?

Bódog: ha megnézed, felépítésükben is teljesen más típusúak. Ők azért mozgékonyabbak, kicsiben sokkal ügyesebbek – idézőjelbe téve ügyesebbek – mert egy Ugrait nem tudsz összehasonlítani egy Szarkával, mert Ugrai álló helyből is olyat tud csinálni, hogy tudod, hogy mi fog következni, de nem tudod megakadályozni. Ezen a mérkőzésen pont erre volt szükségünk. Én úgy gondolom, hogy Tibi is és ők is éltek a lehetőséggel, amikor ezt megkapták. Játszottak, jól játszottak, megvoltak a sprintek, úgyhogy… Mindig lehet finomítani az ő játékukon is, ez egyértelmű. De sokkal veszélyesebbek voltak, mint az előző hetekben a Szarka és a Nicos páros, ez egyértelmű.

Tibor, ideges voltál, majréztál, vagy teljesen nyugodtan léptél pályára?

Nagy: Mondtam is a feleségemnek otthon, hogy nem tudom, mikor volt utoljára ilyen drukk bennem, mint ezelőtt a meccs előtt. Kifejezetten arra figyeltem az utolsó egy napban, hogy ne pörögjek túl, és a védekezés részét tökéletesen meg tudjam oldani. Ahogy jönnek a meccsek, majd az előre játékban is sokkal többet fogok tudni mutatni.

Jobb így pályára lépni, hogy nem a saját csapatodat tartják esélyesebbnek?

Nagy: Én ezen nem szoktam gondolkozni. Az edzőnk elképzel egy dolgot, én arra koncentrálok, hogy ezt meg tudjam oldani. Nem gondolkozok az ellenfél játékán. Persze, ha az edző mondja, hogy erre meg arra figyeljünk, akkor rendben van, de… Esélyes, nem esélyes, ez a csapat bizonyította már, hogy bárkit meg tud verni. Ahogy tavasszal az meg is történt.

Tamás, tervezel az Újpest ellen változtatásokat?

Bódog: (nevet – a szerk.) Kicserélem a másik felét. Mindenki jó állapotban van, föl vagyunk készülve. Megpróbálom megtalálni a legjobb megoldást. Kitl Miklósnak van egy kisebb rúgás a lábán, ő külön edzett az utolsó 2 napban, de azon kívül mindenki jó állapotban van. Hónapok óta ezt mondom, de így is van, úgyhogy le a kalappal. Se izomsérülés, hála Istennek se olyan komolyabb rúgás… Az ivánka Patriknak – aki ingázik az NB3 és az NB1 között – neki van egy olyan sérülése, ami nem teljesen gyógyult meg. most már edz a csapattal, talán tud is játszani az NB3-ban. Ritkán tapasztaltam az elmúlt években, amióta a futballban vagyok, hogy ilyen jó állapotban van egy csapat és ilyen kevés sérülés lenne.

A zártkapura visszatérve… Ilyenkor minden mondat hallatszik, amit te mondasz, azt hallja az ellenfél is. Amit adott esetben egy másik meccsen nem. Ebből a szempontból szerintem más lesz. Itt a lélegzet is hallatszik szinte.

Bódog: Abból a szempontból jó lesz, hogy nem lesz az embernek torokfájása, nem fogsz berekedni. Ennek megvan a pozitív és negatív oldala is, mert az ellenfélnél ugyanez van. Ők is jobban hallják egymást, mi is jobban halljuk, amit az edző reagál. Úgy gondolom, ezt ki lehet, és ki is fogjuk zárni, hogy abszolút csak a mérkőzésre tudjon a csapat koncentrálni. Azt tudjuk, hogy mögöttünk…. Amikor Balmazújvárosban voltunk, akkor is csak 300 embert engedtek be. Most tudom azt, hogy azok, akik mögöttünk állnak – az embernek eszébe jut, hogy ott ülnek és nézik a Szinva teraszon a mérkőzést. Tudom, hogy velünk lesznek. Érdekes lesz, különleges lesz, de a végére remélhetőleg lesz miért ünnepelni. Szurkolók nélkül is.

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

26. czinege
2017-08-19 19:54:46 Lila öves, Tag
A fiatal ajánlással az a nagy probléma az én véleményem szerint, hogy az NB1-ben mindenkinek a legjobb csapatával kellene felállnia minden meccsen, hogy versenyre kényszerítsék egymást, ezáltal is fejlesztve a színvonalat.
Az NB1-ben ne legyenek már nevelôegyesületek, akik csak a pénzkeresés miatt vannak ott. Ezzel pont az ellentétjét érjük el mint amit szeretnénk.
25. Borsodi Bányász* |Válasz erre: 22. Bobák Kornél
2017-08-19 19:08:33 Fekete öves, Veterán
Embere válogatja kinek mi a bonyolult. :)

Azért kis hazánkban van pár olyan ember, aki tud számolni. Ha kell számoljanak tízen vonják le a legnagyobbat és a legkisebbet a többit átlagolják, ha másképp nem megy :)
24. tabak |Válasz erre: 22. Bobák Kornél
2017-08-19 19:03:55 Piros öves, Őstag
Igen a többi bonyolult... :)
23. tabak |Válasz erre: 20. Borsodi Bányász
2017-08-19 19:03:21 Piros öves, Őstag
A megjelent nézőszámos dolgot egyszer már bedobtam, Hemi papa be is sértődött, akkor még fasirtban volt az ultráival, egyszerűen lehülyeségezte, pedig ez tényleg egzakt dolog lenne. Fehiritené a költségvetéseket, ösztönözné a klubokat, hogy minél több nézőt csalogassanak be a stadionokba!
22. Bobák Kornél* |Válasz erre: 20. Borsodi Bányász
2017-08-19 19:02:42 Fekete öves, Veterán
Minél bonyolultabb, annál rosszabb.
21. tabak |Válasz erre: 19. tabak
2017-08-19 18:58:20 Piros öves, Őstag
Megis csak vicces, hogy a másodosztályban több meccset játszanak a csapatok, 38:33, ezért is nem lehet osztályzót játszani velük! De az elsőosztályban kellene egy alsó/felsőházi rájátszás + 1 ötös körrel egyenlíthetne az nb1 és akkor már lehetne osztályzókat játszani. Mondjuk lenne nagy sírás, hogy milyen sok meccs van, nagy a terhelés... ;)
2017-08-19 18:57:51 Fekete öves, Veterán
Kitalálhatnánk közösen, hogy mi lenne a legjobb pénzelosztási mód. Aztán ezt el lehet küldeni a csapatoknak és lobbizni az mlszben érte. Persze mindent megindokolva, hogy miért.

Az enyém kezdésnek az lenne, hogy ahány megjelent néző van, az alapján osztódjon mondjuk a közös pénz fele.
A másik fele pedig egyrészt a TV nézetsség arányában elsősorban, utána lehetne ilyen fiatal és légiós elosztásokat is figyelembe venni. A fair play is bejátszhat valahogy, a legkevesebb lapot kapó csapat kaphat plusz pénzt év végén.

Aztán lehetne pontozni is ami szintén a közönségnek van szép játék címén. Kaput eltaláló lövések száma, minősége egy hazaadásszerű gólra tartó lövás egy pont. Be a ficakba 30-ról 10 pont. kapus kivéd egy nagyot 10 pont. Rálövi, bedobás! hasonló csodás megoldások -5 pont :)
Ha már eredménytelen a focink legalább lássunk szép megoldásokat, vagy kísérleteket. Ez a pontozás is érjen pár milkát meccsenként.

A lényeg, hogy ne szubjektív legyen a dolog, hanem bárki által leellenőrizhető és újraszámolható, így nem az mlsz adná, hanem a csapatok teljesítenének valamit érte.
19. tabak |Válasz erre: 18. czinege
2017-08-19 18:33:36 Piros öves, Őstag
Persze, nem oldaná meg a több meccs, de egy lépésnek jó lenne elorefele. Ha a kovesdre gondolsz, az csak duma volt, Balmazban meg nincs pénze az önkormányzatnak a pálya karbantartására. Erre mondom a műfűvet. Most már olyan minőségűek vannak, amik igazán nem okoznak sérüléseket. A Young Boys(Svájc!!!) is műfűvön játszotta a play off meccsét, de lehet, hogy a cszka stadionra gondoltak? Csak belenéztem a sport tévé BL összefoglalójába... nem kéne mindenhova igazi fű és akkor már meg is van oldva a teli szünet lerövidítése.

A légiós ajánlás most már tényleg hülyeségnek tűnik. Olyan fizetések vannak, hogy komolyabb légiósok is eljönnek Magyarországra, nem kell attól felni, hogy olcsón elárasztják a légiósok az nb1-et, vagy csak válogatott játékosokat lehessen igazolni, vagy mittudomén! Bódog azert így id megoldja!?

A fiatal ajánlást megtartanám. Amely klubok felvállalják a quázi nevelő klub státuszt, kapjanak több pénzt, a többiek ugyanabból az alapból kevesebbet.

Egy kiesőhelyet mindenkepp osztalyzoval kellene eldönteni, régebben is ezt mondtam, de nem elvetélt ötlet mindkettő esetében. Feljutni nem lenne könnyű...

A politikai elitet sem lehet lecserélni, utópia.
18. czinege |Válasz erre: 16. tabak
2017-08-19 18:03:45 Lila öves, Tag
Persze, nem is vitatkozom, egyetértek hogy több meccs kellene. De pont arra akartam rámutatni hogy már így is van olyan klub aki sír a pálya túl nagy igénybevétele ellen.
Ha eljutnánk oda hogy mindenkinek olyan stadionja legyen mint ami nekünk lesz akkor az idôjárás és a pályaminôség nem lehet kifogás.

Mondjuk szerintem több meccs sem fog segíteni egymagába. Sok mindenen kellene változtatni. A fiatal és légiós ajánlás nagyon rossz irányba viszi a dolgokat. Az is hogy sok csapat minden évben lecseréli a kezdôjét és elkezd újra építkezni. Az hogy a kiesôknek el kell küldeniül az összes légiósukat mert az NB2-ben nem játszhatnak. Egyszerûen nincs folytonosság ami alap az elôrelépéshez.
Az én megoldásom az lenne, hogy a 12 csapat nem olyan sok hogy minden szezonban legyen 2 kiesô. Nálam egy se lenne, a két utolsó osztályzót játszana az NB2 elsô kettôjével. Igy jobban megvédeném azokat a csapatokat akik beleöltek egy csomó pénzt és munkát egy elsô osztályú csapatba, és leredukálnám az ingázókat.
Eltörölném a légiós és fiatal ajánlást, és az alapján adnák támogatást hogy mennyi új játékost igazolt a klub egy szezonban. Ha mondjuk 10-nél többet egy év alatt ( nyári és téli igazolási szezon összesen ) akkor nem kapnának semmit. Viszont az utánpótlásból feljhozott játékosok nem számítanának új igazolásnak.

De ôszintén, igazából egyetértek azzal a hozzászólóval aki azt vetette fel hogy legyen minden amatôr.. sokkal rosszabb nem lehetne.
17. tabak |Válasz erre: 16. tabak
2017-08-19 17:32:32 Piros öves, Őstag
Ahol meg nem megy, műfű.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...