Banner

Sajtótájékoztató a Vasas elleni mérkőzés előtt

Szerző: objektív | 2018-03-15 18:33:00

A Vasas-DVTK mérkőzés kapcsán megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a klub ma reggel. A kérdésekre Bódog Tamás és Óvári Zsolt válaszoltak.

Az üdvözlés után Demkó Norbert tette fel az első kérdést. Kétszer legyőztük már a Vasast, Sikerül-e harmadszor is?

Bódog: Bízok benne. Azért készülünk, azért edzünk. A csapatban eltiltott nincs, sérültünk olyan szinten nincs, úgyhogy jó érzésekkel utazunk Budapestre.

Óvári: Én nehezebb mérkőzésre számítok, mint az előző kettő volt, úgy láttam, hogy jobb formában van a Vasas, de minden mérkőzés más, próbáljuk mi is a legjobbat kihozni magunkból, remélem, hogy most is sikeresek leszünk.

amigeleken.hu: Gratulálunk a győzelemhez.

Bódog: Köszönjük.

amigeleken.hu: Nem kaptunk gólt, így a helyzet nagyon ideális a visszavágóra. Egy jó első félidőt játszottunk, de a második nem tetszett. Mi volt ennek a felemás játéknak az oka?

Bódog: Igen, az első az jó volt. Úgy gondolom, uraltuk a mérkőzést. A második félidőben is akartunk, csak ott előjöttek azok a hibák, hogy amikor eleve hátrébb akarod vonni a pressing-zónát, ahol letámadsz, vagy elindítod a labdaszerzést, az nem működött. Vagy a csatárok álltak magasabban, vagy a védők mélyebben, vagy a távolságok nagyok voltak. Nem egységként mozogtunk, nem volt meg az a szorítás az ellenfélen, mivel nem voltunk egységesek. Ilyen néha előfordul. Attól függetlenül a csapatnak az akarat az ott volt, azt lehetett látni, lehetett érezni az erőt is. Kicsit hiányoltam, amit a játékosoknak is mondtam, hogy a pontrúgásoknál lehet jobban figyelni, mind támadásban, mind védekezésben, de ezt a hétvégére ki tudjuk javítani.

amigeleken.hu: Lassan körvonalazódik a kupa negyeddöntője, elődöntője. Mennyire gondolkodtok akár egy kupadöntőben? Mennyire tervszerű ez?

Bódog: Ez a ti feladatotok, hogy álmodozzatok. A szurkolóknak, újságíróknak lehet nagyobb célokat is szem előtt tartani. Nekünk mindig - és ez nem csak sablon, ez tényleg így van – a következő mérkőzés a legfontosabb, mert ha már azon gondolkozol, hogy döntő, akkor pottyansz ki a következő körben. Nem jutottunk még tovább. Az, hogy lépéselőnyben vagyunk, az szép és jó, de attól függetlenül a visszavágó nehéznek ígérkezik.

amigeleken.hu: Zsolt, mit gondolsz erről?

Óvári: Ugyanezt gondolom. (nagy nevetés – a szerk.)

amigeleken.hu: Tamás, túl vagyunk a kétharmadán, a múltkor is kérdeztelek ezzel kapcsolatban. Előre négy pont a dobogó, hátra öt pont a csont kieső. Hol tartunk most, helyünkön vagyunk? Épp emiatt a sűrű mezőny miatt nehéz nagyot lépni felfelé is és lefelé is, de egy jó széria után elérhető távolságba kerül a dobogó is, és most itt a másik lehetőségről ne beszéljünk. Mennyire van ez a fejetekben?

Bódog: Óva intek mindenkit attól, hogy… Persze, a szurkolóknak ez szabad, nincs ezzel semmi baj. De a játékosoknak reálisan kell nézni azt, hogy nem csak előre, hanem hátrafele is gyorsan történnek a dolgok. Ha így kérdezed, hogy milyen volt az eddigi év, az eddigi szezon, vannak bennem hiányérzetek. Az egyértelmű, hogy több volt bennünk nagyon sok mérkőzésen. Teljesen mindegy, hogy mi miatt történtek olyan vereségek, amik elkerülhetőek lettek volna, vagy hiába domináltunk, nem tudtunk pontot szerezni. Természetesen voltak olyan mérkőzések is, amikor nem játszottunk úgy, ahogy terveztük, vagy nem az a játék jött, amit gyakoroltunk, amit viszont szerettünk volna látni. Abból indulok ki, hogy a tavalyi évhez képest előreléptünk, fejlődtünk, de még messze nem vagyunk ott, ahova el szeretnénk jutni.

amigeleken.hu: Most már az új játékosok kvalitásait, teljesítményét nem csak videókról, edzésekről ismerheted, hanem éles mérkőzéseken is tesztelve lettek. Hogy vagy velük megelégedve?

Bódog: Harmonikusan beilleszkedtek ebbe a csapatba, a közösségbe, de tudnak többet.

amigeleken.hu: Tehát többet vársz tőlük…

Bódog. Abszolút. Mindenkitől.

amigeleken.hu: Ha már a játékosoknál tartunk, Makrairól szeretnék kérdezni. Lehet róla tudni valamit?

Bódog: Annyit, hogy jön edzésre. Tudunk róla mindig mindent. Ugyanúgy, ahogy az összes többi játékosról tudunk mindent. Ami vele kapcsolatos, hogy van egy erős, hosszú keretünk, és pillanatnyilag azok a csatárok, akiket játszatok, előtte vannak, ugyanúgy, akik a padon vannak. A Gabi hozzáállása rendben van, úgyhogy nem kell semmiféle szenzációt keresni. Az, hogy valaki nincs a keretben, az egy teljesen természetes dolog, amit az edzőnek el kell döntenie, mert 25 főt nem lehet elvinni minden mérkőzésre. Gabi csinálja a dolgát, az NBIII-as csapatban jól játszott, úgyhogy… Jön a következő két hét, amikor válogatott szünet lesz, ugyanúgy meg tudja mutatni azt, hogy mire képes. Az elmúlt időszakban volt egy versenyhelyzet, ami alapján kialakult az a keret, aki a mérkőzésekre utazik. Azok a csatárok, akik a keretben vannak, azok előtte többet mutattak. Abszolút egy olyan konkurenciaharc van belül – hála Istennek - ami egy egészséges és jó dolog.

A DVTK TV összefoglalóját itt láthatjátok:

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

33. toki* |Válasz erre: 7. objektiv
2018-03-16 16:18:06 Fekete öves, Veterán
Köszi a tájékoztatást. ;)
32. achilleus68 |Válasz erre: 22. v1910
2018-03-16 15:19:22 Piros öves, Őstag
Makrai a hétvégén a tarcsiban is gyengén muzsikált, köze nincs az első csapathoz, hiába rúgott egy gólt
31. toki* |Válasz erre: 30. isten
2018-03-16 08:25:43 Fekete öves, Veterán
Ezen már én is gondolkodtam. Lehet el fog maradni.
30. isten
2018-03-15 20:51:33 Barna öves, Fanatikus tag
Nehogy elmaradjon a meccs a várható hó miatt.
29. pinta
2018-03-15 19:29:51 Lila öves, Tag
Tisztelt Szerkesztők!
Mivel nincs külön poszt, ide írom: a Facebook oldalatokra kitett fotón a stadion nagyon impozáns, szinte kész van!
Viszont láthatóan nem sikerült még a székeket (fehéreknél feltűnő) függőlegesen beigazítani - ökörhugyozás szindróma...
Nem a legfontosabb szempont, de csak szebb lenne, ha stimmelne a vonalazás a letátó székezésében. Esetleg nem tudjátok, tervben van a kiigazítása?
Köszi!
28. kempes
2018-03-15 18:32:21 Piros öves, Veterán
Kettős mérce, a szokásos, kb. mindig a rendezőt szokták többre büntetni.
27. vebgy*
2018-03-15 18:23:34 Fekete öves, Veterán
A klub egyébként mondjuk tíz százalék szidalmazás adót hozzátesz a az új stadion jegyeihez és meg van oldva...mert szidalmazás az mindig lesz. Életszerűtlen színházban gondolkodni futballmeccs kapcsán. Ha bemutogat nekem bárki az ellenféltől az megkapja a magáét - nyilván a neki legfájdalmasabb módon. Bár éppenséggel az afrikaiaknál nekem nem a huhogás jut eszembe sosem, hanem szépen demokratikusan úgy mint bárki másnál, hogy kapd be jóarc...:D
26. johny*
2018-03-15 18:08:40 Fekete öves, Veterán
Vajon a huhogók összedobják az egymilliót? Vagy szeretett klubjukra hárítják a büntetés rendezését?
25. vebgy* |Válasz erre: 23. tomi87
2018-03-15 17:59:24 Fekete öves, Veterán
Sok lesz az a pogihoz...
24. vebgy* |Válasz erre: 22. v1910
2018-03-15 17:59:04 Fekete öves, Veterán
Például ezt ki lehetne próbálni...persze így bajnokság közben nem az igazi. Bacsát most én nem hagynám ki...

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...