Banner

Sajtótájékoztató a Paks elleni mérkőzés előtt

Szerző: objektív | 2018-02-23 16:57:00

A szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatót ezúttal is Demkó Norbert nyitotta meg. A sajtótájékoztatón Bódog Tamás és Dušan Brković válaszolt a kérdésekre. Az amigeleken.hu kérdéseit olvashatjátok az alábbiakban.

amigeleken.hu: Milyen tanulságokat lehet leszűrni a kupameccsből? Igaz, a kettő egész más, hiszen az egyik bajnokság, a másik kupa, amit egy alacsonyabb osztályú csapat ellen játszottunk. Mennyire voltál elégedett ezzel az eredménnyel, illetve mennyire lehet ezt átmenteni hétvégére? Van-e egyáltalán érdemi összefüggés a két meccs között (Vác és Paks – a szerk.) abból a szempontból, hogy játékban hogy állunk, vagy bármilyen más aspektusból?

Bódog: Ha abból indulok ki, hogy pár NB1-es csapatnak nagyon nagy nehézséget okozott az alacsonyabb osztályú ellenfél ellen szerepelnie, akkor úgy gondolom, ez nem egy rossz eredmény. Na most a mi játékunknak nem tett annyira jót ez a rossz pálya, legalábbis ez a mély talaj. ha normális körülmények között tudtunk volna játszani, akkor sokkal jobban tudtunk volna dominálni. Amellett természetesen, hogy a váciak is abban bíztak, hogy jobb pálya lesz. Nyilatkozták is, hogy ők is úgy érzik, hogy jobb lett volna, ha jobbak a körülmények. De mindkét csapat így érezte, nem tudom hogy alakult volna. Mindenesetre a 2-0 ezen a pályán és ezekkel a lehetőségekkel rendben volt. Örültem volna én is, ha többet rúgunk, de eléggé le volt egyszerűsítve, le volt butítva az a játék, ami játszható volt ezen a mérkőzésen.

amigeleken.hu: Változik-e ősszel a játékunk, és ha változik, akkor miben? Gondolok itt az új igazolásokra. Érkezhetnek velük együtt esetleg új stílusjegyek, új játékelemek rájuk alapozva?

Bódog: A játékelemek nem a játékos fejéből pattannak ki, hogy hozunk egy játékost és ő mondja nekünk, hogy mi lenne az ésszerű játszani, hanem én inkább abban látom a megoldás kulcsát, hogy az, amit eddig csináltunk, esetleg jobban fog működni. Jobban összeszoktunk, többet gyakoroltunk. A játékosok jobb állapotban vannak, jobban értik esetleg… Azokat a hibákat, amiket elkövettünk, talán nem követjük el… Ennek az egésznek ez lenne a lényege, hogy lépésről-lépésre haladunk és egyre jobb lesz az a játék, amit szeretnénk játszani. De amellett persze, mindig lesznek hibák, úgyhogy lesznek olyan fázisai a mérkőzésnek, ahol esetleg az ellenfél fog dominálni. Én abban bízok, hogy azért másmilyen lesz ez a mérkőzés, mint a keddi kupameccs, hogy a pálya talaja biztosítja számunkra azt a játékstílust, amit szeretnénk játszani.

amigeleken.hu: Hogy vagy megelégedve az új igazolásokkal, illetve ami még érdekelne, hogy hogy kerültek ők képbe?

Bódog: Dusannál elég egyszerű volt a történet, mert őt az NB1-ből ismertük, tehát messzire nem kellett menni. A másik két játékos ajánlva volt menedzseren keresztül. Ez úgy szokott lenni, hogy beajánlanak ezer játékost, azok közül elkezdünk szortírozni, elkezdjük megnézni azokat a játékosokat, akiket úgy gondoljuk, hogy használhatóak, vagy valami miatt ebbe a csapatba passzolnának. Utána, ha le volt szűkítve ez az 1000 játékos 950-re, akkor megpróbáltuk ezeket nagyító alá vetni, és tényleg úgy választottuk ki, hogy ki az, aki passzolna ebbe a játékstílusba, ki az, akiben van valami különleges. Ez alapján hoztuk ide ezt a két játékost.


fotó: dvtk.eu

amigeleken.hu: Hogy vetted észre, mennyire sikerült nekik akklimatizálódni, már amennyire lehet ennyi idő alatt?

Bódog: Én úgy gondolom, abszolút. A Serhii alapból egy nyitott személyiség, aki örül, hogy itt lehet, és látszik rajta az, hogy napról-napra jobban érzi magát, és abszolút tetszik neki, hogy itt van ebben a városban, ebben a klubban. Úgy gondolom, a sebességével, a hozzáállásával, az akaratával, agresszivitásával ő lendít a játékunkon. Florentnak kicsivel lassabb ez a történet, szerencsésebb lett volna, ha ott lett volna ebben a téli edzőtáborban, az erőnléti edzőtáborban, ahol jobban be tudott volna illeszkedni ebbe a közegbe. De abszolút ő is egy olyan pozitív hozzáállású, beállítottságú ember, aki nem csak játékban, hanem emberileg is ennek a csapatnak a meghatározó része tud lenni. Látszik rajta, hogy fiatal, akar még valamit, van benne tűz. Nem megelégedett játékos. Én úgy gondolom, hogy a 3 játékos, akit tudtunk hozni, az mindenképpen erősítés a csapat számára.

Dusan: A Diósgyőr nem ismeretlen csapat számomra, hiszen jó pár éve Magyarországon játszom. Nagyon sok segítséget kaptam a szakmai stábtól, a játékostársaktól, a klubban dolgozóktól és nagyon jól érzem magam Diósgyőrben.

Bódog: És természetesen teljesítmény van mögötte. Mert ő azért ugyanolyan pozitív beállítottságú… Amit mi kerestünk, olyan játékost találtunk. Ő azért le tudja darálni az ellenfelet, ha kell és hozzá tud tenni a játékunkhoz.

amigeleken.hu: Még annyit az igazolások kapcsán, hogy 3 külföldi játékost igazoltunk. Velük együtt azt hiszem, 6 légiós lett így a csapatban. Szarka Ákos és Karan magyarnak számítanak. (Bódog helyeselt – a szerk.) Így akár felmerülhet, hogy nagy részük talán egyszerre is pályán lehet bizonyos mérkőzéseken? Mennyire volt tudatos, hogy külföldieket igazoltunk?

Bódog: Jó játékosokat kerestünk. Az, hogy külföldön találtunk jó játékosokat, az a magyar piacnak a… A… (keresi a szavakat – a szerk.) Nehézsége… Ez egy ideális szó. De játszunk a Fradival, Vidivel kétszer-kétszer, vannak kupameccsek, úgyhogy van elég mérkőzés, ahol mind az 5 külföldi játékost tudjuk játszatni. A 6-ból 5-öt tudunk játszatni hogy jobban fogalmazzak. Ezzel nem lesz gond szerintem. Nincs 12 külföldi játékosunk. Próbáltuk mi is kordában tartani a költségvetést.

amigeleken.hu: Most meglesznek a versenyhelyzetek - amikről beszéltünk szezon elején - a posztokra?

Bódog: Abszolút. Nem csak bizonyos posztokra, hanem az összes posztra, hála Istennek. Úgy gondolom, hogy nem mennyiségben, hanem minőségben erősödtünk. És ez nagyon fontos azért, hogy a konkurencia, az a belső szelektáció meg legyen a csapaton belül, hogy egymást hajtják, űzik, és nagyon jól tudja az egyik játékos, hogy ha nem teljesít, akkor jön a másik mögötte, akkor az kapja meg a lehetőséget, az fog élni a lehetőséggel. Pillanatnyilag ezt a lépést megcsináltuk, én úgy gondolom, erősebbek, jobbak vagyunk, mint voltunk, de úgyis az eredmények döntik el, hogy igazam van-e vagy sem.

amigeleken.hu: Makraival kapcsolatban még egyet kérdeznék, ha már a játékosoknál tartunk. Ő tiszta lappal indul? Vele most minden rendben van?

Bódog: Mindenki tiszta lappal indul. Az újságírók ugyanúgy tiszta lappal indulnak, úgyhogy… (nevet – a szerk.) Nem, a Maki abszolút… Amit kérünk, azt csinálja, edzésen odarakja magát teljesen. A hozzáállása jó, nincsen rajta kivetnivaló. A csatároknál is hál’ Istennek megvan az a konkurenciaharc, ami nem jelenti azt, hogy valakinek automatikusan bérelt helye lenne. A Gabi fölvette a kesztyűt és a hozzáállása pillanatnyilag rendben van.

amigeleken.hu: Ki az, akit egyénileg kiemelnél? Aki mondjuk a legnagyobbat lépte előre fejlődésben? Van ilyen? Meg lehet nevezni?

Bódog: Egyénileg nem emelek ki szívesen senkit. Fölösleges, mert tényleg mindenki fejlődött meg jobb lett, bízom benne. Nincs értelme valakit kiemelnem, mikor mindenki pörög és 100%-ban hozza azt, amit tud.

amigeleken.hu: Van a játékosokban egyfajta visszavágási vágy ilyenkor? (A szezon első Paks elleni meccsét 4-2-re veszítettük el hazai pályán – a szerk.)

Bódog: Biztos. Legalábbis bennem van. Biztos vagyok benne, hogy a játékosokban is van, mert ez egy fájó vereség volt, ahol mindent megtettél, jól játszottál, és a végén mégis úgy jöttél le a pályáról, hogy semmi nem volt a kezedben. Ezeket a dolgokat kell elkerülni, ezért kell még többet tenni, azokat a helyzeteket, amik adódnak, azokat berúgni és a körülményeket úgy befolyásolni, hogy a végén a mérkőzést meg tudjuk nyerni. De biztos, hogy bántja őket, mert emlékeztetve lettek arra, hogy azt a mérkőzést annak ellenére, hogy jól játszottunk, elveszítettük.

A DVTK TV felvétele itt tekinthető meg:

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2018-02-25 20:26:40 Lila öves, Fanatikus tag
Ez a sajtòtàjékoztatò is egy faszsàg...egyben vagyunk...megbakarunk meg szenzàciòs a hozzààllàs....az a fenét. Focizni kellene màr
3. objektiv |Válasz erre: 2. kgabi
2018-02-23 19:25:54 Fekete öves, Őstag
De. Épp készül a cikk.
2. kgabi
2018-02-23 19:19:33 Barna öves, Fanatikus tag
Tippjáték nem lesz. :-).
1. diodio
2018-02-23 19:01:11 Barna öves, Fanatikus tag
Bizakodásra adó nyilatkozatok!
Remélem most már a jó játék eredményességgel is párosul !!!!
Hajrá Diósgyőr!!!
A tippem DVTK--Paks. 3:1
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...