Rusk Jed a DVTK Jegesmedvék játékosa

Szerző: objektív | 2017-06-15 11:47:00

Kanadai-magyar hátvéddel erősített a MOL Liga címvédő csapatunk. A hatalmas termetű hátvéd rendkívül izgatottan várja, hogy felnőtt szinten is bemutatkozhasson Magyarországon.

Rusk Jed Kanadában született, '56-os emigráns nagyszülők unokájaként. Végigjárta a korosztályos kanadai bajnokságokat, majd 2012-ben Székesfehérvárra költözött, ahol 2013-ban EBYSL-t nyert a fehérvári csapattal. Ott együtt dolgozott Farkas Tamással, és csapattársa volt többek között Tóth Gergő is. A sikeres szezon alatt egy mérkőzés erejéig az EBEL-ben is bemutatkozott, de az évad végén mégis úgy döntött, hogy hazamegy, és a jégkorong mellett egyetemi tanulmányokat is folytat.

- Kérlek, mutasd be magad pár mondatban!
- Üdvözlök mindenkit! Nagy örömmel tölt el, hogy a DVTK Jegesmedvéknél folytathatom pályafutásomat. Az utóbbi négy évben az University of Western Ontario csapatánál játszottam. Ez a csapat a kanadai egyetemi ligában szerepel. Remek hely volt, de örülök, hogy végre egy igazi profi csapatnál is megmutathatom, hogy mire vagyok képes. Mint majd a szurkolók is láthatják, elég nagytermetű játékos vagyok, ennek ellenére úgy gondolom, nem csak a fizikai játékban vagyok jó. Nagy munkabírású embernek tartom magam, nem félek a kemény összecsapásoktól, de a durva stílus nem jellemző rám. Jégen kívül egy nyugodt srácot ismerhetnek majd meg bennem.

- Rendelkezel magyar útlevéllel. Kérlek, mesélj a származásodról!
- A nagyszüleim az 1956-os forradalom idején hagyták el az országot, és egy osztrák menekülttáborban találkoztak. Onnan már együtt vándoroltak ki Kanadába, ahol végül összeházasodtak és letelepedtek. Sokat beszéltek nekem Magyarországról, a magyar emberekről, ők voltak az elsőszámú motivációim abban, hogy megszerezzem a magyar állampolgárságot, és hogy Magyarországon is éljek és jégkorongozzak.

- Egy éven keresztül játszottál Székesfehérváron. Milyenek voltak az akkori tapasztalataid, és miért távoztál egy szezont követően?
- Nagyszerű volt az az év. Élveztem, hogy Magyarországon lehetek, és sok remek embert ismertem meg, de a szezon végén úgy döntöttem, hogy mielőtt profi karrierbe kezdenék, diplomát szerzek és addig a kanadai egyetemi bajnokságban játszom.

- Megszerezted a diplomádat és most visszatérsz. Miért a DVTK-t választottad a magyarországi csapatok közül?
- Nagyon örülök, hogy vissza tudok térni abba az országba, ahová a gyökereim vezetnek. Azért a DVTK-t választottam, mert csupa jót hallottam a csapatról és környezetéről. Egy igazán profi csapathoz kerülök, amit győztes mentalitás jellemez. Alig várom, hogy kezdődjön a bajnokság!

Elolvasom a teljes cikket>>>

forrás, fotó: dvtk.eu

SEGÍTS MINKET!

Az amigeleken.hu ingyenes, de sok munkával készül.
Támogass, hogy növekedni és fejlődni tudjunk!

www.amigeleken.hu/segits-minket

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. abori
2017-06-15 17:15:37
A neten láttam egy bunyóját. Igaz 6 évvel ezelőtti a felvétel, de nem győzött(meg). Lehet, hogy azóta egy állat lett. :)))
2. korxi
2017-06-15 15:25:22
Akkor méretben már biztosan megvan Grant Toulmin utóda.

De lehet hogy kifejezetten valaki hátát kell védenie? Csak mert a jégkorongcsapat tekintetében is jó a hivatalos játékoslistája. Vannak kapusok, vannak védők, vannak csatárok, aztán "hátvéd" kategóriában ott van egyedül Rusk Jed :)

Megaztán Hajós Rolit is felrakhatnák, ha már interjút jelentettek meg vele abból az apropóból hogy marad.
1. szaky
2017-06-15 12:25:15
198cm 104 kg! Nos ha Terbócs neki áll balhézni vele, akkor a rövidebbet húzza! :-)
Mégsem


Üzenet küldése...