Banner

Repka Attila - 50!

Szerző: Jáborcsik András | 2018-01-10 19:05:00

Bizony, akár hissszük, akár nem, az olimpiai bajnok, négyszeres Európa-bajnoki aranyérmes Repka Attila január 10-én a hatodik ikszbe lép - ezekkel a szavakkal kezdődik Deák Horváth Péter köszöntője a Magyar Birkózó Szövetség honlapján.



Nem nézek visszafelé, mert minek? Van egy csomó dolgom, tervem, csak előre nézek és megyek, egyáltalán nem csinálok leltárt. Sőt még talán születésnapi buli sem lesz – árulta el a meglepő fejleményt Attila, de azért nyitva hagyott egy kiskaput, amikor némi kajánsággal hozzátette:

Esetleg annyi történik, hogy a két barátommal megünneplem az ötvenediket, ahogyan mi szoktuk, és kész. Sike Bandival és Szuromi Józsival koccintunk majd – nem egyszer... – egymás egészségére. Kis közösségünk ihletésére, valamint az elfogyasztott mennyiség függvényében felelevenítjük a régi történeteket, amelyek a percek és az órák múlásával új és új színekkel, valamint csodálatos mélységekkel gazdagodnak. Hármunk közül egyébként én vagyok a legfiatalabb, vagyis már csak én ünnepelhetem meg az ötvenediket.

Persze, nyilvánvalóan szó kerül majd a birkózásról is, de hogy mennyi, azt ne firtassuk. Az is biztos, hogy az olimpiai bajnoki cím, a négy kontinensbajnoki aranyérem története meg a többi siker mind-mind megér egy misét.

A kötöttfogású válogatott edzőjeként Repka Attila igen csak elfoglalt, jön az Európa-bajnokság, jön a hazai rendezésű vébé ebben az évben, tehát van teendő bőven.

Annyi születésnapi lazítást engedek még meg magamnak, hogy január végén a barátnőmmel elmegyek Zakopánéba, és megnézem a síugró világkupa versenyt. Nagyon szeretem a téli sportokat, de élőben, a helyszínen még soha nem láttam síugrást. Saját magamat leptem meg ezzel az ajándékkal, tényleg nagyszerű lesz megnézni ötven évesen, aztán majd a hetvenötödik születésnapomon szerintem jöhet a biatlon.

Azt hittem, hogy nemcsak nézed, hanem ugrasz is.

Na azt azért nem, csak nézem lelkesen. Érdekes módon kedvelem a téli sportokat, de egyiket sem művelem. Egyébként a minap is plusz 15 fokot mértek, most akkor minek lovaljam bele magam? Jobb ez így... Marad a horgászat, az a biztos pont az életemben. Most már Harsányban lakom – Miskolctól tíz kilométernyire -, ez vadonatúj fejlemény, december elsején költöztem oda, a horgásztótól 120 méterre, de azért ha az idén kétszer le tudok menni horgászni, már nagyon fogok neki örülni. A Lőrincz-testvérekkel fogok menni, ők is szenvedélyes horgászok, Harsányba járnak előszeretettel.


Isten éltessen sokáig, Attila!


Tovább a teljes köszöntőre >>>>>


forrás: birkozoszov.hu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
5. Borsodi Bányász* |Válasz erre: 4. portugal
2018-01-11 22:11:22 Fekete öves, Veterán
Nekem úgy magyarázták egyszer amerikaiak ,hogy a baseball a lehetőségek sportja. Mert dobhatja alulra is felülre is középre is. Tekerheti jobbra, tekerheti balra, vagy másképp tekerheti, vagy nem tekerheti a labdát. Szóval azt kell nézni, hogy milyen sok minden történhet, de csak egy történik. Ettől nagyszerű a baseball.

Amúgy annyi történik, hogy eldobja a labdát, nem találja el. Megint eldobja, megint nem, megint eldobja megint nem találja el. Reklám.
4. portugal
2018-01-11 18:49:37 Barna öves, Őstag
Jaj ez nem jól jött ki. nem értem a basebalt sem. Mindenki köpköd,és semmisem történikk. De a nézők szeretik.Kérdés hgy mit? Semmi nem történik, tehát a semmit szeretik
3. portugal
2018-01-11 18:38:00 Barna öves, Őstag
Minden jót Attila. Bár sosem értettem a sportágad, de legalább valamit nem értettem. Viszont az olimpia olimpia.Egyszer majd utánna olvasok
2. toki*
2018-01-11 07:30:59 Fekete öves, Veterán
Isten éltessen!!! Amikor én jártam birkózni, már akkor szeren volt!
1. KáGábor*
2018-01-10 19:38:15 Fekete öves, Veterán
Boldog Születésnapot! :)
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...