Banner

Raksányi Krisztina: A csapat erejét szoktam dicsérni

Szerző: Jáborcsik András | 2018-02-21 17:01:00

Két Európa-bajnoki selejtezőt is játszott a magyar női kosárlabda-válogatott az elmúlt napokban Miskolcon. Raksányi Krisztinát az Aluinvent DVTK játékosát és egyben a nemzeti csapat kapitányát az Oroszország és Litvánia ellen vívott csaták tapasztalatairól kérdezte a dvtk.eu.


A remek orosz csapat ellen nem sikerült a bravúr, holott előzetesen nem zártátok ki ennek a lehetőségét sem. Mi hiányzott ellenük a sikerhez?

Elsősorban azért nem jött össze a bravúr, mert az első félidőben inkább az ő akaratuk dominált, az ő ritmusukban játszottunk mi is. Centerposzton nagyon erősek és a mérkőzés első felében ezt érvényesíteni is tudták. De mindenképpen meg kell említeni, hogy egy percig nem adtuk fel a küzdelmet, hiszen húsz pontos hátrányból jöttünk vissza, és a végén majdnem sikerült meglepetést okozni. Csak az a baj, hogy túl későn jött ez a feltámadás. Azt gondolom, hogy olyan meccs vívtunk az oroszok ellen, ami miatt nem szabad szégyenkezni, emellett jól szolgálta a Litvánia elleni felkészülésünket is.

Akik ellen már egy teljesen más jellegű mérkőzést játszottatok. Sokáig szorosan alakult a találkozó, szinte fej-fej mellett haladt a két csapat.

Igen, ők nem képviselnek olyan játékerőt, mint az oroszok, de hasonló felépítésű játékosok alkotják a csapatukat. Ők is nagyon magasak, és főleg centerposzton jók. Az első félidőben nem mondanám, hogy a védekezés dominált egyik oldalon sem, a 45-40-es félidő elég pontgazdag, de annak örülhettünk, hogy mi voltunk előnyben és a dobásaink ültek. A harmadik negyedre azzal a szándékkal jöttünk ki, hogy csináljunk egy tízpontos előnyt, ami sikerült is. A védekezésünk is összeállt és támadásaink is rendben voltak. Aztán jött egy elég nagy hullámvölgy, amelybe a játékvezetők is szépen beleszóltak, de mi is nagyon sok butaságot követtünk el ebben az időszakban. A lényeg az, hogy ebből a szakaszból is sikerült kijönni, küzdöttünk végig. Ugye a szerencsére is szükségünk volt a végén a győzelemhez, de hát bátraké a szerencse, és ezúttal mi voltunk a bátrak.

Bőven adódtak kritikus pillanatok a mérkőzésen, és ezekben a nehéz szituációkban is helyén volt szívetek.

Valóban, a végjátékban már öt ponttal is vezettek a litvánok, de azt hiszem, hogy a pánik nem jellemző erre a csapatra. Szerintem senkiben - bennem egészen biztosan - nem volt meg az érzés, hogy kikaphatunk tőlünk. Én végig azt éreztem, hogy mi csak győzelemmel távozhatunk a csarnokból. Az időkérésnél megbeszéltük, amit meg kellett, összeszedtük a védekezést, és bedobtuk azt, amit be kellett dobni.

Kis pihenés után a héten folytatódik a bajnokság, és február 24-én szombaton a Zalaegerszeget fogadjuk. Várod már azt a találkozót?

Kötelező a győzelem, bármi áron de győzni kell ellenük. Jó csapatot raktak össze a ZTE-nél idén, és jó formában is vannak. Hozzánk viszont érkezett egy régi-új játékos, Alyssia Brewer személyében, aki nagy erősítést jelenthet. Remélhetőleg olyan állapotban lesz, hogy azonnal fogja tudni segíteni a csapatot. Hétfőtől már arra a mérkőzésre készülünk, a válogatottakból érkezők is maguk mögött hagyják a selejtezőket, és most már mindenki csak a bajnokságra és a Magyar Kupára koncentrál.


Elolvasom a teljes interjút a dvtk.eu-n >>>>>


forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
9. grosser
2018-02-24 02:16:35 Piros öves, Veterán
Meccs előtti sajtótájékoztató Pistával és Lyssivel
8. Karpfen |Válasz erre: 7. korxi
2018-02-23 21:21:04 Barna öves, Veterán
Holnap meglátjuk, milyen állapotban van.
7. korxi
2018-02-23 20:38:14 Piros öves, Veterán
Na és mi van Lissy Brewer -el?
6. vebgy* |Válasz erre: 5. Karpfen
2018-02-22 21:08:37 Fekete öves, Veterán
Onnan már igen.
5. Karpfen |Válasz erre: 4. vebgy
2018-02-22 21:07:17 Barna öves, Veterán
Szerintem 5. helyről reális, de 6. helyről nagy bravúr kellene.
4. vebgy*
2018-02-22 20:55:40 Fekete öves, Veterán
Most már azt mondom 4-ben lehetünk, bárhol is végzünk az alapszakaszban ! Kemény lesz, de nem lehetetlen.
3. Karpfen |Válasz erre: 2. grosser
2018-02-22 20:45:32 Barna öves, Veterán
Rosszul jött ki számunkra a Szekszárd veresége, viszont azt mondom, hogy kétszer egymás után nem fog a Zalaegerszeg tökéletesen játszani, nem beszélve arról, hogy mi többet pihenhettünk és ők utaznak nem is keveset. Viszont azzal, hogy nyert a Zala, lépéselőnybe került velünk szemben, amit csak bravúrgyőzelemmel (pl. a Szekszárd ellen) tudunk kompenzálni. Szombaton nyilván nyernünk kell, hogy legyen esélyünk a 4. helyre. Ott a helyünk szombaton.
2. grosser
2018-02-22 19:02:23 Piros öves, Veterán
Kemény meccs lesz szombaton a ZTE ellen, az már biztos, de nincs mese, nyerni kell és nyerni is fogunk. Csak ne legyenek egyszerre a parketten Lissy és Hegedűs-Őri, ugye nem kell mondanom, hogy miért? :)
A Szekszárd meg, a véleményem szerint, kezd kipukkanni, már a Ceglédet is nyögvenyelősen verték meg legutóbb.
1. Karpfen
2018-02-22 15:26:53 Barna öves, Veterán
Korai még számolgatni, lesznek még meglepetések. Nem lehet előre leosztani a lapokat. Gondolok itt a Szekszárd tegnapi zalai vereségére.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...