Banner

Pontmentés Debrecenben

Szerző: objektív | 2019-11-11 10:38:00

Elmaradt mérkőzést pótolt az NBI keleti csoportjában a DVTK első csapata a Debrecen ellen. A vendégcsapat a Kővári, Bari, Imre Leila és Krebs csapattal próbált szerencsét.

A párosokat nagyon rosszul kezdtük, mindkét meccset a hazaiak nyerték meg, Németh, Balázs – Imre Leila, Bari, míg Ciupe, Pink – Krebs, Kővári ellen így 2:0 a hazai csapatnak.

Rögtön az első egyéni mérkőzés nagy meccset hozott. A volt sokszoros válogatott Németh Károly ellen Kővári Balázs kezdett és fantasztikus játékkal nyert. Bari sima győzelemmel mutatkozott be Ciupe ellen, de bánatunkra Imre vesztett a másik román fiú (Pink Marin) ellen és Krebs sem bírt Balázs Bencével, így maradt a hazaiak párosoknál szerzett előnye.

A második körben Barinak nem sikerült a bravúr Németh ellen, de Imre Leilának sikerült korrigálni és 3:2-re nyert Ciupe ellen. Krebs nagy akarattal küzdve hozta a Pink Mark elleni meccsét és Kővári biztosan verte Balázst. Így 5:5-ös állásról kezdhettük az utolsó kört.

Németh ellen Imrének nem volt igazi sansza és Krebs is verséggel zárt, igaz Neki Ciupe ellen volt esélye, amit a 3:2-es eredmény is igazol. A két utolsó meccs előtt így 7:5 volt a Debrecen előnye. Kővári ellenmondást nem tűrően, simán hozta a harmadik győzelmét is Pink Marin ellen, de Barinak nagyon meg kellett küzdeni Balázs ellen. A döntő pillanatokban helyén volt a szíve, a legjobb megoldásokat választva a döntő szettben érvényesítette rutinját, ezzel megmentve legalább az egyik pontot.

Debreceni AK-DEAC - DVTK 7:7 Gy. Kővári 3, Bari 2, Imre 1, Krebs 1

Értékelés András Miklós szakosztály vezető:

Tudtuk, hogy nem számíthatunk könnyű, sima mérkőzésre (hiszen ellenfelünk nyáron Németh Károllyal jelentősen megerősödött), de reménykedtünk egy szoros, kibrusztolt győzelemben. A páros meccsek sikertelensége miatt végig csak futottunk az eredmény után. Hiába volt Kővári szenzációs győzelme, de pár nem várt vereség miatt az utolsó pillanatig izgulnunk kellett. Szerencsénkre az utolsó meccseken nem remegett a két fiunk kezében az ütő, így a jó hajránknak köszönhetően legalább a döntetlen megjött!



Utánpótlás hírek:

Mindössze három éve fogadta vissza az asztalitenisz sportágat a DVTK nagy családja.

A DVTK Asztalitenisz Szakosztálya a csapatbajnokságokban való eredményes szereplés mellett a legnagyobb hangsúlyt az utánpótlás képzésre fordítja. Már két év intenzív edzésmunka után az újonc és serdülő korú gyerekekből összeállított gárdát elindítottuk a felnőtt megyei II. osztályú csapatbajnokságban. A mély vízbe dobás kezdetben még rossz ötletnek is tűnhetett, hiszen sorra jöttek a vereségek. De az idő az edzők elképzelését igazolta, mert a második idényben már a nagyarányú vereségek helyett jöttek a szoros meccsek. Idén, pedig a jóval erősebb összevont megyei bajnokságban megszületett az első győzelmünk.

A Fischer Csaba vezette gárda (aki minden mérkőzését megnyerte) 10:8 arányú győzelmet aratott Sajókeresztúr ellen. Bravó srácok!

DVTK UP. – Sajókeresztúr 11:7 Gy.: Fischer Csaba 4, Farkas Dávid 2, Kopcsó Levente 2, , Halász Fábián 1, és a Fischer-Halász páros

A hétvégén pedig az Egyetem E/4-es tornatermében a felnőtt III. osztályú Prókay Ottó Emlékversenyen indultak el a fiatalok.

A párosok versenyszámban 3. helyet szerezte meg a Halász – Fischer egység. Az egyéni küzdelmek során a csoportokban egy-egy győzelem mellett két vereséget begyűjtve Halász, Kopcsó és Farkas sem tudott főtáblára kerülni. Fischer Csaba viszont három győztes csoportmeccse után a főtáblán is folytatta menetelését. Sorra legyőzve megyei és NB III-as felnőtt ellenfeleit a döntőbe jutásért nagy meccsen diadalmaskodott a korábbi kitűnő MÉMTE nevelésű Maksa Csaba ellen, a döntőben pedig Laczkó Dánielt verte 3:1 arányban. Szenzációs siker a 14 éves DVTK-s reménységtől!

Egyéni:
1. Fischer Csaba DVTK
2. Laczkó Dániel MEAFC
3. Maksa Csaba MEAFC
3. Lovász Bence MEAFC

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...