Banner

Pályán az utánpótlás - labdarúgás

Szerző: objektív | 2018-04-03 11:53:00

A DVTK labdarúgó utánpótlás csapatai az elmúlt héten két kiütéses győzelmet arattak, egy döntetlent értek el, valamint kétszer vereséget szenvedtek. Hazai pályán győzött magabiztosan, nyolc-nyolc gólt rúgta a DVTK U15-ös és U14-es csapata, valamint Pakson szerzett egy pontot a DVTK U16.

  • U19: DVTK - ZTE 0-4 (0-2)
    Hazai pályán fogadta a bajnokság 21. fordulójában a DVTK U19-es korosztálya a Zalaegerszeg gárdáját.

  • U17: Paks - DVTK 2-0 (1-0)
    Pakson vendégszerepelt az U17-es II. osztályú bajnokság 21. fordulójában a listavezető DVTK U17-es csapata.

  • U16: Paks - DVTK 1-1 (1-1)
    Az U17-es együtteshez hasonlóan a DVTK U16 is útra kelt a bajnokság 21. fordulójában. Bém Gábor csapata az első félidei gólváltást követően pontot szerzett a Paks vendégeként.

  • U15: DVTK - Siófok 8-1 (2-1)
    Hazai pályán lépett pályára a bajnokság 21. fordulójában a DVTK U15-ös csapata. A piros-fehérek kiütéses győzelmet arattak a Siófok ellen. Berki Péter ötször volt eredményes a találkozón.

  • U14: DVTK - Siófok 8-0 (6-0)
    Az első félidőben eldöntötte hétvégi mérkőzését a DVTK U14-es csapata. Kiser László együttese hazai pályán, 8-0-ra győzte le a Siófok gárdáját.

  • A DVTK U13-as és a DVTK U12-es csapata az elmúlt héten nem játszott bajnoki mérkőzést.

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

2018-04-04 13:07:08 Narancs öves, Tag
Sok igazság van amit a hozzászólók írtak, de egy dolgot nem szabad elfelejteni: Itt a honlapon "örömmel" olvastam , hogy a diósgyőri klub vezetőségének és Bódog Tamás labdarúgásról alkotott filozófiája hasonló. Ha valaki az elmúlt nyolc évet figyelemmel kísérte (Leisztinger T. ), akkor ne csodálkozzon , hogy nem épülnek be a saját nevelésű játékosok. Elméletileg ez lenne a célszerű, de valamilyen oknál fogva a sajátnevelésű játékosok nem kapnak bizalmat. "Nem elég érett" mondta egy korábbi szakmai igazgató egy ifistáról, miközben leigazoltak három hasonszőrűt, akik folyamatosan lehetőséget kaptak és én mint szurkoló becsapva éreztem magam. Most hasonló a helyzet. Egyenként több ügyvezető, szakmai igazgató, edzőkről ne is beszéljünk, volt, van a Diósgyőrnél, mint saját nevelésű játékos az első csapatban. Általában 15év es koruktól figyelem az ifistákat, néha megnéztem, megnézek egy-egy meccset s nyugodtan állíthatom, hogy itt is vannak olyan fiatalok, akiket szívfájdalom nélkül be lehet rakni a Csapatba. Neveket szándékosan nem írok, mert nem akarom őket retorziónak kitenni.
A filófia szót alapból ismerem, valamikor hallottam róla, ha bementem egy- egy előadásra, de ott a labdarúgásról nem esett szó. Mostani szóhasználat, olyan nesze semmi, fogd meg jól .
25. toki* |Válasz erre: 22. zaphod
2018-04-04 12:07:25 Fekete öves, Veterán
Figyelj, ha jobban visszaolvasod amit írtam kb.: 90 %-ban ugyanazt mondtam mint te, egyedül az amin én lovagolok, hogy a mai fiatalokból (és érdekes módon, ez a labdarúgásban ütközik ki a legjobban) hiányzik, a mindennél jobban akaró - természetesen a fair play szabályait betartva - győzni akarás. Többi dologban csontra egyetértek veled. Egyébként én nem csak az U17 miatt vagyok optimistább kelleténél, hanem azért mert:
- toronymagasan vezetik a bajnokságot, ez valahol nem lehet véletlen, tehát itt valamit azért jól csinálnak,
- pl: itt van Molnár Roli, aki az U17-ben mit produkál, holott az U15-ben kéne még játszania, de hiába 9. az U16, nagyon sok fiatalabb játszik benne, még ha az U16 most nem 1 "kiemelt korosztály", és tovább megyek az U15-ben még mindig van 1 jó pár olyan játékos akikből lehet valaki, ott van pl.: Berki Peti (nálam az új Lakatos Lacika), akit már én alsó hangon Zsivóhoz adnék az U17-hez, hogy játszasd baszod, mert van benne kraft,
- talán most már van vagy 2-4 olyan edzőnk, aki nem csak letette az edzői diplomát, hanem érti is, hogy merre megy a modern futball és ezt a "gyerekeknek"el is tudja magyarázni, hogy azt megértsék, és a pályán azt vissza tudják - lehetőleg győztesen - adni.

A fiatalok érettségére meg annyit tudok mondani, hogy a magyarok alapból későn érők - tisztelet a kivételnek -, de azért kellenek a jó edzők többek között, hogy ezekre a dolgokra (is) rálátásuk legyen, mert nem mindenki egyforma. De mivel később érnek be, főleg agyilag, emiatt tovább is tudnak játszani - jó most még a fiatalok sem szorítják ki őket, rendben -, lásd: Király, Gera stb, pedig ők megjárták a hadak útját is.
24. zorba* |Válasz erre: 22. zaphod
2018-04-04 11:19:29 Fekete öves, Veterán
Mindig tanulok itt valamit. :-)

Akceleráció jelentése:

"lat. "gyorsulás, gyorsítás"): 1. A fejlődés, növekedés folyamatának gyorsabbá válása a huszadik században, melynek legjellegzetesebb tünete, hogy a szexuális érést jelző első menstruáció évekkel korábban tapasztalható, mint a múlt században. Együtt jár vele a testi fejlődés ált. felgyorsulása, mellyel az érzelmi-pszichológiai fejlődés nem jár együtt."

http://www.kislexikon.hu/akceleracio_a_a.html#ixzz5Bh4UgyFk
23. zaphod |Válasz erre: 17. Jamie
2018-04-04 10:42:17 Fekete öves, Őstag
Így van. Sajnos arról már nem tudunk semmit, hogy az adott eredményeket az utánpótláscsapatok hogyan érik el. Akcelerált játékosok játszatásával, akikből közel sem biztos, hogy profi játékos lesz? Játéklehetőséghez jut mindenki? Abban a stílusban játszanak, amelyben a felnőttcsapat? Le tudják oktatni ennek a taktikai alapjait az upedzők a fiataloknak?
22. zaphod |Válasz erre: 16. toki
2018-04-04 10:39:07 Fekete öves, Őstag
Én egy szót sem írtam arról, hogy nem fontos a győzelem nekik. Nyilván fontos. De, a klub szemszögéből, és a felnőttcsapat szemszögéből nagyon minimális jelentősége van annak (*), hogy az adott utánpótláscsapat hogyan szerepel, ugyanis, az nem cél, hogy jól szerepeljenek. az a cél, hogy a fiatalok fejlődjenek, és minél többen legyenek alkalmasak arra, hogy NB1-es játékos legyen belőlük.
Mivel a fiatalok 17-18 éves korukig elég sokat változnak, ezért még az sem számít sokat, ha valaki 14-17 éves korában kiemelkedően szerepel (sok gólt lő, stb). Könnyen lehet hogy csak azért jó, mert akcelerált a fejlődése.

Éppen ezért ilyen szempontból tökéletesen kontraproduktívnak tartom azt, hogy hétről hétre beszámol a klub arról, hogy hogyan szerepelnek az utánpótláscsapatok, és hogy ki is emelnek játékosokat. ezeknek a srácoknak a többsége - az eddigi tapasztalatok alapján - csak el fog szállni magától, és nem lesz belőle semmi. Plusz, az utánpótlásnevelő munkáról semmilyen érdemi képet nem adnak az eredmények önmagukban. Arra kellene a klubnak is koncentrálnia, hogy a felnőttkeretbe jussanak el olyan fiatalok, akik valóban azon a szinten vannak, hogy saját jogon ki tudják vívni a szereplést a felnőtt csapatban. Na ettől viszont nagyon messze vagyunk.

És végső soron az lenne a fontos - amint írtam, hogy 17-18 éves játékosok felnőtt meccseket játsszanak. A tartalékcsapatban (**), vagy kölcsönadva NB3-ba, a megfelelő szintet megütőket az NB2-be. Na ebből semmi nem látszik, a klub nem tűnik úgy, hogy gondozná a tehetségeit, és keresné a lehetőséget a játszatásukra. Az, hogy Barcikán most játszik néhány fiatal, az csak annak köszönhető, hogy Vitya vitte őket magával. Pedig akikkel profi szerződést kötöttek, azoknak valahol játszani kellene.

(*) Az egyetlen jelentőség talán annyi, hogy az U17 szereplésétől függ az, hogy az U19 és talán az U16 első, vagy másodosztályban szerepelhet e. Ez egy elég elbaszott szabályzás, valakik gondolom kilobbizták ezt, szóval e tekintetben azt megértem, hogy a klub kiemelt csapatként tekint az U17-re, de ez sem lehet elsődleges cél.

(**) Én azt tökéletesen megértem, hogy Bódog miért ragaszkodik a felnőtt keret meccset nem játszó játékosainak a visszajátszatásához. Kell, hogy kapjanak meccsterhelést, máskülönben ha játszaniuk kell, akkor sem fognak jó teljesítményt nyújtani. Tehát a tartalékcsapat (amit nem véletlenül hívnak annak) csak korlátozottan ad lehetőséget fiatalok játszatására. Ezért szerintem a 17-18 évesek közül azokat, akikre a klub hosszabb távon is számít, kölcsön kell adni. Ha 10-en vannak, akkor ennyi játékost, és úgy, hogy meg is kapják a játéklehetőséget. A tartalékcsapatban inkább 16-17-éveseket kellene játszatni, azokat, akik a teljesítményük alapján kiérdemlik.
21. Bobák Kornél* |Válasz erre: 20. birodalmi-lepegeto
2018-04-04 10:21:37 Fekete öves, Veterán
El vagyok maradva. :)
20. birodalmi-lepegeto* |Válasz erre: 19. Bobák Kornél
2018-04-04 09:49:23 Fekete öves, Veterán
Vagy 2 éve nincs már u21-es bajnokság.
2018-04-04 09:39:59 Fekete öves, Veterán
Én abból indulok ki, amit Esterházy mondott a Salzburgról. Ott egy 19 éves játékost már nem fiatal tehetségnek tekintenek. Abban a korban már be kell kerülni egy csapatba. Itt meg pátyolgatjuk őket, hogy így fiatal meg úgy fiatal, még U.21-es bajnokság is van az osztrákokkal ellentétben.
Engem elsősorban nem az U-csapataink helyezése érdekel, hanem azt szeretném látni, hogy évente 2-3 játékost kinevelnek legalább erre a siralmas magyar NB.I-es szintre. Nemzetköziről még ne is beszéljünk.
18. toki* |Válasz erre: 17. Jamie
2018-04-04 09:15:35 Fekete öves, Veterán
Én értelek, hogy mit mondassz, de írtam is, és abban igazad van, hogy nem szabad célfutballt játszatni - pláne a nagyon - fiataloknál, viszont meg kell tanítani őket nyerni, és az se jó, ha pl.: nem jönnek az eredmények, mert akkor hitehagyottá válnak.
17. Jamie |Válasz erre: 16. toki
2018-04-04 08:19:39 Barna öves, Fanatikus tag
Egy picit félreérted (vagy lehet épp Zaphod érti félre) ezt a nem számít az eredmény mondást. Természetesen a győzelem dobja fel a játékost, a győzelem íze az, amit újra és újra át akar majd élni. De ez a győzelem ebben a korban még nem mindenáron kell. Nem szabad feladni a játékot, azt a filozófiát, amit meg kell tanítani az adott korosztálynak, csak azért, hogy egy meccsel többet, esetleg bajnokságot nyerjen a csapat. Nem szabad a gyerekekkel célfutballt játszatni, hanem a nagybetűs játékkal kell eredményt elérni.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...